Se-laam-laarr 🤪 Seda Sayan gibi giriş yaptım fakat konumuz çok ciddi; aşık olmak! 💘
Sürekli aşktan bahsediyor, görüşler paylaşıyor, sorular soruyoruz. Fakat gerçekten aşkı nasıl tanımlıyoruz?
Ben ilk kez aşık olduğumu, daha önce aşık olmadığımı anlayınca fark ettim 🤓 Evet biraz karışık oldu ama öyle işte. Karında kelebek uçuşmasından daha öte bir şey değil mi yahu bu aşk?e bu da aşık olunca ben herhaldeSiz aşık olduğunuzu nasıl fark ettiniz; görsellerle, şarkılarla, görüşlerle anlatın. Yorumlarda buluşalııığğm! 😍
İlk kez aşık olduğunuzda, bunu nasıl fark ettiniz?
Dünyada birtek aşkın ölçüsü olmaz onu çok seviyorum ya da onu az da olsa seviyorum diye bir şey olamaz. Çünkü aşk ölçüsüz. Sadece seversin. Onu düşünürsün. Ondan kopamazsın. İşte buna aşk denir. Aşık olmak dünyanın en zor şeyidir aslında bu yazdıklarımı okuduğunuz zaman anlayacaksınız gerçek aşkı : 🙂 Evinin seni içine sigdiramayacak kadar dar oldugunu fark edeceksin… Sokaga fırlayacaksin… i
Sokaklar da dar gelecek…Tıpkı vücudunun yüregine dar geldigi gibi… Ne denizin mavisi açacak içini, ne pırıl pırıl gökyüzü… Kendini taşıyamayacak kadar çok büyüyecek, bir yandan da kaybolacak kadar küçüleceksin… Birileri sana bir şeyler anlatacak durmadan… Hep ondan bahsetmek isteyeceksin… Yalniz kalmak isteyeceksin…
Hem de kalabalıkların arasında kaybolmak… Ikisi de yetmeyecek… Geçmişi düşüneceksin… Neredeyse dakika dakika… Ama kötüleri atlayarak… Onunla geçtigin yerlerden geçmek isteyeceksin…
Gittigin yerlere gitmek… Bu sana hiç iyi gelmeyecek… Ama bile bile yapacaksın … Biri sana içindeki acıyı söküp atabilecegini söylese, kaçacaksın … Aslında kurtulmak istedigin halde, o acıyı yasamak için direneceksin… Hayatinin geri kalanini onu düsünerek geçirmek isteyeceksin…. Aksini iddia edenlerden nefret edeceksin… Herkesi ona benzetip… Kimseyi onun yerine koyamayacaksın…
Hiçbir şey oyalamayacak seni… Ilaçlara sıgınacaksın… Birkaç saat kafanı bulandıran ama asla onu unutturmayan. Sadece bir müddet buzlu camın arkasından seyrettiren… Bütün şarkılar sizin için yazılmış gibi gelecek… Bogazin dügümlenecek, dinleyemeyeceksin… Uyumak zor, uyanmak kolay olacak…
Eğer bunları hissediyorsanız siz kesin sırılsıklam aşıksınız demektir 😄
Sürekli onunla konuşmak istememden, konuşurken heyecanlanmamdan, sürekli onunla ilgili hayal kurduğumda, hayatımda yer vermek istediğimde, bana iyi geldiğini anladığımda, aklımdan çıkmadığında fark ettim. Zor oldu belki kabul etmem ancak gözlerimi açtığımda aşık olduğumu geç de olsa anladım.
