+1 yılPek sağlıklı (psikolojik) insanlar olmuyor genelde internetten tanışılan insanlar. Büyük bir kısmının derdi belli zaten. Öbür yarısını olluşturan insanların çok büyük bir kısmı gerçekten patolojik vaka...
Hayatının aşkını sanalda arayan kafasını kaldırıp dünyaya bi baksınlar. Ha denenebilir. Ama yüz yüze konusmadıkça sanaldan başlayan sanalda kalıyor genelde. Zor ya. Bana göre mi bilmiyorum...30 Yorumla
En İyi Cevaplar
İnternette tanışılan biri diyerek olumsuz bir algı oluşturulmamalı bence. Sonuçta beyaz camın arkasındaki de gerçek bir insan. Her gün dışarıya çıktığımızda belki de en basitinden bu siteden biriyle yolda karşılaşıyoruz ama haberimiz olmuyor. Güven konusuna gelince, bu şimdiki ilişkilerde zaten zor kazanılan ve elde edilen birşey. Dışarda normal bir ortamda tanıştığı birine ne kadar guvenebiliyor ki insan? İnsanlar boyunlarında adli sicil kayıtları ile ya da ben kötüyüm etiketiyle dolaşmıyor. Asıl önemli olan şey dürüstlük. Dürüstlük olduktan sonra güven de sağlanır, sevgi, arkadaşlık, ilişki vs hepsi olur. Üstelik internette tanışmanın şöyle bir faydası da var. Yüzyüze görüşmeden önce karşındaki kişi hakkında genel bir intiba sahibi olabiliyorsun. İnternette tanıştıktan sonra reel hayatta görüşürsen, zaten rol yapıp yapmadığını da az çok anlarsın..
60 Yorumla
Aradaki güven ilişkisine bağlı. Bu güveni karşı taraf verebiliyor mu? Verebiliyorsa sağlıklıdır ama internet üzerinden tanıştığım birinin sözlerine de ne kadar güvenebilirim bilmiyorum. Gözün görmüyor sonuçta. Ne söylerse ona inanmak durumundasın. Doğru mu söylüyor, yalan mı söylüyor kestiremiyorsun...
20 Yorumla
Sağlıklıdır tabi 💜
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 982 cevap paylaştı. 1 günde "hadi sevgili olalım" diyenlerden zaten bir şey olmaz.
"selam canım , selam pembe çikolatam, merhaba güzellik..." Gibi yanlış başlayanlardan bir şey olmaz. Yani kısacası kişiler gerçekten güvenirse kişiler sonradan yüzyüze tanışırsa neden olmasın?
Sadece yüzyüze tanışmak çok önemli...21 YorumlaÇoğu insan İnternet üzerinden konuşup buluşuyor.2008 de mesenger bir geldi ortalık karıştı 😂 Eskiden Anne vardı Bir Baba vardı oğlan çocuğuna eşi onlar düşünürdü düğün falan anne ve Baba üzerin deydi şimdi. Anne ve baba yı takan yok online hayatlarınızı veri tabanın da sürekli güncelliyorsunuz. zaten evlilik diye bir şey de kalmadı isteyen istediği gibi Yaşıyor
10 Yorumla
+1 yılNereden o ilişkiye başladığın değil, karşında nasıl bir insanın olduğu önemlidir. Bu yüzden de; evet sağlıklıda olabilir, sağlıksız da. İyii tanıyıp, analiz etmek gerekir.
10 YorumlaOlabilir, güven sorunu çağımızın sorunu. Karşında oturan insanda bunu pek ala yapabiliyor gözlerine baka baka, sanaldakinin yapma ihtimali pek farklı değil. Karşına sağlam karakterli olduğuna emin olduğun birisi çıkarsa yürütülebilir bence ama reele aktarılması da gerekiyor.
10 YorumlaDevir zaten internet devri, karşılıklı güven sağlandıysa neden olmasın?
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet tabi neden olmasin bazen dahada sağlıklı olabilir internette de iyi kötü var reel de de
20 Yorumla Kuzenim internetten tanışıp evlendiler, kız Hollandadaydı, yılda 1 kez Türkiye'ye tatile geldiğinde görüsebiliyorlardı 4 5 gün. 6 yıl böyle sürdü şu an evliler ve iki tane de minnoşları var. Bazı insanlar şanslı sanırım.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılkişiden kişiye göre değişir bu durum.
herkese şans verilmez.
lakin sağlıklı ilişkiler de söz konusu.
zaten Real de tanışma gibi bir şey yok neredeyse.30 Yorumla Direkt sevgili olmaları sağlıklı değildir zaten erkeğin amacı da sadece cinsel ilişkidir... Şahsen sosyal medyadan tanıştığın insanlara güvenmemelisin eğer şanslıysanız karşınıza ben de olduğu gibi iyi bir arkadaş çıkabilir!😏😅
10 YorumlaBir mekanda hiç tanımadığın birisiyle başlanılan ilişki sağlıklı mı?
Hısım akrabanın tanıştırdığı hiç tanımadığın birisiyle başlanılan ilişki sağlıklı mı?
Arkadaşının tanıştırdığı hiç tanımadığın birisiyle başlanılan ilişki sağlıklı mı?10 Yorumla
+1 yılNiye olmadin? Artik devir degisti oyle gorucu usulu evlilik kalmadi
116 Yorumla- +1 yıl
Reel olanlara guven var mı ? Hic bir farki yok. Tabii sen İstanbul'da oburu hakkaride olursa o is yurumez ama yakin ya da ayni sehirse gayet guzel olur.
- +1 yıl
Ahaha sen boyle davranirsan gozunun onunde olsa kaldirip ayaklarinin altinda biri var mı laa diye bakarsin 😂😂
- +1 yıl
Sana acilen guven asisi vurmak lazim 😂😂
- +1 yıl
Kiskanclikla guveni karistirmaalisin
- +1 yıl
3 doz vuracaz sana hic bisin kalmiycak 😂😂
- +1 yıl
Niye dusunceye daldin 🤔🤔
- +1 yıl
Hep bnim yuzumden karisti dimi 😂😂😂 bozdum iste butun sirri bozdum yaa 😂😂
- +1 yıl
Ba ba ba herkes soznu hic sevmiyorum
+1 yılBen İnternette tanışılıp kuralan ilişkiden de nefret ederim ama, şuna eminim ki bazen reelde tanışıp kurulan ilişkiden daha iyi olabiliyor.
31 Yorumla- +1 yıl
😅😅😅
+1 yılSağlıklı ve 4 senedir gayet iyi ilerliyoruz. Arkadaşkende onu tanıdım sevgiliykende dahada yakın olucaz ve oldukçada daha çok sevicem bence hiç şüphem yok
10 Yorumla
+1 yılDeğildir, biz daha yanımızdaki insanlarla zar zor anlaşıyoruz, birde sanaldakiyle mi anlaşıcaz. İnternet üzerindeki ilişkilerin sonu hep fıss, tek tavsiyem her konu için fazla beklentiye girmeyin
10 Yorumla
+1 yılGenel olarak değildir. Müge Anlı'da çok görüyoruz internetten tanıdığına kaçan insanları. Sonuç ortada.
