Mesela kadin içinse neden, erkek içinse neden?
Boşanma olayı sizce erkek i̇çin mi daha yıkıcıdır, yoksa kadın i̇çin mi?
Mesela kadin içinse neden, erkek içinse neden?
Hatıra defterimde böyle bir konu var...
Olay bazlı koşalım lütfen... Bugün hava çok güzel ne de olsa...
42 yaşında, 1.65 boy 85 kg bir erkek, strese bağlı, ülser, ve mide sorunları ve sonuçlarına göre başlangıç düzey diyabet... Hızlı konuşan, fazla dinlemeyen bir yapısı var. iş yaşamı çok iyi, ev dışındaki sosyal ilişkileri arkadaşlıkları gayet güzel görünüyor, ekonomik sorunları da yok. Fakat her gün evde 1 saat eşine çektirmediği psikolojik işkence kalmıyor. Kimi zaman ise fiziksel şiddet... Eşi ise 34 yaşında, 160 boy, 55 kg eskiden tanıdığım fakat çok değiştiğini üzülerek farkettiğim... Göz altları su kaybı, aşırı alkol tüketimi ve uykusuzluk nedeniyle oldukça çökmüş, ve mor... Oysa iyi bir meslek sahibi, iyi ve ileri görüşli bir aileden gelen bir kadın... İyi ve eski bir arkadaşımdı.

Birbirlerini çok severek evlenen bir çift. Ve eşini bu kadar çok seven kadın zor bulunur dediğim bir durumdu. '' O böyle değildi...'' Cümlesi halen kulaklarımda...
Ne kadar büyük bir değer verişi vardı... Oysa o değeri bırakınız, o saygıyı görmediğini farkedememek...
Yıkım ; kendisinden çok seven de olur herzaman... Oysa, akışına bırakılmalı kimi zaman...
Bir nefes alınmalı... dedim içimden...
Fakat erkek durumu kabul etmedi. 2 yol vardı, boşanma ya da tedavi... Uzman bir Psikiyatra yönlendirme isteğim de reddedildi. Ve bu nedenle boşanma ile sonuçlanmıştı...

Erkeğin bunu neden yaptığını, bilmiyoruz. Ve öylece eminim ki aşılanması gerekli bir virüs gibi geziyor. Kim bilir hangi kadına neler yapacak? ... ya da yapabilir... ?
Boşanma sonrası Kadın, mutlu olması gerek mez miydi diye düşünmeyin? Hiç te öyle olmadı, bir süre ciddi bir takıntı haline geldi... İnsan, hatıralarına değer veriyor ise, soğuma istiyor...
Ruhun buna ihtiyacı var...
Kadın bunun sonunda ciddi bir boşluğa düştü. 2 ay sonra Zamanla önce alışkanlıklarını değiştirdi... 6 ay sonra aslında kendi başına da yaşamda ne kadar mutlu olduğu geçmişi ve eylemleri ile hatırlatıldı...

Ve bir zaman sonra, çok şık, şeffaf düşünceli, ve kendini sevmenin ötesinde, dünyanın başkalarının değil... Kendisinin etrafında döndürebildiğini farketti...
... Stil sahibi insanları hep sevmişimdir...
Yaşam devam ettiği sürece, küllerinizden doğmanız dileğiyle... Yaşamdaki herşeyi düşüncelerimiz, ve bunun nedeni olan davranışlarımız ve sözlerimiz ile yaptığımızı aklınızdan çıkarmayınız...
Bu arada, tesadüf diye bir şey yoktur... Sadece seçimlerimizi yaşıyoruz...
Ne kadar güzel bir yorum bu böyle.
Fakat artık, ayrılıyorum...
Lütfen Hoşça kalınız...
Sorularınız ile Neşelendim bir hayli... Teşekkür ediyorum...
Siteden mi ayrılıyorsunuz?
Evet...
Her satırını gözyaşı ile okuduğum ve hiç yabancı gelmeyen bir hayat hikayesi..
