Merhaba ben 3 ay önce evlendim, eşim nişan süresi boyunca benimle doğru düzgün konuşmadı bile, buna rağmen evlendim. Geçtiğimiz pazar günü bana yalan söylediğini düşündüğüm için tartıştık. Tartışma büyüdü, ailesini aradı onlar geldi annemi de aramışlar tabi, beyfendinin anneme söylediği şey “al götür kızını” olmuş aradığında. Anneme geldim 3 gündür burdayım. Annemi ben burdayken tekrar aradığında konuşmak istediğimi söyledim, ne sesini duymak istiyorum ne de yüzünü görmek istiyorum dedi. Ama Ben evime gitmek istiyorum, sizce ne yapmalıyım? Daha 20 yaşındayım, 3 aylık bi evlilik, siz olsanız o eve gider miydiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin başlarında herkes bu tarz sıkıntı problemler yaşıyor... Ayrılmak kolay bir çözüm amcam bu bir dönem sıkıntıyı atlatan çiftlerin uzun dönem ilişkileri olabiliyor. Sana eşinin yanında dayak ye sus demiyorum, aç bırakıl sus demiyorum, nişan zamanında herşeyiyle belli etmiş adam seni istemediğini. Deven erkek sevdiğini merak eder arar sorar yazar siz nişanda bile iletişime zor geçmişsiniz. İletişimsizlik en büyük problem oluyor yuvalarda. Ama ama bence hemen ayrılmayı düşünme erkekler ne kadar da gaddar olsa içlerinde çocuksu bi yanları var adamı tehdit etme giderim ayrılırım gibi şeylerle sırnaş koklaş ağla yatağında ne istediğini sor. Eğer sen cazgır olursan senden daha da uzaklaşacaktır... Ben bu süreci erkeğin bekarlıktan evliliğe adaptasyon süreci olarak görüyorum, serbest ve özgürken birde hayatına sorumluluk girince kısıtlanmış duygusu oluyor Buda onları eşlerine karşı soğuk bi hale getiriyor. Sabret yuvanı ayakta tut sevgi saygı Güler yüz tatlı dil, iki hoş sohbet herşeye şifa olur emin ol...
11 Yorumla- +1 yıl
birde sakın sakın sakın çocuk yapma sakın.
En İyi Cevaplar
+1 yılBir birinize fevri davranmayın. Bir kaç hafta annende kal. Eğer aramıyor etmiyorsa aramayı mesaj atmayı bırak biraz özlem iyi gelicektir hepinize. 2 3 hafta kafanı dağıt. Sonra da gidersin eve. İlla bir özür ya da davet beklemene gerek yok. Yeter ki bir daha eşini güven ile imtihan etme. Çünkü ilişki işi güven işidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır gitme boşan nafakanı al kendine temiz bir sayfa aç daha gençsin sen hakaret yemek psikolojik şiddete maruz kalmak için evlenmedin sen ondanda sülalesinden de daha değerlisin kendine olan saygını kaybetme
00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 320 cevap paylaştı. bırak boş ver o pişman olur ananın evinde otur niye 20 yaşında evlendin ben erkek olmama rağmen 28 30 yaşında falan evlenmeyi düşünüyorum evleneceğim kişininde benim yaşlarımda olmasına dikkat edeceğim
01 Yorumla- +1 yıl
Liseden beri beraberdik, varım yoğum oymuş gibi, ayrıca evlenip geri baba evine gelmek ağır bişey. Kaldıramıyorum sanırım. Misafirmişim gibi yükmüşüm gibi hissediyorum :(
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
36
Cevap
38Cevap
+1 yılDaha 3 aylık bir evlilik için eşinin böyle bir şey yapması büyük bir yanlış bence. Ailelerin rolü bu noktada çok büyük, küçükmüşsünüz, eşin akıl edememiş olabilir ama kayınvaliden kayınbaban da mı evliliği kolay sanıyor, hemen aileni arıyor? Hadi hiç olmadı annen niye müsaade etti? Aileler ne olursa olsun eve dönmeyeceksiniz, oturun sorununuzu çözün demeyi bilmeli, bazı durumlar müstesna.