29 Yorumla- +1 yıl
@doanylmz Zaten normal bir örneği o kadar çok olsaydı bu kadar çok problem olmazdı ülkede. Haliyle bu türden programlara da gerek kalmadı
Kendim de tecrübe etmiş birisi olarak bu yorumu yaptım. Müge Anlı'dakiler örnekti. Yani çok doğru düzgün insanlar olsa zaten etrafında onlarla sevgili olacak kızlar olurdu. Haliyle sosyal medyaya gerek kalmazdı. Bana bundan birkaç sene önce bir psikoloğun dediği gibi sosyal medyada insanlar kendini farklı biri olarak gösteriyor. Yüzde doksanı oynuyor. Kendini farklı birisi olarak gösteriyor. Hatta kendimin de ortaya attığı bir söz vardır. "Sanal alem yalan alem." - +1 yıl
Ben buna katılmıyorum büyük oranda. İnsan yüz yüze oturup konuştuğu kişiye de rol yapar isterse yedirir hatta genelde iş karşıya geçene kadar kendini başkası gibi gösterir. Bir dünya dolu örnek var yanımda adamla düzgün konulup arkasını dönünce buda zaten adam değil, bu kızda şöyle biri diyen sneşn de vardır. Bu işin sanal mala ı yok bunu bir anlayalım. İnsana yalan söylemek isterse her yerde her ortamda söyler kşmse engelleyemez. Yine aynı insan istemez ise gözünğnün önünde bir milyon dolar olur içinden bir tane alsam kim anlar ki diye düşünce gelir ama hayır bu dorpu değil diyip kendini tutar. ya da bir kadın gelir erkeği baştan çıkarmaya çakılır hayır nişanlıyım deyip sevgilim var diyip kendşnş tutabilir. Bu tamamen zihniyet ve karakter meselesidir. Kşmse kimseyi kandırmasın. Gerçekler bunlar. İnsan, ne isterse ona dönüşür. Ben kendimi bilirim beni diğer erkeler bağlamaz mesela. şu an senle konuşuyorum diğer kadınlarda beni bağlamaz. Neyi doğru biliyorsam neyi vicdani hissediyorsam obu söyleirm ve yapmaya çalışırım. Kusursuz biri miyim, kesinlikle hayır.
Piyasada kş bir çok erkekten farklı düşüncelere ve yapıya sahibim bundan da şüphem yok.
Özetle sanal alem yalan alem kısmına katılmıyorum. O işe bakarsak dünyanın kendisi yalan. İçindekilerinin yalancı olup olmaması ise, yine o insanların kendi tercihi. - +1 yıl
@doanylmz Dediklerinizde dürüst olup olmadığımızı da anlayamam buradan. İnsanlar karşılıklı olarak tanınır. Piyasadaki çoğu erkekten farklı düşüncelere sahibim diyorsunuz ama bunu görmeden bilemem. Karşıma alıp davranışlarınıza bakarak görebilirim doğru olup olmadığını. Belki de yalan söylüyorsunuz. Ne bileyim?
Ardını döndüğünde farklı söyleyen insan mutlaka gerçek hayatta da vardır. Fakat bunu ortak bir çevreniz olacağı için duyarsınız. Sosyal medyada öyle mi? Kadın veya erkek konuşmalarınızı okuyup okuyup ardınızdan alay da edebilir. Bunu da farklı şehirlerde olduğunuz için duymazsınız bile. Ya da farklı bir örnek daha vereyim. Yıllar öncesinden tanıdığım biri vardı faceden. Bu kişi bana da yürümüştü. Fakat ben o sıralar sevgilimden daha yeni ayrılmıştım. Bir de benim ilk sevgilimdi. Ben de o kişiyle sosyal medyadan tanışmıştım. Sevgikp olduğum kişi hiç yanıma bile gelmedi. Sonradan duydum ki mesajlarımı okuyup okuyup ardımdan hep alay etmiş. Sorarsanız öyle demez ama. Hatta benimle çok da iyi ayrılmıştı. Onunla ayrıldığımızda numaram da ona buna dağılmaya başlamıştı. Sorarsanız ben yapmadım diyor ama neden ondan öncesinde böyle bir sorun yaşamadım ben? Demek ki o yapmış. Hatta numaramı verdiği birisi bana ondan aldığını da demişti. En son ben hattımı kırmıştım. Bir değil, iki değil. Yeter artık dedim. Biri bitse diğeri yazıyordu, arıyordu. Rahatsızlık veriyordu. Neyse onunla bittikten sonra da farklı bir sürü kişiyle konuştum sosyal medya üzerinden. Söylediğim gibi biri bana onların içinden yürüdü. Ben de kabul etmedim yeni ayrıldığımız için ve benim cidden güvenim kırıldığı için. Bir süre şansını denedi bu kişi. Ben hiçbir şekilde kabul etmedim. Sonradan döküldü. Ben bir gün içinde birçok kişiye yazıyorum. Öyle çok yakışıklı biri değilim. Bunu biliyorum ama ağzım iyi laf yapar demişti. - +1 yıl
En kabul etmeyeni bile akşama kabul eder demişti. Birine benim sosyal medyam yok derim. Diğeriyle burada ilişki durumu yaparım. Böyle böyle birçok kişiyi idare ederim demişti. Bunlar sadece iki örnek. Bu örnekleri çoğaltabilirim.
- +1 yıl
İştr burada ki temel sorun şu, sen başına gelen kötü bir olayı herkese mal ediyorsun. Tecrübe kazanmak bu değildir. Tecrübe kazanmak bu olaydan ders çıkarıp o tarafa set örnek değil, böyle bir durumda atıcağın adamları düşünerek ve sağlam atmaya yarayan bir araçtır. Mesele atıyorum ben sana buna benzer bir sürü kadının yaptığı şeyi sayarım bana karşı. Peki ben neden, bütün kadınlar şöyle hepsi yarıda bırakır iki gün yazar sonra yok olur. Hepsi çıkar peşinde, hepsi para peşinde. Para için herşeyi yaparlar, saygı sevgi derler ama asla o tip biri ile olmazlar.. Sayayım mı dübya kadar olur. Peki ki ben kaıdnalrı hepsi bml dir diyor muyum gidip görğşkeirme bak hergün bir dünya var. Hepsinde de böyle bir tavrım yok. Benimle özelden konuşsan da bu durum değişmez. Kimsenin numarasını benden ayrıldı diye birine dağıtmadım ne ergenken nede şimdi elimde numarası olan bir kaç kadın arkadaşım da oldu niye kimseye vermiyorum, elimde dğeil mi sonuçta? O kadar kahpe biri değilim ikincisi o kadar karaktersiz değilim bunu kendime yakıştırma. Bana ihanet bile etse biri ben efendiliği bozmam. Bu benim duruşum. İsteyen istediği gibi olsun. On kişiye bakıp herkese şerefsiz diyemem. Pire için yorgan yak ak diyr bir deyim vardır. Pire için yorganı yak ak ne kadar akıl işdiri? Yakmak yok etmek kolay olandır. O yorganın üretilmesi isi asıl zor olan ve meşakkatli bir iştir. Bakmasını bilen herkes burada ki ince detayı görür ve doğru olanı anlar.
- +1 yıl
@doanylmz Tecrübelerimden ders çıkardığım için sanaldan birilerine artık güven duymuyorum. Ders çıkarmasam SALAKK gibi hala inanıyor olurdum. Ben yapmadım, yapmam diyen insanlara da görmediğim için halini tavrını güven duymuyorum. Hatta sizi karşıma alıp davranışlarınızı görmeden emin olamam. Görmek de yetmez hatta, sizi araştırmadan emin olamam. Sorarsanız herkes sütten çıkma ak kaşık. Gayet aslına bakarsak kimse öyle değil. Onlara sorarsak da ben yapmadım öyle şeyler der. 😂Çok inandırıcı.
- +1 yıl
Ve daha bir şey derseniz de okumayacağım!!
- +1 yıl
Beni karşına alman içinde benle konuşman bana güvenmen lazım ki oturup buluşup karşına alacaksın bakacaksın. Ben zaten buradan bir ömür ilişki yürütükmez buradan biri ile tanışırsın bunun aracısı olur. Ön tanıma diyrlim sonra görüşüp oturup konuşmak gerekir. Bu bariz. Öyle ezbere iş olmaz zaten bahsettiğim bu değil. Tamamen kapıyı kapatıp online birini tanımam, tanıyıp görüşmem ben aptal mıyım dleimyim mal mıyım diyen kitle var. Bu doğru dğeil. Kimseye ve hiçbir şey ön yargılı olmamak ve davranmak lazım. İnsanların vaatlerine göre kşmse yaşamıyor hayatını zaten.
