Arkadaşlar bunu ona da söyledim yaşım daha 19 onunki ise 23. Yani evlilik bana göre çok erken daha okul bitecek sonra yurtdışında yüksek lisans yapıcam işimin basıma gecicem vs falan. Henüz evlilik düşünmediğimi söyledim trip atıyor. Sizce de haklı değil miyim? Üstelik ben daha kendi yatağımı toplayamayan biriyim bu kadar büyük sorumluluk alamam
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yıl19 yaşında yatağını toplamanın sorumluluğunu alamıyorsun ama yurtdışında yüksek lisans yapıp, çalışmayı düşünüyorsun. En basit bir şeyin sorumluluğunu alamazken bunların sorumluğunu nasıl alacaksın? Evlilik teklifi etti diye hemen evlenecek değilsiniz ya. Bu istediklerini evliyken de gerçekleştirebilirsin. Okumak için bekar olmaya gerek yok. 4 yıl üniversite bilmem kaç yıl yüksek lisans sürecek. Evlenmek istiyorsa o kadar yıl beklemez. Eğer evlenme gibi bir isteğin yoksa ayrıl. Hem çocuğu oyalamamış olursun hem de hayallerini gerçekleştirirsin.
06 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle benimle düzgün konuş. Ben senin laubali olacağın bir arkadaşın değilim. İstediklerin gerçekleşir mi bilemem ama gerçekleşmediği zaman keşke teklifini kabul etseydim diye pişman olacaksın.
Soran+1 yılZaten düzgün konuştum şahsına küfür etmedim ama sen böyle uyarıcı bir tavırla yaklaşınca sana kıl oldum. Sen kimsin ki düzgün konuşayım senle? Peygamber misin Allah mısın? Alt tarafı günlük hayatta yolda gördüğüm sıradan insanlardan birisin. Ben ne pişman olucam hayallerim her şeyden daha önemli o gider başkası gelir tek bir kişiye bağlı yaşamam hayatımı
Cevap sahibi+1 yılKarşında ki kim olursa olsun düzgün konuşmak zorundasın. Senin bana kıl olman inan umurumda değil. Hayallerini gerçekleştirebileceğin ne malum. Bu hayatta insanların her istediği kabul olmuyor maalesef. Bazen hayallerimiz değil önümüze gelen fırsatlar önemli oluyor ama gözün o kadar hayallerinle kör olmuş ki önüne gelen fırsatları göremiyorsun. Yaşayınca anlayacaksın.
Soran+1 yılkıl olmam umurunda olmalı çünkü kıl olduğum için sana benden bir saygı bekleme kardeş. ve bu dünyada her şey evlilik değil insan hayallerinin peşinden tabi koşacak. Gençliğin her zaman gelmiyor bu yaşlarını dolu dolu yaşamak gerekir 30 dan sonra da evlenirsin. Gezip tozacaksın, farklı kültürlerden arkadaş edineceksin onlarla dünyaya gezip tozacaksın vb. Kocan varken bunların hiçbirini yapamazsın
Cevap sahibi+1 yılSaygısız birinden saygı beklemek saçma olur. Bu dediklerini evlilerde çok güzel yapıyor. Senin evleneceğin adamın bunlara izin vermeyeceğini düşündüğün için bu bahanenin arkasına sığınıyorsun sadece. 30 yaşından sonra evlenip çocuk yapınca o çocuğa sağlıklı bir anne olamayacaksın. her isteğini karşılamayacaksın. Bunları da düşünmek lazım. Neyse daha fazla yorumumu işgal etmeden git.
Soran+1 yılKarşımdaki adama göre muamele yaparım. Sanada saygı gostermediğime gore nasıl birisin anla işte :) Seninle benim görüşlerimiz tamamen farklı sen okumak yerine evliliği tercih edip ve sonra ilerde çok pişman olup dizlerini döven tiplerdensin. Evliliğin acelesi mi var 30 yaşında anne olunca ne oluyormuş onu anlamadım? Çocuğumun isteklerini gayette yerine getiririm ve o yaşta bile tıpkı 18 yaşındaymış gibi atik olurum merak etme sen kendine baktıktan sonra sorun yok
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayallerini evliyken yapamıyor musun? Okumana mı izin vermez? Çalışmana mı karşı? Yurtdışına çıkmak istiyor muşsun evliyken mi bekliyemez? Seni istiyorsa sevgiliykende evliyken de bekler.
Sen hayallerini anlat kabul edip etmemesine göre yol çiz. Birde 19 yaşımda kabul etme uzat 1. Sene söz 2. Sene nişan 4. Sene nikah filan gibi planı uzat. Ağır ilerlemek istiyorum filan de.10 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılBuraya yazdıklarını onada söyleyeceksin uygun bir dille... eminim seni anlayacaktır ve eğer seviyorsa seninle birlikte hayallarini gercekleştirmeni ve daha sonra sirasi geldiğinde hayallerine dahil olucaktir...
Ben ne hayallerimden nede senden vaz geçemem ama herşeyin zamanı var ve ben geç kalmak istemiyorum önceliklerim var dersim
Umarım seni anlar mutluluklar 🌸10 Yorumla
Kırılırsa kırılsın senin hayatın söz konusu uyanık ol böyle ciddi bir konuda kırılma olur mu bırak ne yaparsa yapsın daha 19 yaşındasın ne evliliği mesleğini eline al sakın evlenme o bencilin teki kendine hizmetkâr arıyor evleniceksin bu sefer hakaretler başlayacak sakın evlenme
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle katılıyorum. 30umdan önce asla evlenmem zaten
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
23Cevap
Daha çok erken. Bazı hayallerim var gerçekleştirmek istediğim. Onları gerçekleştirmeden evlenmek istemiyorum. Evlendiğim zaman yapamadığım şeyler için seni suçlamak istemiyorum de.
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel konuşmuşsun. 👍🏻 Ama o anlamıyor İşte
Hayır dedikten sonra trip atması saçma, demek ki hazır değilsin. Her sorusuna evet cevabı alacak değil ya.
15 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Ne diye çıkıyorsun o zaman benimle diyor
- +1 yıl
Haha birisi de eksilemiş arkadaş her teklif ettigiyle evlenecek sanıyor galiba ya da her sorusuna evet cevabı gelmeli, evlilik düşüncen yoksa o da evlilik istiyorsa fazla uzatma ayrıl bence. O da hayatını ona göre şekillendirir sen de hayatını ona göre çizersin. Bir anda edilen evlilik tekliflerini saçma buluyorum iki taraf da evlenmek istiyorsa bunu belli ederler ve her şey organize olur zaten. Laf arasında konuşulur bu. Sonra hayır cevabı alıp ortada kalmamak için.
Soran+1 yılÇok katılıyorum. Bu eksilmeyen arkadaş senin gibi yorum yapan herkese eksi atmış 😁
Soran+1 yılTeşekkür ederim ☺️
Bu evlilik takıntısı ne ya insan 25 ten önce evlenmemeli bence bana kalsa bana göre 30 dan önce asla evlenmem ya da hiç evlenmeyebilirimde kendi hayatım başkalarının hayatından daha değerli benim yaşam tarzı anlamında 😵😉💌💞💓💝💕😊😉
02 Yorumla
Soran+1 yılişte bende böyle düşünüyorum. 30dan önce evlenmem bende. Gençliğimi yaşayacağım daha :D
Bence trip atmasından ziyade durumu anlayışla karşılaması gerekiyordu.
Bence durumu bir daha anlat.
Eğer hala trip atmaya devam ederse bende çocuk der geçerim.
(Çok katı oldu ama dost acı söyler)00 Yorumla
+1 yılYolundan şaşma sakın. Daha niceleri çıkar karşına bu seni beklemez gibime geliyor. Çok küçüksün benim evlendiğim yaştasın. Sen hayallerinin peşini bırakma.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet yol verdim gitti zaten işim olmaz onunla. Teşekkürler :)
- +1 yıl
Çok sevindim adına
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayallere bak... tabi okuyup adam olmak başka da atanamayip evde kpss çalışırken keşke demekte kötü ya... yurtdışında yüksek lisans yapicam bla bla bla tabi insallah yaparsın da ne diyelim Allah yolunu açık etsin
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenin o ağzını yırtarım o.. r.. o.. s.. p.. u.. ☺️
Soran+1 yılanandır orspu kaşara bak hele :D herkesi kendin gibi salak mı sandın lan it oğlu it
Cevap sahibi+1 yılS. i. k. t. i. r. g. i. t. a. m. c. ı. k
Güven yoksa ben yokum de. Çok medeni yetiştim evli iken eski erkek partner lerim ile haftada 6 gün kapanır sende 1 gün kalırım ii. Onlar la kapandıgımda telimi kapatırım iş bitince açarım de
00 Yorumla
+1 yılGüzelce buraya yazdıklarını hepsini söyle işte hayallerinin olduğunu söyle daha erken de kuzum birşey olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılSöyledim zaten o zaman niye sevgiliyiz ki evlenmeyeceksek diyor
ben de 28 olcam hala kısmet bekliyorum 😂 benim gibi olmak istiyorsan sen bilirsin yani 😅
14 Yorumla
Soran+1 yıl19 yaşında evlilik olmaz ki ama daha hayatımı yaşıcam :D
+1 yılTatlı bir dille. Sebebini kibarca açıklayarak söyleyebilirsin. “Ne söylediğinden çok, nasıl söylediğin önemlidir.” üslup çok önemli.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 507 cevap paylaştı. Gerçekci olmak lazım her şeyin bi sırası var. Sen evlenmek için erken olduğunu söylemişsin ısrar ederse kendisi kaşınır😀
00 YorumlaYani sevgilisiniz ve o senle ciddi düşünüyor ve sen istemiyorsun, kırmadan reddetmek diye birşey yokki 😅
00 YorumlaEğitim önemli kabul etme teklifini o yaşta evlilik hayatını sadece belli bir yerde tıkılıp kalması anlamına gelir eğitimini tamamla 25 yaşından önce de evlenme yurt dışı planların var ne güzel hayatını arkadaşım etme
16 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle ayrıldım zaten bu yaşta ne evliliği Allah aşkına
Soran+1 yılAynen öyle yurtdışında hayallerim var tek hedef Türkiye’den kurtulmak aşk meşk falan boş 😀
+1 yılseviyisan evet de sonuçta hemen evlenecek değilsin demi.. oda işi gücü vs olmali yani
10 YorumlaBunlari teklif edicek raddeye gelmeden konusmaliydiniz
00 YorumlaBu söylediklerini ona da güzel bir üslupla söylersin ve eminim ki anlayış gösterir..
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle haklisin. acik acik incitmeden dusuncelerine anlat ona.
00 YorumlaHenüz çok erken mesleğini eline almadan evlenmek yanlış
00 YorumlaHemen evlenmezsiniz zaten bence kabul edip uzun bir nişanlilik söz dönemli olmalı onu da üzme yani
00 Yorumlabenimde öyle konustugum bir cocuk var ben 18im o 22 ben universiteye geçer geçmez evlenmek istiyor yok deyince kiziyor uzun zaman oldu şimdi konusmuyoruz ama seni çok iyi anliyorum
03 Yorumla
Soran+1 yılayrıldınız mı?
Soran+1 yılAyni bizimki de öyle ahahahah sende kendimi gördüm
+1 yıltrip attığına gore bu kisi senin uni bitirmeni veya yurt dışına gtmeni beklemeyecektir. O yuzden bosa zaman kaybı
01 Yorumla
Soran+1 yılaynen o yuzden salladım onu
+1 yılBencede çok erken kibarca anlat okumak istiyorum falan diye hala seni dinlemiyor ise zaten senin fikirlerine saygı duyan biri değildir bence böyle biriyle evlenmek hata olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeyecekdiyseniz neden sevgili oldunuz, ayrılın bir daha da sonunda evlilik görmediğin biriyle sevgili olma ve yıllarca da sevgili olma. Ayrıl, daha fazla canını yakma.
118 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl.. oldunuz? Ayr...
Cevap sahibi+1 yıllın. Bir daha..
- +1 yıl
Kız evlenmicem dememiş yalnız senin idrakına...
Cevap sahibi+1 yıl@Minnoşumbne Soruyu okumamışsın ben senin beynine.
- +1 yıl
LAN EVLENMICEM MI YAZMIS DUZGUN OKU
Cevap sahibi+1 yıl@Minnoşumbne bu yaşta istemiyorum demiş işte ne diyim.
Cevap sahibi+1 yılDiyon ! Ben şu anı kastediyorum. Şimdiki Zaman belirteçi mi koyayım cünleme illa ki. Sen anlamamışsın yazdığımı.
- +1 yıl
Kız şimdi değil daha sonra evlenmek istiyormuş okumak için. Tabiiki de önceliği okul olmalı bu yaşta evlilik ne Allah aşkına madem çok seviyor beklesin o zaman sevgilisi evlilik kaçmıyor ya?
Cevap sahibi+1 yılTamam kardeşim siz mastürbasyona devam edin.
- +1 yıl
Evliliği sadece seks için mi istiyosunuz? Sonra türk erkekleri abaza diyince kızıyosunuz.. basbaya abazasınız s. kinizin keyfi yuzunden karsinizdakinin gelecegini, isteklerini, mutlulugunu dusunmezsiniz
Cevap sahibi+1 yıl@Minnoşumbne
Libidosu yüksek kız ve erkekleri anlayamazsın.
Ayrıca erkeklerin cinselliği istediği zaman çalışan istediği zaman kapanan bir şey değildir. Sperm üretildikçe dürter 70 gün boyunca dayanırsan bir gece vücut kendini boşaltır. Emin ol erkek cinselliği o kadar basit değil.
İnsanlar üniversitede azıcık aile desteğiyle burslarla evlenebilirler. Cinsel rahatlık + dır.