Onun dışında ben evine gitmeyi tavsiye ederim ama gidip özür dileme mesela. Onun hatasını anlamasını bekle, psikolojik veya fiziksel şiddet uygulamasına müsaade etmemelisin. Eğer baktın olmuyor bu defa onun kovmasına izin vermeden kendin hayatını kurmalısın.20 YorumlaSelam ,
Yaşadığın durum çok zormuş fakat keşke nişan zamanında soğukluk olduğunu hissettiğinde bozsaymışsın ama olan olmuş geçmişi bırakıp bi sağlıklı düşün. Ömrün olursa daha çok geçsin. Bu kişi durduk yere mi seni istemiyor öylesine mi yani sevmediği için mi ya da bi huyundan hoşlanmayıp soğuduğu için mi?
Her ne sorun varsa hatalı davranış göstermiş fakat bundan sonrasında elinden geldiğince yuvanın dağılmamasına çalış.
Sonuçta yine evlenip güzel bi hayata sahip olabilirsin ama bu bi imtihan ise biraz çabala. Sonrasında hala olmuyor seni eve almıyor iletişime geçmek istemiyor ise en azından şöyle dersin Rabbim ben elimden geleni yaptım sen benim hakkımda doğru olanı bilensin bana bundan sonraki yaşamımda şer olan şeylerden muhafaza eyle.
Çok üzülüp kendini de yıpratmamaya çalış. Olumlu düşün dinimizce de korku ile ümit arasında olmak gerek. ✨10 Yorumla
+1 yılBalık baştan kokar derler. Nişanlıyken bile doğru düzgün konuşmayan bir erkekle evlenip evlenince mutlu olacağını mı sandın. Çocukça hatalar bunlar. İnan anlam veremiyorum. Sizinle en uyumlu kişiyi bulmadığınız sürece evlenmeyin. Evlenince herşey düzelir iyi biri olur demeyin. Çünkü evlenince tam tersi daha da kötüye gidiyor birçok şey. O yüzden uyumlu iyi anlaştığınız biri ile evlenin ki uyumsuzluklar minimum seviyede olsun.
33 Yorumla- +1 yıl
Evlenmeden önce herşey çok güzeldi nişan zamanında babamla sıkıntılar olduğu için yıprandık konuşmamak ona çözüm geliyodu, evet kötüye gitti bişeyler ama onun için çok fedakarlıklar yaptım çok kişiyi ezip geçtim hemen pes etmek istemiyorum
- +1 yıl
Bnc biraz büyük konuşmuşsun. Bazen insan attığı adımın yanlış ya da doğruluğunu anlayamıyabiliyo göze perde inmek diye bi tabir varya işte öyle oluyo ve nasılını niyesini sormak aklına gelmiyo. Bi hata yapmış bilemeden ve çok genç ve belliki oğlan da evliliğe bi hevesle girmiş ya da mecbur gibi görmüş ama Allahtan çocuk yok. İnşallah iyi olurlar diyelim bari.
- +1 yıl
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiraz bekle daha çok yeni olmuş 3 gün diyorsun boşan sen terket filan diyorlar sanki kolay birşey boşanmak boşanmanın da şartları var
Şart 1. eger seni aldatiyorsa ayrıl
Şart 2. Sürekli alkol kullanıp seni darp ediyorsa ayrıl
Şart 3. Evine yuvasına sahip çıkmıyorsa ayrıl
Eğer çözülecek birşeyse bunlar yoksa ayrılmana bir nedende yok bir yuva kolay kurulmuyor her ailede kavga var sadece sende yok yani
Herkes boşan vs diyor maşallah arkadaşlar yapıcı olacağınız yerde yıkıyorsunuz
Bence zamana bırak biraz daha bekle herşey olacağına varır10 Yorumla20 yaşındasın daha çok gençsin şimdii sana ne dersek diyelim onun sana olan tavrını bakışını ve ailenin sana olan tavrını çok iyi bilip yaşayan sensin ama yinede dışaarıdan bir aakıl olarak sana şunu tavsiye edebilirim; kendini değersizleştiriip onun peşinden koşma şimdi gitmek istiyosun ona ama emin ol 5 yıl sonra bu yaptığın için kendine kızacaksın. Eğer seni sevmiyosa yol yakınken uzaklaş tek başına ayakta durmaya yeni bir yol çizmeye çalış. Eğer seviyosa o zaten peşinden köpek giibi gelir. Yinede dediğim gibi içinde olan yaşayan sensin. Kimse gerçeği bilemez hissedemez senden başka. Allah yardımcın olsun ve seni kimseye muhtaç etmesin. 😊
20 YorumlaBen 18 yaşındayım senin konundan daha beterlerini yaşadım emin ol. Özellikle de kayınvalidemle. Bende ezip geçtim ailemi geldim bizim de 1 ay olucak evleneli fakat ben 6 aydır buradayım ve biz ailesiyle beraberiz şu an daha askerliğini yapmadı askerlikten sonra ayrı eve çıkacağız. Ailemi ezip geldim ama bir süre sonra onları aradım aradım aradım ve bana olan öfkeleri dindi şimdi el öpmeye çağırıyolar. Onun haricinde seninde yaşın küçük, eşininkini bilmiyorum ama halledilmeyecek olay değil. Eşinin biraz daha üstüne düşmelisin ve evine gelmek istediğini söylemelisin, onu sevdiğini ve onsuz yapmadığını söylemelisin. Sinirden benim eşimde öyle laflar diyor ama insan sonrasında yatışıyor. Sen inat gidersen o inat giderse hiç bir şey olmaz.
