Evde kalmış erkek olur mu? Benim yorumum; Kizdan nasıl oluyorsa erkekten de olur herhalde...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin durumu çok farklı ;) evliliklerde amaç çocuk sahibi olmaktır. Bir erkeğin yaşı ilerledikçe çocuk sahibi olamama durumu bir kadına göre neredeyse yoktur. Kadınların her yumurtlaması çocuk sahibi olma ihtimalini azaltırken erkeklerde zaman (sperm üretimi) üretimi artıracak şekilde ilerliyor. Atalarımız boşuna dememişler "kadın dura dura hiç, erkek ise koç olur" Hiç kimse kusura bakmasın bizimde anamız bacımız var fakat gerçek budur. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek ;) kendimizi kandırmayalım. Ayrıca evde kalmak nedir Allah aşkına yıl olmuş 2022 evde kalmak mı kalmış?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Korku var mıdır? Bu korku aslında yalnız kalma korkusudur. Çünkü belli bir yaştan sonra en samimi dostlar bile evlenmiş, çocuklanmış olurlar.
Akşam olunca kimsenin evine gidemezsin. Bomboş bekar evine gidip kendini avutman gerekir.
Arkadaşlar artık bekar yıllarda olduğu gibi beraberce vakit geçirecek etkinlikler yapmak yerine eşiyle, çocuğuyla vakit geçirmeyi tercih eder.
Ya da evli olan çiftler ailece etkinlikler yaparlar. Bu geleceği görünce insan bir aile kurmak ister.
Bunu kuramayacağına, kendine uygun bir eş bulamayacağına dair bir hissiyata kapılırsa yalnızlık korkusu başlar. Buna evde kalma korkusu diyebiliriz.
Yani erkeklerde de vardır bu korku.60 Yorumla
+1 yılAçıkçası ben 31 yaşındayım bundan Bir seneye yakın önce yani 10 aydır ağabeyim evli onların yaşadığı sıkıntıları ve yengemin ne kadar arıza bir tip olduğunu gördükten sonra bence bu devirde bekar kalmak evli olmaktan daha iyi, ayrıca haram helal bilmeyen beş vakit namaz kılmayan tesettüre dikkat etmeyen birisi olduktan sonra bekar kalmak bence tamamıyla daha güzel bir şey o yüzden şahsen ben de evde kalma korkusu yok Allah nasip ederse kısmette varsa olur olmazsa dünyaya gelen herkes de evlilik yapacak diye bir şey yok.
Evlenip de başını belaya sokmak dansa wacker kalıp huzurlu yaşamak bence daha güzel.00 Yorumla
+1 yılEvde kalma korkusu bence kişinin yalnız kalıcam diye düştüğü bir bunalım bence. Evlenmenin veya sevginin yaşı olmadığını çevremde görüyorum yan komşum 52 yaşında evlendi.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
110Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 265,6b cevap paylaştı.
u +1 yılKadınlarda da evde kalmış yok. bu çok geri bir terim ve artık günümüzde kullanılmamalı. bir kadın yalnızlığı tercih ediyor olabilir herkese evlenmek zorunda değil.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 15,2b cevap paylaştı.
+1 yılyaş ilerledikçe her insanda bir gelecek kaygısı oluşturur kimi iş, kimi evlilik, kimi de eğitim bu herkes için farklı sebepler doğurabilir.. evlilik ve ilişki konusu sosyal aile baskıları bunda etkin oluyor... önemli olan doğru zamanda doğru kişiyle olması en azından evlilik için söylüyorum bunu
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılBence yoktur.
İnsan vakti gelince, geleceğe birlikte yürüyebileceği bir yoldaş arıyor, bir an önce gelsin özlemi duyuyor sadece. Zamanı boşa geçiyormuş hissi oluyor çünkü. İlerde “ya keşke daha önceden gelseydin hayatıma, o vakitler boşa geçmiş “ dememek için düşünüyor insan. Yoksa illaki insan birilerini buluyor00 Yorumla Hayır yok.
Sadece yanlış kişiyi seçip başımın etini yerse korkusu vardır...
Bazen de güven problemi yaşayanlar ben neden sevilmiyorum tarzı durumlara kapılıyor.