- +1 yıl
Ulan mast yapsın bu kadar zor mu? Özelimi anlattırma bana burda. Canı çeken her kadın mast yerine seks yapsaydı ülkede bakire kadın kalmazdı bi gidin isinize ya seven ADAM boyle boktan bahanelerle sevdiginin hayatini karartmaz.
Cevap sahibi+1 yıl@Minnoşumbne 20 yaşına gel bakayım sen. Terbiyeni takın hem de. Ben sana Ulan diye konuşmuyorum. Sana bir şey diyen yok. Masta devam edebilirsin. Kızmıyorum.
- +1 yıl
Yok idrak yollarında harbi sıkıntı var senin
Cevap sahibi+1 yıl@Minnoşumbne lan manyak mısın tamam kabul ettim hayatı kararmasın evlenmesin şimdilik okusun kabul ettim. Hadi eyw
- +1 yıl
PTKPEKTIJTJWORKWORJKWRJWJRK
Cevap sahibi+1 yıl@Minnoşumbne Djbsbs xb
Soran+1 yılKız haklı aga sen niye bu kadar boş yaptın?
daha gencim sana mi kaldim aqq de
ne is yapiuo?
zenginse kacirma dostum01 Yorumla
Soran+1 yılYok be öyle fazla zengin değil de zaten para da gözüm yok benim ilerdeki meslek iyi. Genç yaşta evlilik konusuna gelirsek aynen öyle 19 yaşında ne evliliği
Bence çok haklısın, senin kariyer planın var ve daha çok gençsin. Trip atmasıda boş olmuş kendi kaybeder.
00 Yorumla
+1 yılHenüz hayata dair planların olduğunu evleneceksen bunu ertelemen gerektiğini kibarca söyle ve onu ne kadar sevdiğini
00 YorumlaOkulun oncelikliyse bunu uzatmadan net şöyle ve hazır olmadığını bildir fakat illa ısrar ediyorsa ayrilirsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılKessinlikle haklisn erkekte seni kaybetmek istemiyor oda haklı erken oldugunu otur konuş ısrar ederse ayrıl kimsenin hayati seninkinden değerli degil
00 Yorumla
+1 yılevlilik yasi en az 30
10 Yorumla
+1 yılÇok doğru düşünüyorsun kalbini dinlememen çok iyi birşey
00 Yorumla
+1 yılBeklesin okulunu bitir işini eline al hayallerini gerçekleştir kaçmıyosunuz ya
00 Yorumla
+1 yılerken yaşta evlilik napcan boşver ayrilcaksada ayrilsin
00 YorumlaEğitim önemli. Kimsenin kalbi kırılacak diye yanlış yola girme
00 YorumlaEvlen git ya sevgilin de adam gibi biriylse işi gücü varsa
02 Yorumla
Soran+1 yılYok niye evleneyim daha yapacağım bir sürü hayalim var
KS de neden yaşını yanlış ayarladın?
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmem hesabı ilk açarken öyle denk gelmiş
+1 yılAhahaha "ben daha yatagini toplayamayan biriyim"
01 Yorumla
Soran+1 yılhee noldu kardeş
evliliğe hazır degilim de
01 Yorumla
Soran+1 yılDiyorum zaten neyine hazır değilsin ki diyor 😁
Nazikçe anlat. Anlayışlı biriyse anlar zaten.
10 Yorumla
+1 yılBirkaç sene daha bekleyelim de
00 YorumlaKabul et ama hemen adim atmayalim de
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Reddederseniz kalbi kırılır.
00 Yorumla
+1 yılHaklısın , sakın kabul etme 😅
00 Yorumla
+1 yılOkumam daha hazır değilim de
00 Yorumla
+1 yılHaklısın ne acelesi var
00 Yorumla
+1 yılÇocukmu la oo senin sevgilin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. buraya yazdığın gibi söyle
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılNe güzel anlatmışsın aynen doğru yoldasın
00 Yorumla
+1 yılAyrıl o ne öyle
10 YorumlaHaklısın kırılırsa kırılsın hayatını garantiye al
00 YorumlaHaklisim gayet
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Zor bir durum
00 Yorumla
+1 yılHer türlü kırılırda o
00 Yorumla
+1 yılHaklısın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısın daha neler
00 YorumlaHangi bölüm?
01 Yorumla
Soran+1 yılne hangi bölüm?
çok erken
00 Yorumla
+1 yılBnce haklısın sen
00 Yorumla
+1 yılZaman iste
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErken
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Sevgilim evlilik teklifi etti ama ben bu yaşta istemiyorum. Nasıl reddedersem kalbi kırılmaz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler