Arap alevileri nasildir, aileleri nasildir, sevgilimin 40a yakin kuzeni varmis yuh cok sasirdim. Arap alevileri kulturleri nasildir bilgi veren var mi
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Ben Kürt Alevisiyim. Arap Alevileri, Sunni inancına daha yakın bir inanç ve ibadet biçimi sergiliyorlar. Biz de oruç, namaz yok. Arap Alevilerinde var, çok zorluk çekeceğini zannetmiyorum.
En açıklayıcı seninki oldu tesekkur ederim.
Rica ederim korkacağın, çekineceğin bir durum yok. Ama bence çekincelerini erkek arkadaşına sorsan seni daha fazla aydınlatabilir. Hani bizim inanç ve ibadet sistemimiz İslamdan uzak bir tutum sergilediği için, biz de yok namaz, oruç gibi şeyler. Oruç hızır orucu tutuluyor, muharrem orucu tutuluyor ama ramazan orucunu pek tutan olmaz yani..
Erkek arkadasima sordugum gibi tersleme aliyorum yanlis anliyor hemen
Yo bizde arap alevilernde de oruç namaz tutan yok
Canım onunda tereddütleri vardır ben olsam ben de sorardım, ben de muhafazakar dindar biri ile evlenemem mesela.. Senin için namaz kılmaması, oruç tutmaması engel mi? Bence bunların cevabı önemli olmalı..
@BenGeldimkii Benim tanıdığım Arap Alevileri namaz kılıyor, oruç tutuyorlar. Tabi hepsi yapmıyor da olabilir..
Namaz kiliyordu, oruc ta tutuyor tuttugunu soyluyor yalan soylemez herhalde xksksk
Aynen canım. Benim tanıdıklarımdanda kimse yapmıyor😁
Benim bulunduğum ortam Marmara Alevi Çepnileri fakat diğer insanlar ile aralarında fazla bir fark yok. Takma böyle konuları.
Onlar da insan
ne var Alevi olursa
sonuçta seni seviyor mu iyi davranıyor mu sen ona bak
Evlendikten sonra degisebilir de? Insanlara guvenilmez. Alevi olmasi sorun degil acaba anlasabilir miyiz
Başka birisi ile evlenirsen de değişebilir
Ha kültür farkı var mı dersen evet hemde çok var
Sen nerelisin ki?
Ankara , bana kultur farklarini biraz acar misin hicbie bilgim yok ne gibi kultur farklari olur
Onlar törelerine çok sahip çıkar
Aleviler kadınları el üstünde tutar lakin Araplar böyle değil
Senin işin şansa kalmış
Ne arabız ne aleviyiz ne de kürt ama 100 e yakın kuzenim var. Sülale geniş jdjsjsnsn
Yuh ciddi misin? Benim gozum korktu fazla kalabalik aileden
Ben alışkın olduğum için garip gelmiyor ama duyanlar şaşırıyor haliyle. İyi yanı şu yurtdışında ve Türkiye'nin her yerinde akrabam var. Hem gezmek için de iyi oluyor hem de bir işin olduğunda hemen hallediyorlar😄 Gözün korkmasın kız o kadar da kötü değil.
Ben arap alevisiyim, hataylıyım. Ailesiyle yaşamayacaksan olur kanka
Ailesiyle ayni binada yasancak
Tanıştın mı ailesiyle?
Aileleri nasildir ki genel olarak ve genel olarak onlarda oluruz
Tanistim
Ama uzaktan ne kadar tanisikir ki
Çoğu cahil oluyor. Her gün ses gürültü misafir kalabalık ortam. Arapça konuşmalwr derken kafayı yersin. Hatayın komple orası da köy
Off ben misagir hic sevmiyorum kalabalik bana gore degil
Hatay/ antakya da yasiyorlar
Sen nerelisin ki
Aynen bende Antakyada yaşıyorum. Mahalle neresi sordun mu hiç
Şehirden köye inme bence ajsjsksksk
Kanka ozelden konusma sansimiz var mı
Mahalleyi sorrum sana ozelden atayim cmdkkd
Ben ankarqdayim
Gizli uye baksanaa
İyisi seni prenses gibi hissettirir ki güzel severler kötüleri konuşmak bile gereksizdir 😂
Bilmiyorum ailesi felan nasildir
Müslüman bir kız, gayri müslim biri ile evlenemez.
kız müslüman olduğunu nerden biliyorsun?
@Gardeleon haklısın. Ama öyle olsa sormazdı..
neden ki?
@Gardeleon kuz müslüman değilse bu soruyu neden sorsun ki?
evleneceği için
Muslumanim , ayrica gayri muslum derkeb neden evlenemiyormuş
ya bu işleri kendin araştır adam gibi yerlerden
Sana sormadim, soruyu soran arkadasa sordum oyle bi yorum yapmissin madem aciklasin!
ya biliyoru ona yazdığına da , hani dini konuları ne bileyim ilahiyatçılardan , islam tarihini bilenlere sormak daha iyi.
burda çeşit insan var ve çeşit çeşit şeyler söyleyecekler var.
