Sevgilim hediye parasını bölüşmek istedi. Pinti mi, yoksa alınganlık mı yapıyorum?

2 yıllık bir ilişkim var ve ciddi düşünüyoruz. Ben henüz öğrenciyim ve devlet bursu alıyorum erkek arkadaşımın da çok iyi bir mesleği var.
Şu sıralar maddi sıkıntılar çekiyorum.
Geçen ay 1. Yıldönümümüzdü. Ben hediye almak istedim ama alamadım. Erkek arkadaşıma da şakasına "Ee bana ne hediye alıyorsun" dedim. "İhtiyacın olan bir şey alırım ayakkabı vb." Dedi. Yıldönümümüz geldiğinde buluşamadık, hediye de olmadı. Ama ben de almadığım için sıkıntı yapmadım.
Bugün çok istediğim bir ayakkabı indirime girmişti ayakkabım çok eskidiği için ihtiyacım vardı. Normalde bursum ayın 9 unda yatıyor. Ayakkabıdan son bir tane kaldığı için sevgilime söyledim. "Sen bana at ben 9 unda sana atayım bursumdan, ayakkabı bitecek" dedim. Sevgilim de bana "Yarı yarıya ödeyelim ben de yıldönümü için hediye alacaktım" dedi. Gerçekten gönderdiği parayı ayın 9 unda alsa zoruma gitmez çünkü borç olarak aldım. Ama hediye parasını bölüşmek nedir çok zoruma gitti? Sizce alınganlık mı yapıyorum?
Sevgilim hediye parasını bölüşmek istedi. Pinti mi, yoksa alınganlık mı yapıyorum?