Evlilik günümüzde o kadar basit sebeplerden bitiyor ki; artık eşlerin neredeyse birbirine tahammülü yok. En ufak sorunlar dahi büyütülüyor, hani “iyi günde kötü günde” söz verirken o kötü günlerde kimse uzlaşmayı seçmek yerine kolayı görüp kaçıyorlar. Evlilik bu kadar basit değil aslında da neyse. Evleneceğim kişide olmalı muhakkak dediğim şey öncelikle “sadakat” bu benim için olmazsa olmazımdır. Dürüstlük, kendine bakımı, empati yeteneği, ilgisi de diğer sayacağım özelliklerdir.
1.) Kendi içinde değerli ve değerinin farkında olmalı.
Her insan değerlidir ve evleneceğim kişinin de bende bu duyguyu uyandırması çok önemli. Çünkü emek veriyoruz, uğraşıyoruz ve karşılığında zorunlulukmuş gibi bir tavırla karşılaşınca üzülüyor insan.
Kendi anne/babasının evinde değerli olmalı ki, değerli olmak ne demek bilmeli. Değer verdiğimde bunun kıymetini anlamalı. Aksi halde uğraşıp dururum, ona değerli olduğunu hissettirmeye çalışırım, o anlamaz garip davranışlar sergiler. Kendisine, geçmişte verilmeyen değeri ve bugün benden alacağı değeri bir araya getiremez.
Değer ile değersizlik arasında bocalar durur.
2.) Güven ortamı oluşturabilmelidir. Güven içinde olmak, güvende hissetmek hem bireysel hayatlarımız için hem toplumsal yaşam için kaçınılmaz gerekliliktir.
Evlilikte güven demek, aldatma/sadakat ile sınırlandırılmamalı... Ona sırtımı dayayabilecek miyim? Konuştuğum da ve ona bir şey anlattığım da anlaşılabildiğimi hissedebilecek miyim, attığım her adımda kendimden çok ona inanabilecek miyim. Gelecek hayallerimi onun üzerine kurabilecek miyim.
Şefkat, dürüstlük bu 2si oldu mu tamamdır. Bana değer verecek sevmesini bilecek anlayışlı olacak yani beraberken hep gülüp eğleneceğiz zamanın nasıl geçtiğini bile anlayamadığım biri olmalı evleneceğim adam. Öncelikle kendisine de saygısı olmalı
Güven falan yazanlar olmuş ama bence asıl olması gereken inanç ! Bir insana güvenirsen “o yapmaz” dersin ama bir insana inanırsan “o yapmaz, yaptıysa sebebi vardır” dersin ve onun yanında olursun bence evleneceğim kişiyle aramda bir inanç bağı olmalı
1. Boyu benden uzun olmalı cok takıntılıyım malesef 2. Dışarıda çok ciddi benimleyken gırgır şamata olmalı yani nerde nasıl olacağını bilmeli 3. Dini imanı olsun bir zahmet sonra çekilmez dertlerle ortada kalmayalım 😂
Ben kendi adıma konuşayım, biri ile gerçekten bir şeyler düşünüysam, Onun çevresini yoklarım, halini hareketini, arkadaş ortamını, bana karşı tavrını tutumunu , kısacası ona ait olan her şeyi yoklarım. Kafa yapıma uyuyorsa çevreden de pozitif enerjiyi aldım mıydı, okey to derim yani.