Aldatan kişi gerçekten pişmansa ve hala seviyorsa affedilmeyi hak eder mi?

Affedilmeyi hak etmez ve affetmem de. Evet bir defa yapan, yine yapar buna çok şahit oldum. Zaten çok sevmiş olsa aldatmayı bırak başkasıyla birlikte olabilmeyi bile düşünmez bence. Affetmek sadece aptallık olur. Ne kadar seviyor olursam olayım vazgeçerim. Zaten affedilirse ve devam edilirse sadece uzatmaları oynuyorlardır. O sevgi, o saygı en önemlisi o güven bir daha asla geri gelmez. İlişki'de en önemli şeyler de güven ve saygı bana göre. Bunlar gitti mi istediğim kadar seveyim benim o kişiye güvenim kalmaz, sevgi de zamanla yok olur gider zaten.
Merhaba öncelikle güzel hafta sonları diliyorum,
Herkesin belkide Aşk ilişkilerinde ve hayatında bir defa yaşadı olumsuz bir tecrübe de olsa aslında insanı bir şekilde olgunlaştıran güzel bir konuya değindiğiniz için sizi tebrik ediyorum.
Elbette bir insanı severek ve güvenerek hayatımıza aldığımız zaman her şeyimizi onu açarız ve hayatımızın bir parçası haline gelmiştir fakat böyle bir durumda hayatımızın bir parçası olmaya adet haline getirecek bir insanın olmayacak davranışlar içerisine girerek sevgisine ve bize ihanet etmesi büyük bir gurur kırıcı hal almaktadır, bundan dolayıdır ki aldatılmak insanı hem özgüven eksikliği hem de bir daha kimseye güvenmeme gibi güven kırıcı bir şey söz konusudur aynı şekilde psikolojik bunalıma da yol açmaktadır. Ondan dolayı aldatan kişinin pişman olması ya da olmaması önemli değildir aldatan kişiyi bir daha aynı hak verilemez verilmemesi gerekir aldatılmış biri olarak buna kesinlikle karşıyım.
Aldatmak bir kere işlenen bir suç olduktan sonra tekrarlanmaya mahkum bir eylemdir. Örnek vermek gerekirse bir kere hırsızlıktan mahkum olan biri bırakın affedilmeyi cezasını çekerek çıktıktan sonra eninde sonunda aynı fiili gerçekleştirmektedir. Ya da tersinden sorayım böyle bir kişi iş yerinizde çalışmak üzere müracaat etse ne kadar güven duyup istihdam edersiniz. Bu nedenle bana göre affı mümkün olmayan bir suç Ha belki şu olabilir çok seviyorsunuzdur her şeye rağmen vazgeçemiyorsunuzdur Buda sizin iç dünyamıza kalmış
Aldatan kişi pişman olmaz.
Oluyorsada onun gibi seven bulamadığı ve yakalanıp, pişman oldugu için geliyordur. Yani vicdan yaptığı için.
Bir şansı hak eder mi demişsin? Beni aldatan birine 2. Şansı verdim bir daha aldattı. Yani aldatana şans verince bir daha aldatıyor. Aldatanı
Ait oldugu yere, ait oldugu insanlara bırakıp, arkana bakmamak gerekir. ⚡
Cevap
111Cevap
aldatan pişman olmaz elindekinden olmak istemez sadece ve pişman olmuş gibi yapar..
Aldatmanın hiç bir şekilde affı olmaz.
Aldatma olayları asla affedilmemeli. Bir kere yapan yine yapar, insanlar değişmez.
Bir daha bardak kırıldıysa..
sonra o kırık bardaktan su içmen mümkün değil..
aldatmak güvenin bitmesine işaret güven yok oluyor..
pişman olması af dilemesinin bir önemi yok..
Her insan ikinci bir şansı hak eder ama maalesef aldatma söz konusu olduğunda bu tez bile çürür 😭
Kadında olsa erkekte olsa
Hiç kimse affedilmeyi hal etmez.
