🍃🍂🤷♀️

Kaliteli iletişim anlamak ve dinlemekten ibaret. Karşındakine saygın varsa onu dinlersin ve onu anlamaya çalışırsın anlaşılmadığın noktalarda anlatmaya çalışırsın, her şey değer verip vermemekle başlar aslında kimi uğraşamam der kimi de gece yarısına kadar kendini ifade etmeye çalışır. Kaliteli bir iletişim sadece konuşmak değildir, ben ben ben demek değildir karşındakini dinleyebilmektir bana göre
İletişim o kadar önemli ki...
Bu bir yerde denk gelinen herhangi birisinden dosta, flörtten eşe kadar her ilişki türünde geçerli.
İş ilişkileri de dahil.
Tabi ki aşk ilişkilerinde bu daha da önem kazanıyor.
İletişimin kaliteli olmasını da dürüstlük, şeffaflık, cümle yapıları, anlatma şekilleri, vücut dilleri vs. her faktör etkiler.
Önemli konulardan birisi de çözülmemiş yani halı altına süpürülen konu kalmamasıdır.
Yoksa orası eninde sonunda temizlenmek zorunda kalınacak...
Eig kapı gıcırtısı geldi :)
https://youtu.be/zuvHE1BAiGs
https://youtu.be/5soRcWEfuO8
Rica ederim👒😂
Kaliteli iletişimin ilk şartı dinlemektir. Konuşurken sıranı beklemek yerine gerçekten dinliyorsan, empati yapabiliyorsan, paylaşma sadece ovunecegin anılardan ibadet değilse, sürekli kendini öven açıklamalar yapmiyorsan kaliteli iletişim kendiliğinden gelir.
Konu bulmakta zorlanıyorsan zaten iletişimin kalitesi yok demektir. Günlük pazara gitmek, markete gitmek bile konudur iletişimi sağlam olanlar için.
Her şeyi bir anda bir heyecanla konuşmak güzeldir. Fakat sonrası için ortak ilgi alanınız veya ortak bir yön yoksa, sohbet tıkanır.. Kaliteli iletişim kurmak istiyorsanız, karşınızdaki insanın bu yönünü bulmaya çalışın...
Cevap
16Cevap
Mercimeği fırına verip sonrasıda film veya dizi izlenebilir. Yok illa sohbet muhabbet devam etsin taraftarı olanlar artık konuşacak bir sey bulamayınca yalanlara başlarlar.
En önemlisi de ortak yanlarınız olmalı. Ortak hobiler, ortak ideoloji, ortak görüşler olmalı. Yoksa yürümüyor.
Kendimden örnek vereyim. Ben sadece yazabiliyorum. Sohbete gelince iki kelime zor çıkar ağzımdan. Ortak hobilerimiz yoksa nasıl devam eder bilemiyorum.
saygı ile oluşur karşıdaki insanın düşüncelerine saygı..
seçimlerine saygı.. hayatındaki her şeye mudahil olmamaya çalışmak gerekiyor..
Saygı ile oluşur. Taraflardan birisi saygısızca davranıyorsa kaliteli bir iletişim kurmak imkansızlaşıyor.
Ilk basta görünce aha bence var okuyayimda bir iki numara öğreneyim dedim. Meğerse soruymuş 😔😔😔
Iletisimin kalitesizi cekmeyen cep telefonu misali ses var ama sohbet anlasilmiyor.
Gönder gelsinde okuyup bilgilenelim
Eeee havalar da soğudu iyice, ekonomi de çok bozuldu, şu korona hepimizi canından bezdirdi, eee daha daha nasılsınız... 😎
Değilmi. İşte bu ikimizin yaptığı soğuk ve zoraki bir iletişim. Tam burada mutlaka ortak bir sıcak konu bulmak gerekli. Arkasından o ortak konu konuşulurkrn gözlerimiz birbiriyle temas etmeli, hatta ve hatta tensel temas şart. Ennazındsn ellerimiz bir şekilde birbirine mutlaka dokunmalı. 😌😊😃🌸
Sabırlı, anlayışlı olursan iletişim kurmakta zorlanmazsın. İlişkilerin en büyük problemlerinden biri de budur.
Kaliteli bir kominikeysin için leb demeden Çorum diyebilmeli
Birbirini dinlemek ve anlamak arkadan empati yapmak bence.
Doğal samimi olmayınca kurumsal gibi geliyor bana çok naziklik sohbeti daraltıyor
Her iki tarafta anlayışlı olursa bence güzel bir iletişimde olur.
2 taraflı saygı ve birbirini dinlemeye müsaade etmek ile
Anlama ve dinleme ile yargılama varsa iletişim olmaz
Saygı ve anlayış şart birlikte ne kadar saçmalayabiliyorsanız o kadar iyi iletişiminiz vardır
Bence eğlenerek eğlenceli şeyler yaparak en basitinden komik videolar veya dışarda yapılan eğlenceli aktiviteler ama size özel
Her sabah günaydın mesajı olabili
Saygı ve güven içinde olan bütün ilişkiler kaliteli olur
Karşılıklı birbirini önemseme ve dinlemeyle
Tlf. Email Faks telgraf
empati zeka ve merhamet..
Gerçekten dürüst ve açık olarak.
Güzel bir dostun sohbetinden hiç sıkılmıyor insan
konuşarak 😯😐
sosyalleserek
Anlayışla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?