Aynı sokakta büyümüştük. Babası yurtdisindaydi. Saklambaç oynarken hep onu kurtarırdım 😃 ben liseye başladım o ortasondaydi. Annesi çok korumaciydi. Okula götürür getirirdi. Öğle aralarında çıkıp onun okulunun bahçesine bakardım. Bi keresinde okuluna girip bi çocuğu da onun için dövmüştüm.😃 Sokakta ekler pasta yerken Annesi kızımın peşini bırak diye bana da ona da vurmuştu. Bırakmadım. Kar yağarken penceresinin önünde kardan adam olmuştum. Bakkal zorla beni eve götürmüştü.. 😃1 yıl sonra Sultanahmet endüstri meslek lisesine baslamisti. Annesi onu Otobüse bindirip gönderiyordu. Ben de bi sonraki durağa koşup ordan biniyordum. Bu yüzden hafta 1 2 gün okula geç kaliyordum. Sonra ani bi kararla tasindilar. Büsra ile haber gönderdim. Olumsuz cevaplamış. Bende öss ye yoğunlaştım ve kazandım. Uni 1 de dersteyken mesaj geldi. Hande numaranı istiyor vereyim mi dedi Büşra. Gurur yaptim Verme dedim. 3 te nişanlandım 4 te çocuğum vardı. Bi gün elimde gül demetiyle çiçekçiden çıkarken kapida karşılaştık. yine annesi yanındaydı.🤦♂️ Aa naber nasılsın diye ayak üstü zor bela Konuşurken Gözleri o kadar parliyordu ki içimdeki küller alevlendi... Busranin o mesajına olumlu cevap vermedim diye hâlâ kendimi affetmiyorum 🤦♂️
Benim aşık olduğumu anlamam biraz farklı oldu. Malumunuz 1 senedir pandemi var bu nedenle dışarıya pek çıkamıyoruz. Ben bu sene üniversiteye başladım. Okuduğum bölümün sınıf temsilcisiyim. Malum herkes bana yöneliyor bir sorunu olunca. Bir kız bana derslerle alakalı sorular sordu bu şekilde muhabbetimiz başladı. Zamanla ilerledi hatta özel konuşmalarımız bile oldu. Yani siz bizim muhabnetimizi görseniz benim ondan hoşlandığımı onun da benden hoşlandığını düşünürsünüz. Bir dönem başka bir erkek arkadaştan bahsetti. Biraz kıskançlık oluştu bende ve o an anladım bir şeyler olduğunu. Her neyse ben kendimi kıza kapdırdım 😂. Sırıl sıklam aşık oldum rüyalarıma bile girdi. Ismi bile geçse kalbim kütür kütür atıyor. Işte dedim ya fazla kaptırmışız kendimizi. Bir gün gaza geldim whatsapp üzerinden konuya girdim. Böyle böyle senden hoşlanıyorum dedim. Oda seni kırmak istemem dedi bunları unutalım dedi. Seni arkadaş olarak görüyorum dedi ve reddetti 🥺🥺. Bir umuttu olmadı 😂.
Güleceksiniz belki ama yemekten istahtan kesildim.😀 Sürükli bir heyecan içerindeydim. Dinlediğim her şarkı sanki Bizim içindi. Yolda her gördüğüm sanki ona benziyordu. Her gece rüyalarımda idi. Gece uyku tutmaz , sürekli uyanıp akilma o gelirdi. Her gelen mesajlar sanki ondan , her çalan telefon sanki o arar gibiydi. Bir gülüşü vardı sanki boncuk gibi hiç aklımdan çıkmazdı. Kendi konuşurdum sanki onunla konuşur gibi. Ah aşk sen çok güzelsin.. başında heyecan , ortasında mutluluk , sonunda acı olsanda.
Önce bakıyorsun, bakıyorsun, hala bakıyorsun beynin diyorki "bakmayı kesss" ama sen hala bakıyorsun.
Sonra konuşma faslı... ister istemez tanışmanız gerekiyor. Her ne kadar normal bir giriş yapsanızda uzaktan bakan biri saçmaladığınızı anlıyor.
İşin daha da saçma kısmı zaman ilerledikçe daha da saçmalıyorsunuz. Hani böyle beyni eve bırakmışımda gelmişim gibi öyle yani..
Sonradında ne oldu demeden bir bakıyorsunuz zaman bitmiş. Ah o zaman yok mu sevdiğimiz insanlarlayken en büyük düşmanımız...
Sonrasında dağılma zamanı geliyor. İşin iyi kısmı fiziksel olarak ayrıldığından daha fazla saçmalayamıyorsun ama kalbimin hiç ayrılmıyor ki...
İşin kötü kısmı; o geceler yok mu o geceler. Allahım yıllar gibi geliyor. Sabah olmuyor, güneş doğmuyor, dünya dönmüyor, zaman geçmiyor... Sanki zaman dilimi var sen orda sıkışmışssın.
Aklınsa sürekli onda; ne yapsamda tekrar görüşsem, aceba beni sever mi? Gibi sorularla geçiyor.
Sonrası ise tekrar görmek için araya sokulan arkadaşları düşünmek, her türlü planı yapmak ve hatta her türlü komplo teorisini düşünmekle geçiyor.
Bana kalsa daha yazarım ama kitap yazmak istemiyorum.
Kalbimin ona aktigini hissettim , gozlerimi ondan cektigim her saniye kayipmis gibiydi o an. Kalemle cizilmis gibi geldi agzi burnu gozleri her seyi. Ve sanki icinin guzelligi bana sevgisi aldigim her nefesle icime doluyordu. Gulumsuyordum ve bunu kaslarim kendi yapiyordu nasil anlatilir bu. Ilk o hoslanmisti sonra sevmisti ve ben de hoslanmaya baslamistim sonra asik oldugunu soyledi sevmeye basladigimda sevgili olduk. Ben sevgili olduktan sonra asik olmustum anlayacagin. Ve seni seven birine asik olmak kadar efsane nasil bir ask vardir ki. Platonik aska inanmiyorum asik olacaksam o kisi beni etkileyecek cok sey yapmis vaaoov dedirtmis olmali. Ama simdi donup baktigimda o zamanlara. Ben ask sanmistim ama ask degil sanirim bu. Ask daha guclu bence. Cunku bunlari hissetmeme ragmen kaybetmekten hic korkmadim biterse uzulmeyecegimi biliyordum ve uzulmedim. Ama o duygular gercekten muhtesemdi. Ve tum olumsuzluklara hatta ayrilan ben olmama ragmen ara sira o ana dönüp o yuzde gezmeyi dusunurum hala. Ama istemem asla yeniden istemem. O adayi yaktim ben , kaptan artik beni o adaya cikaramaz. Ask degil bence ama beni yakalayan hoş bir duygu. Ne dersin bunlara?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sonbahardı Kafe kösesindeki cadde de üzerime çıktı resmen sapsik😅mavi deniz gözleriyle gozlerimin içine bakarak hafif gulumseyerek başını eğdi kusura bakma dedi gülmeyinn 😄 Gozlerinde umut ve özgürlük gördüm heyecandan yerimde duramiyorum temiz serin hava yaprakları dalgalaniyor o bana bakıyor ben ona sonra kız arkadaşı geldi 😒 elinden tuttu öylece gitti onunda farklı bir şey hissettigini fark ettim ama işte olmayinca olmuyor sonra bizim lisede tesadüfen gördün o kadar mutlu oldum ki anlatamam hiç fark ettirmedim gordugumu sonra bana doğru geliyordu dedim iste tam zamanı dilek bir anda karsisina ciktim cocuk o anda haliyle anlik sok gecirdi konuştuk bizim lisede okuyormuş öyle böyle sevgilisinden ayrıldıGamzeliydi cok hoştu hep gamzene ekmek bandıgımın cocugu derdim deliye dönerdi 😄 saclarımın arasinda gezdirdigi parmaklarının sıcaklığını her zaman hissettiğim varligindan güç aldigim tek kisiydi kollarından daha huzurlu daha güvenli daha sıcak yer yoktu 3yil iliskimiz oldu sonra aramızda Nisan yapmıştık aynı üniversiteyi kazandık ondan sonra her sey bitti neyse ya gece gece benim saçma hikayemi okutmak zorunda biraktigim icin özür dilerim canlar. .. böyle fark etmiş oldum
Nasıl fark ettim.. Aklım fikrim o oldu, yemek yerken o, onu kaybetme düşüncesi bile gözlerimi dolduruyordu.. Konuşmasak oturup şarkılara boguyordum kendimi.. Ona bişey olacak düşüncesi aklıma gelince kalbime bişey oluyordu.. Herşeyi silmiştim, ve halada wp dışında bir şey kullanmam birde Canım KS dışında.. Yedigin yemekte, içtigin suda o var gibi.. Böyle herkese onu anlatmak istiyorsun, ama asla anlatamıyorsun.. Onun attığı bir mesaj kalbinin ritmini değiştiriyor mesela, sesini duyunca saatlerce duymak istiyorsun.. Ses kayıtlarını fotograflarna saatlerce bakıp yüzünün tüm kıtasını ezberliyorsun.. Gözün kimseyi görmüyor... Böyle fark ediyorsun işte, biraz yanarak biraz kırılarak, birazda tükenerek...
Sevmek mi hoşlanmak mı bilmem ama ta ilkokul 1 e gidiyordum o kızı gördüğüm an dedim ki bu o kız. Bakma şimdi tipim kaydı o zamanlar eveime kafa atıyodum geleceğin brad pitiyim biraz da yırtıklık var sarı saçlı gözleri ışıl ışıl gördüm onu geçtim yanına bide uzun boyluyum o zamanlardan belliydi arkaya oturmak için bahane kızın yanına oturdum birde arkadaşım vardı çok iyi hatırlarım hala unutmam kendisi vefat etti onunla çok kavga ettim o diyodu benim ben diyodum benim ama şans benden yanaydı ki kız benim annemin arkadaşının yiğeni çıktı ilkokuldu anesiyle tanıştım evine gittim tüm sınıf biliyodu ki iki arkadaş o kız için kavga ediyodu hala resmi durur bende ayrı bir anısı var sonea o kız gitti arkadaşımla kaldık biz yine devam ettik ta ki 2017 ye kadar oda vefat etti. sonuç olarak aşk mı çocukluk ku bilemem ama ilk orda yaşadım yani😅
Nasıl farkettim, ilk başta farkedemedim. Doğama aykırı şekilde aşırı tepkiler verdiğimde, nasıl daha çok mutlu edebilirim diye uzun uzun düşündüğümde, kaybetme korkusunu çok derin yaşadığımda anladım bunu. Ben buna aşk diyorum yani ilk görüş şimşekler falan olayıni yaşamadım hiç. Zamanla katlanarak artan bir şey benim için bu. :)
Tom ve Jerry’deki Tom’un sevgilisi olan kediyi herkes bilir , benimde ilk aşk olduğumu fark etmem elde etmek için ettiğim kavgalardan sonra belli oldu. 😄
5. Sınıftayken önümden bir kız geçmişti o zaman kendimin farkına varmak mı desem ne desem bilemedim, minicik burnu ve boncuk gibi gözleri vardı onu ilk gördüğümde resme bacaklarımın titremesinden tuvaletim gelmişti o kadar heyecanlanmıştım ki tam olarak anlatamam. Peşinden koşmuştum ve aynı zamanda başka bir çocuk daha peşinden koşuyordu o zaman anladım ki aha bu Beyaz kedinin yaptığı gibi bize davranıyor o zaman vazgeçtim. Rekabet sevmem , Aşk güzel şeydir ama seçenek olmak bana göre değil. 😄 İsmi Kübraydı , Hain Kübra 😂😂
Selam değerli rehberim fenomenim Nilda! 😀😀 Bana aşkı tanımla diye soranlara hep sözü, müziği aranjesi bana ait olan şu aforizma ile cevap veriyorum.
Aşk sigara gibidir.. Zararlı olduğunu bilirsin ama yine de başlamak istersin, büyük bir keyifle yakarsın, içerken yalancı bir mutluluk hissi verir. Bittiğinde ise geriye sadece külü kalır..
Elim ayağım birbirine dolaşıyordu sürekli heyecan onu düşündükçe kalp atışım daha da hızlanıyordu her şey oydu şarkılar yemekler 😂 benim merkezim olmuşdu adeta yemeden içmeden kesilmiştim zaman adeta oydu benim için tabii bunu yaşadığım da lise 2 idim odur budur aşk bir daha uğramadı bana.
Zaman... geçmiyor aslında.. onsuz hep onu düşünüyorsun.. Ya diyorsun nasıl bir şey bu.. kalbin onu düşünerek atıyor.. her sabah anlamlı geliyor onun sıradan bir günaydın mesajı bile seni mutlu ediyor..
Ancak sen böyle heyecanlı iken onun zamanla heyecansız tavırları soğumasını görüyorsun buda kalbini kırıyor..
Her aşk heyecan ve mutsuzluğu içinde barındırıyor maalesef..
Ondan başka hiçbir şey düşünmüyordum. Sürekli onunla ilgili hayaller kuruyordum. İsmini sosyal medyada aratırken bile kalbim yerinden oynuyordu. Sırf onu daha çok görebilmek için sınıfının olduğu koridordan asla ayrılmıyordum. Bana konuştuğu veya flört ettiği kızları anlatırken kalbime biri topuklu ayakkabıyla basıp geçiyordu sanki. Onun yanında rezil olmaktan korkup tavırlarıma gereğinden fazla dikkat ediyordum. Gülüşünü gördüğümde istemsizce bende mutlu oluyordum. Ve en önemlisi bana her "kanka" dediğinde ağlayasım geliyordu. Hala da tam olarak unutamadım.
Yüreğine dolan tebessümün yüzünden eksilmemesiyle başlar... aynaya baktığında gözlerinin güldüğünü farkedersin. Yolda yürürken insanlar sana deliymişsin gibi bakar çünkü herkese selam verecekmiş gibi bir tavrın vardır... aşkına gideceğin yollarda sanki ayakların yere basmıyormuş gibi gelir... trafik hiç tıkanmaz sanki, sanki herşey seni ona doğru iter gibidir... güneşe baktığında güneşin gözleri kamaşır senin aydınlığından... bir kalp atışı ki çıkacakmış gibidir yerinden... bir sarılışla karşılarsın aşkını sanki içine almak ister gibi... tüm gücünle sarılırsın... ve öyle bir hissediştir ki o, yanında değilken bile seninle gibidir... masada otururken yanındaki sandalyededir. Yolda nefesini hissedersin ensenden içine süzülen... Ve kollarını sanki onu kucaklıyormuş gibi kavuşturdugunda gerçekten sarılmışsın gibi titrer yüreğin... içinde papatyalar açar, nerden geldiğini kimse anlayamaz o bahar kokusunun... bir bahar dolar içine ve hiç gitmez...
Telefonun başından ayrılmazsın, yüzünden minik gülücükler eksik olmaz bir mesajını sesini duyunca bile mutlu olursun onun adım attığı sokakları bile ezberlersin ben aşık olunca yüzüne çok detaylı uzun uzun bakmıştım her zerresini ezberlemek için kendisi bile şaşırıyordu neden bu kadar uzun bakıyorum diye aşka inanmıyordum ama çevremden ve kendimden görüp inandım aşka güzel olduğu kadar bolca gözyaşı döktürür bide sana acısı. Aşırı özeldir o kadar özeldir ki anlarsın bunu zamanla şarkılarda onu ararsın, onun kokusu resmen burnuna kadar gelir gördüğümde elini tutamıyordum bile ellerim titriyordu herkesin farklı aşkı tadışı ve anlayışı vardır işte dünyanın en güzel en tatlı duygusu bu ❄️❤️
Herkesten, herşeyden çok onu merak ettiğimi, hayatimdaki her anımı ilk onunla paylaşmak istediğimi, başkalarının onlarca cümlesine karşın onunla yanyana susarak oturmayı tercih ettiğimi, çoğunlukla kaybetme korkusunu hat safhada yaşadığımı farkettiğimde anlamıştım. şu an ise çok uzun süredir unuttuğum hisler olduğunu farkettım. Önemli olan benim için ilk hissedilenler değil, bunca kırgınlık geçip gittikten sonra bile bunları ve belki daha güzel hisleri son kez birine hissedip bu insanla yola edebilmek.
Bütün dinlediğim şarkılar gerçekten anlam kazanınca, her dinlediğim şarkıda kalbimde senaryolar döndüğünde, uykumdan feragat ettiğim anda ve priz başında Leyla gibi kaldığımda, normalde canı sıkkın olunca bağırırp çağıran ben onun sesi içimdeki bütün olumsuz düşüncelerimden ağır bastığında , hiç olmadık yerde “ya ölürse” diye kaybetmekten korktuğumda, gözüm ondan başka herkese herşeye kör kaldığında çok iyi anladım abayı çok fena yaktığımı ha bitti orası apayrı bir senaryo, şimdi dinlediğim şarkılara katlanmak zor, gece uykuya dalmak, artık hiç yokmuş gibi yoluma devam etmek, sanki hiç yaşanmamış gibi unutmaya çalışmak belki bir gün büyük bir heyecan ile kurduğumuz hayalleri başka kollarda yaşarken en çokta o zaman ağır gelecek. İlk aşk ilk acı😔💔
Aşkı Araplar sarmaşığa benzetmişler. Arapçada da ''ışk'' şeklinde okunur, ''samarşık'' ile aynı kökten gelir. Çünkü sarmaşık, ağacın gövdesine sarılır ve onu yavaşça kurutur. Aşk da böyledir, insan bedenine sıkıca sarılır ve onu yavaşta yok eder, kurutur, yapraklarını döker. Eğer ''Onun nesini seviyorsun?'' sorusuna verebileceğin bir cevabın yoksa âşıksın demektir. Ben bu soruya cevap veremediğimde âşık olduğumu anlamıştım.
Çok farklı bir şey. Gün içerisinde 1 dakika bile ondan kopamıyorsun, sabah gözünü onu düşünerek açıp, gece gözünü onu düşünerek kapatıyorsun. Hatta öyle ki rüyalarına giriyor. Ruhunda, bilinçaltında, zihninde ve kalbinde hep o var. Her hayalinde o var. Ondan kopamıyorsun. Senin kalbinin bir parçası oluyor. İçinden geldiği gibi konuşup beraber gülebildiğin ve dertlerini anlattığın en güçlü dayanağın oluyor. İşte bu saydıklarımın hepsini tek tek yaşayınca aşık olduğumu anladım.
böyle kalbinde kelebekler uçuşur ya öyle biişi di aşık olmak onu görünce boğazının düğümlenmesi söylücek bişi bulamamandı Aşk gece onunla yatıp sabah aklında ilk onun gelmeseyi aşk ama halbu ki nedense ben böyle bişi yaşamadım çünkü aşk denilen şey yalandır aşk kalmadı be
Baktım bu adam bana evim gibi hissettiriyor, canıma can oluyor, varlığı mutlu edip, aptal aptal sırıtmama neden oluyor sonra dedim ki ben bu adama aşığım.
Başka kızları anlattığında içimde garip bir öfke oluşuyordu. Daha önce birini kıskanmadığım için kıskançlık nedir bilmiyordum o yüzden fark etmek benim için kolay olmadı. Geceleri rüyama giriyordu, sürekli onu göresim geliyordu. Bir ortamda iken herhangi bir konu açılsa bile, o konu bana "onu" çağrıştırıyordu. İstemsizce yanında olmak istiyordum, kimsenin yanında utanmadığım kadar onun yanında utanıyordum. Bildiğin suratım kırmızı domatese dönüyordu.
Birbirlerine âşık insanların gözlerinde sıra dışı bir şey olduğunu fark ediyor, onların yüreklerinde özel bir iyilik olduğunu hissediyordum. İnsan yüreğindeki bu coşkuyu fark etmek her zaman çok hoştu. Baktım o coşkuyu artık kendimde hissediyorum İşte o zaman anladım.
Yemek yiyemiyordum midem bulanıyordu herşey güzelleşmişti onu gördüğüm zamanlar çok güzel onsuz geçirdiğim zamanlar çok yavaş ve zor geçiyordu onu görebilmek için herşeyi yapıyordum dokunmak veya öpmeyi bırakın sadece görmek ve onu öptüğümde resmen başım dönüyordu hayatımın en yoğun en güzel hisleriydi bidaha kimseye öyle olamam imkansız
İyice salaklaştım ; çünki onu düşünmekten başka şey kafama girmiyor, uyuyamıyor vede dolaşım sistemim bozulup karnıma ağrılar giriyordu, dünya nın en güzel kızı oymuş gibi geliyordu. Eğer böyle ve daha açıklayamayacağım sorunlar varsa gerçekten aşık olmuşundur, yoksa sadece hoşlanıyorsundur. Bu olaylara yaklaşık 30 yıl olmasına rağmen unutamadım yaşadıklarımı.
Ondan kopamadigimi fark ettim önce. Benim için hava gibi toprak gibi su gibiydi, vazgeçilmezdi. Onunla konuşurken elim ayağım buz kesiyor, kalbim sıkışıyor. Bunları fark edince bunun aşk olduğunu anladım. Kalbimi çarptıran, yüreğimi hop hop eden adam! Umarım dönersin bana. Seni bekliyorum ❤️
Adı aşk mıydı bilmiyorum ama farklıydı. Daha önce hissetmediğim şeyin adını aşk koymuştum. Tamamlanabilirken yarım kalmaya aşk demiştim. İlk kez biri için savaşmıştım sanırım. İlk kez birine yanlış yaptığım için üzülmüştüm ve ağlamıştım. İlk kez biri için gururumu ayaklar altına almıştım. Değmedi elbette. Beni yere çeken bir şeyin adını neden aşk koyduğumu da bilmiyorum. Farkına vardığım zaman da kendime saygısızlık etmemek adına geri çekilmiştim. Ondan sonra da tövbeliyim. 😄
Stefan Zweig'in Amok Koşucusu adlı eserinde bahsettiği gibi çevremdeki hiçbir şeyi fark etmeden sadece ona koşuyordum, görünce heyecandan aklım dururdu, ne istese süper kahraman gibi koşuyordum... Baktım ki böyle bir insan değilim nasıl yapıyorum, anladım ki aşk 🙂
Birden heyecan gelmişti. Farklıydı yani. Kalbim hızlı hızlı atmaya başlamıştı. Güm güm güm. Ve Bi yandan da içim acımıştı. Değişik birşey gerçekten de. Ama bu ilk gördüğümün üzerinden zaman geçmişti bayaa sonra bi ara bu şekilde hissetmeye başladım onu gördüğümde.
Dershaneden birine aşık olmuştum bir hafta soğuk davranıyordu bende bi ders çıkışı dershanenin içinde bağırdım niye böyle davranıyorsun içim acıyor falan filan. Arkadaşlarım geldi sen buna aşık oldun dediler o günde yağmur yağıyor hiç unutmuyorum. 3 ay sonra açıldım ve reddedildim😂 hatırladıkça utanıyorum
Onu görecek olma hissi bile midemi bir tuhaf yapıp, kalbimi nefes almamı güçleştirecek şekilde attırdığında fark ettim. Sonra kıskançlıklar, yerli yersiz sürekli onu görme, sesini duyma hissi, kafanda sürekli ama sürekli onunla ilgili bir şeylerin olması... En beter hastalıktan bile beter olabilen bir durum...
ilk kez aşık olduğumda sanki beynimde şimşekler çaktı kalbimde inanılmaz bir baskı hissettim kalbimi hiç hissedememiştim gün geçtikçe onu her gördüğümde aynı şeyler olunca aşık olduğumu anladım. Ama tabi sevgili olmadık
Baktım hal ve harektlerine konuştum sonra düşündüm aklıma danıştım tanıştım sonra teklif ettim sonra düşüncem hayatım olmuştu fark ettirmeden. Bir iş yaparken 10 kere yapıyordum mal gibi kafam onda.. İşte böyle ama bitti bende uzak kaldım 😌
Hiç aşık olmadım. Ama Şöyle hanım hanımcık ve özgüvenli bir kıza vurulmak istiyorum. Bağlı kalmak istiyorum. Gözlerine bakınca kaybolmak istiyorum. Kalabalık içinde beni görünce gözleri parlasın istiyorum.
Aşık oldum o an gözüm başka bir şey görmüyordu sürekli yakınlaşmaya çalışıyordum ama kısa süre konuşabildik sadece ve gitti ne aradım ne sordum içime attim şimdi kim gelse aynı hissi bekliyorum ama yok o yüzden mantık evliliği yapmayı düşünüyorum.
Uzaktaydı bir gün görüntülü aradı birbirimizi çok iyi tanımamıza rağmen ikimizde donup kaldık tek kelime edemedik ve hayatımın en güzel dakikalarıydı telefondan konuşunca çok rahat ama yan yana gelince çit yok ve bu çok hoşuma gidiyor
Onun yanında çok heyecan yapar, konuşamazdım. Elim, ayağıma dolaşır idi. Bir an önce sabah olsa da, onu görsem derdim. Onunla ilgili hayal çok kurardım. Yemeden, içmeden kesilirdim. Aklımdan bir saniye olsun çıkmazdı.
Hayatın her anında, her saniyesinde aklından çıkmadan her hatırlayışında salakça bir gülümseme, iştahın kesilip, midende kelebekler uçuyorsa, başkalarının konuşmalarına odaklanamıyorsan geçmiş olsun Sen bir aşıksın...
Hiç aşık olmadım. Yani herkesin kendince bir şehir efsanesi tarzında aşk benzetmeleri vardır ya o ben de olmadı henüz :) Ama her an her şey olabilir, umudum var 🦋
Kendisine bakmaktan ders dinleyemez hale gelmiştim ve asla ona bakmaktan alıkoyamıyordum kendimi. Benim gibi bir inek için çok önemli bir işaretti dfdfs
ilk hoşlandığım kişiyi internetten tanımıştım bir mesaj bile heycanlandırıyordu sadece bana cevap vermesi mutlu ediyordu güzel bir histi ama uzun sürmedi kkjjkkj
Her an onu düşünmeden yapamıyordum o kız biri ile konuşunca hemen cok kıskanıyordum kız birine iltifat edince kıskanıyordum o bana baktığında gözlerinin içine bakamıyordum o bana kanka dedginde rahatsiz oluyirdum böyle oldu yani her an benimle olsun istiyordum jsjsj
Bu duyguyu kelimelerle anlatmak oldukça zordur. İfade edebildiğim kadarıyla bu duygu şöyle ; onu gördüğüm zaman kalbim çarpıntı yapardı bu arada sınıf arkadaşıydık daha sonra sürekli yakınlaşmaya çalışmak numarasını filan almak daha birsürü örnek var...
Beraberken degilde bir ayrilik yasadik o zmn anladim. Vay mal sen baya asik olmussun dedim ask acisindan yemeden icmeden kesildim. Ama simdi beraberiz sorun yok o yuzden ✌🏼
Çok güzel bir soru. İlk kez aşık olduğumu bütün gün onu düşündüğümü farkettiğimde farkettim. 🥺🥺🥺🥺🥺 o bunu hala bilmiyor ama söyleyemem de çünkü çok fazla etken var üstelik açılırsam karşılıklı olmadığını da biliyorum. Bu beni ne kadar üzse de gerçekler böyle.
İlkinde çok tehlikeli hissediyordum kaçmak kurtulmak istiyordum ama aynı zamanda yaklaşmak istiyordum ikincide çok rahattı birkaç kelime söyledi aşık oldum iki gün içinde açıldım red yedim bıraktım ilki 7 sene sürmüştü ikincisi birkaç gün ilki kızdı ikincisi erkek
İlk aşık olduğum kişiyi ilk gördüğümde tarif edilemez bi duygu vardı içimde ve bu çocuğu asla kaybetmicem die kendi kendime söyledim ve öylede oldu sonradan bırakıp gitti ama hayatımdaki en güzel duyguydu zaten sonradan hiç öyle de hissetmedim yıllar geçti herkesten farklı görüyorsunuz
İlk kez aşık olduğumda, her şey bana daha güzel daha hos geliyordu. İnsanlara karşı daha pozitif oluyordum. Onu gordugumde hic yaşamadığın duygularim vardi
Başkasının yaptığı iğrenç şeyi o yapınca şiir gibi gelmesi
Onunla mesajlaşırken bile tebessüm edip, her an onun için hayal kurmam, bir şey olduğunda aa acaba buna nasıl tepki verirdi diye merak edip onu önemsemem, sevgiden onu içime sokmak adeta annesi gibi şefkat göstermem, görünce kalbim yerinden çıkacak gibi olup, aaa acaba benim hakkımda ne düşünüyor şu an diye içimin içimi yemesinden... Ey aşk sen nelere kadirsin ❤️
Küçüktüm tabi.. Uzaktan gördüm nasıl bir heyecan tebessüm. Arkadaşım vardı ona sordum bu kim diye. Öyle bakakaldım. Bakarken içim öyle bir yandı ki, sonra da hep yandığımla kaldım..
2011de 2. gün tur günü yürürken yolda birşey oldu bana ayaklar hızlandı birden geri gittim geri geri gittim sonra ileri itti beni yine geri gittim yine geri gittim durdu yola devam ettim
Çok sevmekten yemek yiyemek mesela, uyuyamamak, anlamsızca gülmek, sokağa çıkınca elektrik direğine bile selam vermek kediye, kuşa , çatıdaki serçeye, seviyorummm diye haykırmak gibi
Bilmem ki 😃 Ben kendimi hâlâ henüz hiç aşık olmamış gibi hissediyorum. Evet, sevdim belki az da olsa sevildim, sevgilim falan oldu ama her zaman bazı sebeplerden ötürü devamı gelmedi. Şu saatten sonra da gelmesin zati. 😼