Toplumun pek sıcak bakmadığı ailelerin de onaylamadığı bir durum var bir çok kez karşıma çıkan bir soru.
Siz nedüşünüyorsunuz bu konuda fikirlerinizi görüş olarak yazar mısınız?

Merhaba hayırlı musmutlu ve güzel insanların karşımıza çıkması dileklerimle, Elbette insanlar ilişkilerinde evlilik hayatında ya da hayatına giren insanlarla her zaman istediği gibi ilişkiler içerisinde olamıyor evlilikte bunlardan bir tanesi bir insanı severek evleniyorsunuz hayatınızı alıyorsunuz mutlu olmak ve mutlu etmek uğruna bir şeylerden fedakarlık yapıyorsunuz ama zaman geçtikten sonra hayatınızda aldığınız kişinin bambaşka bir insan olduğu ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz Çünkü hiç kimse sizin ilk tanıdığınız Zaman ki insan olmuyor hani derler ya köprüyü geçene kadar her şey güzeldir işte bazı evliliklerde de bunlarla karşı karşıya kalabiliyor insanlar bundan dolayı insanlar belli yaşlardan sonra ya da belli o noktalardan sonra anlaşamadığı devamlı evliliğe devam etmeyi sürdüremiyor bundan dolayı çoğu zaman evlilikler boşanma ile sonuçlanabiliyor. Boşanan erkek ya da kadın başka bir adamla evlenebilir bunda herhangi bir sakınca yok ama benim fikrimce başından evlilik geçmiş bir insanın eğer daha önceden bir çocuğu yoksa evlilik yapmaması daha uygun olandır Çünkü daha sonra şöyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kalınıyor arada ilk eşinden olan çocuk olduğu zaman erkek ya da kadın ara sıra da olsa eski eşiyle iletişim içinde olması gerekebiliyor. Ya da dünyaya gelen çocuk kendi babasından başka diğer eşi kabul etmeyi biliyor bundan dolayı bekar bir insanın evlenip boşanmış bir insanla birlikte olmasını pek doğru bulmuyorum kendi açımdan zaten evlilik geçiren insanlar genelde olumsuz şeyler yaşadığı için yorgun bitkin sevgiye güveni kalmayan insanlar oluyor bekar bir insan da yeni evliliğin heyecanını evlenip boşanmış birinde bulamadığı için çeşitli sorunlar meydana gelebiliyor evlilik yapılabilir ama burada önemli olan ilerleyen dönemlerde geçmiş ilişkilerin başa kal kılmaması ve ilk evlilik heyecanı gibi çiftlerin heyecan içinde olması önemlidir. Hayırlı mutlu güzel evlilikler diliyorum iyi akşamlar. 09 Nisan 2021 cuma saat 20.27
Evlilikte en önemli şey kişilerin birbirine denk olmasıdır. Eğer erkek kadından üstün vasıflara sahipse bu kabul edilebilir. Ancak kadın erkekten daha üstün vasıflara sahipse bu ilişki yürütülemez. Evelnmek hak olduğu gibi boşanmakta haktır Allah katında ve şu bir gerçek ki tecrübe her zaman işe yarar...
Tecrübeleri onu korkutmuştur Tecrübe; bir yanıyla avantajsa, bir yanıyla da heves öldüren bir dezavantajdır. Boşanmış kişilerin üzerinde genellikle bir bıkkınlık, bir teslim olmuşluk, olacakları önceden bilmenin getirdiği bir heyecansızlık, bir tür yorgunluk vardır. Her şeyi normal karşılarlar, pek az şey onları şaşırtır, sizde karşılaştıkları hiçbir özelliğe öyle büyük bir hayranlık duymazlar, en azından duyuyor gibi görünmezler. Davranışları temkinli, kontrollü, hatta başlangıçta oldukça mesafelidir. Sık sık uzaklaşmaya ihtiyaç duyar, yıllar sonra geri kazandıkları tek kişilik hayata sahip çıkmaya çalışırken zaman zaman sizi devre dışı bırakma eğilimi gösterirler. Dolayısıyla, geçmiş deneyimleri onlardan biriyle kuracağınız ilişkide size hem olumlu, hem de olumsuz yansıyacaktır...
Cevap
40Cevap
Eskiden de bende öyle düşünürdüm
Toplum mutlu olamaya ne kadar karşı
İlginç toplum 2 yüzlü sana bunu söyleyenler
Çık dışarıya gece 12 denn sonra çik
Ne kadar ahlaklilar göreceksin
Evlen mutlu ol
Çünkü bu toplumun tersine ne yaparsan. o kadar mutlu ilurusun
Onu aslında kadınlarımıza sormak lazım efendim... Bende evlenip boşananlardan biriyim.. Ama aynı soru erkeklere sorulsa yani bekar bi erkek boşanmış birini alırım desek.. Çoğu erkek asla istemez efendim nedense.. Yani illa bakir olması lazım yani nasıl bi düşünce ise artık..
Birinin evliliğini yurutememis ve ayrılmış olması onun suçu mu ya da yargılanacak kadar önemli bir durum mu bir kişiyi irdelerken karakterine kişiliğine bakılır bunun dışındaki herşey değişebilir hayat kimin başına ne getireceğini bilemezsiniz herşey değişir kalan sadece karakter kişiliktir ve önemli olanda sadece bu
Neden evlenmesin
Evlenmemesi icin bir engel yok toplum icin yaşamayan kendi mutlulugunu gözeten herkes evlenebilir bence
Çok ama çok sevip sevilirsem belki. Aksi halde alalade biri için ailemi karşıma alamam.
Kişinin kendi tercihine kalmış aslında. Ben bu konuda çekimserim yani evlenir miydim, evlenmez miydim aslında bilmiyorum. O anki hislerimle karar verirdim sanırım. Ama ailem karşı çıkar bunu biliyorum.
Olumlu tarafından bakılacak olursak evlenip boşanan biri evlilik hakkında daha tecrübelidir evliliğin nasıl yürüyeceğini bilir olumsuz tarafından bakılacak olursak evlenip boşanan biri bazen şöyle bir şüphe bırakır acaba sorunlu biri miydi diye. Boşanan kadın bekar kişi de erkek ise o zaman kadına daha olumsuz şekilde bakılıyor.
Evlenir tabiki. Neden evlenemesin ki? O bekarin da bie gun bosanabilecegi gercegi var. Ne oldum dememek lazim.
Neden olmasın? Evlenmemiş olanların yapmadığı halt mı kalıyor?
800 çocuklu kadınla bile evlenirim insan kanı duygusu vefalı olanı bulayım
yani isterse evlenebilir tabi ama ben evlenmem bekar isterim eline erkek eli değmemiş temiz kız
Evlenir neden evlenmesinki yanımda çalışan biri evlenmişti
Neden evlenmesin tabiki de evlenir. Çok arkadaşım var bu şekilde
Ben isterdim mühim olan sevgidir
Elbette erken yaşlarda aile engelinede takılabilir
Ben evlenirim yeter ki eski eşi bela olmasın bir de çocuk olmasın
Seviyor, güveniyor ve daha sonra en ufak bir kavgada "boşanmış " olmasını karşısındakinin başına kakmayacaksa bence olur
Neden olmasın. Önemli olan karakter, adamı karaktersiz biri denk geldi de bunu geç anladı diye suçlayamam. Aynı şekilde kadını da.
Bu konuda bende toplumumuz gibi düşünüyorum hiç yaşamamışsa yaşamamış biri ile olsun bekarın da hakkı
Evet. Ne var bunda? Öyle bir kızla evlenmem diyen erkek sapıktır. Her şeyi kızlık zarına veya tazelik gibi skolastik düşünceye indirmiş, kadını meta olarak gören erkek tipi örneğidir
bence gayet normal bir durum..
hiç evlenmedim ama evlenip ayrılmış bir hanımla evlenirim..
Evet evlenblr ne var ki bunda benim çevremde çok kişi öyle evlendi anormal birşey mi bu
Seviyorsan boşansa ne olur. Elalem için yaşamak dünyanın en saçma şeyi. Çünkü onların istediği gibi biri olsan dahi herkesi mutlu etmen imkansız onun için herkes kendi mutluluğundan sorumlu bence
evlenebilir gayet normal..
Çocuk yoksa ihtimaller dahilinde ha birde kadın çok güzelse yoksa yok insana dengi daha çok yakışır
Neden olmasın ki?
Gönül sevmişse daha önce evlenmiş mi boşanmış mı diye bakmaz.
Canlı örneğini gördüm kız dul eleman bekar 6 ay sonra kavga edip ayrıldılar 👍
Eger iki kişi karşılıklı anlaştıktan sonra evlenilir
Neden bakmasın. Toplum derken? Genellikle erkeklerin umrunda değil böyle şeyler. Kadınlar bunun suçlusu. Milletin hakkında atıp tutan ilk başta kadınlardır.
Herkesin evlenip mutlu olmaya hakkı var. Akıl sağlığı yerinde olduğu sürece.
Ben de ayrılmış biriyim.. sevmek önemli bence anlaşabilmek..
Kanunen bir engel yok
Tabi ki, niye evlenmesin? Hatta evlenip bosanmis birinin edindigi tecrube bir sonraki evliliginde daha az hata yapacagini gosterir cogu zaman bence..
Evlenebilir, toplumsal baskıyı göz ardı ederse.
Evlenir de her aile vermez.
evlenilir niye evlenilmesin
Böyle Bir Yasak uygulaması yok ki evlenemesin.
Evlenir mi bilmem ama ben evlenmem
Anlaştıktan sonra neden olmasın
Evlenebılır ıkı taraf da ısterse
Anlattıktan sonra her yok Paris 😜
Kanunen bir yasak yok
Evlenir niye evlenmesin ki
Lakin uyum sağlanıyor sa evlilik olur
Gayet tabii
Niye evlenmesin. Canı isterse evlenir
ileride başa kalkmayacaksa elbette evlenebilir
Kendisi için bir sakınca yoksa neden olmasın
Evlenililir sevgi varsa