- Aşk İlişkileri konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılArtık ilişkilerin %80'i internetten başlafığı içşn ne desem bilemedim.
Sağlıklı olmasa da, güven olduktan sonra sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı. Doğru şekilde giderse iki tarafta seviyorsa oluyor 1. Senemiz bitvek bizim daha 1 ay oldu reelden tanışalı
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Bazen ilk görüşte bazen başkasının tanıştırmaaı bazen de internetten. Sonuçta insan olması önemli değil mi
10 Yorumla
+1 yılArtık çoğu insan böyle tanışıyor. Kendi açımdan eger kısa bir zamanda yüz yüze görüşme imkanı varsa sağlıklı olabilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılArtık her şey internetten oluyo malum virüs var. Riskli ama olabiliritesi çok bence hele ki bu dönemde
10 Yorumla
+1 yılEvet ama şöyle gerçek hayatta görüşmek şartı ile. Beraber vakit geçirip artı eksi tüm yönleri öğrenmek gerekir
10 YorumlaUzak ilişki ise biraz zor muş buradan edindiğim izlenim öyle lakin aynı şehirde iseniz zamanla görmek tanışmak gerek
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Başlangıç internetten olur ama daha sonra yüz yüze görüşülüyorsa olabilir.
20 YorumlaReele tasicam bi ilişkim vardı 8 ay sonunda bitti güven olursa neden olmasn?
20 Yorumla
+1 yılSağlıklı ve güvenilir bulmuyorum sanalda yaşanılan aşkı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yılGerçeğede dönüşe bilir bu iki tarafın da ciddiyetine bağlı
10 Yorumla
+1 yılBence değildir, kimse kimseye o şartlarda güven veremez.
10 Yorumla
+1 yılBence çok zor bi ilişki. Ama burdakiler de senin ve benim gibi insan sonuçta
10 Yorumla
+1 yılKim olduğuna ve nasıl biri olduğuna göre değişir bence. Ama güvenmek çok zor olur diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılGerçek hayatta o ilişki yürütülmediği sürece sağlıklı ilerlemez.
10 Yorumla
+1 yılHayır. Reelde insanlar tek ayak üzerinde kırk yalan söylüyor, sanaldakine güven mi olur?
10 YorumlaNerden başladığının pek önemi yok aslında anlaşıp, yürütebilmek mesele.
10 Yorumlaİnternet ortamı çok tehlikeli gerçekten ama kişide güven duygusu veriyorsa size karakterini sevdiyseniz sorun olmaz pek saglıklı diyemem ama kalpleri bilemeyiz önemli olan sevginiz sadece internet ortamı oldugu için dikkatli olmanızı tavsiye ederim
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılReelde tanışılan biri ile başlanılan ilişkiden daha sağlıklıdır.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar olmadığı biri gibi görünmeye çalışıyor genelde sağlıksız oluyor malesef
20 Yorumla
+1 yılBence yanlıştır insan tanımadan görmeden hemen bir ilişki yaşaması yanlış bence nerde eski sevmeler şimdi baksan evliler bile sosyal medya üzerinde sevgili ayarlıyorlar kendine.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. Net bir cevap vermek zor olur iyi biridir ama asosyaldir internetten arkadaş bulur sağlıklı olup olmadığı konusunda yorum yapmak doğru olmaz
10 Yorumlaİnternetten tanıştık, 2,5 yıllık bir ilişkim var. birkaç kere de buluştuk farklı şehirlerdeyiz. çok güzel de yürüyor ilişkimiz. karşılıklı güven oldukça ister aynı şehirde olunsun ister farklı ilişki yürüyor ya
10 Yorumla
