çarşaflı peçeli dinine bağlı ve Risale-nur okuyan bir eş istiyorum buradan bukabilir miyim?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Sen dergaha git orada bulursun ne için öyle giyindiğini bilmeyen.
O yüzden gitmiyorum ya dergaha ne için ne giydiğini bilmeyecek kadar cahil birisini aramıyorum ben 😉
Eğer ailen dinine ve bir cemaate bağlıysa işin kolay olur onlar seni açık saçık bir kızla evlendirmez zaten Cemaatten biriyle evlenirsin diğer türlü bilmiyorum
Burdan fahişe bulursun ancak knk
Ailenin hiç alakası yok hatta onlara kalsa beni açık saçık bir kızla evlendirirler, İçinde yaşadığımız Asırda zaten fitneler hat safhada bazı şeyler gerçekten zor
Şimdi sanada bağlı bisey bu bizim çevre onlarla kaynıyor sana ayarlarım birini
Ailem nurcu
Maşallah ne kadar güzel, Malumunuz bu asırda dinsizlik hat safhada insanlar dine göre yaşamamayı, Açık saçık dolaşmayı, Zina etmeyi geçtim, Allah'ı, Kaderi, Peygamberi inkar etme yoluna gidiyorlar, Eğer sadece günah işleseler dönüşleri olacak insanlar dinden çıkmayı ve inkar etmeyi seçiyorlar
Risale-i nur eserleri ise bu asrın fehmine ve bakış açısına uygun olarak, hem bilimsel hem mantıksal metodlarla İslamın hak din olduğunu iki kere iki dört eder derecesinde bilimsel olarak ispatlıyor, Hristiyanlık yabudilik gibi diğer seöavi fermanların dışında vahhabiye şiaya, diğer bütün sapkın mezhep ve görüşlerin bayıl olduğunu gözler önüne seriyor, Bu eserleri okuyarak anlamak isteyen insan gerçekten az, Eğer çevresinde bu iman sorununu dert edinen ve nurlarla bu asrın gençlerinin imanına koşmayı kendisine dava edinmiş birileri varsa neden olmasın
Çok haklsın
Ben gerçekten çok istiyorum böyle bir eşim olmasını, yirmi yaşındayım fiziksel engelliyim, Ticaretle uğraşıyor ve okuyorum, acaba evlenmeyi düşünüyorsanız sizi İslami usüllere göre tanıyabilir miyim?
Yok ben o kafada değilim sadece ailem öyle ben cumhuriyetçi bi insanım bide yaşım küçük
Evet, bu asır hürriyet, ortak akıl, kolektivizm ve meşveretin öne çıktığı bir çağdır, İlla Osmanlıdaki gibi bir halifeyle yönetilmesi gerekmez, İslam denilince insanlaron aklına sakallı gece gündüz tesbih çeken dedeler gelmekte, bu kesinlikle yanlıl bir algı islamiyet, şefkat muhabbet saygı sevgi, tefekkür ve ilim üzerine kuruludur 😊 Allah'ı onun gönderdiği kutsal kitap ve kanunları tanımak ve onun gönderdiği resule ittiba ile olur 😊
Üstelik bu asırda teslimiyet hiç yok denecek kadar azdır, sürekli insanlar herşeyin nedenini ve nasılını soruyorlar, merak edip araştırıyorlar, hemde bu asırda her kesimin ve her düşüncedeki insanların tek bir liderle yönetilmesi o lidere ve halka isteöeden zarar verir önemli olan islam cumhurunun görüşü, ortak aklı ve birliğidir, İslam dini kardeşlik ve barış üzerine kuruludur, Ama sadece iyi gelmesi ya da duygusal olarak iyi hissettirmesi hakikat olduğuna delil değildir, İslamiyete göre yaşamayı sadece güzel hissettiriyor diye seçmek doğru olmaz, İslam haktır, hakikattir sanatça en yüksek mahiyetteki insana bu evremde ne yapması gerektiğini anlatan ve yol göstericidir, ve üç günlük gelip geçici dünya yalanlaro ile acıları ile çok fazla bizi aldattı, kandırdı, bizden çok şey çaldı...
1 tl farkla uni 5 tl farkla yuksek lisans mezunu olmasinida istermisiniz 😂
Mümkün değil bulamazsın
Burda çok var öyle ;)
Çarşaf dinde yok
Tesettürün amacı vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmektir, bu pardesü ile de olur geniş ferace ilede çarşafla da çuvalla da
Çarşafla olmaz
Kuran da tesettür var mıdır?
@İndeepth Net değil ona bir şey diyemem isteyen kapanır. Ama çarşaf yok.
Ölümlü gelip geçici dünya, Allah ağzı yaratmış ağıza uygun tat yaratmış, kulağı yaratmış kulağa uygun ses yaratmış, her şeyi hikmetle ve rahmetle donatmış, Eğer bütün İnsanlara nasıl yaşanması gerektiğini bildirmezse, Bir rehber bir önder göndermezse bu hikmet ve rahmete ters olur, Her şeyde hikmetli iş yapan bu zat imkanı var mı ki insanlığı başı boş bıraksın, İsteseydi hikmeti öyle iktiza etseydi herkese çarşadı emredebilirdi, Seçim ve irade verdiği için emrolunmaktan bahsediyorum iradesiz yaratsa direk çarşaflı da yaratabilir, Ama bir irade ve bir seçim vermiş, Ve bildirilen anlatılan tesettür vücut hatlarını ve saçları kapatmakdan yana, Hen tesettür fıtridır, Bayanalrın fıtratı bunu istiyor, Yaşlı bir kadın yüzündeki , vüvudunfaki kırışıklıklar gözükmesin ister, genç ve güzeller diğer erkekler bana bakmasınlar beni bakışları ile taciz etmesinler ister, Kıskanç olanlar kıyaslanmak istemez, Aşırı kilolu veya zayıf olan kadınlar ise çirkin gözükmek istemez, Bir inci gibi değerli şeyler daima saklı ve gizlidir ve sadece bir insana özeldir
@İndeepth Kuran da namazınızı kılın diye bir ayet var, Çok ayet var ama namaz nasıl kılınır adım adım anlatılmıyor, Biz Hadis - Sünnet - Kuran ışığında biliyoruz beş vakit olduğunu, Ve İslam aleminin hepsi aynı ortak noktada buluşuyor birilerine zor geldiği için ya da keyifleri başka istediler diye kafalarına göre yorumlaması gerçeğin öyle olduğu anlamına gelmez
Namaz duadır beş vakit değildir diyenler var,
Zinaya Yaklaşmayın, O Çirkin bir yoldur ayetini, Zina yasak değildir, Zina eden insanlara yaklaşmayın başbaşa bırakın diye yorumlayan bir tanıdığım bile vardı, Bozuk Teviller ve hurafelerle ancak kendilerini kandırıyorlar, Allah'ı mı kandırdıklarını sanıyorlar uydurma ve bozuk tevillerin deizmden bir farkı yok, Ayrı yeten tesettür Kuran da geçer, Çarşaf geçmez, İslamın tek kaynağı Kuran değildir
Soran arkadaş uğraşma bunla kendine göre fetva vermekle meşgul
@Mehmet_Sıpahı Kuran da tesettür var mı diye sormuş bende olduğunu, olmasa bile olup olmamasının birşey değiştirmeyeceğini İslamın sadece Kurandan ibaret olmadığını yazdım, Niyetini bilemem, Allah inşallah doğrıyu gösterir
Ahzap süresi 59. ayet yardımcı olur sana
Anlamazlar arkadaş Allah hidayet versin ne diyelim
Sorumun cevabı bu değil anlattıklarını bilmeyen sorgulamayanlara anlat olur mu güzel insan?
Kurada örtün ayeti vardır örtün ayetinde de Hımar diye bir kelime var düzen hocaları bunu yanlış yorumlarlar.
@İndeepth ben sordugun için söyledim bilmiyosun sandim tesettür var mı diye sormussun yanlış anladıysam kusura bakma
Hangi ayet ahzap suresi 59. ayette cilbab olarak geçmezmi
@İndeepth Bilmeyen insanlara anlatıyorum, Aybı zamanda sorgulayan insanlara, sorgulamayan insanlara anlatmama gerek yok zaten, Ya kafasına göre inkar eder, Ya duydupuna göre naklen hemen kabul eder, Örtünme ayetinin olduğunu söylüyorsun ama bunun nasıl olacağını dinin belirtmediğini söylüyorsun yanlış mı anladım, Her şey gayet açıktır, hiç imkanı var mı belirtilmesin, Kafasına göre yorunlayanlar aradan peygamberi çıkarıyorlar peygaöbersiz bir İslamiyet düşünülemez, O en büyük örnek ve en büyük rehberdir
Cilbab çarşaf değildir dış giysidir. ( ama din satanlar istedikleri gibi yorumlayıp satıyorlar ) Hımar ın kelime anlamı Örtü dür oda ayette yakalarınızı örtün olarak geçer baş örtüsü değil. ayrıca saç ziynet değildir.
@İndeepth diyanette örtünün emrine uymak isteyen çarşafta giyer başörtüsüde diyor o yüzden sordum
@İndeepth Kuran da geçmesi gerekmiyor, Hadisler boşuna mı var
@Mehmet_Sıpahı Kardeşim diyanet seni örtmek isterken neden hırsızlıklara tecavüzler ve kadın ölümlerine ses çıkarmaz bunu da sorgula , ayrıca çarşaf İslam değil Kilise rahibelerinin giyim şeklidir Osmanlıda 1850 den sonra 2. Abdülhamit döneminde giyilmeye başlandı
Hadis ayet mi?
@İndeepth tamam da ayette çarşafla örtünemezsin demiyorki
@Mehmet_Sıpahı ben sana çarşaf giyme ya da giysisiz gez demiyorum ki sen bana olumsuz açıklama sunuyorsun ayetin net anlamını söyledim gerisi sana kalmış kardeşim.
@İndeepth Bu deizm kafası, o soruyu şöyle sorabiliriz, Allah kadını örtmek isterken neden bu olaylara müdahele etmiyor? Cevap basit adil olmasından dolayı, eğer müdahele ederse insana irade vermesinin bir mantığı yok iradenle iyi ya da kötü bir fiil yapacaksın ki Allah da ona karşılık iradenle ssçimini ya ödüllendirecek ya da cezalandıracak mesela bıçağın yapılması kötilük değildir, Çünkü hayatımızı kolaylaştırıyor ama onunla adam öldürürseb kötüye kullanmış olursun ve bir cezası gerekir, Ama bıçakla adam öldürülüyot diye tüm bıçakların toplanması mantıklı değildir, Allah da bu sebepten dolayı mahkeme-i kübrayı halk ediyor, Onun dini birdir tektir bencesi sencesi yok bu işin, Neyin ne olduğu açık bir şekilde belli, Hadisler ayet değildir, ama ayetlerle babsedilen ve Allah tarafından rehber kılınan zatın sözleridir İslamda ehemmiyeti büyüktür, Hadisleri kabul etmemek, Bir nevi peygambere gerek yok ben Kuranı kafama göre anlarım demektir,
@İndeepth ağabey bende öyle diyosun demedim ben bilgim yettiğince yazdım sende bildiklerini sundun teşekkür ederim yobaz muamelesi yapmadığın için
Bana deizim kafası demişin ben yaratanın verdiği akılla sorguluyorum ben Ben yaratanı atom zerresinde de görürü gezegen sisteminde de. ben seni suçlamam ama sen etiketleme zaafına düşmüşün.
Bulamazsın şu an dergâhtadir
burda bulsan bulsan faise bulursun
Ben varım
Vardır