Aldatan kim olursa aynı derecede pisliktir
Erkek ya da kadın farkı yoktur.
Böyle insanlara boşuna pirim vermeyin
Eğer affederseniz tekrar yapacağından yüzde yüz emin olun
Ona göre affedin yine yapacaktır
Bunu göze alıyorsan affet.
Balik bastan kokar aldatan kisi pisman olmaz bunu unutmayin bu hep boyledir karakteri duzgun olsa aldatmazdi evet bazen seytana uyuyoruz karakteri dugunse gelip ben seytana uydum bunu benden duy ya da bil istiyorum beni affede bilormisin bilmiyorum ama pismanim diyen kisi icin dusunule bilir he bide swviyosa halla diyosun da seven kisi bunu yapmaz
Yani affetmez desede insan özler ki sevgisi ağır basar sonra ne kadar affetmem bitti dese bile ya içinden bitirmezse evet şuanda aptal gibi düşünüyor olabilirim ama gerçekler bu. Dayanamazsın bir tarafta sevdiğin bir tarafta ihaneti ,öyle basit değil bitirmek. O bittiği anda da çok şey biter içinde en çokta kendin bitersin
gercekler hicte aldatan affedilmez degildir. Aldatmayan insan yoktur ve biri aldatmissa bu onun kendi iradesiyle kendi benligiyle alakali durumdur ve hesap vermeli oldugu kisi kendisidir, kendisine affetmeli olan da odur. Zaten bana gore mesela eger bir evlilik yillarca devam ediyorsa, ki gercek bu bir birini yaptigin yanlis ve dogruyla kabuletmektir. Erkekte kadin da oyle olmali. Sen beni aldattin ihanet ettin degil sen kendine kendi kalbine ve aklina ihanet ettin denilmeli.
Gerçekten sevseydi, sevdiği insana bunu yapmazdı. Saygısızlığın en alâsı bence. Diğeri de yapabilirdi, aldatabilirdi ama aldatmamış. Karakter meselesi ama bilmiyorum inandırıcı gelmiyor. Seven aldatmaz.
Benim kitabımda aldatmanın affı yoktur. Seven aldatamaz zaten. Aldatmak kişiliğini ve kalbini kolayca satabilenler için bir yoldur. Bu yola sapanla benim işim olmaz. Nokta!
Aldatanın pişmanlıgına inanıp güvenilmez, gerçek seviyorsa madem zaten aldatmazdı, başkasıyla yaşadıgı şeyi gelip eşiyle de aynısı yapabilir, ne gerek var aldatmaya
Pişmanlığı ve sevgisi affedilmesi için yeterli değil. Bana bir daha ihanet etmeyeceğinin garantisini verebilir mi? Veremez. Bunun garantisini kimse veremez. Haliyle affedilemezler de...
Hayatımda tutamam o kişiyi. Affetmek zor ama diyelim ki kendi içimde affedebildim onu ki bu benim icin iyi bir şey onun için değil çünkü içimdeki öfkeden kurtulur önüme daha rahat bakabilirim gene de o kişiyi hayatıma almam aynı hatayı iki kere yapmanın hiç bir şeye faydası yok hiç bir şey eskisi gibi olmaz.
Gerçekten pişman olduğuna ve hala sevdiğine asla emin olunanayacagi için kesinlikle haketmez. Aldatma sıradan bir durum değildir güveni yerle bir eder tekrar affeden varsa ya gözü kör olmuştur aşktan ya da ona karşı bir mecburiyeti vardır yoksa affetmek akıllı insanların işi değildir.
Bu soruyu birkaç sene önce görseydim asla affetmem derdim. Ama hiçbir zaman büyük konuşmamak gerekiyordum. Güven bir kere kırıldı mı geri zor toparlanır. Ama insan gerçekten seviyorsa 2. şansıda verebiliyor. Bir kere yapan bir daha yapar diye bir şey yok. Daha önce aldatıldım ve affettim asla da pişman değilim. Gerçekten aşık olmasaydım affetmezdim. O yüzden affedilebilir.