+1 yılDürüstlük varsa olabilir ama dürüst insan bulmak zor
110 Yorumla- +1 yıl
Gerçi dürüst insanı reelde bulmakda zor csfsfac
- +1 yıl
Ühüü biras öyle olmuş 🥺 Allah iyilere denk getirsin ne diyelim :/
- +1 yıl
Noldu🤔
- +1 yıl
Günümüzde evlenen sayısı az değil hehehe oyunda bile tanışıp evlenen var ama dediğim gibi güven olması lazım , dürüst olması lazım. Sonuçta buradakilerde günlük hayatta yaşayan insalar 🎅
- +1 yıl
Ricalar efenim ne demek 🥳🥳
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Oladabilir olmayadabilir bu kişilere göre değişir arkadaşım öyle evlendi ve gayet mutlu
20 YorumlaKarşıdaki insan Doğru bi insan sa Sağlıklıdır Ama içi dışı bir olucak insanlar Ve kısa sürede olsa Mesafede olsa buluşmak gerekir ve orta daki bazı şeyler temeli daha sağlam olur:)
10 YorumlaInternetten tanıştığım kadınla çok iyi dost arkadaş oluyorum sevgili olunca bir iki yatıp kalkınca ayrılıyorum ama real hayatta tanıdığım kadınla daha uzun vadeli sağlam ilişkin oluyor
10 Yorumladeğildir çünkü o ya yaşlı dededir, ya çapkının tekidir ve herksle flörtleşiyordur ya da organ mafyası flndır (son dediğimin BİRAZCIKK saçma olduğunun ben de farkındayım) asdfghasdfghasdfgh
10 Yorumla
+1 yılBence değil mesela yazışırken o kişinin yüz ifadesini göremiyoruz belki ciddi yazıyor ama içten içe dalga geçiyor yüz yüzeyken de rol yapma potansiyeli var ama güvenilir bulmuyorum
10 YorumlaBaşlaması kolay olduğu gibi, bitmeside çok kolay olur. Bence tamamen cinsellik üzerine kurulu bir ortam.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 945 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide olur internet ortamindaki de insan sonuçta yüz yüze olunca farketmiyor bence
00 Yorumla İnternet tanışmak için bir araç. Gerisi sizin sohbetinize bağlı.
00 Yorumla
+1 yılBana göre sağlıklı değil. Ne yaptıkları belli değil ya.
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum sanal ilişkiyi şahsen sevmem
~Meleksiyanlızlık🦋00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 507 cevap paylaştı. Pek sağlıklı olacağını sanmıyorum. Yinede bilemeyiz
00 Yorumla
+1 yıl00 YorumlaGenel olarak sağlıklı bulmuyorum. Ama kişilerin kişiliğine göre değişiklik gösterebilir.
00 YorumlaDaha yavaş daha az güvenilir belki ama neden olmasın ki.
00 Yorumla
+1 yılKafalar uyarsa okey, zaten bu devirde reel ilişkiler bile afedersiniz b*ktan, çok takılmamak lazım.
30 Yorumla
+1 yılYol ortasında tanışılan yol ortasında kalır, yolun sonunda başında olan kişiler değil sadece aileniz kalıyor
10 Yorumla
+1 yılHayır kime güveneceksin ki bu devirde
10 YorumlaKonu internet ya da dışarıda tanışmak değil. Bütün mesele kadın için de erkek için de karakterli ve insan olması
10 Yorumla
+1 yılDeğildir. Sağlıklı ilişki yok denecek kadar az zaten İnternette o güveni sağlayamazsınız karşılıklı olarak. Hakkında söylediği şeylerde ne kadar dürüst olduğunu anlayamazsın. Çok karışık ya ben yapamam.
11 Yorumla- +1 yıl
asosyaliz iste avuntu gibi bisey aslında haklısın
+1 yılnet dışında tanışma fırsatı kaldı mı?
11 Yorumla
+1 yılGenelde sağlıklı gibi başlayıp sonu hüsran yalan dolanla biten ilişkidir hayr gelmez.
20 Yorumla- Devamını Gör (87)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat