Sanırım müzmin bir bekar olarak bu soruyla sayısız defa karşılaştım ve artık cevap verme konusunda da oldukça tecrübeliyim. Neden evlenmiyorum? Bu soruya önce benim penceremden evlilik nasıl gözüküyor onu anlatarak başlayayım. Bence evlilik; hayata aynı pencereden bakan, benzer düşünce yapısına sahip insanların hayatı paylaşmak için yaptıkları bir sözleşmedir. Asıl önemli nokta ise, bu sözleşmede asla art niyet ve ikiyüzlülük olmaması gerektiğidir. Çünkü eğer bunlar olursa, evlilik de sağlam temeller üzerine oturmaz. Ayrıca evlenecek kişilerin duygu dünyasının benzer olması ve empati yeteneğinin gelişmiş olması da önemlidir. Duygu dünyaları farklı insanlar, birbirlerini anlamakta zorlanır, empati yeteneği olmazsa zaten en küçük sorun bile büyüyerek kocaman bir dağ gibi önümüze çıkabilir. Sevgi, saygı ve sadakat konusuna ise hiç girmiyorum. Onlar zaten listenin en tepesinde yer alıyor. Hâl böyle olunca karşıma evliliği layıkıyla sürdürebilecek bir eş adayı çıkmadığı için evlenmedim diyebiliyorum.
Nasip... Kısmet... abi, teyze, amca diyorum. İşin aslı ise çok seçiciyim. Maymun gibi kendi götümü açıklığını bakmadan kızları beğenmiyor, iç güzelliği yerine belirli fiziksel özellik arıyorum. Üstünde kızlarda beğenmeyince kaçınılmaz son bu oluyor. Bakalım beyaz atlı prensesim nerden çıkıp şaşırtacak beni.
Evlilik sadece iki kişi insanın birleşmesi değil şahsen. Çünkü evlenildiği vakit aileler de evlenmiş olur bir bakıma. Evlilik çok sorumluluk isteyen bir durumdur. Her yönden sorumluluk ister ve ben sorumluluk çok fazla almayı sevmiyorum ve biraz da sorumsuz bir insanımdır. Ve bana evliliğin getirdiği sorumluluğu taşıyamam, ben kendimi çok iyi biliyorum... Çoçukları çok fazla sevmem, ama çoğunluk evliliğin en temel taşıdır. Yani hiç bir yönden bana hitap etmiyor. Kendi kafama göre takılmak ya da aynı kişiye bağlı kalmak pek bana göre değil.
Çünkü özgürlüğümün elimden alınmasını istemiyorum ve sorumluluk almak bana göre değil. Yani ne bileyim evli, mutlu ve çocuklu olmak bana aşırı sıkıcı geliyor. Eşinle ilgilen, çocuğunla ilgilen, evle ilgilen, işinle ilgilen bunların hepsi bana hem sıkıcı hem de yorucu geliyor. Hayatımı birine bağlı ve o kişinin onayına ihtiyaç duyarak yaşamak istemiyorum.
en son niyetlendiğimde 20 tam altın 50 bilezik istedi kız. hayır fakire gitmiyorlar, zengini de kendine yontmak istiyorlar. dedim 3. ligten 16 yaşında futbolcuya yatırım yaparım daha çok kazanırım. kadınların masum duruşuna, iyi niyetine zerre güvenmiyorum. baktım kadınlar paraya tapıyor... 2 senedir zamanını satın alıyorum. ve hep görüyorum ki benim diyen kadın parayı görünce değişiyor. ne diye evleneyim ki. ve hiç bi kadın bana güzel gelmiyor artık. evlenirsem de, sadece üremek için evlenirim, sevdiğim için değil, sadece saygı duyarım hepsi bu.
Hayatımda beni gerçekten çok sevdiğine inandığım, sonsuz güvendiğim, sırtımı yaslayabildiğim, bu adamdan baba da olur eşte dediğim hemen evlilik teklifi etsin kabul ederim. İşin duygusal tarafı bir yana; okulum bitmeden evlilik düşünmüyorum.
Ayrıca ben evlenmiş olmak için evlenmiyorum. Anavatanımızda yeni bir aile yapısı oluşturabilmek için öncülük etmeli, örnek teşkil etmeliyim. Yoksa kadınlar sonsuza dek hizmetkar olarak mı kalmalı?
Bu soru bana sorulmaz genelde. Annemlere sorulur. Ama erkek annelerini anlayamıyorum. Nerde nazik, mütevazı kız görseler 'ahha oğlumun karısı' diyorlar. Beni ilk 13 yaşındayken görücüye gelmek istemişlerdi
Kimseye cevap vermek zorunda hissetmiyorum kendimi.. Ama ille de soran oluyorsa canım öyle istiyor diyorum.. İlişki bir seçimse eğer yalnızlığın da bir seçim olduğunu idrak etmeleri gerekir.. Keyifli geceler..
