Selamlar. Her ilişkide tartışmalar, kavgalar olabilir doğal olarak ama bunu uzatmamak, orta yolu bulmamak, alttan almak gibi terimler size ne kadar tanıdık geliyor? Özellikle kırıcı konuşmalardan sonra aradaki buzların erimesi için çaba gösterme konusunda ne kadar iyisin? Gururun mu daha ön plandadır yoksa sevdiğin kişi mi?
Senin için gururun mu yoksa sevgilin mi daha önemli?
Şu zamana kadar benim için her zaman ona olan sevgim aşk ım ön plandaydı ama baktimki bazı şeylerde sürekli ben fedakarlik veriyorum gurur falan yapmıyorum aslında hata ediyormusum çok sonradan dank ediyor çünkü şu hayatta istediğin kadar sev aşık ol hiç bir zaman başka bir insan için gururunu hiçe saymaya değmez
Sevdiğim insanlara karşı yüzsüz olabilirim ama bunu sadece karşı tarafın beni gerçekten sevdiğini kabullendiysem yaparım onun dışında her zaman gurur ön planım da olur.
Burada kasit gurursa gercekten, ki ben hala insanlarin gurur ile onur arasindaki farki bilmedigini dusunuyorum, normal bir insan gururu degil sevdigini tercih eder. Ben yine gururumu incittirmem. Hep kabul etmisimdir, ben egoist bir insanim. Bununla ovunmuyorum, ama utanmiyorum da. Umursamiyorum.
Bahsi gecen sey kendine saygin, yani onur ise herkes onurunu dusunmeli. Sevgili icin haysiyetini ayaklar altina almamali hic kimse. Kimse icin degmez. Yeri gelir, degil sevgilin, aileni bile silip atarsin onurun icin.
Velhasili kelam gurur, kibir ve buyukluk taslamadir. Onur ise kendine olan saygin, seni insan yapan degerindir, sereftir. Bir ask ugruna serefsizligin luzumu yok.
Su ikisinin farkini hepinizin ogrenmesi dilegi ile.
Sevgi bağım olan, değer verdiğim kimse ile arama gururun girmesine müsaade etmem. Haklı, haksız gözetmeden adım atarım mutlaka ve çözmeye çalışırım.Özellikle de erkek arkadaşım ise tabi ki böyle olurum. Onunla geçirebileceğim güzel zamanlarımızı gurur yaparak boşa geçiremem. Bence sevgi, verilen değer tam da bu davranışların detayında gizli aslında. Ağızdan çıkan tüm o güzel sözler tam da bu anlarda altının dolu olup olmadığını gösterir. Tabi ki bu tek taraflı bir çabaya dönüşürse yaklaşımımdan fazlasını değiştiririm.
Bu konuda bir şeyleri ayırt etmeyi öğrenmek gerekiyor. Gerçekten gururunu önemsemen gereken durumlar oluyor kendi özsaygını yitirmemek için. Burda alttan almak hata olabiliyor. Onun dışında ufak tefek şeylere seven insanın gurur yapası gelmez zaten. :)
Haklisam ve karşı taraf kendini haklı olmadını anlayana kadar savaşa bilirim gururm daha onemli asla kendimi ezdiremem baktim anlamiyor Tm sen haklısın diyip uzaklasirim haksizsam zaten sesiz kalırım özür dilerim anı fevri davrandım vb gibi şeylerle telafi ederim
Eğer bir kırgınlığım var ve haklıysam, adım atmadım ve atmam. Herkes kendi üzerine düşeni yapmalı.. Diğer türlü ilişki olmaktan çıkar ve insan/duygu kullanmaya girer..
Gururum daha önemli, eğer bir gün gururunu bir köşeye atarsan ayaklarının altına alır onu çiğnerler. Seçtiğin sevgilin yarın sana yol verir , o gururu ararsın o yüzden bence her zaman gurur kazandırır. :)
Sevgiliye karşı büyük bir hissiyat beslemiyor isem gururum önde olur, tam gaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Detaydaki durumlarda gurur yapacağımı sanmıyorum, gerektiği durumda alttan almayı da bilirim özür dilemeyi de. Fakat dediğim gibi gerekli durumlarda. Sırf aramız bozulmasın beni bırakmasın diye yaptığı şeyleri görmezden gelemem, aksi halde bir süre sonra ben görünmez olurum onun gözünde.. Her ikisi de önemli, fakat saygısızlık veyahut hakaret söz konusu ise kendimden ödün veremem kusura bakmasın.
Tabii ki sevdiğim kişi~♡ Çok mühim bir kaideyi deşmeye çalışmadığı sürece *dini ya da kişisel* sorun yoktur, hatta çoğu şeye ben 'o benden iyi bilir' falan oluyorum. Orta yolu bulamazsak onun dediğini yaparız.
Gurur da önceliğim, sevdiğim insan da. Bazen gururu hiçe saymak gerekir, bazen de sevdiğin insanı çiğnemen gerekir. Seviyorum diye de gurursuz bir kadına dönüşemem. Gerektiği yerde gururumdan taviz verebilirim.
Söz konusu ilişkinin içinde ki tartışmada haklı. isem ve doğrularım benim için doğru ve kesin ise.. dünyanın geleceği bile bu ilişkiye bağlı olsa GURURUM.. Daha ağır basar.
Aşkta gurur olmaz sözüne inanıyorum. Çevremde gururu yüzünden çok güzel ilişkilerini bitiren insanlar oldu. Bi yere kadar gururundan taviz vermek gerek