Arkadaşımız sanırım artık sitede değil ,
Onun son sözleri uzun zamandır vizyonum benim.
“Yaşam devam ettiği sürece, küllerinizden doğmanız dileğiyle... Yaşamdaki herşeyi düşüncelerimiz, ve bunun nedeni olan davranışlarımız ve sözlerimiz ile yaptığımızı aklınızdan çıkarmayınız...
Bu arada, tesadüf diye bir şey yoktur... Sadece seçimlerimizi yaşıyoruz”..
Teşekkür ederim @NefarkederkiBambam burda olmasanda enerjisinin ruhuna değmesi dileği ile
En yakın arkadaşım boşandı ordan örnek vererek şunları söyleyebilirim. İlk başta çocuk için çok zor oluyor bir anda aynı evde yaşadığı anne ve babası ayrılıyor birinde kalıyor ve digeri ile sadece telefonda konuşabiliyor ve yanına ayda yılda bir gidiyor çünkü başka şehirdeler. Allahtan küçük yaştayken boşandılar çok bir şey hissetmedim ama simdi şimdi anlamaya başlıyor.
İkinci olarak başlarda kadın için çok zor oluyor. Hele birde ekonomik özgürlüğü elinde degilse çok zor. Arkadaşıma çok iş aradık zar zor buldu ama çok zorlandı. Anne ve babasının evinde çocukla durmak ağzına gidiyor. Ayrıca bazı sapıkların da çok uğraştı. Ülkemizde ve çoğu yerde malesef dul kadına art niyetle bakan sapık zihniyet var.
Kocasına gelirsem ilk başlarda boşanma aşamasında ve sonrasında kadına psikolojik şiddet uyguladı. Sonradan sanki pişman oldu gibi ama iş işten geçmişti. Şimdi kadın daha da toparlanmaya başladı ve bir sevgilisi var artık, daha iyi hissediyor kendini. Yani her iki tarafa da yıkıcı olsa da bence toplum yüzünden kadın daha çoo etkileniyor sanki. Duygusal açıdan bilemem, adama da yıkıcı olmuş olabilir.
Aģrına gidiyor yazacaktim cok sorry😅🤦🏻♀️
Bence erkek için daha zor çünkü evlilikte rahatlık varken duygulardan uzaklaşıyorlar karşılarında sevdikleri kadın olduğunu unutup herşeyi yapmakta kendilerine hak sayıyorlar nasılsa beni bırakamaz rahatlığı oluyor, ayrılınca kabullenemiyorlar nasıl bırakır beni kafasından çıkamayıp kafayı yiyorlar, kadınlar boşanmayı kafalarına koydukları dakikadan sonra zaten karşısında ki eş artık yabancı geliyor yani evlilik bittiğinde ilişkinin bittiğini zaten kabullenmiş oluyor. Tabi ki bu her iki taraf içinde geçerli aslında genelde kadınlar daha çok boşanma istekli oluyor erkekler kolayca bunu dile getiremiyor ama erkek bunu dile getiriyorsa aynı yıkım kadında da oluşuyor kabullenmeme durumu.
Güzel yorum gerçekten. Teşekkür ederim.
Kadınlar direk çökmüş ve geç toparlamış gözükse de aslında erkekler daha çok acı çeker çünkü başta keyfime bakıyorum rahatım ayağına yatar gerçeği görmez
Yani syle sylym kadın bilincinde olarak aci çekerek ayrılır ama erkek bunaldim falan der sonunu düşünmez genellikle düz mantık ilerler ince ayrıntıya dikkat etmez e haliyle sonradan kendini eşini ozlemis ama boşanmış üstelik yanlız bir adam olarak bulur bu şoktan sonra kadından daha çok acı çeker çünkü kadın yaşadıklarını sindire sindire yaşar
Cevap
31Cevap
Bu kişinin dünya algısına ve beklentisine göre o kadar çok değişiyor ki..
ne sadece kadınlar için zor diyebilirim , nede erkekler için..
tamamen evliliğinin neden bitmiş olduğu süreç ve evliyken yaşadığı olaylar bu sonucu değiştiriyor..
Evliliği boyunca gerçekten mücadele etmiş kadın/erkek, haketmediği bir son ile
tüm hayatını güvensiz ve zorluklar ile geçirmeye mahkum oluyor..
Tabi birde bu durumu hiç umursamayan nerde akşam , orda sabah Kişiler de var
özeti soru çok ucu açık ve kişiye göre değişen bir hâl alıyor
Ben boşanmış bir erkek olarak ayrıldıktan sonra 1 sene zindan hayatı yaşadım öfke nöbetleri ağlama krizleri kabulllenmemeler intihar etmeyi düşünmelere kadar gitti olay çok berbat zamanlardı şimdi alıştım artık sadece onu anıyor ve özlüyorum vicdan merhamet sahibi ahlaklı herkes için inanılmaz ağır bir tecrübe ama yanan her zman kadın olur hele bir de çocuk varsa özellikle de küçükse bırakıp çalışamaz çalışma gecinemez ev hanimiysa yıllarca evde durup yipranmis olur yaşı itibariyle iş bulamama durumuyla karsilasir belki yeniden bir mecburiyet evliligyle hayatını 2. kez yakar aile evine dönse her yaptığı söz olur başına kakilir hatta çocuğuyla bile sinanir erkek nerde akşam orda sabah bir hayati dahi kaldirabilecekkrn kadına 2 günde fahise damgası vurulur vurulmasa bile boşanmış ozaman benle yatsın ne olacak diyen işveren komşu arkadaşlardan kendini korumaya çalışır bu dünyada kadın olmak her halükarda zor
Senin adına çok üzüldüm. Yorum icin tesekkürler.
Duyguların için teşekkür ederim
Rica ederim.
Kadın boşanma kararını daha zor alıyor ama aklında, kalbinde evliliği bitirdikten sonra duygusal olarak çökmüyor. Diğer yandan erkek daha çabuk alıyor gibi görünse de vaktinde mantığıyla düşünmeyi başaramadığı için aklı başına geldiğinde harap oluyor, toparlanamıyor.
Kadın için daha yıkılıyor. 1. Sebep boşanmış kadın av olarak görülür hemen etrafında sırtlanlar belirir. 2. Eğer bir mesleği yoksa ciddi anlamda mağdur olur. 3. Çocuklar küçükse ve çocukların yaşadığı baba özlemi ile bas etmek zorunda kalır çocukları teselli etmek o a düşer.
Bence kimse perişan olmuyor yalnızca kadın İçin kendi başına çocuğuyla tutunmak daha zor hem kendi için hem çocuğu İçin hem kadının ailesi için daha farklıbir hayat başlıyor kadın bu hayatı kurarken etrafındakileride toplamaya çalışıyor
Erkekleri bilemicem illaki onlarda etkileniyorlar
Ben evlendim boşandım 6 ay sürdü Mahkemede anladım ki kadın hakları inanılmaz derece güzel haklı olduğum halde haksız duruma düşüp nafaka ve tazminat ödüyorum boşanma davası açan o bu arada ben boşanmak istemiyorum şiddetli geçimsizlik diye bir anlamsız konu üzerine dava ve kaybediyorsun erkek maddi manevi daha çok yara alır kadına birşey olmuyor hemen başka birini bulup evleniyorlar
Kendini psikolojik olarak bu duruma hazırlamis ve boşanma arafesinde olan çiftler anlaşmazlıklara düşmeden, bu zorlu süreçte bjrbriinlerini kırmadan, birbirlerini incitmeden evlilik gibi boşanmanın da normal olduğunu bilerek süreci karşılıklı olarak en az hasarla atlatsalar iki taraf da yıkılan olmaz belki. Yıkıcı olan boşanmak değil süreçte yaşanan zorluklar belki de.
Her ikiside bence üni zamanında tanışıp birbirini severek evlenen arkadaşlarım bi kaç ay önce boşandılar her ikisylede görüşüyorum ikiside yıkık durmdalardı.
Çok üzücü
Aynen öyle
Kadın tabi ki... zaten boşanma sebebi adam oluyor kadın annesine mi gitsin annesi yoksa kime baktırsın çocuğunu uğraşsın dursun evinden ayrıldığına, çocuğunun bozulan düzenine mi yansın hangisine yansın? Bazı erkekler hadım edilmeli boşanma sonrası, en önemli şey evlenmeden psikoloktan geçilmeli
Oha neden hadım edilmeli cani seni
Cani mi? Sen de erkek manyağı sapıksın o zaman 🤮
Çok sinirlisin. İnşallah devlette herhangi bir mevkiye gelmezsin.
Sinirli değilim. Adaletsizliğe karşıyım sabırsızım yalan mı şu yazdıklarım? Kadın kaç yıl saçını süpürge edecek erkek gidecek başka gülü koklayacak sonra da ne yaparsan yap diyecek kadın giden yıllarına mı yansın o adam için emeklerine yksa don lastiği gbi boşa eskidiğine mi. Benim gibiler çoğalmalı dediğiniz gibi devlet’e yarar şekilde ama
Çalışan ekonomik gücü olan aile desteği alabilen kadın ayakları üzerinde durabilir elbette ama erkeği büyük olasılıkla sefalet pislik düzensiz yaşam kollarını açmış bekliyor olur
Doğru. Benim gördüklerimde öyle
Bence kadın sevmiyorsa kadın için üstünden yük atmak gibi bir şey. Düşünsene kaç kişlik yemek yapıyor, kaç kişilik çamaşır bulaşık yıkıyor, çocukları eğitiyor temizlik şu bu.. yani resmen yük bu adamlar yaw. Şu an yazınca çok heves ettim boşasammı adamı acaba🤔
😀😀😀😀
Kuzenim boşanma asamasinda. Fazlasiyla mutsuz... erkekler yaşı geçkinse, kadinlar yaşı gençse perişan oluyor.
Kuzenin kadın mı?
Ya akıllı biri yokmuydu kocasina hamile kadinlari idare etmelisin diyecek. Kadın da erkekte hamilelik döneminde çok değişirler. Kadın hormonsl erkek psikolojik. Bence bunun eğitimi okulkarda verilmeli. Hamilelik aşamasinda cok sorun yaşanıyor bu normal. Ah keşke bunun eğitimi verilse. Çok üzüldüm.
Erkekte o donemde aldatır genelde.
Ahhh bu kaynanalar ve annesinden kopamamıs erkekler.
Kadın için zor olur. Çünkü cahil toplumun psikolojik baskısı ve önyargısı nedeniyle kadın yağmurdan kaçarken doluya tutulur.
Dul kadın herşeyi yapar kapısı hep açıktır zannederler. Bu da kadında her anlamda yıkıma yol açar.
Bugünün sosyal medyadaki benim için kral sözü.
Sözün özü de şu genelde erkekler yıkılır ama, gerçekten kadın gibi kadınların da yıkıldığı doğrudur.
Nafaka bence de anlamsız ama çocuğu varsa çocuğu için birşeyler yapmali neticede bu kadın bu çocuğu tek başına yapmadi. Hem evliyken çalışmaya izin vermediyi kadın bosaninca en azından iş bulana kadar nafaka odeniyor bence kadın kendini toparlayinca buna gerek kalmıyor. Türkiyede nasıl bilmiyorum ama Azerbaycanda bir baba çocuğuna bakiyorsa ve calismiyorsa kadın nafakayi öder.
Bu Türkiye'de birgün evli kaldığı için 700 TL nafaka ödeyen adam biliyorum ben aylık
Çocuk bunun neresinde ki bu nafakayı versin
Erkek icin daha yikicidir onceler anlamasa da hep ilk esini hatirlar ve asla unutmaz istese de unutamaz. Ve maalesef erkekler cogu kez yeniden evlenseler de sonraki isleri ilk esleri gibi asla olmaz ve yapmacik davranirlar sonraki eslerine.
Ben pişmanım mesela 🙋🏻♂️
İmkanım olsa toparlamak isterdim
Senin adına çok uzüldüm. Keske toparlayabilseydin.
Çocuklar için büyük yıkım valla😪
😥😥😥😥
Erkek için daha yıkıcıdır. Erkek bir çadırın direği iken kadın bezidir. Direk bi başına anlamını yitirir, kadın ise her haliyle daha sağlam ayakta kalır.
Kadın için daha zordur. Hem fiziksel anlamda hem de psikolojik anlamda erkekler daha dayanıklıdır bizden. Annemle babam ayrıldıkları zaman babamda tık yok, annem ağlamaktan helak oldu
Cocuk varsa kadin icin daha yıkıcı çünkü çocuğun sorumluluğu , nafaka baglanincaya dek maddi sıkıntı, cevre baskısı ki bu hepsinden daha berbat cocuk yoksa erkek icin yıkıcı kadin bi süre üzülür sonra keyfini çıkarır
Mahkeme açıldığı gibi nafaka bağlarlar. Bosanmayı beklemeden
Mahkeme açtığın anda hemen dava görülmüyo ilk mahkeme de baglaniyo evet ama aradan 4 5 ay kadar geciyo
@birumut39 sizin kadınlar sevmiyorsa bilmem tabi ama bizde cocuk annenindir
@birumut39 tuhaf oysa anne tüm vaktini ve sevgisini cocugunuza kanalize ediyor etmeli
@birumut39 yazik ne diyim
@birumut39 ciddi misin?
Çocuğunu sevmiyorlar mı?
Bence erkekler için çünkü bur erkegi tamamlayan kadındır. Erkeklerin bir çoğu ev islerinden anlamaz. Arkalarını toplayan bir kadin olmasi lazim. Kisacasi kadinlar olmasa bir cok erkegin hayati yıkılir. Bu yüzden kadinlarimiz değerlidir. Kadınlara değer verin.
Ikisi için de yıkıcı. Bir de insanın psikolojisine bağlı o olay. Malum elalem ne der diye kafaya takıp psikolojisi bozulanlar var.
kadın açmışsa erkek için erkek açmışsa yine erkek için
bir tarafta nafaka diğer tarafta sevdiği kadından ayrılmak
Takriben 45-50 yaşlara kadar her iki taraf içinde etkisi aynı gibi...
Yine takriben 45-50 yaşlar sonrası ise kesin erkekler için çok daha zor...
Yuva iki tarafı da üzer kim ister yarı yolda bırakmak bırakılmak bence seven iki kişinin ayrılması çok üzer diye düşünüyorum.
Tanıdığım erkekler perişan oluyor boşanmada. Boşluğa düşüyorlar sanırım
Maddiyat yönününden erkeğe yıkım sittin sene kendine gelemez daha
Yikici olmamali, evlenmek kadar bosanmak da normal olmali.
Bence erkektir. Yani genelleme yapmıyorum ama hiç bir işi bilmeyen erkek için yıkıcı olur😄
Erkek için çünkü işin duygusal kısmından ilave bir de maddi kısmı var yani nafaka
Her iki taraf için de zordur özellikle ortada bi çocuk varsa !
bunun cinsiyeti olmaz seven yıkılır deymeyeceni anlayana kadarda ağlar bazen 3sene bazen 1ay
Erkek bir şekilde ekmeğini eline almıştır boşluğu yadirgar âmâ devam eder
Âmâ heleki kadın vasıfsızsa VE hiç calismadiysa birde çocuğu varsa toparlanmasi senelerini alır
Muhafazakar kesimde boşanmalar kadını perişan ediyor.
(Muhafazakerın tersi ne bilmiyorum 🙈) çağdaş kesimde erkek perişan oluyor
Karşıtı dilimin ucundaydıda hatırlayamadım. 5 dakikadır düsünüyorum ki zaten muhafazakar kelimesi de yanlış kullanılıyor. Dini değerlerime bağlı insanlara muhafazakar deniyor ama aslında alakası yok. Değişime açık aynı zamanda dini değerlerine bağlı insanlara muhafazakar diyemeyiz ki bu durumda karşıt olarak çağdaş kullanamayız. Yani dini değerlerine bağlı ama çağdaş insan çok var.
İlla karşıt kelime arayacaksak liberal diyelim.
Bu arada muhafazakarın günümüzde kullanılan hatalı şeklinin karşitı seküler. Hatirladım. Bir kelime unutunca nasılda takıntı oluyor varya😀😀
Seküler kesim yani
Erkek için maddi manevi yıkım. Kadın kocaya gelirken kuruş masraf yapmaz yer içer iftira atar boşanır tüm malı dolandırır. Başka müşteri ile5yasar. Erkegin hayatı kaydı
Kadınlar kedi gibi 9 canlıdır.
Ne oluyorsa çoğunlukla erkeklere oluyor. Tarumar ediyorlar bizi bu vicdansiz kedicikler 😂😂😂
Abi herkesin yorumu bir tarafa seninkiler bir tarafa. Senin yorumlari hayat yolumda isarete levhaları gibi görüyorum.🙏🙏
Bana gore kadin için daha zor bir durum Bütün hayat alt üst olur. Birde şehir farklı ise evi boşalmak kendi şehrine dönmek yani hangi birini soyleyimki yeni bir düzen kurmak falan bana göre ağır şeyler.
Ağrı eşiği gibi bir şey. Aslında yıkıcılığın şiddeti aynı olsa da erkek bunu daha fazla hiss eder çünki daha fevridir. Kadınlar daha soğukkanlı olur bu gibi konularda. Tabiki istisnalarda vardır herzaman
Erkek icin. Yemek itü bulaşık çalışır tamamiyle beceriksizler
Diğerleri tamam da yemek için genelleme yapma.
10 tane kadın koy karşima. Birlessinler ben tek başıma hepsinden daha lezzetli yemek çıkarırım.
Bilmiyorum belkide ben kendi yemeklerimi begeniyorum. Zaten kimse lezzetli değil demeye cesaret edemiyor. Ciddi kavga çıkıyor yemeklerim elestirrilince
Genelde erkek icin yikici oluyor
Erkek icin dememin sebebi cocuk varsa nafaka odemek zorunda. Aliskin oldugu hayat birden degisiyor ve genelde erkeklerin kafasi sonradan calisiyor. Mutlaka bir yikil olusuyor eski karisini baska bir adamin yaninda gormeye tahammul edememe gibi. Kadin ilk basta uzulsede herzmn cabuk toparliyor. Cocuklar var ayaga kalkman lazim diyor mesela bide anne mutlaka aliyor cocugu. Dusunsene 3 cocugun var bosaniyosun evden giden sensin ( herzmn erkek gidiyor) bunun yaninda hergun masaya oturdugun 4 kisi bir an da eksiliyor bu agir birsey. Kadin sadece kocasini kaybediyor ama adam herseyini.
Çok güzel cevap. Eline sağlık.🙏🙏🙏🙏
@Masmavi100 bu yorumu oku hocam. Yani erkek içinde manen yıkım var.
Doğru zaten genelde dedim.. boşanmak her iki taraf icin de kötü ama hayat da çok kısa mutsuz bir evliliğin içinde kalmak da yıkıcı
@Masmavi100 evet öyle.
Erkekler için daha kötü kesinlikle. Çünkü genelde kadınlar daha sorumlu ve evi çekip çeviren taraf oluyor. Birden hayatından çıkınca tüm işler erkeğe kalıyor. Taa ki yeni biriyle tanışana kadar.
parası çok olan koymaz, erkek ortalama ülke erkeğiyse kadın bulacak para bulamaz yoklukta zorlanır, ama bolluk olsa hiçbir kadın vazgeçilmez değildir bnce
Hmm acaba ondan mi kadin cinayetlerinin bir çoğunluğu boşanma asamasinda olan ciftlerdenn cikiyo
Toplum olarak kadın için zorken maddiyat olarak erkek için zor
Nasıl perişan oluyorlar mutsuz ve kötü giden bi evlilik varsa ayrılmak daha iyi
Aslında bu kimin daha çok sevdiği ve karşısında ki kişiye bağlı olduğuyla alakalı cinsiyet olarak ayrılamaz.