Yani yoksa evde kalmak gibisi var mı 👉👈😂
"Hayat Eve sığar"00 Yorumla
+1 yılErkeklerde evde kalma durumu olmaz. Çünkü evlilik onların sorumluluğunda ve eve alan taraf oldukları için evde kalma tabiri erkekler için uygun değildir. Ama belli bir yaştan sonra genç ve dogurgan kadınla evlenmek onlar için zor olacağı için etekleri tutuşuyor haliyle
04 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin yorumları çok tutarsız nedense. Her yaşta çocuk sahibi oluruz diyorlar. Her yaşta çocuk sahibi olabilmeniz için her yaşınızda yanınızda genc ve doğurgan bir kadınla evlenme şansınızın olması gerekiyor. 50 yaşında bir erkekle 25 yaşındaki kadın evlense kıyameti koparirlar neden kadın genç erkek dururken yaşlı tercih etti derler ama burada da nedense sanki hepsi 60 70 yaşında oldukları zaman 20 25 yaşındaki kızlarla evlenebilecek ve çocuk yapabilecekmis gibi normal görmüşler. 🤣
- +1 yıl
Erkeklerde parasız kalama korkusu var. Bizim burada 60 küsur yaşında bir adam 32 yaşında bir kadından çocuk yaptı. Yani bu kadar genç erkek varken 32 yaşındaki kadın neden o adamdan çocuk yaptı? Yani erkekte para varsa her şey mümkündür. Kızda para olsa da bir yaştan sonra doğum imkansız.
- +1 yıl
@skidji Para erkeklerin az bir kısmında var. Bu da otomatikman çoğu erkeğin geç evlenmesini engeller. Hadi o kadın o adamdan çocuk yaptı diyelim. O zaman kimsenin neden o kadının genç erkek yerine paralı ama yaşlı adamı seçtiğini de elestirmemeli. Tercihini o yönde kullanmış kimsenin karışmaması lazım. Ayrıca Başak Dizer 44 yaşında ve Kıvanç Tatlıtuğdan da büyük olmasına rağmen hamile kalmış. Zenginin horozu da yumurtluyor merak etme.😂
- +1 yıl
Mesele sadece hamile kalmak değil ki! Mesela kadınların normal doğum yaşının ÜST SINIRI 35 olduğu akademide öğretilir. Bu sınır her 35 yaşından büyük kadın hamile kalamayacak veya sağlıklı çocuk doğuramayacağı anlamına gelmez. Evet, 35 yaşından sonra da bir çok kadın ilk doğumunu yapabilir ve hatta sağlıklı çocuk da doğurabilir. Ancak 35 yaşından sonra her geçen sene itibariyle hamile kalma şansı git gide düşer, hamile kalınsa sakat/özürlü çocuk doğurma potansiyeli artar, doğumda annenin kronik hastalıklara yakalanma riski ve anne ölüm oranı artar. Bunlar bilimsel yöntemlerle tespit edilir. HBSY'den aktarılan bilgiler istatiksel yöntemlerle çözümlenir ve doktorlar tarafından yörumlanır.
Aslında çoğu erkekte 65 yaşında 35 yaşındankilerden çok para vardır. Hem o yaşa kadar birikim yapabilir. Ayrıca çoğu erkeğe de ailesinden miras kalır o yaşlara kadar. Ayrıca aylık almaya hak kazanır. Bu aylık asla kaybedilmeyen bir haktır ve bu aylık kendini garantiye almak isteyen kadın için çok caziptir. Şöyle örnek vereyim; benim abim %40 zihinsel özürlü. Onunla evlenmek isteyen kadınlar çıktı, ben 3 üniversite okudum ve henüz benimle evlenmek istediğini söyleyen bir kadın görmedim.
Hem para olmadığı zaman erkek için gençliğin zerre faydası olmuyor. Ben bunu bizzat hayatımda yaşadım.
Yine erkek için de geç evlenmenin doğru olduğunu savunmuyorum. Sadece erkek ve kadının korkularının farklı olduğunu anlatmaya çalıştım.
Erkekler fiziksel olarak her yaşta çocuk sahibi olabilir. Evde kaa değil de geç kalma korkusu olabilir. Herkes çocuğunun büyüyüp adam olduğunu sonra mürüvetini görmek ister, torun tombalak sevmek ister. Geç kalındığında bunlar zor oluyor. Burada geç evlenen bir öğretmen oğlu üniversite okurken kalp krizinden vefat etti.
01 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerde parasız kalama korkusu var. Bizim burada 60 küsur yaşında bir adam 32 yaşında bir kadından çocuk yaptı. Yani bu kadar genç erkek varken 32 yaşındaki kadın neden o adamdan çocuk yaptı? Yani erkekte para varsa her şey mümkündür. Kızda para olsa da bir yaştan sonra doğum imkansız.
+1 yılVar tabi kızda nasıl varsa erkekdede aynen var. çünkü belli bir yaştan sonra erkekde evde kalma korkusu değilde evlenemem korkusu başlar tabi bu durum yaşam bilitesi ve konjetüre göre değişiklik gösterebilir adam orrrospu çocuğunun tekidir kız beğenmez tada orrrospu çocukluğu zihniyetinden kurtulmadığı için kızlar ona yaklaşmaz kimiside aşırı tipsiz olur kızlar gelmez v. s. V. s gibi yani
00 Yorumla
+1 yılYani günümüzde birçok erkeğin Aslında yok gibi bir şey ama Eskiden Tabii erkeklerinde böyle bir korkusu var di
00 Yorumla
+1 yılBenim yok. Ruh eşi mi bulana kadar, evlenme düşüncem yok. Çünkü; bir kere evlenip, hep bir kişiye aşık kalmak istiyorum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 782 cevap paylaştı.
+1 yılErkek asla evde kalma korkusu yaşamaz her yaşta evlenir çocuk sahibi olur.
50 60 yaşında bile olsa çocuk sahibi olur genç bir kadınla ama kadın yaşı gereği çocuk sahibi bile olamıyor10 Yorumla Oluyo ya olmazmı benim yaşım 27 evlencek birisini arıyorum ciddi ilişkiyi evliligi duyan kacıyo diyorum kendi. kendime valla evde kaldın napcan diye 😅
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Etrafımda evde kaldığım yönünde ciddi bir Baskı var bende de tam tersi ciddi bir rahatlık var. Aşağılık kompleksine girmiyorum ne yazikki. Halimden memnunum.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılYok çünkü erkeklerin cinsel pazar değeri 45-50 yaşlarına kadar kendilerine bakarlarsa düşmez ama kadın için 30’dan sonra çıtır olmayacakları için durum farklı
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen 45 50 ye kadar kadınlar bakıyor zaten erkeklere di mi
- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılArkadaşım evde kaldık demiyordu ama ben kendime güvenmiyorum diyordu bana, şimdi ne der bilmem ama daha bakacağını bile sanmam, bunu diyeli 11-12 sene oldu.
00 Yorumla
+1 yılErkeklerde daha az oluyor genelde.
Kadın biyolojik olarak " çocuk sahibi olma " durumundan ötürü daha fazla hissediyor.10 Yorumla
+1 yılBenim var ama büyük evde oluyor kendi 1 1 evimde az oluyurdu ama 2 1 ve 3 1 veya daha büyük evde evde durmak çok zor oluyor tek başıma
00 YorumlaBende kesinlikle yok :d 35 yaşıma kadar evlenmeyeceğim belki 40 yaşıma kadar da evlenmem bilmiyorum kskssdfgdfg
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılyok başta oluyordu simdi meslek ev iş derken böyle daha iyi :D evlenen arkadaşlarıma da bakınca hepten devamke.
00 Yorumla
+1 yılDoğru bildin.
Seni gidi akıllı. maalesef evde kaldım.. :) Tipsiz diyorlar öyleyim evde kaldım var mı otesi? :D00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBu erkek kalın kafalı ve aptal bir erkekse neden olmasın, öyle bir kimseden erkeklik dışı her şeyi beklemek gerekir.
00 Yorumla
+1 yılOlur elbette. İş yerinde bazı büyüklerimde var evlenemeyen hatta sık sık tavsiye verirler bu yüzden çokta erteleme sonra bulamazsın zor bulursun diye.
00 Yorumla
+1 yılGüzel soru vardır ama kadınlar kadar çok değil erkek bir yolunu buluyor ama zorlanır tek kadınsız olması
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır olmaz erkek bir tık daha önde bu konuda hele parası varsa ne kadar yaşlı olursa olsun ondan çok daha küçüğünü alır benim şahsi fikrim bu.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 448 cevap paylaştı. Benim var sanırım evde kaldım istemeye gelen olmadı hayır ufak bir işaret verseler kaçmaya razıyım ama o da yok kesinlikle evde kaldım 🙃
00 YorumlaAile vefat edince yalnız kalma korkusu var
İnsan yanında aşkı sevgilisi olsun ister
O duygunun tarifi yok yaşamadım ama mükemmel bir şey10 YorumlaEvde kaldığımı düşünmüyorum bu benim kişisel tercihim. Evlenmek bir insanın kendine yapacağı en büyük zarar diye düşünüyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle.
Kızlar kadar yok..
Çevreden de o kadar baskı görmezler10 Yorumla
+1 yılYoo daha cok evde kalmak degilde erkeklerde yuva kuramama korkusu olur , yani bende oyle oldu
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerde aile kuramama baba olmama korkusu vardır
00 Yorumla Çoğunda yok. Büyük bir kısmı bekâr hayatıyla gayet mutlu.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6b cevap paylaştı. Evlenmek istiyorum; ama bazı sebeplerden birini bulamıyorum.
00 Yorumla
+1 yılNeden olsun hiç bulamadım alırım bir Suriyeli evlenirim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Zaten evde kaldım ama kadınsız yaşamaya alışığım zaten korkum yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılErkekte olmaz erkek her türlü kız bulur ama kız erkek bulamaz
00 Yorumla
+1 yılBende var o korku 40 oldum evde kalcam diye korkuyorum🤭
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzde yok sanırım. Kimse evlenme taraftarı değil
00 Yorumla Erkeğin yer yaşta alıcısı çıkıyor ama kadının nadir
00 Yorumla
+1 yılBence hem yok hem olmasına gerekte yok. Allah herkese bir nasip, kısmet verir
00 Yorumla
+1 yıl28 yaşın dayım öyle bir korkum yok en baba tek başıma birgün geberir giderim kimseye minnet eylemem.
00 YorumlaEvlenmek istemiyorum. Evde kalma fikrine oldukça sıcak bakıyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 377 cevap paylaştı. Erkekler de öyle bişey söz konusu bile değil bizde sadece fakir kaldım korkusu var
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bende yok... Yanlış kişiyle olacağıma yalnız ölmek daha mantıklı geliyor
00 Yorumla
+1 yılŞahsen bende var elimde de olmasa bir insandaki bir iki soru sonunda öğrendiğim şeyler beni ondan soğutuyor ve bu zamandaki kızların neredeyse hepsinde bu olay mevcut bu yüzden doğru düzgün birisini bulamamam sonucu evde kalma korkum var
10 Yorumla
+1 yıl26 yaşındayım akrabalar bana evde kalmış muamelesi yapıyorlar
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. korkacak bişi yok bence yalnızlıkda güzeldir yeri geldiğinde
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvde kalmış erkek olmaz. Erkek dışarda olur. Erkeğin bekarına akıllılık etmiş denir
00 Yorumla Evde kalma korkusu değilde nasıl evlenicem korkusu var ekonomi belli durumlar belli bir düğün ortalama 150 200 bin olmuş bundan ayrı birde evlenilecek bir kadını nasıl bulucam derdi var
20 Yorumla
+1 yılKızı erkeği yok bence bunun insan yanında hep birisi olsun ister hem duygusal hem bedensel ihtiyaçla yaratıldık
30 Yorumla
+1 yıl"Evde kalmak" lafı uydurulduğu için bunu takmıyorum ve korktuğum bir şey de yok.
Nolacak yani evlenmesek?00 YorumlaBende yok hatta tek yaşama karari aldim yaş 25 kimseye muhtaç değilim çocuk hasteti çekersem gider evlatlık edinirim
00 Yorumla
+1 yılHayır, erkek evde kalmaz , daha doğrusu biz sizin gibi evliliğe önceliğe koyan bi cins değiliz, cinsellik olmasa erkekler zaten evlenmez
20 Yorumla
+1 yılEvet erkek için daha rezil buruşuk işe yaramaz oluyolar yaşlandıkça kimse beğenmiyor da
18 Yorumla- +1 yıl
Tam tersi değil mi, yaşımız arttıkça piyasa daha çok oluyor bence.
- +1 yıl
@Laviedemoi ne piyasası ahahahh benim kuzenim bi kaldı evde erkek daha yüzüne bakan yok
- +1 yıl
Ciddi misin ya, tipsizdir belki ondan lxmzmzm
- +1 yıl
Kötü olmuş üzücü
- +1 yıl
@Laviedemoi yoo gençken çok görüştüğü vardı gençlik fırsattır kaçırmayın kalırsınız valla öylece ahahaaha
- +1 yıl
Evlenmeyi hiç düşünmüyorum açıkçası, ben takılıp hayatımı yaşamayı seviyorum o yüzden bunları düşünme gibi sorunum yok😂
- +1 yıl
@Laviedemoi 35 den sonra görürsün
- +1 yıl
Hiç sanmıyorum.
+1 yılÇok güzelsin senin öyle bir korkun varsa olmasın erkeklerin de biraz oluyor
00 Yorumlahayır yoktur birini bulur evlenir, ama kızlarda öyle değil
00 Yorumla
+1 yılKızlar kadar değil bizde.. Bekarlık evlilikten daha güzeldir bizim için.. Genelde böyledir yani
00 Yorumla
+1 yılSadece gec kalmışlık hissi olabilir evde kalmış olmaktan ziyade
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum.. ki artık insanlarda evliliğe sıcak bakmıyor artık..
00 Yorumla
+1 yılSokakta kalmamdan iyi hem evi seiyom
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılYoktur
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 349 cevap paylaştı. Umrumda değildi, bir anda evlendim.
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Devamını Gör(116)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt