Ama yinede çok yaguşuklu😍
Erkeklerde evde kalma korkusu var mıdır?
Ama yinede çok yaguşuklu😍

Bütün erkekler yok demiş ve nasıl oluyorsa çoğu bekarmış. 😅
Burada bekarım diyip, evli olan çok var.
Soruna gelecek olursam; bence onlarda da var. Kişi kendini ne zaman hazır hissediyorsa o zaman evlenmeli ama bazı duyguları da yaşında yaşamak güzel. Dede, nine olacağın yaşta çocuğunun yaşı küçük olması bana abes geliyor. Ve erkekler de 30 yaşını geçtikten sonra, beklentilerini aza indirip mantık evliliği yapıyor bir çoğu.
Dediğim gibi bence bir erkek ya da kadın evlilik için çokta geç kalmamalı. Bazı şartlardan dolayı evlenememiştir, kimseyi sevmemiştir, engeller çıkmıştır o ayrı. Ama çoğunun kafası her çiçekten bal almak olduğu için, sonradan evlilik akıllarına geliyor.
30 a girmeme 1 ay kala korkunun eseri yok. :) Yalnız da yaşayabilirim hiç sorun değil. Düzenim olsun diye ya da çocuk için evlenmek de benlik değil çünkü zaten bir düzenim var. Evliliği bir sonuç ya da bir amaç değil bir araç olarak görüyorum. Hayatınin kadınıyla birlikte yaşlanmak için.
Cevap
267Cevap
35 den sonra naptım ben diye yana yana evlenecek insan aradıklarına göre var..
öncesinde daldan dala gezinmekten akıllarına evlilik gelmiyor bile.
@birumut39 sopayla döveydin :D
@birumut39 aynen kardeşim arkandayım
Evet ben yaş itibarı ile galiba evde kaldım :D Buda korkuyorum demek oluyorum.
Bence yok. Bu korku kadınlara mahsus bir şey bana göre. Erkeklerin kadınlara göre daha çok alternatifi var teklif eden taraf oldukları için. Kadınlar ise beklemekle yükümlü. Zaten kadın nüfusu da artıyor git gide, hal böyleyken sayı eşitsizliğinden bile erkek kazançlı.
Ben evde kalan erkek görmedim, evlenmemeyi tercih eden erkek gördüm...
Gerçekten ne istediğini bilen biri varsa hiç düşünmem ama şu yaşıma kadar hiç böylesine rast gelmedim hani çevrem de yok değil hemen aklınıza öyle gelmesin ama yok kadınlar ne ister hala çözemedim. Herkesin derdi maddiyat gösteriş caka fiyaka. Mutlu olmak huzurlu olmak istiyorum diyolar ya hepsi yalan, aşk dersen hepten boş işler boş laflar. Gerçekten yürekten seven insan her şekilde karşındakiyle mutlu huzurlu olur. Onu o olduğu için sevecek aidiyet duygusu olacak herşeyden önce sadık olacak güvenilir olacak. Yani demem o ki sırf evlenmek için evlenmek toplum baskısı yüzünden evlenmek ya da yok yaşım geçiyor yok çocuğum olsun da aramdaki makas açılmasın diye evlenmek için evleneceksem zaten o evlilikten fayda bekleme ömrü olmaz hiç. Ne demek istediğimi anladınız fazla uzatmaya gerek yok. Böyle kafa daha rahat şimdilik.
Evet vardir
Ama insan dünü bugünü yarını ile bir değerler bütünüdür
Hayata yasama dair karar ve tercihlerini bu yaşanmışlar belirler
Ben 43. yasindayim Bu platformda yaşamımın özetini defalarca yazdım
Önceliğin olunca mutluluğu ertelemek zorunda kalıyorsunuz
Bunda ilk parite öncelikle ailen oluyor sonra sağlık anlamında yaşananlar rol oynuyor
Sonrası ise ilişkilerde yüzyılın gerçekliği
Ya anlasilamak ya anlatamamak kendini
İlişkilerde
Sonra güven
Samimiyet içtenlik
Bunları sıralayip girebilirsiniz
Ben iliklerime kadar yaşıyorum bu korkuyu baba 30. yil önce rahmetli oldu anne şu an 59. yasinda Allah uzun ömürler versin ama bir gün göçüp gidecek kardeş yuvasını kurmuş yarınlarda anne yitince kardeşe nereye kadar sığınacak insan
Zor cok Zor Allah kimseyi yalnızlıkla sınamasın
Insan evlenmeye ihtiyac duyar. Yalniz yaslanmamak icin, beraber arkadas es olabilmek icin. Dusunsenize 45 yasina gelmissin. Bekarsin. Kendine uygun bir sevgili bulma ihtimalin de dusuyor. Ayrica bir yastan sonra kimsenin huyunu suyunu da cekemiyorsun. Cocuk istesen bile artik cok gectir. Duzenli bir seks hayatin bile yoktur.
Azeri kadınları çok erken evleniyor sanırım.
Kirsal bolgelerde evet. Ama normalde hayir. 24 25 yas evlenme yasi. Bu da ne erken yas ne gec.
İş gereği çok Azeri aile görüyorum. Genç genç evli çocuklu vs. Sen nerede yaşıyorsun?
Ben Naftalan bolgesindenim. Ama Şu an Macaristanda yasiyorum
Anladım. Evlisin sanırım. Sadece merak ettim. Güzel bir kadınsın.
Evli degilim
Hayırlı olsun. Talibin çoktur. Seçici dönem başlamış.
Yok çünkü olmayacak da, sana bişey söyleyeyim mi, bak itiraf gibi, eğer şimdiki aklım olsa geçmişte bile hiçbir kadına seni seviyorum demezdim, o kadar net, herkes istediği kadar kızabilir bana ama maalesef, kadınlar işi gereksiz zorlaştırdıkça, erkeğe yüklendikçe özellikle duygusal olarak erkekleri kendilerinden ittiler, bunu çevremde de görüyorum ve gelecekte inan bana kadınlar erkek bulamayacak kendine, buldukları da işte onların pişmanlıkları olacak.
Ne gibi zorlaştırmak? Duygusal olarak yüklenmek vs. demişsiniz bunları açar mısınız gerçekten merak ettim 🙏🏽
Birçogunda var. Hangi erkek arkadaşıma dokunsam evlenmek istemekten şikayetçi. Ben de bu sitede biraz evlilikten fazla bahsedip "evlenmek istiyorum" imajı çizsem de-sırf erkekleri kendimden uzak tutmak istedigim icin- reelde hiç alakam yok bu profille. Lakin bircok erkek arkadasim evlenmek istedigini dile getiriyor bana😂 ne ögütler bile dinledim. "İnsanın Dünyadaki Cenneti evliliktir..." bilmem ne falan filan...
Evde kalma tabiri başlı başına çok assagilik basit bir cümle evde kalmak değil evlenmeyi tercih etmemek daha mantıklı olur herkes evlenecek ya da çocuk çocuğa karışacak diye bir durum yok evlilik tercih meselesi bunu tercih etmemiş olmak bir eksiklik göstergesi değil
Hiç öyle bir endişem olmadı🤷♂️
Olmuyorsa zorlamanın da bir anlamı yok.
Bir dünya masraf ve borca girip, kuponu yanlış ata oynamamıza ve ömrümüzü heba etmemize gerek yok.
Ömrünü başkalarına adayıp, ağır sorumluluklar almak yerine hayatın keyfini çıkarıyorsun işte👍
Bende kısmen vardı şöyle vardı bir an önce evlenip aile kurup baba olmak lazımdı geç kalırsam olmayacagını düşünrdüm ya da 40 yasında baba olup ne yapacam cocukla gencken ugrasmak iyidir derdim şimdi 40 yasındayım oğlum delikanlı bir genç beraber daha güzeliz
Benim son zamanlarda artışa geçti. Ailem hariç millet, evlenmem için baskı yapıyor, ben bazı sebeplerden (arkadaş ortamı, çevremin bana destek olmaması, çekingenlik) bulamıyorum, ailem eski ev (ortak tapu yüzünden müteahhitler evi almıyor) meselesi yüzünden bekletiyor.
Evet, erkeklerde de evde kalma korkusu vardır. Genelde çok yalnız kaldıklarında ve ebeveynlerin ilgisiz bırakması sonucu ; halısaha maçları, bilgisayar oyunları, sosyal medya platformlarına yönelirler. Bu sefer de aynı şeylerden sıkıldıktan sonra ''yalnız kaldım evlenmeliyim'' ''yaşım geçti'' ''benim onlardan neyim eksik'' terimleri sorgulanır beyinde ve en sonunda da ''EVDE KALDIM'' evresi başlar. Bu evre olduk derece korkutucudur çünkü her gördüğü dişiyi evlenilecek kadın potansiyeline koyar. Dişi görür görmez ''Dişisini etkilemeye çalışan arizona kertelkelesi dansı'' bile yaptığı görülmektedir. :) Saygılarımla ilk yorumum beğenmeyi unutmayın :)))
Biz erkekler, istediğimiz zaman istediğimiz an istediğimiz saat evlenme gibi bir önceliğimiz var, bizim evde kaldı korkumuz fobimiz nırç yoktur, ama gelgelelim istediğimiz kriterde birini bulamakta güçlük çekiyoruz bundan dolayı yalnız kalmayı tercih ediyoruz, birde deriz bazı zaman bekarlık sultanlık, yere girsin böyle sultanlık rezillikten başka birşey değil
Yani kolay kolay kimse evde kalmaz kadınlarında erkeklerinde bence en büyük korkusu evde kalmak değilde kendine uygun içine sineceği bir evlilik yapamamaktan koruyor diye düşünüyorum
Onu bilmiyorum ama erkeklerde kadınlardan daha çok evlenme baskısı mevcut bence ve adam 20 yaşında evlenip baba olacağım ben diyor. Baba olmak onlar için muazzam birşey! Evleniyorlar çocuk doğuyor iskele babası oluyorlar.
Bu kadın doğru konuşuyor... 9. Köy burası inşallah kovmazlar 🙄
Selam,
Evlendik hayatımızın kadını diye ama hayatımı kaydırdı... 🙄
şu an boşanmış biriyim... Ve iyiyim...
He evlenir misin diye sorarsanız EVET ama yoğurdu üfleyerek yerim...
Allah herkesin gönlüne göre versin inşallah ☺️
(Sorunun cevabına gelince; Ne kadının ne de erkeğin "Evde kalmış" sözüne yakıştıramıyorum... Çadırda mı kalacağız? 🤔 Diye espri ile konuyu kapatıyorum 😂)
İyi akşamlar diliyorum ☺️
Sanmıyorum :D evlilik iyi bir sektör değil ki :D
Varsa da daha az var gibi, yani hiç sevilmeden evde oturursam neler yapacağımı planlıyordum, şimdi onları yapıyorum. 😊 Yaradılış gereği hanımefendiler daha hisli ve narin oldukları için sevilmeme ihtimalini kabullenmekte biz erkeklere göre daha çok zorluk çekebilirler. 😊 Ben ise kendime çirkin, çelimsiz, çekingen ve çulsuz (4 Ç) gerçeğini kendime kabul ettirip kendi dünyamda yaşamayı öğrendinim. 😊 Tüm hanımefendilere kendilerini sadıkça sevecek en ideal eşi diliyorum. 😊
Şükür allaha. Hiç öyle bir endişe içerisine girmedim.
Erkeklerde çok daha fazla var bu. Kadınlar her türlü evlenir, ama erkek için uygun kriterleri sağlamak ve seçilmek çok daha zor. Ayrıca erkek nüfusu da her geçen gün fark üstüne fark koyuyor kadın nüfusuna.
bende şu şekilde var
yani hayatında çalışıyorsun bir mücadele ediyorsun
ee nereye kadar bir ödül olmadan böyle mal gibi yaşayıp gidecek miyiz
insan bir yaştan sonra aile kurmak istiyor yalnız başına nereye kadar yani
Var olan öküzler var.
Ben tersine evlilikten korkarım.
Evlilik sevgili bütüüüüüünn işlerim tersine gibiyor..
Gözünü severim evimin ya taaa 5 yıl önce bu evde kalayım die canta dolusu para saydım.
Çocukluktan bilinçaltına yerleşen korkular varsa evet, ama bilinçaltına yerleşmezse mesela; bir korku filimi seyrettiğin gece böyle korkuların olabilir ama bir dahaki geceye kalmaz, ama bilinç altına yerleşenler öyle değil.
Yaş 31 oldu görenler sen daha 25 gösteriyorsun diyolar...
Bir erkek 40 yaşına gelsede evlenir ama bir bayan 25 geçince evde kaldı gözüyle bakılıyor...
Artı evlenmeyi düşünüyorum...
3 yıllık sevgilimden 10 gün önce ayrıldım ve şu anda daha rahatım...
Evlenecek paramda var arabamda var evimde var işimde var...
Ama kızlara zerre kadar güvenim yok tabi hepsine değil...
Evlenmek ya da evlenememek işte bütün mesele bu... Evde kalma korkusu mu? Aslında ne olursa olsun evliliğin açık tipi ceza evi olması gerçeğini hiç bir şey değiştiremez...
vardır yaş ilerledikçe arkadaşları tek tek evlenmeye ya da iş için başka şehirlere gitmeye başlar yalnızlaşır yalnızlığını paylaşacağı en mantıklı seçenek karşı cinsidir
erkeklerde yanar hem de nasıl yanar
yanmak çözüm değil iyilik yapmak paklar
neyse
erkeklerde evde kalır lakin kadınlar gibi takıntı yapmazlar biraz daha rahat davranırlar
Yok bence yani şahsen ben hiç evde kalma tedirginliği taşıyan erkek görmedim duymadım bilmiyorum 🤷♂️ o gereksiz panik bir tek kadınlarda var sanırım etmeyin çok da gerekli bir müessese değil 😀😀😀
Yaşım 41 bekarlik korkusu ile yaşamıyorum gayet mutluyum ülke geneli olarak kadınların sayısı daha fazla hanqi kadına teklif edersen kabul etme şansı yüksek tabiki iyi bı kariyer ve işin varsa
Var. Gerçekten. Müzbin bekar olma yolunda da gidiyorum. Aslında şikayetçi de değilim. Mesela ev değil tekne almak istiyorum uzun zamandır araitırıyorum falan.
Var tabiki olmaz mı belli bir yaştan sonra özellikle de yasitlarin evlendikten sonra senden küçük olan kizlar da seni büyük görüp almayınca o zaman sıkıntılar başlıyor 😊😊
Var. Ödüm kopuyor hatta. 40 erkegin evde kalma yaşı. Yaşıtlarımızdan hâlâ evlenmemis olan kızlar ya ruh hastası ya başka türlü sorunlu. Kapılmıs olanların boşanmasını bekliyorum😀
Daha önce evde kaldım hemen evlenmem lazım diyen bir erkek hiç görmedim ve duymadım. Bu daha çok kadınlarda oluyor. E malum baskılar, milletın söylemleri vs. Kadınları strese sokuyor haklı olarak
yoo asla olmadı. erkekliğimdne kurtulmak ve gönüllü kısırlaştırma için sağlık bakanlığına bile başvuruda bulundum. artık siz kadınlar çok farklı ve özgün insanlar oldunuz. eskiden evliklik, çocuk sorumluluk saygı vardı. şimdi ne erkeklerde ne de kadınlarda kaldı. bunun yanında 35 senedir fakirlik, acizlik içinde yaşadım. bu saaten sonra kadın da yanımda olsun istemiyorum. midem bulanıyor. kadına saygısızlık yapmak istemem ama kadın et parçası gibi geliyor bütün duygularım olmasın diyorum.
Evde kalmak kadının bir başka kadını küçümsemek için kullandığı bir tabir. Kız kurusu vs aynı şekilde. Kadın kadının kurdudur derler ne kadar da doğru..
Var tabi ezik ezik eziliyorlar gormuyormusunuz o asarim keserimler hep hikaye o kadar acizlerki bazen aciyorum
Tam korku denmez ama yalnız kalmak istemem. Ya arkadaşlarımla beraber yaşamak isterim, ya da sevdiğim bir kadınla yaşamak.
Bu soruyu müzmin bekarlara sormak gerekiyor...
Hatta bunların bir kısmı, evlenmekten korkuyorlar...
Erkek evde kalma olayı olmaz ozman erkek isteme olması lazım kız istemeye niye gidilir kızı almak için ozman kızı biri istemez almassa nolur evde kalmış olur :)
Erkekler için pek bu tabir kullanılmaz dolayısıyla üzerinde toplumsal baskı yoktur. Bu yüzden pek korku yoktur.
Orta yaşa vardım Korku yok Hasret var O da Geçmişe Geleceği silmişim Giden Yıllara ve Geçen zamana Yenilmişim 🚬
.
Kelle kafa evlenirim vs diye ağzıma içki koymuyorum.
Bekarlık sultanlık diyenin elini öpeyim.
.
Şuanlık yok ilerde ne olur bilmiyorum ama bana kalsa 40 a bekar yaşıyım baktım hafiften yalnızlık koydu intihar edeyim
Bende evde kalma korkusu yok ama bir sevdiğim olsun istiyorum ve o sevdiğim tarafından da sevilmek. Bunun adı evde kalma korkusu mu bilemiyorum artık. :)
dişiliğiyle gezenle evleneceğime bekarlığımı yaşarım. ne de olsa çok dişilikli gezen kadın var. bekarken de yaşatıyorlar...
Vardır, belli bir yaşa gelip artık kendine uygun kadınların çoğunu evlendiğini görünçe telaşlanır herhalde.
Bazen oluyor valla ne yalan söyleyeyim :D biraz zor beğeniyorum ve çok çabuk soğuyabiliyorum, ondan oluyor sanırsam :D
Evet elemanın filmlerini severim
Neyseki böyle bir derdim yok 30 du evlendim kısmetim çıkmasa dertlenmemiştim😃
Bilemem ağa mevcut durumda yok ama 40 yaşına gelirsem olurmu bende merak ediyorum bence 40 yaşına kadar evlenmez isem evlenmem daha sonrasi içinde
Valla hiç yok. Dün esra erolda 18 yaşında bir kızın 44 lük adama kaçtığını okudum.
Kafam rahat 😁😁
Hayır evliliği bir hayat şartı olarak görmüyorum. Doğru olduğuna inandığım kişi çıkarsa anca o yönde düşünmeye başlarım.
Ayrıca evlenmek, evlenmemekten daha korkutucu bence.
Kimseyi bilemem bende var.
Anne, baba gittikten sonra evde değil, tek kalma korkusu Allah kimseye yaşatmasın.
bende bekarım neden korkacam böylesi daha hayırlısıymış deyip geçiyorum hem ben öyle karı dırdırı çekemem bu yaştan sonra :D
evde kalma korkusu mu 1 Nisan şakası galiba kamera nerde maraba televole😂😜 bekarlık varken rahat huzur varken evlenmek niye😉
Kimse evlenmek zorunda değil ki ya evlenen de akıl yoktur
Korkunun ecele faydası yok.
Şu devirde,
Ecel, evlilik mii yoksa bekarlık mı?
Orasıda belli değil ya...
28 bitiyor ama ama öyle bir korkum olmadı şimdiye kadar
Tek yaşamayı sevdiğim için evlenirmiyim acaba diye korkum var 😂 bence siz düşüne durun bunları 😉
O korkuyla yaşamaktan yemek yiyemez, su içemez oldum ahahaha
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?