Sorabilcegim kimse yok Şu an , insanlarin goruslerini merak ediyorum. Ki arap alevisi olanlar da vardir yorum yapabilirler
ben neden gayrimüslim ile evlenenmişim soruna söylemiştim
Bu konu islama göre çok net. Müslüman bir kız, gayri müslim bir erkekle evlenemez. Kadınım dini kocasının dini üzeredir.
abi bu tartışmaya girmeyelim
Ya niye gayri muslim olsun, namaz kiliyor oruc tutuyor ibadetler ayni
ha sen kızlar neden evlenemez konusuna değil neden o gayrimüslim olarak tanınıyora takılmışsın.
özür dilerim.
Takilmadim ibadetlerimiz ayni neden evlenilmesin
evlenirsin.
neden gayrimüslim sayıldı ki?
@Gardeleon Kuranın 1 hükmünü bile reddeden müslüman değildir. Alevilerin çoğu, islam hükümlerinin çoğuna iman etmez; yani müslüman değildirler ve çoğu bunu itiraf eder zaten. Cami yi reddedip cem evi olgusunu inşa eden bir zihin yapısı müslüman olabilir mi? Diğer gizli şeyleri burada söylemiyorum bile...
o zaman saya saya bitmez gayrimüslimler
@Gardeleon elbette öyle:)
peki soran kız müslüman oluyor mu bu konuda bilemeyiz
Peki nolcak sevdigim insandan mi ayrilcam :/ herkes bir degildir ya belki
Ben müslümanim
nerden biliyorsun?
Nerden biliyorsun derken? Namaz kilarim, oruc tutarim, kuran okurum, cogu ibadetlerimi yerine getiririm. Allaha inanirim
aleviler yapıyor mu bunları?
Tamam da benim erkek arkadasim ailesi yapiyor. Konustum namaz kiliyorlar oruc tutuyorlar
15 yildir arabistanda yasamislar sonra hataya yerlesmisler
yani gayrimüslim değiller
İmanın şartı belli, onlara inanan müslümandır (yapmasa bile).
-
Sana gelince hanımefendi, ya ahiretini tercih edeceksin ya da nefsine malüp olup hem dünyanı hem ahiretini kaybedeceksin. Aşk gelip geçicidir ve aşkın ömrü 3 yıldır.
Yani ramazan gelicek, oruç tutucaklar ibadetlerini yerine getiryorlar. Erkek akradasim zaten namaz kilan birisiydi işe baslayinca aksatti. Oruc da tutuyor. Peki musluman mi oluyor bu durumda?
aleviler imanın şartını nasıl yerine getirmiyor
Yalniz erkek arkadasim hacca gitti umreye gitti? Ailesi de oyle bu innanmamis mi oluyor
Ben çoğu alevi dedim. Azınlık bir müslüman olabilir. Müslüman olmak için şart belli, Türk olmak zorunda değil; Fransız da alevi de müslüman olabilir
o zaman kız evlenebilir
Peki ben erkek arkadasimin musluman oldugunu nasil anlicam? Farkli sehirdeyiz, gördüklerim namz kiliyor oruc tutuyor. Hacca da gitti ailesiyle
boşver bu konuları seviyorsan evlen
Bosveremem. Ben dinime düşkün bir insanim, seviyorum ama ailem de sorun edecektir büyük ihtimal. Detayli ogrenmem lazim..
o zaman evlenme ne bileyim
@Gardeleon Soran arkadaş... 2 aşama var önünde. 1. Çocuk müslüman mı? Buna ikna ol. 2. Kültürel olarak nasıl olacak? Biliyorsunuz onlarda çok aşırı gelenekler var; kuzu bayramı gibş
çocuğu dinsiz büyüt
Cocuga sordum alevi mi sunni misin diye sunniyim dedi, alevi ne dedi. Ben de arapsin arpa alevisi degil miisn dedim. Hayir arap sunnisiyim dedi
tamam o zaman
Öyleymis ya bosuna telas yaptim sunniyim dedi. Arap olup sunni de olur dimi
müslüman geçinen deist bu mu oluyor?
Anlamadim
boşver
Söyle be
ne sinirlendin mi?
Ne icin sinirleyim bbir sy konusmadik ki :D
Araplar Sünni olabiliyor evet
@Gardeleon sunnilik mezhep değildir
devam mu bu konuşmaya?
Zaten sunnilik mezheptur demedi ki
Farklı kültüre açık değilsen zor gelir tahminimce
Ne gibi farkli kulturler mesela
Ay valla düşündüm de birbirinizi seviyosaniz pek de etkilemez bu farklılık yaa😄😄
Siz nerelisiniz peki
Ankara
Onlar nereli
Ve siz nasıl tanıştınız
Internet uzerinden, hatay ankatayda yasiorlar
Peki hic buluştunuz mu
Evet
Buluşunca neler yapıyorsunuz
Hataylı mı
Evet
Sakın evlenme mk
Niye