10 Yorumla
+1 yılKendini ezdirme. Kaynanan olacak kişide annene al kızını götür diyorsa keşke orada sen ya da annen burası benimde evim asıl sen kendi oğlunu götür deseydi.
2 Evli kişinin tartışmasına Aileleri sokmayın belli ki kocan Annesinin lafını çok dinliyor evlenince bile böyle yapıyorsa tartışmalar daha çok büyür.
* lütfen kendini ezdirme El kızı diye demediklerini bırakmıyorlar sonra.10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılDaha en başından aileleri karıştırması başlı başına cahillik. Evde olan evde kalır dışarı yansıtılmaz. Birkere sen değil o hıyar evi terk edecek. Kusura bakma koca değil sen davar almışsın. Yol yakınken vur tekmeyi. Uzun süre arama. Koyun gibi gelicek peşine
10 Yorumla
+1 yılişte bunu yapmayın. doğru düzgün ilgilenmeyen ve konuşmayan bir insanla evlenmeyin bu sadece kadınlara dediğim bir şey değil erkeklere de diyorum. karşınızdaki sizinle doğru düzgün ilgilenmiyorsa yol yakınken bitirin işi
10 Yorumla
+1 yılYasin küçücük seni çok güzel yıllar aylar bekliyor boşan gitsin işine gücüne birikim yap bak çocuğunuzda yok çocuk olunca keşke dersin.. ben diyorum şuanda keşke diye.. yol. yakinken dön pişman olursun
10 Yorumlaseni istemiyor üstelik evlilik öncesi de kötü geçmiş kendine yazık etmişsin ömür boyu böyle sürecek bir evlilik için kendin için iyi bir karar vermelisin
14 Yorumla- +1 yıl
Kafam çok karışık, gel götür kızını diyen adama kadınlık yapmak çok zoruma gider. ama şu da var çok seviyorum
- +1 yıl
Teşekkür ederim
abla azicik kendine saygin varsa bu adamin agzina sicar bosarsin. gitme bir daha o eve esyani mesyani al kendi ayaklarin uzerinde durmaya da bak. adama bak ya
20 Yorumlao evlilikten artık hayır çıkmaz
kolay kolay bir kadına bunu söylemem ama
söke söke hakkını almalısın
dalgamı geçerim, kullanıp istemediğim de atarım demenin hesabını sormalısın
sakın çocuk yapma20 YorumlaHer tartışma çıktığında aileleri karıştıran bir ergen ruhludan ne koca olur ne baba. Olduğun yerde kalmalı, o 3 ayı hayatından kişilerle birlikte silmelisin.
20 Yorumla
+1 yılNeyi paylaşamamıştınız. Ya kapıdan çıkmayacaksın, ya da çıktığın kapıdan girmeyeceksin. Neyine güvenerek tartıştın? şu an istenmiyorsun zorla mı gideceksin ve beni isteyeceksin? Geçmiş olsun. Trenden inmişin?
02 Yorumla- +1 yıl
Ne saçma konuşuyosunuz ya. Ne demek "neyine güvenerek tartıştın" o hayvan adam olaaydı da tartışacak bi konu vermeseydi eline ve daha 3 aylık evliler belliki o karaktersiz bahane aramış eğer gerçekten adam olup eşini bilseydi en ufak bir şeyde annesini babasını arayıp alın götürün kızınızı demez hadi öyle bi halt yedi bir iki gün ortamın sakinleşmesini bekler çiçeğinii alır hem karısından hem ailesinden özür diler karısını bırakmaz. Kadınları oyunxak olarak görmekten vazgeçin artık. Kendine güvendiği için de tartışır bu onun hakkı susan katlanan kadınlar öldü alışın bi zahmet.
- +1 yıl
@Kızız Sana katılıyorum ve yapmaması gerekir ama yapmış. Sonuç olarak eşini evden göndermiş ve istemiyor. Kadın evine dönebilmek için ya da eşyalarını alabilmek için dava açma dışında birşey yok. Adam kendine güvenmiş ve kavga etmiş, eşinide göndermiş. Şimdi eşide güvendiği birşeyler varki o da kavga etmiş. Herkes güvendiğine göre şimdi hareket edecek ve güveni boşa çıkan mağdur olacak.
+1 yılHer tartışma da aileyi mı çağıracak kuzum adamın seni sevmediği bariz belli boşanmak o kadar kolay değil yuva hemen bozulmaz ama seni istemiyor bence
20 YorumlaÇocuğun falan yokken boşan bence bu hiç çekilmez daha bunlar canım cicim ayı olmalıydı şimdiden böyleyse
20 YorumlaAyrılığa karar verdiyse yapacak bişey yok. Ama kırıp dökmeden neden bu karara vardığını öğrenmeye çalış. Bazen uzatıp daha çok yıpranmaktansa yolun başında iken ayrılmak daha iyi bir tercih olabilir.
00 YorumlaÇok kaba davranmış sana karşı bir süre bekle işler yatışsın tekrar konuşursun ikinizin de zamana ihtiyacı var
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 422 cevap paylaştı.
+1 yılCok merak edıyorum acelen neydı evlenmek ıcın bırde bukadar mı gurursuzun senı istemeyen bırıne koşucak kadar
10 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Üzüldüm senin adına ama çok kaliteli bir insanda değil seninki baksana ilerde daha kötü olursan yine pişman olursun
10 YorumlaSeni istemeyeni sen niye istiyosun sakın kocana geri dönme ve onu unuttuğunu ve kendine bir hayat kuracağını göster bı iş bul kendi hayatına bak
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYa bir hocaya git baktır ya da boşan var onda birsey
20 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılSenin disinda burada ki hic bir kiz gitmez yalniz sen gitmek istersin cunku
05 Yorumla- +1 yıl
Çünkü ney?
- +1 yıl
Yaşı küçük normal değil mi
- +1 yıl
@sorusalsorunlar 22 yas cokmu kucuk sizce
- +1 yıl
Kiz 20 yastan bahsetmis evet küçük
- +1 yıl
@sorusalsorunlar rahmetli annennemi guzel bir sozu vardi kocayi bilen. kiz buyumustur der
+1 yılAilenin evine gido ondan ayrılmalısın ne demek evden kovulmak? Lütfen kendinizi değersizleştirmeyin.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılTanımadığın doğru düzgün konuşmadığın insanla neden evlendin bacım? Yani biraz bekle. Gelsin seni alsin pislik adam.
10 Yorumla Nasil evlendiniz? Aranizda buyuk iletişim problemi var.
10 Yorumlamutsuz bir evliliği kimse yaşamayı hak etmez. en çok da kendine olan saygından dolayı ayrılmalısın bence. sevgi her şey değil maalesef. böyle mutsuz bir evliliğin olacağına ileride güzel bir hayatın olabilir.
13 Yorumla- +1 yıl
Sevgi her şey değil evet en çokda Bu bana ağır geliyo, çok salak gibi hissediyorum kendimi, hala fotoğrafıyla uyuyorum uyanıyorum, eve gidip sarılıp uyumak istiyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDuygularını anlamaya çalışıyorum ama sakın dönme oraya
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7b cevap paylaştı. Baştan hatalısın tanımadan evlenmekle. şimdi bir avukat bul gereğini yapsın.
00 YorumlaO iş olmaz gibime geliyor artık eve dönsen daha kötü olabilir senin için
00 Yorumla
+1 yılSende daha o eve mi gitmek istiyorsun bir yerde sizin gibilere müstehak
00 Yorumla
+1 yılIyi oldu bence hakettin bu yaşda evlenirsen ney olursa hak ettin
01 Yorumla- +1 yıl
Üstüne konuşmadiniz anlaşmadiniz gene evlendin hahahahah ya yeni. nesil diyoruz onlarda cöp cikti
Ablacım sen yükmüsün mecburmusun o olmazsa olamazmısın
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Vallaha Allah yardımcın olsun ama seni istemeyen sevmeyen biri ile de ömür geçmez gibi duruyor.
20 Yorumlagiderdim orası sadece onun evi değil seninde evin ve yüzünü bu kadar görmek istemiyorsa evlenmeseydi git birde yüzünü onun gözüne sok kulağına şarkı söyle
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ne biçim adam. Koca olacak Adam değil bence. Kıyamam ya sana çok üzüldüm.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl20 yaşinda ne evlenmesi ya adam da göndermiş seni sevse arar dönder
10 Yorumla
+1 yılSeni kovmus kendin donme dönersen yüz bulur ve daha da terbiyesizleşir kocan pişman olana dek böyle bı hataya düşme
20 Yorumla
+1 yılEşin kesinlikle severek evlememiş , üzüldüm açıkçası
16 Yorumla- +1 yıl
Eve geri dönsem sizce nasıl olur?
- +1 yıl
Ben olsam diye büyük konusmak istemiyorum ama ben olsaydim donmezdim henuz cok erken siddetin sadece fiziki olani olmaz psikolojii olani da olur seninki de öyle.. eşin ufacik seyi abartarak bunu bahane etmis
- +1 yıl
Teşekkürler yorum için
- +1 yıl
Üzgünüm içini rahatlatamadigim icin.. ama sen sana yetersin unutma.. evlenmek gibi boşanmak da normal bir durum.. baba evinde kendini kötü hissetme sen 60 yaşında da olsan babanin minik kizi olarak kalacaksim
- +1 yıl
Bi kere nişan atıp ötekisinde evlendim şimdi de boşanmak bilmiyorum, toplum baskısı denen lanet şey beni korkutuyo
- +1 yıl
Toplumun cani cehennme
+1 yılbacım bu 1 olur 2,3 der devam eder en iyisi artık herkesin yoluna bakması ayrıl ve seni değerli bulan biriyle evlen henüz erken üzülmeni istemem.
00 Yorumla
+1 yılsakin gitme. yasin da genç boşan gitsin. zararın neresinden dönsen kar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha gencecik kızsın. Geri dönme. Sana gerçekten değer verecek biri çıkacaktır karşına. Gitme. Gidersen yakında şiddet bile uygulamaya başlar. Aman diyim
10 Yorumla
+1 yılBence hiç gitme.
Bu kadar basit gitme
İstenilmeyen yere gidersen seni kullanırlar10 Yorumla
+1 yılGidecek bir yerin yok mu akraban falan kan bağın olan
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,9b cevap paylaştı. senmi istedin evliligi
010 Yorumla- +1 yıl
Ona sorsanız o istedi diye evlendik der, ama ortak karardı sonuç olarak, kafasına silah dayanamadım evlen benimle diye
- +1 yıl
Malesef :( çok zor zamanlardan geçtim babam içip aradı küfür etti o kapıya dayandı mahalle ayağa kalktı ne bilim bir sürü şey
- +1 yıl
22 yaşında
- +1 yıl
Nerdensiniz derken?
- +1 yıl
İstanbul'da şu an bunun bi önemi yok benim için
+1 yılNiye evlendin onunla?
01 Yorumla- +1 yıl
Çok seviyorum, benim hatalarım da oldu, o affetti zamanında, ben de bunu onun hatası olarak görüyorum, sıra bendeymiş gibi düşünüyorum. Hatta yarın eve dönmeyi düşünüyorum, hata mı ediyorum?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,5b cevap paylaştı. Sen başta hata yapmışsın
30 Yorumla
+1 yılEvliligi ne sanıyor bu mallar yaa
10 YorumlaAilene geri dönüp boşanma işlemlerine başlamalısın
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılGidecekse o gitsin sen niye evini terk ediyosun
10 Yorumla Hayatım niye evlendin çok mu aşıksın kocana
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle gitmemelisiniz.
00 Yorumla
+1 yılkendi bilir... gül gibi kızsın... o kayeder...
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılAl bu senin kocan mı dediler sana?
00 Yorumla
+1 yılKusura bakma da mike surulcek akıl yokmuş sende
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 861 cevap paylaştı.
+1 yılKızım erken yaşta evlenmeyinnnnnnn
01 Yorumla- +1 yıl
Böyle olucanı bilsem beklerdim emin ol
+1 yılasla gitmem başını eğme duygularını bitir
20 Yorumla
+1 yılMadem konuşmadı niye evlendin
10 Yorumla
+1 yıleve dön sen
02 Yorumla- +1 yıl
Ya daha kötü olur şiddet uygularsa bi de çocuk isteyen biriyim korkuyorum
- +1 yıl
tatlı dille konuş onla çözüm arayın