• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Şimdiki erkekler neden genç yaşta değil de geç yaşta evleniyor?

_ΛqresiF_
_ΛqresiF_ Takip Et
FenomenMaster Yaş: 31
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
1114
Yapay Zekaya Sor
Evlilik Soruları Erkek Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
25 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ƘƲƦƬƘıԼıƇı
    ƘƲƦƬƘıԼıƇı Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 35
    +1 yıl

Merhaba,

Aslında bu sorun sadece erkekleri kapsamıyor genel olarak kadın ve erkekle aynı durumda artık insanlar evlilik yapacağı insanı tanıyamıyor daha doğrusu evlilik yaptıktan sonra dahi tanıyamıyor sunuz Ama şöyle bir şey var burada önemli olan tanımak ya da tanımamak değil burada insanlar genelde önyargılı davrandıkları için evlenmek istemiyorlar işte kadınlar öldürülüyor erkeklere güven olmaz bazı kadınlar evliyken kocasını aldatıyor kadınlara güven olmaz evet doğru toplum olarak bozulduk eski hassasiyet lerimiz kalmadı özellikle haram helal bilmeyen boyuta geçtik ama şunu unutmayın herkes aynı demek değildir şöyle bir misal vereyim genelde buradaki kadınların ve erkeklerin güvenilmez olduğunu söylerler Benim ağabeyim de aynısını söylerdi hatta bu site hiç kullanmazdı sahtekar dolu derdi.
    Şimdi ne oldu biliyor musunuz Bu siteden tanıştığı Urfalı bir kızla nişanlandı yakın zamanda da evlenecek yani bazı şeyleri önyargılı yaklaşmayı bırakmalıyız.
    Bir de bu devirde en büyük sorun geçim sıkıntısı evet her şeyi ulaşmak kolay ama hayat pahalılığı bu sorumluluğu almak kolay değil başta adetlerimiz örf ve adetlerimiz insanları zorluyor yok şu kadar altın alacaksın yok şunu yapacaksın yok Bu ne edeceksin insanları rahat bırakmıyorlar ondan sonra düğün yapacaksın evlendikten sonra da dünya kadar borç ödemekle uğraşıyor insanlar çoğu insan bunlarla uğraşmamak için evliliğe uğraşmıyor.

6 Nisan 2021 salı saat 07.33

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• MaviTürk1
    MaviTürk1 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Çünkü günümüzde evlenmek erkekler için zorlaştı. Bu durumun birçok sebebi var. Kızların beklentileri saçma bir şekilde çok arttı. İstiyorlar ki, evleneceği erkek zengin olsun, kariyer sahibi olsun, aylık maaşı iyi olsun, arabası olsun, evi olsun... Bunun sonucunda erkekler evlenmeden önce ekonomik güce sahip olmak için, 20'li yaşlarda evlenmek yerine evliliği 35'ten sonrasına ertelemeye başladılar. Ayrıca boşanmakta erkekler için büyük bir dert oldu. Erkekler 10 gün evli kaldığı kadına bile bir ömür nafaka ödemek zorunda kalabiliyor. Ayrıca erkek karısı tarafından aldatılsa bile, bunu mahkemede ispatlayamadı mı karısına yine bir ömür nafaka ödemek zorunda kalabiliyor. Nafakasını düzgün ödeyemeyen erkek hapse atılabiliyor. Boşanma konusunda yasalar erkeklere karşı çok adaletsiz isliyor ve erkekleri ezebiliyor.

Kısaca, gerek kızların erkeklerden yüksek beklentileri gerek de boşanırken erkeklere yüklenen ağır sorumluluklar erkekleri hem kızlardan hem de evlilikten soğutuyor ve korkutuyor. Bu durumda erkekler evlilikten tabi kaçar. Çünkü erkeklerde insan.

4
    1 Yorumla
    • MaviTürk1
      MaviTürk1
      +1 yıl

Ayrıca tüm maddi sorumluluk toplumumuzda erkeğe yükleniyor. Erkeğin parası yoksa, sırf güzel düğün yapıp karşısındaki kızı memnun edebilmek için ve ev satın alabilmek için bankadan kredi çekip borçlanıyor. Ve bu borçları ödemek yıllarca sürebiliyor. Yani kız iyi bir düğün yapip akrabalarına ve arkadaşlarına hava atacak diye erkek riske girip borçlanıyor. Erkekler bir kıza çok aşık olmadıkça, artık bu devirde bu sorumlulukları almaktan kaçınıyorlar. Kesin güven duymadığımız bir kız için niye bankaya yıllarca borçlanalım ki?

Yorumla
  • superpsikolog
    superpsikolog Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 53%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.

Genç yaşta önlerine gelenle oynayıp bedenlerinin posasını çıkarıyorlar. Yaşlılık korkusu gelince, kendilerine bakacak birini bulup evlilik yapıyorlar.

28
    39 Yorumla
    • _ΛqresiF_
      _ΛqresiF_
      +1 yıl

kesinlikle aynı fikirdeyim

Yorumla
    • superpsikolog
      superpsikolog
      +1 yıl

Doğru neyse o.

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

Oha çok mantıklı

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

Haklı olabilirsin ama Geleneklerimiz tüm maddi durumu Erkeğin üstüne yıkıyor. Ev, Araba ve Düğün masrafları, erkeğin bunları karşılayabilmesi için 30+ yaşına gelmesi lazım. Asıl soru şu Yeni mezun bir erkek ile herhangi bir kız evlenir mi? Ev borcuna beraber girer mi? Düğün masrafına ortak olur mu?

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@Peetro olur neden olmasın ki isteyen ekmeğini taştan çıkarır, her şey var bu hayatta beraber çalışıp ödenir

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

@Peetro bir çok arkadaşım mezun olur olmaz evlendiler beraber çalışıp kira elektirik su faturasına kadar her şeyi beraber ödüyorlar ve en yakın akrabalarım misal elinde mesleği olan gidip elinde mesleği olanlarla evleniyorlar ve düğün ev eşya her şeyi beraber ortak yapıyorlar. Artık geçmişte kaldı erkek her şeyi yapar olayı kadın tarafı da çok masrafa giriyor hatta yarı yarıya bile denilebilir.

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@lalemiyy kaç yaşındalardı

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

20-24 arası😇

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

Ama liseden mezun olup çalışmaya başlayan da birçok arkadaşım evlendi.

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@lalemiyy ne güzel Allah mesut etsin, bana da erken yaşta erkekler sıcak bakmıyor gibi gelirdi evliliğe demek ki varmış evlenenler

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

Allah Mesut etsin aynen çoğunluğu bakmıyor aslında ama durum değişiyor kişiye göre mesela ben erken evlenmek istiyorum çocuğum olsun arkadaş gibi büyüyelim istiyorum. Aday’da var ama bakalım Hayırlısı😄

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@lalemiyy öyle mi Allah tamamına erdirsin:)

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@lalemiyy Pek geçmişte kalmış değil aslında bazı gelenekler restore edilmiş ama işleyişi aynı. Mesela kadını ürün gibi gösteren Başlık parası kalkmış başka bir gelenek gelmiş Modern olarak. Annesine altın Kız kardeşine bile altın isteyen var. Vermezsen evlenemezsin falan... Bunlar İstanbul da oluyor bu arada doğu da değil

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@Peetro ama şöyle bir durum da var bunları isteyince erkeğin uyanması lazım bunun bir sonu yok çünkü

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

Ben Antalya’da yaşıyorum hiç böyle şeyler ne çevremden ne akrabalarımdan duyuyorum açıkçası bu durum çok aşırı komik ve istisnai olduğunu düşünüyorum zaten kendisine değer veren bir ERKEK böyle bir aileyle veya bir kızla muhattap bile olmaz. Dediğim gibi istisnai bu durumlar.

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

Ayrıca sana bir çok farklı şehirlerin geleneğinden bahsedebilirim mesela Aydın’ın bir ilçesinde evi kız tarafı alıyor, Antalya’nın bazı yerlerinde sözü nişanı kınayı kız tarafı yapıyor düğünü erkek tarafı yapıyor, evi erkek alıyorsa eşyaları full kadın tarafı döşüyor. Siz sanırım dağda yaşıyorsunuz😆

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@lalemiyy Seviyor erkekte ne yapsın :( ya aşkından vazgeçiyor ya da 10 20 yıllık borca giriyor.