Şimdi öncelikle evlilik için düzenli bir iş lazım ve gerçekten sevecegin birisi lazım. İşin önemi tabiri caiz ise elin kızını rezil etmenin manası yok babasının evinde mis gibi yaşar iken ben onu bu kuru soğan talip edemem. Tabiki hayatın zorlukları olacak ama zorluklarla savaşmak yerine zorluk çıkartmak gerizekalılık diye düşünüyorum...
Türkiyeye göre evlilik saçma sapan abartılı düğün törenleri altın para insanların değil ailelerin evlenmesi kavramından ibaret sadelik birlik olma bireysellik gibi olgular göz ardı ediliyor ve insan insanı sevmiyor günümüzde artık benim algılarıma aykırı sade ve bireysel olan en iyisidir bence..
Evlenen kişilerin iyi bir eğitmen olması gerektiğine inandığım için. Aradığımı bulursam eğer İyi bir eş olacak mıyım? Çocuklarıma babalık görevimi layıkıyla yapabilecek miyim? Bir çok insanın bunları yapamadığını gördüğümden dolayı ne zaman kendimi buna hazır hissedersem o zaman evlenirim.
4 ay oldu boşandım, anamla teyzem hemen birini bulmuşlar git görüş kız senden haber bekliyor diyorlar. Ben temmuz da Belçikaya gidecem ne diyim kıza beni 2 sene bekle gelince evleniriz mi diyim? Sen git görüş belki vazgeçersin gitmekten diyorlar. Asıl amaçları beni Türkiye de tutmak galiba. Sürekli piresteler bende Allah beni bir kere kurtardı bir daha yakarmıyım kendimi diyorum 😂😂
Yahu hayatta beni en çok zorlayan soru bu. Esasında cevabı; "ben yalnızlığı, sorumluluk almamayı seviyorum" dur. Ancak bunu 35 ine gelmiş birisi olarak toplum içerisinde söyleyince millet deliymişim gibi bakıyor. O nedenle işleri bahane ediyorum şimdilik ama yeni bahaneler bulmam gerekecek.
Ben bıktım bana böyle soruları soran arkadaş ortamından zaman zaman ben kulak misafiri oluyorum. Evlilik konusu açılıyor günümüzde bekarlara karşı çok büyük yargısız infaz ediliyor. Vay neymiş efendim sen evlendin mi millet buluyor sen bulamiyorsun vb Ben halk eğitim merkezinde bahçe temizliği yaparken bir guvenlik görevlisi hanımefendi kim bu adam ne iş yapıyor dedi benden ötürü arkadaşı temizlikçi memur dedi. Ben bunu duydum sinirlendim ama iş işten geçmişti daha önce duysam müdahale ederdim bu evlilik bence kolay yapılmamalı hakedilmeli.
evet banada çok sinirlenmekle beraber sorulardan biri. her neyse verdiğim cevap: temiz kız olduğuna ya da kaldığına inanmıyorum diyorum. karşı cinse sarılmış isede benim için büyük bir engel teşkil eder. yazacağım çok şey varda neyse. herkes kendi hayatını yaşar. bazı şeyleri kabullenemiyorum.
Insan swvmimmmmm heleki ulkem. popilasyonundaki insan topluluklarini en azindan aldatilmiyorum dirdir cekmiyorum anasi babasinin ev sahibi problemleriyle ugrasmiyorum abisinin veya ablasinin ya da kardesinin isten cikarilmasi veya patronu sarkmis veya borclari varmis derdlerini dinlemiyorum yani basimi agritmiyorum
Adammı varda kime guveneyim diyorum niye öyle diyorsun diyorlar bende çevreden görüyoruz işte herkesin halini diyorum sonra olsun birisi çıkar karşına bişey diyemezsin nasip olunca diyorlar bende hayırlısı diyorum🙄🥴😂
Kalbimin müsadesini bekliyorum. O ne zaman lub /dub derse o zaman aşka teslim olacam. Diyorum
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kim evlenebiliyor bu zamanda? herkes paraya bakıyor ekonomik krizdeyiz güvensizlik hat safa kimse zengin değil evlenemiyor kaç kişi sırf para yüzünden geçim derdine düşmüş bırak evlenmeyi birini sevemiyor bile hadi evlendi diyelim geçim sıkıntısı çocuk sıkıntısı masraflar? evlilik zenginlere güzeldir geçiniz.