Erkegı kadını yok bosanmanın hangi taraf seviyorsa sucsuzsa o uzulur pek kendimi ifade edemedim ama 😂
Boşanmalarda en çok cocuk yıpranıyor ama erkek mi kadın mı diye düşünürsek kadın daha çok yıpranıyor çünkü ataerkil bir toplum olduğumuz için boşanmanın sebebi ne olursa olsun suçlu hep kadın oluyor ve hep bi adım geride kalması isteniyor.
Boşanmak ne zehirse yutacaksın mecburi
Nasıl yani
Katlanacan evliliğe mecburi
Insan mutlu olmadığı yerde kalmamalı hiçbirşey mecburi değildir her insan bu hayata tek gelir tek gider kimse kimseyi cekmek zorunda değildir.
Çocuk var mı
cinsiyetçi sorulara kesinlikle karşıyım ama bence erkek daha çok yıpranır çünkü kadınlar evde her işi görüyor bilgisiz ve çomar erkekler hiç bir şey bilmediği için nanayı yerler hahahaha
Cinsiyetçi sorulara karşi olan hanim kardeşimin cevaba kahkaha attım ve durduramıyorum kendimi😀
Hala güluyorum. Yazamıyorum😀😀😀
Ağzı iki metre açık gülen emojiyi de göremiyorum.
Yapılan araştırmalara göre erkeklerin mutfakta kadınlarda daha başarılı olduğu bulunmuştur. Eve maddiyat girmedikten sonra duvarı tencerede kızartacak mısın. Napıcan
@Deveyeyaranandiken beyfendi o zaman yemek isini kadina yikmayin kendiniz yapin efendim
Tamam o dışarda çalışsın ama benim kadar kazansın (ayda en az 15000) ben yemeği yaparım.
@aleynazen Üniversite yeni görmüş ergenlerin kelimelere takıpta gerçek anlamını kökenini bilmeden itiraz etmeleri de beni güldürüyor. Bayan demeyin, hanım demeyin, kız veya kadın demeyin. Yahu ne diyelim size şaşırdık kaldık. Hanım hanın karısına denir. Eski Türkler de liderin karısına denir. Şimdi karısı kelimesine de takacaksın😀😀😀
Verdiğim bilgi felsefik değil tarihseldi bu bir. Ben senin kisiliğine saldırmadım ama sen direk segmentime girdin bu iki. İlk yorumum espriydi ve cinsiyetçi yorumunuzu ciddiye almayıp güldüm çünkü sizin de ciddi olmadığınızı biliyordum ama siz ters tepki verdiniz.
Türkiyede nasıl bilmiyorum benim ülkemde boşanan kadına yollu muamelesi yapiyorlar komşular falan kadınlar için her şey olduğu gibi boşanma da çok zor :(
Nerede yaşiyosun. Bir maruzatı yoksa ögrenebilir miyim?
Ne yaşandığı ne olduğu önemli bence. Yaşanılanlar söyleyebilir.
Erkeklerin daha çok sıkıntıya geçtiği çok acı bir gerçek
Bence ikisi için de acı verici, aynı zamanda her birinin ilişkiye ne kadar dahil olduğuna bağlı
erkekler özellikle evlenmeden önce tek yaşamıyorlarsa, bitiyorlar..
Her iki taraftaa etkilenir..
Bilmiyorum İnşallah da yaşamam.
hangi taraf aldatmışsa o taraf için
Sanırım erkekler iç8n daha yıkıcı oluyor.
Şöyle arkama baktım da kimse takmıyor.
Her ikisi icinde yikicidir diye dusunuyorum.
Değişir. Genelde kadın daha geç toparlıyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?