Kaynanama tazminat davası açabilir miyim, eşim bebeğimi alabilir mi?

Merhabalar 1 yıl 3 aylık evliyim. Kaçarak evlendim kendi ailemle barıştık zaman geçtikçe kaynanamlarla aramizda 5 saatlik mesafe var ama taa ordan herşeye karışmaya başladı evimde yanan ışıktan tutun ketıl kullanma çok elektrik gelir makineyi dolmadan çalıstirma su parası fazla gelir gibi bizim yanımıza gelince de attıgım çöplere kadar karıştırır memleketimize izne gidince eşimi dolduruyor eşim beni ailemi görmeye göndermiyo göndersede en fazla 1 gün oğlum bi karının peşinde koşulurmu diyo oraya gidince benden hizmet bekliyo eşim hiç ses çıkarmıyo 5 ay önce doğum yaptım yanıma geldiler kendi annemde geldi annem bana çorba yapıyor diye anneme kızmiş bir sürü yemek var niye yapıyosun diye ben sezeryan doğum yaptım 4 günluk ameliyatlıyım benden iş bekliyomuş arkamdan allah karının hayırlısını versin diye söyleniyomuş annemde sinirlenmiş kavga etmiş anneme sen oglumun odasına girme sana oğlumla nikah dusuyor gibi sozler etti annem dayanamadi gitti esim annesini hakli buluyor senin annem bir daha bizim eve gelmicek diyo ama kendi ailesi istedigi zaman gelecekmis amelitali halimle döktüklerini saçtıklarını hep ben topladım eşime mesaj atmıstım annenleri gönder dayanamiyorum artik diye o telefonuda esim ailesine gondermisti yeni telefon alinca bizim o mesajlarimizi bulup okumuslar bizim özelimizi bide bana hesap soruyolar sen kimi kimin evinden gonderiyosun orasi benim evim diyo ogluna oglum seyini ac dolas meydan yigit gorsun diyo elimde mesaj olarak da bana sen kactin aç karnın doydu g.. tun kalkti kıçında b.. klu donla geldin seni kabul ettim falan diye bana bir suru hakaret yazdi hizmet ettinde ne oldu geberdinmi yazmis beni oglun kabul etti sen kimsin dedim oglumun parasi benim param yazmis akilli ol kendine edersin oglum elini sallasa ellisi yazmis ben oglumun şeyini oksayarak. buyuttum yazmis bana benle resmen kumalik tasliyor annem dul diye anneme para karsiligi iliski yasamak gibi iftira atiyor esim bunlarin hepsine sessiz kaliyor ve Şu an beni annesine götürmeye barısmaya zorluyor bosanmak istiyorum diyorum nafaka vermem bebegide alirim ( kızım 5 aylık ) sana vermem diyor almaya calisirsan seni vururum diyor kendisi jandarma üstelik. 7 bin tl maaş aliyor bana ne kadar nafaka baglanir 40 bin tl. lik bilerzigim var evi terk. etmek istiyorum yanima alma hakkim var mi vede kaynanama tazminat acmak istiyorum kesinlikle bana ne kadar öder?
Kaynanama tazminat davası açabilir miyim, eşim bebeğimi alabilir mi?