Ben buraya herşeyi yazarım lakin sizde şahit oluyorsunuz ki insanlar yeri geliyor susmak zorunda kalıyor kimisi geçim endişesiyle kimisi çok seviyor affetmeye hazır kimisi aile bütünlüğü bozulmasın diyor
Ama imkanı ortamı olan bitirebiliyor.
Ben hak edeceğini düşünmüyorum. Bir kere aldattıysa o güveni sarstıysa eskiye kolay kolay dönülmez. Kişinin az da olsa kendine saygısı varsa kendini aldatanı affetmemesi gerekir. Göz göre göre bir hataya girişmek de olmaz.
Aldattım bende sevgilimi bı kaç kez pişman değilim çünkü nedenlerim vardı pişmanda olmicam ve bir daha öyle bı durum olmadıkça aldatmam kimseyi. Benim gibi durumlar haricinde aldatanın da Allah belasını versin aminnn. 😌😌
Affedilmemeli bence, aldatmak bardak kırmak gibi istemsizce ve aniden gerçekleşen bir hata değil ki. Böyle durumlarda duyulan pişmanlık affedilmeyle son bulur ve bir sonraki fırsatta o insan aynı şeyi yine yapar. Karakter meselesi.
Çok zor bir soru bu
Affetmemek mantıklı olandır. Onura yakışan da budur.
Ama aşk her türlü beylik lafa bel büktürebilecek bir duygudur. Allah başa vermesin.
Bir arkadaşım ile bulunacaktır beni 3 saat bekletti meğersem yalan söyleyip başkasıyla buluşup geziyormuş çok öfkelendim kızdım ve affettim sadece ama sadece ertesi gün AYNISINI tekrardan yaptı hemde 1 gün sonra , yani affetmeyin lan, hata kabul etmeyin zerre aklınız varsa, yaaani yapan bidaha yapar şeyi doğru
Aldatan kişi aldatmaya iletilmiş ise belki affedilir çünkü bazen insanlar ihtiyaç duyduğu zaman git başımdan denir ve yüz verilmez ise aldatma kaçınılmaz olur.
Kesinlikle hak etmez; aldatan kişinin benim yanmda hiçbir şekilde tesiri kayda değer değildir, yok hükmündedir.
Aldatan kişi pişman olmaz. Affedilmeyi de haketmez.
Allah beni, aldatan insanı sevecek ve tekrar geri dönmeyi kabul edecek kadar çok sevdirmesin.
Hak etmez. Gerçekten seviyorsa en başından o hatayı yapmasaydı.
Kesinlikle hayır, o kişi yine aldatır. Aldatılmayı kabullenecek biri affedebilir ancak bir kere yapan bir daha yapar, o kaybetmeyi göze alarak heyecan istemiş yine ister.
Pisman olacagim birseyi yapmam, yapanida afetmem. Aldatma pismanlikla afedilecek bir durum degil, bardagi yere düsürmüs, kirmissin, istedigin kadar pisman ol.
Birine ya sonuna kadar güvenirim ya da hiç güvenmem affedersem o kişiye karşı düşüncelerim hislerim eskisi gibi olmayacağı için affetmemeyi tercih ederim
Bence yalnızca Allah kendisine ihanet edeni (şirk koşanı) pişmansa affeder. Ama bence insanlarda bu kadar merhamet yok. Aynı şekilde bende de, affetmem.
İhanet dünyanın en iğrenç davranış biçimi, ama hangimiz uğramadık ki?
Pişmanlığını alsın birbyerlerine soksun, ihanetin sebebi olmaz veresiyeyi olmaz hiç bir bahanesi olamaz
Aldatan diyorsunuz, bu bir kişilik sorunudur , ister evlilikte , ister ticarette isterse başka bir konuda aldatan insandan her şey beklenir.
Bence affedilmemeli. Çünkü affedilirse daha sonra belkide yapmasa bile insan huylanır ve hem kendine hem karşısındakine eziyet olabilir.
Pişman mı xhxjjchc anın tadını çıkarırken pişman degilmiydi aklı sonradan başına gelmiş ikinci şans vermen apaltallık olur.
Herkes hata yapabilir lakin yapılan her hata ve yanlış sindirilmesi çok güçtür, kişiden kişiye değişir diye düşünüyorum.
Her ne olursa olsun insanlar ikinci bir şansı hep hakederler.
Ama aynı hatayı ikinci defa yaparlarsa da uzatmaya gerek yoktur
İkinci şans vermeyi seven birisiyim çünkü hatasız kul olmaz diye düşünürüm ancak bu duruma ikinci şans verilmemeli.
Kuşu kafesinden sal bakalım bir daha geri geliyor mu, güven gittiğinde bir daha geri gelmez. Aldatmanın affı olmaz.. Yoluna bak denmeli.
Aldatılanın kafasında yaşadığı müddetçe acaba diye soru işareti kalır ve kuşkuyla yaklaşır. Bence yollar ayrılmalıdır
Zamanında değerini bilmedi sonra dan değer bilecek? Tekmeyi vururup da gider..
Bunun affı yoktur..
Istediği kadar pisman olsun hem affesilmeyi hak etmez hemde tekrar yapmayacağını bilemezsin guvensizlik olusur ki guvensiz ilişki olmaz
Ben nedense hemen soğuyorum böyle bir olay karşısında, bir insan iradesini ne olursa olsun koruyacak.
Aldatmanın sebebinin ne olduğunu söylerlerse söylesinler sonucu aynıdır ve ne pişmanlık ne başka bir durum sadakatsizliğin üstünü örtmeye yetmez.
Gerçekten sevse başkasına ihtiyaç duymazdı. Başkasına gitmezdi diye düşünüyorum. Yani zaman kaybına gerek yok affetmek saçma olur.
(Gündelik aldatma sorusuna hoşgeldiniz)
aldatma anca görmezden gelinilebilir o da cidden gerektirecek bir sebep varsa yoksa hemen terkedilmelidir
Aldatan bir insan kalpten sevmiyordur. Alışkanlıktır, bağımlılıktır ama sevgi değildir o. O yüzden affedilse bile ilişkiyi bitirmek en doğrusudur.
Aldatma tek bir hareket değildir temelinde birçok sorun yatar. Demek ki eksik bir şey var bunu düzeltmek yerine başkasında bunu tamamlamayı seçti..
hayırrr ,
seven birkere aslaaa aldatmazz.
aldatıyorsada saten hiç sevmemiştir
Zaten gercekten sevseydi aldatmazdi aklina bile getirmezdi
Hayır aslında affedilmeyi hak etmiyor. Ama aşıksam sanırım affederim
Hayır
Aldatan herzaman aldatmaya devam edicektir...
seven aldatmaz..1 kere aldatip affedersen tekrar devami gelir...
İstediği kadar akıllansın bir kere yapmış. Dünyada başka erkek mi kalmadı da affedelim
Hala sevmiyordur. İşine geliyordur adattığı. Sevse zaten aldatmazdı.
Aldatan gerçek manada pişman olmaz ki. Kesinlikle verilmemeli
Bu 2 kisinin arasinda. Kisi affetmeyi de secebilir. Ama aldatan hak eder mi orasi cok muamma.
Aldatmadan önce aklı neredeydi sonuçta seviyorsa yapmamalı bir şans daha hak etmiyor.
Kesinlikle hayır aldatıyorsan yakalanmayacaksın yakalanmadıysan af beklemenin alemi yok
Bilmem belki afedilir ama sen tekrar sevemesin çünkü sürekli ihaneti hatırlarsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?