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@lalemiyy Bu gelenekler bana hep cahilce geliyor yani 1200 1900 lü yıllarda değiliz ki. Batı da çok basit mesela kilisede kutsanıp evleniyorlar fazla kişi de çağırmıyorlar, ana parayı Balayı çin harcıyorlar benim hayalimde bu. Tanımadığım adamlar eğlensin diye düğüne neden para veriyorum. O parayı evleneceğim kadın ile harcamak istiyorum farklı balayı konumlarıyla.

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@Axbxcxdxdddd Uyanma olmuyor bir kere giriliyor o işe, Sonuçta öncesinde 2 3 yıl aşk yaşamışsın. Nasıl vazgeçeceksin. Kız da isteyince mecburen oluyor

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

@Peetro Türkiye’de böyle bir kadın bulman zor açıkçası şimdiden kolay gelsin😆😂 Genel konuşmak istemem ama küçüklükten beri (kızlarımıza aşılanan) hep gelin olma prenses gibi hissedeceği bir günün hayalini kurarlar...

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@Peetro ama en başında anlaşılır herhalde bazı şeylerden mesela ben direkt evlilikten beklentimden bahsederim ve ona da sorarım

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@Axbxcxdxdddd Babasından dedesinden evi olan erkekler daha erken yaşta evleniyor çünkü özgüvenleri var. Diğer erkekler de toplumsal baskı nedeniyle ev almadan girmiyor evlilik admına ve çevresinde gördüğü düğün masrafları artık korkutucu düzeyde ve bu masrafların %70 80 ni erkek karşılayınca, ve Kızların da beklentisi gittikçe artınca Erkek soğuyor evlilikten

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@Peetro ama ben bu konuda şart koşmazsam da mı aynı olur sonuçta benim de yok evim onun da olmasa olur, bence bu güveni ben verirsem çekinmez

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@Axbxcxdxdddd İşte senin benim onun gibi düşünen insanlarda var ama azınlık. Evlilik borç yükü değil Mutluluk olmalı

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@Peetro haklısın

Yorumla
    • superpsikolog
      superpsikolog
      +1 yıl

@lalemiyy Teşekkür ederim.

Yorumla
    • superpsikolog
      superpsikolog
      +1 yıl

@Peetro @lalemiyy @axbxcxdxdddd
      Evliliklerde gelin ve damat adayı bir araya gelip ya başkalarını veya kendimizi mutlu etmeliyiz demeli. Yüksek masraflar, cancanlı düğünler vs hepsi boşa gider. Ancak; sakin bir düğün, ihtiyaca yetecek eşyalar ve ihtiyacı karşılayacak bir ev. Geri kalan paralar gelin ve damadın ortak hesabına yatırılır ve günden güne ihtiyaca göre harcanır, artan paralar biriktirilir. Evlilik ve yuva kurmak budur. Çünkü kimse düğününüzü, düğünden sonra çekeceğiniz sorunları ve kavgaları umursamayacak.

Yorumla
    • lalemiyy
      lalemiyy
      +1 yıl

Psikolog bey katılıyorum size fakat benim söylediklerim bu beyfendiyeydi tüm masrafların erkekler tarafından yapıldığını iddia ettiği için biraz içerlendim açıkçası 2 tane ablam var ikisinde de neredeyse sizin yazdığınız gibi yaptılar her şeyi.

Yorumla
    • superpsikolog
      superpsikolog
      +1 yıl

@lalemiyy Bizim buradada öyle. Neredeyse kız vermiyoruz damadı eve alıyrouz gibi :)

Yorumla
    • MachineX_
      MachineX_
      +1 yıl

İş bul bir yıl çalış evlenmek için maddi durum zaten çıkar ama karşındaki de kirada oturmayı düğün yapmamayı gösterisi vs. istemeyecek altınlar bilmem ne istemeyecek burada amaç iki kişinin mutluluğu zorlaştırmaya ne gerek var? Maddi açıdan 30k tl yeterli evlenmek için tabi karşı tarafında anlayışlı olması ve isteğinin evlenmek olması lazım gibi.

Yorumla
    • Axbxcxdxdddd
      Axbxcxdxdddd
      +1 yıl

@MachineX_ aynen buydu demek istediğim

Yorumla
    • Laatahzen03
      Laatahzen03
      +1 yıl

Aşırı mantıklı

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@superpsikolog Geri kalan para derken? Ortada para yokken diyoruz zaten. Yeni mezun 2 kişi ortada birikim olamaz zaten. Para olsa bile bankadan erkeğin çekeceği borç para olacak.

Yorumla
    • superpsikolog
      superpsikolog
      +1 yıl

@Peetro Evlendikten sonra biriken paradan bahsediyorum.

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@superpsikolog ''sakin bir düğün, ihtiyaca yetecek eşyalar ve ihtiyacı karşılayacak bir ev. Geri kalan paralar gelin ve damadın ortak hesabına yatırılır''

Yorumla
    • superpsikolog
      superpsikolog
      +1 yıl

@Peetro Aynen öyle. Düğüne ve diğer eşyalara iki ailenin ve çiftin ayırdığı paralar ve düğün sonrası iktisat edilenler.

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

@superpsikolog Zaten bekliyordum bunu maalesef, Ben diyorum ki Aile falan yok ortada 2 tane mezun Erkek ve Kız var hazır para yok ve olamaz zaten. Ama sizde olaya Hazır para varmış gibi bakmışsınız yapacak bir şey yok Saçma gelenekler

Yorumla
    • superpsikolog
      superpsikolog
      +1 yıl

@Peetro Hakikaten aile yok ve iki mezun varsa bir nikah yeter onlara. Buna karar veremeyen kişiler zaten evlenmesin. Düğün şart değil ve nikah yeterlidir

Yorumla
    • MachineX_
      MachineX_
      +1 yıl

@Peetro o halde ikiside işe başlar 6 ay falan çalışırlar işlerine bağlı olarak maaşları ne kadarsa ona göre kira ev tutarlar nikah yaparlar fazla bir işe girişmezler biraz eşyaya verirlerse sonrasında daha fazla şey alabilirler.

Yorumla
  • biradetmehmet
    biradetmehmet Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.

büyük hata ediyolar hayatın en güzel çağlarını boa harcıyorlar genel olarak

4
    2 Yorumla
    • _ΛqresiF_
      _ΛqresiF_
      +1 yıl

evliliği öven tek erkek olabilirsin asdkfk

Yorumla
    • biradetmehmet
      biradetmehmet
      +1 yıl

Yaşamanın tadını almak lazım

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

81

Cevap

154

Cevap

• IAmarPresterAen
    IAmarPresterAen Takip Et
    FenomenMentor Yaş: 34
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.

Ekonomik şartlar
    Güven problemi
    Gerçek aşkı beklemek

4
    1 Yorumla
    • _nil_irem
      _nil_irem
      +1 yıl

Güven problemi kdldkzjdndsjjsknsnssn

Yorumla
  • H2__O
    H2__O Takip Et
    Guru Yaş: 47 , eic 98%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 707 cevap paylaştı.

Hayatı yaşamak varken neden evlilik sorumluğu alsın ki insan? Kadın erkek farketmez, insanlar özgür olmak istiyor ve bizim coğrafyada evlilik özgürlüğün düşmanı çünkü bu topraklarda birlikte olduğun kişi ile değil, tüm sülalesiyle evleniyorsun ve onlara karşı sorumluluk bekleniyor.

Ayrıca kadınlar aşırı taleplar, tanıdığım kadınların çoğu şu kafada "Erkek eve bakar, ben istediğim her şeyi yaparım, çalışsam bile kendi zevkim için harcarım"

Bu kafa da kadınlarlar ve psikopar ailelerinin sorumluluğunu neden alsın ki bir erkek?

Bir de anlamsız bir nafaka durumu var, daha bu sabah haberlerde okudum, 1 gün evli kalınan kadına 700 TL nafaka ödemek zorunda bırakılıyor adam, başka bir haberde de kadın adamı aldatıyor, adam da boşanma davası açıyor, hakim adamı nafakaya mahkum ediyor...

Kusura bakmayın, büyük konuşmak gibi olmasın ama bu kanunlar ve bu kafa ve aile yapısı varken kafası sağlıklı çalışan hiç bir erkek evenipte kendini uçurumdan atmaz.