Pek hazetmediğim biriyse "sen evlendin de ne oldu?" diyorum o kadar bozuluyorlar ki😀 diğerlerine de "keyfim istemiyor, huzurumu bozamam" ya da "evimin işini gelip yapacaksan hemen alayım birini" diyorum
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu zamanda evlenilir mi evlilik çocuk oyuncağı olmuş sevgili günlük daire gibi olmuş aşk yalan olmuş sevgi bir günlük olmuş bunu sormadan önce düşünsünler neden evlenmiyormuş Muş Muş da sevgili yapmıyor muş Muş da hepsi boş bunlar Allah sana iyi birini zamanla çıkartır önüne kısmetin neyse odur zamanla öğrenir herkes
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben genel olarak bir cevap vermek istiyorum çünkü güvenilecek kadın yok gibi. Hiçkimseye güvenilmiyor. Günümüzde zaten birçok kişi de her geçen gün evlenmekten vazgeçiyor. Ben açıkçası hanım hanımcık sevmesini aşık olmasını bilen bi kadınla tanışmak isterdim günümüzde dürüst aklı başında kadınlar da var umarım karşımıza böyle insanlar çıkar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hanımefendiler uzun ister ben kısayım, Hanımefendiler zengin ister ben fakirim, Hanımefendiler yakışıklı ister ben çirkinim, Hanımefendiler kaslı ister ben göbekliyim, Hal böyleyken ben nasıl evleneyim? 😊 Kendime huzurlu yalnızlığı herkese mutlu evlilikleri dilerim. 😊
Kimse sormuyor ki 🤣 bana tam tersini soruyorlar niye tez evlendin diye bende ne kadar tez okadar tez ayağa kalkıyor derim her şey öğrenmiş oluyon yani hayata tez başlıyosun ve çok daha iyi
Özellikle düğünlerde filan dirsekleriyle dürterek gelini veya damadı gösterip "Sıra sende" diye baskı yapanlara, cenaze törenlerinde denk gelinirse, aynı şekilde dürtüp meftayı göstererek "Sıra sende" der gibi bir tepki oluyor benimki.
Bir kimse, kimsenin özel yaşam hayatıyla ilgili sorular soramaz. Sorulan kişi, karşısındaki kişiyi haklı olarak şikayet ederse, o kişi ceza yemekten kaçamaz. Ben mesela arkadaşım olsun/olmasın hiç farketmez, o kişiyi şikayet ederdim ilgili yerlere.
evlenilcek kızı bulduk da evleneceğiz dicekken bir gülme geliyor sinirden. hepsi yerini bulmuş bize bişi kalmadı, hayat bu nedersin. ben de kabuğuma çektim kendimi kalbime beton attım kırabilenle evlenicem söz.
Sorandan 'Neden evleneyim?' sorusuna mantıklı tek bir cümle kurmasını istiyorum.. Şakası bi yana hiç net olarak böyle bir baskı hissetmedim üzerimde aile konusunda epeyce şanslıyım 🥰
Heee gecen toplu ortama girdim diolar gzlsin neden evlenmion 😅 aciklasan ayri konu aciklamasan ayri ne diyceksinki 😅 bide sana bulayim diolar hemen oneri 😅
Ben duygusal biriyim. Kadınlara sert ve odun adam lazım genelde. Ben efendi aklı başında adam arayan kadını bulamıyorum. Aramaktan da yoruldum zaten. Böyle de mutluyum ayrıca, yalnızlık güzel
Okul bitecek atanıp doğu görevini yapıcam diyorum. Birisini bulup ciddi bir ilişkiye başlayıp tanışmak için zaman gerekiyor derken saten yaşım o zamana kadar 26 yı bulur.
kadınlarda çok sevebilirler evet sevgileri güce yöneliktir temelinde, erkeklerin sevgisi ise temelinde sahiplenmeye yöneliktir ama asıl süreç sonrasında başlar, kadınlar sevgisinden çok hızlı bir şekilde vazgeçebilirler ve sevgileri karşılık bulmazsa intikam hissi çok yüksektir erkeklere göre. bu yüzden dolayı kadınların sevgisi pek inandırıcı gelmez.
Evlenilecek birini bulamadık kafamıza yatan beni seven benim seveceğim. Birde sabırlı insan yok beklemek ne bilen yok. Bu maddeler olmadığı sürece böyle takılmak kâfi.
Kusura bakma canım ya evlenipde kocaları tarafından öldüresiye dövülen çocukları karsısında öldürülen sırf karısı olduğu için istediği zaman onunla yatabileceğini zanneden insan müsvettelerinin yaptığını işgencelere sesiz çıglıklar atan kadınların sesleri arasında seni duyamıyorum derim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Beni hakeden biri yok diyerek dalgaya vuruyorum genelde. Millet saniyor ki ben evlilige karsiyim. Ama gercekten anlasabilecegim birini bulursam hemen yarin nikahi basarim
İkisininde sebebi aynı Seçiciyim Kısmetim karşıma çıkmadı bu cevapları veriyorum ve birine karşı birşeyler hissetmeden onunla bu yola girmeyeceğimi söylüyorum