Bak bu da haberlerden biri, nette aratırsan binlerce bulursun bu tip haberlerden.

https://haberglobal.com.tr/gundem/1-gun-evli-kaldi-hayati-karardi-kacarak-evlendik-ama-yuzunu-nikahta-gordum-102551

2
    1 Yorumla
    • refleks22
      refleks22
      +1 yıl

o haberlerden o kadar çok var ki.. ben çevremden biliyorum. hatta aldığı nafakayı sevgilisiyle çatır çutur yiyen bile biliyorum. kimse böyle duruma düşmesin ama kötü örnekler insanı olumsuz etkiliyor

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Babam Türk annem Fransız ben ise Kanada'da doğdum ama ailem Türkiye'ye geri dönüş yaptı ben 19 yaşındayken. Şu anda 29 yaşındayım. Dışarıdan bakan bir kişi olarak şunları söylemek istiyorum: Türkiye'de erkeklere çok fazla yük bindiriliyor. Kadınlar eş seçerken (sevgili, flört veya eş) erkeğin mesleki statüsüne bakıyor. En önemli olan şey mesleki statü. Bunun nedeni ise toplumda saygı ve ayrı bir konum havası yaratması. İkinci olarak finansal gelir. Türkiye gelişmekte olan bir ülke o nedenle (henüz gelişmedi ve geriliyor) erkekler evlenebilmek yani bir kadın tarafından tercih edilmek için çok daha fazla çaba harcıyor. Bu nedenle evlilik yaşı git gide artıyor.

Bakınız benim eski sevgilimin ailesi çok zengin ama ben çok rahat bir şekilde tanışmıştım sevgilimle.

Türk erkeğinin Türk kızını elde edebilmesi için (elde etmek derken dikkatini çekmek) muazzam bir çaba göstermesi gerekiyor. Erkeğin iyi niyetli ve iyi eğitimli olması (eğitimden kastım okul değil okuldaki öğretimdir, eğitim ailede başlar) yani beyefendi olması Türkiye'de bir "+" değil "-" dir.

Toplumun ahlaki gelişimini şöyle özetleyeyim hiç tanımadığınız bir kadına gidip "sizi daha yakından tanımak için bir kahve ısmarlamak istiyorum" dediğinizde aldığınız cevap o kadının ne kadar kaliteli yetiştirilmiş olduğunun göstergesidir ve kalite tesadüf değildir.

2
    7 Yorumla
    • bilmiyomyaağ
      bilmiyomyaağ
      +1 yıl

Peki cevap ne olmalı?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@bilmiyomyaağ Bu size bağlı. İstiyorsanız kahve içebilirsiniz, istemiyorsanız "hayır teşekkür ederim" diyebilirsiniz.

Yorumla
    • bilmiyomyaağ
      bilmiyomyaağ
      +1 yıl

Evet öyle denmeli zaten ama abazalar olmasa hep kibar olucaz da işte

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@bilmiyomyaağ Ön yargılı davranmayın. Mesela bana ters ve aşağılayıcı cevap veren bir kadın denk geldi ben bu tavrından dolayı yaşıtım olan tüm kadınlara kezban veya eğitimsiz demiyorum. S

Yorumla
    • bilmiyomyaağ
      bilmiyomyaağ
      +1 yıl

Tabi haklısın zaten bi kişinin hatasını bütün insanlara yüklemek aptallıktır. Dün biri burdan nişanlısı ile ilgili soru sordu ve sorusu da gayet düzgündü ' dün bi kızla sohbet ettim nişanlımı aldatmış sayılır mıyım? ' diye ve cevap verdim sonra özelden yazdı direkt cinsel içerikli konuştu yani ben adama yardımcı olmaya çalışıyorum onun derdi iğrenç şeylerde bi de nişanlı yani

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@bilmiyomyaağ Öyle yaratıklarda var

Yorumla
    • bilmiyomyaağ
      bilmiyomyaağ
      +1 yıl

Evet

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

🤷‍♀️Evlenicek kadın yok.🙅‍♀️ Hem cinslerim beleşe hazır hayata konmak istiyor. Adamdan ekonomik krizde evi, arabayı, her şeyi bekliyorlar. Halbuki seviyorsalar onlarda elini taşın altına koyup evin ekonomisine katkı sağlayabilirler.
    ✨
    2 asgeri ücret aylık 5000 tlyi geçiyor, yaşanır ama işte kimse sıkıya gelmek istemiyor.🤷‍♂️Kendileri prenseste ondan, şımarık yetiştiriliyorlar. Bende olsam şımarık beleşci bir insanla hayat kurmak istemem, düğüne bile gerek yokken gösterişcilikten bir dünya masraf yapıyorlar.

14
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bazıkarı evliliği yasal fuhuş olarak görüyormuş.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Hem cinslerimden bir kere daha iğrendim. Sen git adama ev, araba, düğün için karşılık olarak bedenin dışında hiç bir şey vereme o adamın hayat arkadaşı olmak, beraber sorumluluk olmak yerine adama yük ol sonra evleneme ya da boşan bahaneyi başkasına at. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Yorumla
  • Pelinceren
    Pelinceren Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 75%
    +1 yıl

Hayat şartları, kadınlar da çalışıp azıyla yitinmiyor eski usül gibi bir yatak odası al kaynana evinde yaşa falan masrafsız çatır çatır evlilik oluyordu genç yaşta, erkeğin bütçesi kaldırmıyor evliliği kadın çalışıyorsa maddi açıdan zorlanan erkek de yanaşmıyor evliliğe, kimsede maddi manevi tahammül kalmamış zaten bugün çok seviyorum diyen yarın çekip gidiyor. İki tarafta sessiz değil göz yummuyor eskiler öylemiydi erkek çalışır ekmek getirir kadın kısmı dizini kırıp oturur evi çoluk-çocuğu çekip çevirir Herşeye göz yumar kocasına muhtaç, hayat şartları zorlaştıkça ve kadın milleti olarak sağlamlaştılça dünden bugüne bir erkeğe ihtiyacımız olmadığı takdirde evlilik müessesinden soyutlandık.

5
    2 Yorumla
    • Tolga089
      Tolga089
      +1 yıl

Çok güzel byorum

Yorumla
    • Pelinceren
      Pelinceren
      +1 yıl

@Tolga089 teşekkürler 👌

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

💩Evliliği sırf cinsellik olarak görmek ve geç evlenmeyi kadınların cinselliğe bağlamak ne kadar salakça.💩

Erkeklerin duyguları yok mu a, mq. Koca bir s*kten mi oluşuyorlar. Erkeklar bu yakışıksız hitapları kabul etmeyin. Herkesin sevdiği olur bir hayat kurmak ister, her sabah onun yüzüne bakarak kalmak ister. Olayı cinselliğe indirgemek...🤮🤮🤮... hiç kimse size gerçekten aşık olmamış.

Evlilik sorumluluk değildir sorumluluk paylaşmadır ama bizim insanlar evlilik yürütmeyi, sorumluluk paylaşmayı bilmiyor. Kadınlar düğün için bile dünya masraf istiyor sonrada "cinsellik yüzünden evlenemiyoruz" 🤦‍♀️Şımarık ve beleşcisiniz bu yüzden evlenmiyorlar.

7
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Tek vasfınız cinsellik olmuş, kocanıza verebileceğiniz hayatta hiç bir şeyiniz yok. Ekonomik destek bile olamıyor, üstüne yük oluyorsunuz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sonrada başkalarına or*spu yakıştırması yapıyorsunuz. Erkeğe düğündü, evdi, arabaydı bir sürü masraf yaptırıp kadına bir sürü para harcatıktan sonra karşılık olarak cinselliğinizi veriyorsunuz. Gerçekten or*spuluk olan ne?

Yorumla
    • refleks22
      refleks22
      +1 yıl

bir pembenin aklımda olup da söylemeye ve ya yazmaya çekindiğim şeyi direkt yazmışsınız. doğru ve bazı vasıfsız pembeler için acı bir tespit bu

Yorumla
  • FelFire
    FelFire Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Cunku evlenemiyorlar. Bircok etken var.

Komik ama bir altin neredeyse bir devlet memuru maasi. Bunun 5 altina tekabul ettigi zamanlar vardi. Bir dugun masrafi az buz degil. Elin kizini alip borc bataginda yasatmak da koyar insana.

Diger yandan dogru insani bulabilmek de ayri bir mesele. Sahsen artik kendi secimlerime guvenemez haldeyim. Ve yaklasik 6 7 yildir bir kadina gunluk dil disinda selam vermisligim yok, tiksinmis haldeyim. Bu isi komple anneme havale ettim. Insanlar tuhaflasti.

Ozetle yarin endisesi cok buyuk bir boyuta geldi. Ha maddi ha manevi. Ikisi de kumar gibi artik.

2
    0 Yorumla
  • saat4
    saat4 Takip Et
    Bilge Yaş: 39 , eic 99%
    +1 yıl

Evliliğin büyük bir kısmı da cinsellikten oluşuyor. Hatta daha derinlere inersek aşk gibi karşı cinse karşı sevgisel kavramların kökünde de yine ilkel beyin tarafından kontrol edilmekte olan cinsel dürtüler ve arzular yer alıyor. Günümüz erkeklerinin geç evlenme sebeplerinden birisini de özünde yatan bu cinsel isteklerine, arzularına zaten rahatça ulaşabiliyor, o duyguyu rahatlıkla ve herhangi bir zahmete girmeden, adına sevgili dedikleri kızlarla, kadınlarla vs kolaylıkla yaşayabiliyor olmalarına bağlıyorum. Yani sonu olmayan bir takım ilişkiler sayesinde yaşayacağını yaşayıp, son raddede (doyum noktasına ulaştığında) evlenmeye karar veriyorlar. İşte bu süre zarfında zaman ilerlediği için erkekler neden geç evleniyor? sorusu ortaya çıkmış oluyor..

2
    0 Yorumla
  • Biradimotesi
    Biradimotesi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

❗Bu konu 21. Yüzyılin en büyük sıkıntısı, toplumsal ahlâkın çöküşünün nedenidir.

👉Siyonizmin em büyük amaclarindan biridir.
    👉İnsanlari ekonomik sıkıntılara maruz bırakıp, toplumda manevi değerleri (güven, samimiyet, güzel ahlâk, inanç) yok edip, eğitim süresini uzatarak gençlerin geç evlenmelerine neden oldular. Böylece zina, fuhuş, psikolojik sıkıntılar, depresyon, faiz... yayginlastirilmistir. Bunun da en büyük oyuncularinin net olarak yönetenler olduğu aşikardır.

⭐Bu konuda Erbakan hocanin dusuncelerine de dikkat etmek gerekir.

2
    0 Yorumla
  • Deviation_
    Deviation_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Çok güzel soru öncelikle.

Kızı istemeye gittiğimizde bize sorulan sorular:
    1) Evin araban var mı?
    2) Ne iş yapıyorsun?
    3) Maaşın ne kadar?

Gibi sorularken genç yaşta evlenmek mümkün değil.

Ayrıca, altın ya da takılar, düğün masrafları, balayı gibi masrafları hesaba katmayı unutmayalım.
    Bir ortalama ev 300 binden başlıyor, ortalama araba 150 binden, geriye kalanların da masrafı 100 bin desek, 550 bin lira gerek sırf evlenmek için.

Kaldı ki bu masraflara değecek hatunlar da yok. Bizim jenerasyonun kızları genellikle birbirlerine benzerler. Tavırlar olsun, kızdıklarında ya da birşey istedikleri zamanlarda bile konuşma şekilleri aynı. Giyim tarzları da keza öyle.

Bundan ötürüdür ki erkekler ya akılsız olmaları gerek evlenmek için ya da aşık.

1
    1 Yorumla
    • Guseeee
      Guseeee
      +1 yıl

Aşırı abartmissin iki asgari ücretli bi dünya evli insan var

Yorumla
  • TheLostBoy
    TheLostBoy Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 38%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.

şahsi fikrim doğru insanı seçmek için de yeterince olgunlaşmak gerektiği ve evliliğin üremekten başka amaçlarının oldugu bilincini oturtmanın zaman alması.20li yaşların basında evlenenleriin cogunun kısa sürede ayrılması ve uzun süre evlenmek istememe sebebi de budur. tabi kadınların nafaka gibi bir hakkı olması ve evlenirken maddi yükün cogunu erkegin yüklenmesinden kaynaklı olarak erkekler tüm bunları hakettiğinden emin oldugu biriyle evlenmek istiyor. bu yüzden cok daha seciciyiz. bakmayın hemcinslerim her nefes alana yürüyor ama evlenmek için değil. denk gelirsek evliliği hakedene basarız nikahı anında.

1
    0 Yorumla
  • NefarkederkiBambam
    NefarkederkiBambam Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 99%
    +1 yıl

Mükemmel bir tespit. Öncelikle yaşadığımız zaman teknoloji, iletişim çağının bir hayli ilerleme kaydetmesi bunda önemli bir etken.
    Çok hızlı tüketiyor, bir yenisini merak ediyor, arıyor, ve tekrar tekrar deniyoruz...
    Ve artık bu işler kadar kolaylaşmışken, neden onca sorumluluk ve yaşam yükü, evlilik gibi bir kumar hemen gözönüne alınsın değil mi?
    Aslında öyle değil...
    Çoğu insanın bakışı, sadece tüketme odaklı olduğunda bu gerçeklikler ile başbaşayız.
    Fakat bakış açımızı gerçek sevgi, bağlılık ve değer odaklı yaptığımızda, çok daha öznelleştirdiğimiz, şahsiyetler aramaya başlıyoruz. Aslında bu kendinizinde orjinalite boyutunu gösterir...
    Bu arayışta uğraş veren her insan pek saygıdeğer, fakat karşı cinsin, duygularını rencide ederek, saygısızlık etmediği sürece...
    Bu arada Dipnot : Emin olunuz evlenmeyen geç yaş ta da evlenmiyor... : )

0
    0 Yorumla
  • Saddov
    Saddov Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.

Geleceğini görmeden kimse o sorumluluğu alamıyor. Herkesin ailesi çocuğunun evini düzüp, işini hazır etmiyor.
    Erkek için büyük sorumluluk. Her ne kadar ortak hayat olursa olsun erkek bir aileye yetmek ister. Günümüz şartları buna pek müsait değil ve herkes geri durmayı tercih ediyor.
    Sende hayat zorluğu olduğu için Cumartesi günleri çalışiyorsun kendinden yola çık.

0
    0 Yorumla
  • Auxerre
    Auxerre Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

mantikli insan evlenmecegi icin ve hayat kisa o kadar organize yasamamiza gerek yok.. hem evde kim kapatamadigin aplikasyon gibi susmayan birsey ister ki cldirmis olmali bunu isteyen.. hem gidin dunyayai dolasin pandemiden sonra teknoloji fuarlarina katilin akademik birimleri gezin.. en sicak en soguk sulara girin... dunyanin heryerinde islanin.. her gittiginiz yerde kafaniz guzel elinizde akustik gitariniz olsun sesiniz berbat olsada sarkinizi soyleyin.. çin seddinde patenle kayin.. rio karnavalinda brezilyali kadinlara cumhuriyet altini takin :D

0
    2 Yorumla
    • _ΛqresiF_
      _ΛqresiF_
      +1 yıl

e bu saydıkların çiftken de olur😄.

Yorumla
    • Auxerre
      Auxerre
      +1 yıl

tabi ki olasılıklar dahilinde ama düşük bir tümevarım :D

Yorumla
  • dinazorpatisi
    dinazorpatisi Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Şimdi burada iki tane sorum var:
    1. Genç yaş dediğiniz şey ne?
    2. Geç yaş dediğiniz şey ne?
    İnsanlar geç algısı yüzünden yanlış evlilikler yaparken genç algısı yüzünden de hayatlarının aşklarından vazgeçiyor. Evililiğin yaşı olmadığını hele de genci geçi hiç olmadığını savunuyorum. Genç dediğiniz yaşta evlenenler toplum baskısı yüzünden evlendi. Şu anki insanlar ise modern algılar sebebiyle aşkı bulmadan evlenmek istemiyor. Erken yaşta zorla yapılan evlilikler için de aşkı bulunca aldatma oranının çok yüksek olduğunu söylemeden geçmek istemem.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Tüm kadınları tenzih ederek, buradaki bazı kadınların evliliği yasal fuhuş gibi görmesinden ötürü iyi ki evlenmemişim diyorum. Onlara göre evlilik, erkeğin masraf yapıp kadına bir sürü para harcadıktan sonra erkeğe verilecek cinsellik ödülü gibi bir şey. Geçti o devirler, erkekler artık daha akıllı. Sunabileceği tek vasıf olan cinsellik olan kadınlar burda nasılsa herkesle yatıyorlar (arkalı önlü yapıyorlar gibi çirkin tabirler kullananlar bile var.) niye evlensinler vs. yazmışlar. Hmm aynen bence de tek sebep odur, senin tek vasfın cinsellik olduğu için erkeklerin sadece cinsellik için evlenmediğini düşünüyorsun zira maddi külfet senin üstünde değil ve büyük ihtimal bu konuda her şeyi erkekten bekleyeceksin.

3
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Evlilik cinsellik ve nesli devamlılığı için tercih edilir
    Şimdi cinselliği çok rahat karşılanan bir erkek düşünün kadına sadece cinsel tercih için yaklaşan ve evlilik sorumluluğunu almadan sıkıldığında ya da en ufak huzursuzluk ta noktayı koyarım düşüncesiyle sevgiliyle yaşamayı tercih ediyor evliliğe yaklaşıyor. Yaş ilerlediğinde tek başına yaşlanmak istemiyor ve çocuğunun olması monotonluktan kaçış olarak görüyor
    Benim takıldığım konu bunları kadınlarda farkında olmasına rağmen niye ilerisi olmayacak bir beraberliği olumlu bakıyor kendilerini kullanılmış mendil gibi (fucdbuddy) görmeği nasıl kabul ediyorlar?

3
    3 Yorumla
    • saat4
      saat4
      +1 yıl

Harika

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

seks yapmak birini kullanmak veya kullanilmak değildir. Doğanın bize verdiği harika bir duyguya ulaşmaktır.
      Kullanmak ise daha çok kadınların erkeklere yaptığı gibi cinselliklerini maddi menfaat sağlamak için kullanmaktır.
      Beraber olduğum hiç bir kadına kötü gözle bakmadım, yalan dolanla onların duygularini istismar etmedim. Kadin veya erkek herkes ilişkilerinde dürüst ve namuslu olursa kimse kullanılmış olmaz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@aerolite kullanmak kelimesi sizi niye bu kadar rahatsız etti ki 🤔 suçluluk psikolojisi mi! İlişki iki kişi arasında yaşandığı için illaki karşılıklı menfaat vardır. Ama niyeyse beyler elimin kiri der geçer kendi yaptıklarını sorgulamadan kadında namus arar

Benim anlatmak istediğim kadınlar namus kavramını yitirdiğinden dolayı erkekler evlilik ihtiyacı duymuyor

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

çünkü evlenmeden de tanışıp düşürdükleri hatunları bedavaya önlü arkalı her türlü istedikleri gibi sanki nikahlı karısıymış gibi zaten si*kebiliyorlar adamlar aptalmı niye evlenipde eve ve kadına para harcasınlar ki yaani ne gerek var buna? beleşe seks yapması varken dimi ama yaani? 😁😂

şimdiki zamanda artık erkekler hayat boş pompala coş felsefesini benimseyip hayatları öyle idame ettirmektedirler yaani 😁😂

3
    0 Yorumla
  • PiLLy_BheBek
    PiLLy_BheBek Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 31
    +1 yıl

Kadınların meslek sahibi olmasını bekliyorlar")) şimdiki erkekler kariyer yapmamış kadını almıyorlar

9
    0 Yorumla
  • FurkanYaka
    FurkanYaka Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

Herkesin olayı farklı olabiliyor.

kimi cinsellik için
    kimi erken sorumluluk almamamak için
    kimi hayatı yaşamak için
    kimi ekonomiden dolayı
    bazıları da geç yaşa kadar birini bulamıyor.

ben de çok erken evlenmeyi düşünmedim. erken yaşta sorumluluklar insanı bunaltabiliyor. tabi ekonomik olarak da hazır değildim. ciddi ilişkim vardı geçen sene kendisi bitirdi. belki bu sene evlenecektim ama şimdi iyice ileriye ertelendi. yeni birisini bul tanış her şeyi ayarla falan derken 2-3 sene yine rahat geçer. bir yaştan sonrada insan evlenmek istiyor nereye kadar sürecek böyle diyorsun.

0
    0 Yorumla
  • nzkzmsnsn
    nzkzmsnsn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 87%
    +1 yıl

eskiden kizlar namusluydu evlenmeden sevismiyordu şimdi herkes sevişiyo o yuzden gerek kalmiyo ama geç yasta evliliğe evlilik demem ben evlilik ömür demektir sen git baskasiyla gencligini yasa yaslanincada evlen o evlilikten hic bisey olmaz

16
    0 Yorumla
  • damlaburada
    damlaburada Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 70%
    +1 yıl

Üniversite, yüksek lisans sonra, iş arama dönemi, iş bulma, para kazan ve biriktir derken yaş 30'u buluyor. Günümüzde artık 25 yaşından önce evlilik imkansız gibi bir şey, kendi fikrimce olmamalı da. Doğru insanı bulduğunuzda ideal evlilik yaşı MİNİMUM 27-28 olmalı. Ama genelde artık 30'dan önce kimse evlenmiyor

2
    0 Yorumla
  • benkendall
    benkendall Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 82%
    +1 yıl

Olgunlaşma diye bir şey var. Ergenlik dediğimiz aralık 12-25 yaş aralığıdır. Erkekler askerliklerini yaptıktan sonra daha sorumluluk sahibi olurlar. Çocuk yaşta çocuk sahibi olmaları mı daha sağlıklı aile ortam sağlar yoksa belli tecrübe ve belli hayat sorumluluklarını görmüş geçirmiş olmaları mı?
    Eğer bunlar olmazsa ileride -kendim yaşadığımdan biliyorum- sorumsuzluklarını çocuklarının üzerine atıyorlar.

2
    0 Yorumla
  • mehmetM3400
    mehmetM3400 Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

20 li yaşlarında hayatında 1 kere göreceği akrabaları düğün salonunda çerez yesin diye binlerce tl borca girmek istemedikleri için yani ben 40 yılda 1 gördüğüm necla teyzeye abdullah amcaya fındık fıstık yesin diye niye düğün yapayım ki salon tutacağım paraya eşimle balayına yurt dışına giderim derdim ama nerde herkes düğün istiyo stratejik düşünen yok ki 😂

2
    5 Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

Cahil anadolu gelenekleri tüm sorumluluğu erkeğe veriyor.

Yorumla
    • mehmetM3400
      mehmetM3400
      +1 yıl

Eskiden bu kadar abartılmıyormuş ki son 40 yılda suyunu çıkardılar ama yok ailenin yarısını altın zırhla kapla 4 sandık dolusu hayatında hic kullanmayacağın çeyizim diye saklayacağın zımbırtılar düğünü damatlığı gelinliğine 10 binlerce tl derken asıl ihtiyaç olan ev beyaz eşya için kredi çekmek zorunda kalıyor insan ben zorunda mıyım mk bu kadar gereksiz şeylere aklını kullanan o parayla evleneceğine şirket kurar

Yorumla
    • Peetro
      Peetro
      +1 yıl

Eskiden kızların hiç bir hakkı yoktu çalışma vs tamam anlayabilirim güvence için erkek altın vs alırdı. Lakin şimdi Kız Çalışıyor Erkek çalışıyor Babadan ev arsa yok artık. Bir ev olmuş 250.000Lira hiç bir kız borca yanaşmıyor rahatça evi olmasını bekliyor ki onların da hakkıdır. Ve aileleri 1960 model olduğu için aynı geleneklere bağlı kalıyorlar.

Yorumla
    • mehmetM3400
      mehmetM3400
      +1 yıl

Öyle maalesef evlenme var ama evliliğin sorumluluğu için başlangıçta çok gereksiz masraf var erkekler genel olarak bundan yanaşmıyor ben de soğuğum bu yüzden evlilik işine benim kuzenim de eski sözlüsüyle kavga etti bu yüzden yengesine 10 bilezik takılmış benimki en qz 12 olcak diye kafa ütüledi bir yıl ayrıldılar sonra nişanlanmadan

Yorumla
    • bilmiyomyaağ
      bilmiyomyaağ
      +1 yıl

Aynen. Bizi çok seviyorlarsa evimize oturmaya falan gelsinler yine içli dışlı olduğumuz için aramızda ufak çalgılı bi şeyler yapardık ama hiç tanımıyoruz ki akrabaları ve haklısın gösterişe gerek yok amaa gelinlikli fotoyu da çok görmezsiniz inş ahahahhahaha

Yorumla
  • Makaveliiii
    Makaveliiii Takip Et
    Bilge Yaş: 30
    +1 yıl

Çünkü ekonomik sıkıntılar erkekler kendisini gecindiremiyor kadınların beklentileri çok en kötü bir düğün ve ev düzmeye kalksan 200 bin tl millet iş bulup çalışamıyor kendisini gecindiremiyor birde nasıl kalksın Allahın emrini gözeterek elin kızını istesin ve onun vebaline girsin bak ben mesela örneğin 24 yaşındayım 2 ay sonra 25 olucam işsiz güçsüz bir adamım sigara paramı çıkaramıyorum ben nasıl kalkıp birisi ile bir gelecek düşünebilirim ki? Hem bundan ziyade bu devirde kadınlara da güven olmuyor (erkekler çok düzgün demiyorum)

0
    1 Yorumla
    • UmutCanpsf
      UmutCanpsf
      +1 yıl

Sigarayı bırakarak başlayabilirsin Abim

Yorumla
  • badgirlll010101
    badgirlll010101 Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Bazıları ekonomik sıkıntılar çekiyor. Diğer bir kısmı doğru insanı bulamıyor ya da bir kişiye bağlı kalmak istemiyorlar. Evlilik bana göre çok başka bir boyuttur. Evlendikten sonra mutlu olup olmayacağın huzurlu olup olmayacağın muamma.. Ben de erken evleneceğimi sanmam hiç.. Erkeğe doyduktan sonra evlenirim belki sşdksk

1
    0 Yorumla
  • Peetro
    Peetro Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 92%
    +1 yıl

Geleneklerimiz tüm maddi sorumluluğu ERKEĞE veriyor çünkü. Erkek ev borcuna giriyor Araba alıyor kenara para atıyor anca 30+ yaşına geliyor. Ev erkekten, Araba erkekten Düğün masrafları erkekten. Bence erkekler değil Kızlar evlenmek istemiyor... Hangi kız eşit şartta evlenir? 2021 yılındayız ama her şey Erkekten bekleniyor

1
    0 Yorumla
  • AsabiÖküz
    AsabiÖküz Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 96%
    +1 yıl

34 bedenli küçücük fındık isirmalik kalçali Sıfır basenli İncecik bacakli Kalem etekli stilettolu Yasemin Özilhan tadinda gari bulduk da biz mi evlenmedik..
    Gari yok gari
    Kimisi @_ΛqresiF_
    Kimisi @depresif-_-polyanna
    Gel de bul Busra Ayaydın gibi tatlış olanını 😝

1
    2 Yorumla
    • Depresif-_-Polyanna
      Depresif-_-Polyanna
      +1 yıl

Yarabbbell Alemınn😂😂😂

Yorumla
    • AsabiÖküz
      AsabiÖküz
      +1 yıl

@Depresif-_-Polyanna çok amin depresif abla 😝

Yorumla
  • inadınasevv
    inadınasevv Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

Ben eski devirde olmak isterdim o zaman insanlar birbirlerine daha çok güveniyorlardı şimdi herkes birbirine şüpheyle bakar oldu
    Buda haliyle erken yaşta evliliği bitiriyor
    Ve tabii bazıları içinde genç yaşta gençliğimi yaşayım havasında oda ayrı bi mesele

0
    0 Yorumla
  • BALAMİR44
    BALAMİR44 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35 , eic 99%
    +1 yıl

şu an hiç hazır değilim.

Daha doğrusu istediğim kriterde kadın yok
    Kriterleri sayıyorum

Arabası olsun
    Evi olsun
    Mümkünse şirketi olsun
    Bol parası olsun
    Gelir kaynağı çok olsun
    Birde benim giderlerimide karşılayacaksa
    Olur ozaman
    Kriterlerim bunlar şimdilik 😂😂😂😜😜

0
    0 Yorumla
  • BASIMIANNRMYAKTI
    BASIMIANNRMYAKTI Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 99%
    +1 yıl

Çünkü evlilik mantıksız, sıkıcı ve boğucu bir şey. Tek bir karar şansın var yanlış olursa hayatın kayıyor, Rus ruleti gibi.
    Zaten günümüzde omurler neredeyse 1 asira yaklaştı. 20 sinde evlenip 80 seneyi bir kisiye adamak cidden aptallık ya da en azından herkesin kaldırabileceği bir şey değil.

0
    0 Yorumla
  • Kravat_takan_adam
    Kravat_takan_adam Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 55%
    +1 yıl

Bu hem kadınlar hem de erkekler için geçerli. İlk nedeni insanların birbirine tahammülü ve sevgisi az. Artık eskisi gibi kimse uzun ilişkiye girmek ve sadece bir kişi ile yetinebilmeyi istemiyor. İkincisi ise maddi ve ekonomik sorunlar. Taraflar arasında ciddi gelir farkı olursa anlaşmazlık çıkıyor ve ilişki bitiyor. Son olarak ise güven, güven ve güven. Kimse birbirine eskisi kadar kolay güvenemiyor artık.

0
    0 Yorumla
  • kalpmimarı
    kalpmimarı Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 29
    +1 yıl

Evlilik maliyetlerinin yükünün büyük kısmını erkeğin sırtında çünkü.

3
    9 Yorumla
    • kovaburcuzekasi
      kovaburcuzekasi
      +1 yıl

O zaman erkek de ustlenmesin o yükü. Hersey eşit olmalı

Yorumla
    • kalpmimarı
      kalpmimarı
      +1 yıl

Gel de anlat... e biz kızımızi veriyoruz daha napalım diyen kız babaları çok bu ülkede

Yorumla
    • kovaburcuzekasi
      kovaburcuzekasi
      +1 yıl

Evet ne yazik ki doğru ama kızın babası evlenmiyor kız evleniyor o yüzden kızın hayır dememesi babasını desteklediği anlamına gelir. İki taraf da adam gibi para biriktirip evlensinler işte abi ne çeyizi ne saçma sapan gelenekleri ya. Paran yoksa otur evinde daha ne kız evlendirme peşindesin. Gerçi paradan da değil biliyorum o cimrilikten karşı tarafa atarlar. Sağlıklı insanlarla birlikte olmak lazım boyle en ufak şeyde kendilerini belli ederler

Yorumla
    • kalpmimarı
      kalpmimarı
      +1 yıl

Kesinlikle haklısınız. Hele bir de doğu ve güney doğu anadoluda evlenmek ayrı bir zor. Buralarda bir kızla evlenmek için öncelikle 70 bin 100 bin civarında altın istiyorlar. Daha düğün masraflarından bahsetmedim bile...

Yorumla
    • kovaburcuzekasi
      kovaburcuzekasi
      +1 yıl

Evet o kesimlerde hatta Türkiye'nin bence çoğu gelişmemiş yerinde öyledir. Değiştirmek lazım bu sacmasapan gelenekleri bakış açılarını. Nasıl derseniz kabul etmeyip evlenmeyerek bu kadar basit aslında. O kafa yapısında biriyle sahsen evlenmezdim bu şekilde görüşleri savunan bencil biriyle

Yorumla
    • kalpmimarı
      kalpmimarı
      +1 yıl

@kovaburcuzekasi haklısınız azizim. Ola da iyi birine denk gelsek azizim. Yoksa bende ne ilik bırakırlar ne kemik 😂😂

Yorumla
    • kovaburcuzekasi
      kovaburcuzekasi
      +1 yıl

😂 başımıza ne gelirse iyi niyetimizden gelir diyorsunuz.. umarım herkesin gönlüne göre olsun 🙏🌼

Yorumla
    • kalpmimarı
      kalpmimarı
      +1 yıl

@kovaburcuzekasi sizind e efendim. Vakit ayırıp değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Yorumla
    • kovaburcuzekasi
      kovaburcuzekasi
      +1 yıl

:) ne demek.. siz de öyle, iyi akşamlar dilerim

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eskiden kızlar evlenmeden yatmıyordu. Şimdi ise yatıyorlar ve erkekler de yatabileceğim o kadar çeşitlilikte kız varken niye tek bir tanesiyle yetinip bir ömür geçireyim diyorlar. Ekonomik sıkıntılar da var tabi ama eskiden de vardı ekonomik sıkıntı.

7
    2 Yorumla
    • saat4
      saat4
      +1 yıl

Harika

Yorumla
    • Üyecanhhdkdkd
      Üyecanhhdkdkd
      +1 yıl

Bu devirde bu şekilde yaşayan çok var abla doğru ama benim hiç bu şekil düşüncem olmadı. Hatta böyle yaşayan çok kız var tanıştığımda öyle biriyse diye korkup uzak duruyorum, yalnızlığa alıştım kafam rahat, işsizim zaten sevgilim olsa onun yanında iyice ezik hissederdim

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Çünkü evlenmek sacma geliyo açıkçası kimse gül yüzümüzü sevmiyoki para ev araba olsun diyolar terkediyolar ee bunlara sahip olana kadar yaş oluyo27 sonrada evlenmeyi insan istemiyo açıkçası gerek yok suanki düşüncem böyle insanı sogutuyolar evlilik ten

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Ekonomik etken diyecek erkekler kesin ama olayın aslı başka eskiden de herşey pahalıydı işsiz insanlar vardı ama evleniyorlardi bir şekilde

Dini doğru bir şekilde yaşayan insanlar kendileri gibi biriyle dini doğru yaşayan bir kadın bulup evleniyorlar

Yanj demem şu ki zina yapan bir erkeğin evlenmesi zor bir acelesi yok

Bazıları diyor evlenicek temiz kadın yok Emin olun var ama siz görmek istemiyorsunuz

1
    8 Yorumla
    • MachineX_
      MachineX_
      +1 yıl

Zina yapan birisinin de evlenmesi kolay. Geçmiş konusuna pek fazla bakan görmedim ben bu sitede

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bu sitenin zaten mezhebi geniş daha çok yaşamış istiyorlar tecrübeli olsun diye benim anlatmak istediğim o değil aslında zina yapan erkek evlenmek istemez yapmadan yaşadığı için o duyguyu gideriyor zaten

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bide bu yorumunu eksileyen arkadaşları bir görseydim ağızlarının payını verirdim ama göremiyorum pıs pıs eksilemek kolay cesaretiniz varsa çıkın

Yorumla
    • MachineX_
      MachineX_
      +1 yıl

Bazıları hataya düşüyor bazıları zaten evlenmiyor. Ben evliliğe saklıyorum kendimi ama zina etmemiş sevgilisi olmamış birini bulmakta zor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ben zina yapmadım mesala yani demem şu ki zina yapanlar kadar yapmayanlarda var

Yorumla
    • MachineX_
      MachineX_
      +1 yıl

Olabilir ama sevgililik mevzusu?
      Tesettürlü bir kişi diyelim veya haram olduğunu bile namaz kılan bir erkeğin de sevgilisi olabiliyor yani daha önce gördüm anlamında diyorum sevgili olmamış birini nasıl ayırt edeceğiz karşımıza bir aday çıktı anlaştık tamam Dinini iyi biliyor ama sevgilisi olmuş ya da bir erkek aynı şekilde sevgilisi olmuş bunu nasıl ayırt edeceğiz? Söylemeyebilir yalan atabilir belki o kişi sırf evlenmek için. Veya karşıdakini beğenmiştir elde etmek için yalan söyleyebilir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Herşey olabilir Allah a dua et senj hayırlı insanlarla karşılaştırsın 👍

Yorumla
    • MachineX_
      MachineX_
      +1 yıl

İnşâAllah

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Neden mi? Ulan zaten 16 sene okul okuyon mezun olunca da 22 yaşındasin, e tabi uzatıp 26 yaşında falan mezun olanlar var bi de, zaten 28 yaşina kadar zor iş bulunuyo, o bulduğun iş ten de çok yüklü bi maaş yok, zor geçiniyosun, e bi de evlenip te tam mı batalım, e tabi siz kızlar rahatsiniz, gidip zengin koca bulursunuz

1
    0 Yorumla
  • öreke
    öreke Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 95%
    +1 yıl

Evlilik harici bir kadinla rahaaaaat rahat gorustukleri için geç evlenmeyi ya da hiç evlenmemeyi tercih edebiliyorlar. Haram anlayisi olan erken evleniyor.

Bazilari ise maddi anlamda yeterli bulmuyor kendisini.

2
    1 Yorumla
    • MachineX_
      MachineX_
      +1 yıl

Haram anlayışı benimde var ama üniversite bitir iki yıl üzerine oku hazırlık oku askere git iş bul para topla derken zaten 28 30 olurum.

Yorumla
  • süperbenn
    süperbenn Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 37
    +1 yıl

Evlenmeleri de bence mucize.

12
    1 Yorumla
    • _nil_irem
      _nil_irem
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
  • muberra94
    muberra94 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 74%
    +1 yıl

Artik 2 gönül 1 olunca samanlık seyran olur diyen bir yatak 2 sandalyeye evlenen, evi sonradan kurarız diyen kızlar yok... o nesil anneannemlerin nesli idi... artik yoklar...

3
    0 Yorumla
  • TIlki_Bey
    TIlki_Bey Takip Et
    Yoda Yaş: 29 , eic 42%
    +1 yıl

iş yok kızlar beğenmiyor işsiz ya da asgari ücretli birini erkekte napsın çalışıp belli bi yaşa kadar birikim yapıyor sonra evleniyor pandemide bir sürü insan işsiz kaldı napalım yani evlencez diye evlenceğimiz kıza esir hayatımı yaşatalım

1
    0 Yorumla
  • ReyaL1
    ReyaL1 Takip Et
    Guru Yaş: 40
    +1 yıl

Ekonomik koşullar ve hayatın öncelikli gerekçeleri buna izin vermiyor maalesef. İnsnalar geçim sıkıntısı çekerken evlilik artık bir hayal oldu

6
    0 Yorumla
  • MinikBirDenizKızı
    MinikBirDenizKızı Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

En önemli nedeni her şeyin fiyatının çok artması, bununla birlikte işsizlik oranının da artmış olması.

4
    0 Yorumla
  • Blablablub
    Blablablub Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 79%
    +1 yıl

Erken evlenip hemen bosanip malından mülkünden mi olsunlar. ya da erken yaşta evlenecek parayı nerden bulsunlar. Biz kadınlar çok masraflı iz. Varlığımızla yokluğumda dert.

2
    0 Yorumla
  • met96
    met96 Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.

Parası olmayan para kazanmak için evlenmiyo para olmadan evlilik olmuyor parası olan zenginler de hayatını yaşamak için evlenmiyo gezip eğlenmek çok daha iyi geliyor evlilik işi sıkıntı çocuk istemeyen bir erkek 45 den önce evlenmemeli

0
    0 Yorumla
  • Beyefendi16
    Beyefendi16 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Türkiye'de yaşam standartları o kadar çok düştü ki kimse sorumluluk almak istemiyor ve herkes lay lay lom gırgır peşinde ve günümüz ilişkiler hemen tükeniyor bitiyor.

1
    0 Yorumla
  • Art79art
    Art79art Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

Nafaka ödememek, taciz tecavüz iftirasına uğramamak ve huzurlu bir hayat yaşamak için bekar kalmayı tercih ediyorlar. Bu konuda hemcinslerimi destekliyorum.

1
    0 Yorumla
  • virgiiniaa
    virgiiniaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26 , eic 91%
    +1 yıl

Günümüz ekonomisinin de etkisi var bence. Sonuçta evlenmek yeni bir yuva kurmak kolay bir şey değil. Ayrica belli bir olgunluğa erişmiş olmasi da lazım evlenmek için.

1
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı.

Tayyip bey ve seçmenleri sayesinde çoğu işsiz.
    Ve evliliğin erkeklerin alehine bir durum olduğunu fark edenler günden güne artıyor. Bir bardak süt için evde inek beslemek istemiyorlar.

1
    0 Yorumla
  • Akrep-Bir_Adam
    Akrep-Bir_Adam Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.

Bence tam tersi.
    Şimdi ki kızlar hepsi takmış yok kariyer yapcam hevesine.

Üni okuyup işsiz kalıyorlar. Sonra 25 yaşından sonra evde kaldım psikolojisi ve Kyk borcu

1
    5 Yorumla
    • kovaburcuzekasi
      kovaburcuzekasi
      +1 yıl

😂😂 iyi güzel yazmissin da şimdi oturup ev hanımı olmalarını mi bekliyorsun

Yorumla
    • Akrep-Bir_Adam
      Akrep-Bir_Adam
      +1 yıl

Ev hanımı kız neredeyse yok ki.
      Hemen hepsi inst ve dizidekilerin yoz pembe hayatlarına özeniyor

Yorumla
    • kovaburcuzekasi
      kovaburcuzekasi
      +1 yıl

Neden ozenmesin neden isteyip hayal kurmasin, bundan rahatsızlık duyuyorsan sorun sendedir. Hem bundan rahatsızlık duyan seni kariyerine tercih etmelerini beklemek de saçma olurdu

Yorumla
    • kovaburcuzekasi
      kovaburcuzekasi
      +1 yıl

Kadın erkek ayrımı yapmadan konuşuyorum

Yorumla
    • Akrep-Bir_Adam
      Akrep-Bir_Adam
      +1 yıl

Beni rahatsız etmiyor ki. 😊
      Sadece sahte ve gerçek olmayan hayallerin arkasından koşuyorlar.

Bi ikincisi ise hiç Bi kız beni seçenek olarak göremez. Ben seçerim. Seçilmek veya benimle olsun diye de uğraşmam.
      Böyle tipleri sonradan görüyorum.
      Ellerinde Bi çocuk ile baba evine geri dönuyorlar. Nyse

Yorumla
  • Neden_yalan_soyledin
    Neden_yalan_soyledin Takip Et
    Xper 2 Yaş: 93
    +1 yıl

Birtek erkekler değil. Guvenilecek insan yokki a, mq yokk. Herkes birbirini aldatyo yeter da yaaa yeter. Ben henüz halen doğru düzgün sevgili edinemedim kaldı evlenmesi.. Yaşım 27 ye geliyor eğer mümkün olsaydı 24 umde evlenirdim. Ama birini bulamadm.

1
    10 Yorumla
    • Pokerrface
      Pokerrface
      +1 yıl

Profilinden anlıyoruz seni evet güvenilecek erkek yok 🙄😂😂

Yorumla
    • Neden_yalan_soyledin
      Neden_yalan_soyledin
      +1 yıl

Lan herkes bunu diyo öylesine koydum bunu abazalarin mesajlarına gülmek için

Yorumla
    • Pokerrface
      Pokerrface
      +1 yıl

Lan.. O kadar benziyor ki yorumlarınız hangisinin gerçek olduğunu saptamak zor.

Yorumla
    • Neden_yalan_soyledin
      Neden_yalan_soyledin
      +1 yıl

Anlamadm

Yorumla
    • Neden_yalan_soyledin
      Neden_yalan_soyledin
      +1 yıl

Neden lan dedim çünkü bende bu dertten muzdaripim böyle içimden gelerek yazmstm

Yorumla
    • Pokerrface
      Pokerrface
      +1 yıl

Anlıyorum. Erkeklerin sapkınlığını görmek için doğru bir uygulama ancak gereksiz yııkarlar profilini. Sonra yansıttığın karakterle ters düştüğünü görürler az önce yaptığım gibi.. Nötrlenirsin

Yorumla
    • Neden_yalan_soyledin
      Neden_yalan_soyledin
      +1 yıl

Haklsn degistiriyorum

Yorumla
    • MachineX_
      MachineX_
      +1 yıl

Sevgili ne alaka peki?

Yorumla
    • Pokerrface
      Pokerrface
      +1 yıl

Değiştir diye söylemedim.

Yorumla
    • Chhxfhhf
      Chhxfhhf
      +1 yıl

Sen önce yaşını öğren. Sorduğun soruda 25 yaşındayım demişsin burda 27. Aldatmak demişsin bundan dert yakinmissin. Önce evli erkeklerle ilişki yasanmamasi gerektiğini öğren sonra aldatmanın yanlisligindan bahset.

Yorumla
  • hayaldekaldı
    hayaldekaldı Takip Et
    Xper 1 Yaş: 23
    +1 yıl

Devir değiştikçe insanların tek amacı evlenmek, yuva kurmak çocuk doğurmak vs olmaktan çıkıyor. Bir nevi daha olgun ve akıllı oluyorlar, öte yandan bazı erkekler kendini buna hazır hissetmeyebilir sorumluluk altına girmeyi kendini kısıtlayacağını düşünür ondan dolayı olabilir.

1
    0 Yorumla
  • SelmanKorkmaz
    SelmanKorkmaz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 27
    +1 yıl

Çünkü artık gerek cinsel ihtiyaçlar gerek bir karşı cinsle sosyal faaliyetler fazlasıyla kolay evlenip sorumluluk almak istemiyorlar ve bir yerde de haklılar az önce bir başlık gördüm şu şekilde ''Eşimden telefon istedim eşimde bana 3 aylık maaşım kadar o telefonun parası dedi bence beni sevmiyor sevse her türlü alırdı'' gibi bişeyler. kısaca bu şekilde olmasından korkuyorlar bir yerde. bunlarla uğraşmaktansa sevgili olarak kalmak çok daha kolay.

1
    0 Yorumla
  • Faruk5714
    Faruk5714 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36
    +1 yıl

25 yaşında evlenirim diyordum yaş oldu 30 evlenirim diyordum herhalde evlenemicem artık...
    Ben 50 bin tl düğün değil, nişan yapamadım sen düşün...
    Yani evlenmek istiyorsan paran olacak bu kadar basit...
    Bir karşı tarafı çok iyi tanı şöyle başlar lafff gücüniz neye yetiyor ise, olay ciddiye binince şunuda isteriz bunuda isteriz...
    Sonuç:Evlilik için biriktirdiğim para ile şu anda bmw 3.20 aldım...

1
    0 Yorumla
  • Latteeemm
    Latteeemm Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 99%
    +1 yıl

Kişiye göre değişir bu sebepler ama sorumluluk almak istemeyen, özgürlüklerinin kısıtlanacağını düşünen olabilir ya da maddi durumdan dolayı diye düşünüyorum.

1
    0 Yorumla
  • séductrice
    séductrice Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 64%
    +1 yıl

Maddi açıdan sanırım daha geç elde ediyorlar artık her şeyi ve doğal olarak yeterince gelirleri ve birikimleri olmadan evlenmek istemiyorlar. Haklılarda bu konuda.

1
    0 Yorumla
  • Komutanlogarr41
    Komutanlogarr41 Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 74%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Ülkemizde maddi sorumlulukları üstüne alan genellikle erkekler olduğu için ve piyasanın da durumu belli olduğu için, kimse erken evlenemiyor

2
    0 Yorumla
  • ÇatlakAhGase
    ÇatlakAhGase Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 50%
    +1 yıl

En başta ekonomik şartlar sonra doğru kişi tek seferde bulunmuyor zaten erken evlenenleri anlayamıyorum ne bu acele yahu

2
    0 Yorumla
  • yaneyya
    yaneyya Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Sadece erkeklerde degil kadinlarda artik gec yasta evleniyor cunku herkes korkuyor mutsuz olmaktan. ya da ekonomik sebeplerden erteliyorlar

2
    0 Yorumla
  • AAaylakadamM
    AAaylakadamM Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32
    +1 yıl

İş kurmak eskiye nazaran çok zor çalışıp birikim yapmak bir o kadar zor anca kaldıki eskiden mesleği var mı kızımıza bakabilir mi diye soruyor lardı şimdi neyi var kızımız rahat etsin diyorlar yani çalışıp evlenmek isteyen bir adama hayat şartları ağır geliyor

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (175)
Devamını Gör(220)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Şimdiki erkekler neden genç yaşta değil de geç yaşta evleniyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Erkekler neden erken yaşta değilde geç yaşta evlenirler? 40 cevap verildi
Artık insanlar neden geç evleniyor evlilik yaşı nerdeyse 40 lara geldi eskiden 20 25 lerde... 25 cevap verildi
Günümüzde erkekler neden geç evlenmek istiyor? 33 cevap verildi
İnsanlar artık neden daha geç evleniyorlar? 30 cevap verildi
Erkekler neden yaşça kendilerinden küçük kadınlarla evlenirler? 7 cevap verildi
Evlendikten sonra çoğu erkek niye 5-10 sene içinde kelleşiyor? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Birinin en mutlu anını mahvedecek olsanız, kimin o mutlu anını mahvederdiniz?
  • Saçma sapan giyindiğin oldu mu tahmin edeyim mi?
  • Günaydın beyler bayanlar, nasıl uyandınız?
  • Harika bir pazar rutini:)) Manzara, çiçekler ve huzur. 🌸👟 Siz bugün pazarın keyfini nerede çıkarıyorsunuz?
  • Günaydın mutlu pazarlar 🥰 babanızın babalar gününü kutladınız mı?
  • Hayalinizde onu çok istiyorum dediğiniz bir şey var mı?
  • Seni kim hizaya getirir?
  • Pazar sabahı kahveleri, içildi mi?
  • Spor rutinlerinize sadık kalıyor musunuz?
  • Bu aralar size iyi gelecek o oyun hangisi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