Eşim denen zaatla boşanma arefesindeyiz kaynananın etmediği hakaret kalmadı bana en son sen kendini deldirdin nereye boşanıyorsun daha dedi. Annem kız kardeşim elitlerim hepsi şahit. Boşanma davasının yanında onu da dava edebilir miyim?
Cevabın nedir?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
bunu davaya koyarsan tazminat alırsın, lakin ayrıca hakaret davası açabilirsiniz
10 Yorumla - +1 yıl
Kaynanan bakire herhalde oglunuda leylekler getirmis
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. edebilirsin hakaretten içeri bile girebilir çünkü kanunen hakarette bi ceza bildiğim kadarıyla
10 YorumlaTabiki dava edrbilirsin zor bir dönem eger eviniz arasinda mesafe varsa birdaha muhattap olma bence hicbiriyle
10 YorumlaElbette edebilirsin.
Yaşına başına bakma ve gereken maddi cezayı alması için maddi ve manevi davanı aç. Kaç yaşında kadınsın kızım dediğin kişiye nasıl böyle ahlaksız bir şey diyebilir.10 Yorumla- +1 yıl
dava et böyle kaynanalar sürüm sürüm sürünsün az terbiye ögrensinler ya igrenc bi sey böyle laf mı olur
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Edersin, kanıt toplamak icin ses kaydı filan alırsan daha işin kolay olur
10 Yorumla - +1 yıl
Edebilirsin tabi ki. İyi bir avukat bul söylediklerinin hepsi için güzel bir dosya oluşturulur.
00 Yorumla - +1 yıl
Edebilirsiniz efendim ama ayrilmadan bence yapmayın
00 Yorumla - +1 yıl
Et kız pislikler konuştuğu lafa bak senin oğlunda adam olsaydı. boyle olmazdı. allaha havale et onları belalarini bulurlar zaten
10 Yorumla - +1 yıl
Evet edebilirsin ayrıca ki bence etmelisin davaya gelmesi bile ürkütür onu terbiyesiz
00 Yorumla - +1 yıl
Hakaret etmiş, tazminat nedenidir, dava açarsın.
10 Yorumla - +1 yıl
Kaynanıda dava et tam olsun
024 Yorumla- Soran+1 yıl
Edeceğim zaten
- +1 yıl
Eşinle neden boşanıyosun
- Soran+1 yıl
Sorumsuzun teki çünkü. Ne evle ilgileniyor ne bir şey doğru dürüst eve bile gelmiyor çabalamaktan yoruldum. Evde telefonu hep kapalı asla açmıyor milyon kez kavga ettik olan bana oluyor vuruyor
- +1 yıl
Eşin sorumsuzsa ondan sana koca olmaz hem kadınıyla ilgilenecek hem eviyle eve gelmiyorsa hayatında başka biri olmasın sen niye çabalıyosun canım benim telini kapatmaması gerek kavga etmesi yanlış olan sana olmaması lazım işte kadına şiddet hayır kadınlar çiçek ve bir güldür siz kadınlar vurması bile yanlış kendinden soğutur kadınını
- Soran+1 yıl
Çabaladım çünkü evliliğimi ayakta tutmak istedim şu an hiçbir şey hissetmiyorum ona karşı. Sanırım beni cepte gördü şimdi de peşimden koşuyor yalvarıyor ama benim için bir anlamı yok ha bu adam yapmış ha sokaktan geçen bir adam
- +1 yıl
Senin üzülmene dayanamam kıyamam sen çok kıymetlisin benim için napıyım kadınlara şiddet olunca dayanamıyom kalbim sızlıyor allahın emanetisiniz sizler bizlere
- Soran+1 yıl
Teşekkür ederim ama olan oldu o iğrenç anasını da dava edeceğim yaş falan dinlemem
- +1 yıl
Kadın olarak ne kadar çabalarsan çabala boşa gider herşey senin gibi çiçeği soldurduktan sonra hiçbir anlamı yalvarsın ya da peşinden koşsun seni cepte görüyor demekki kadın olarak hiçbişey hissedemezsin zaten seni kırdıktan sonra ve değer kıymet bilmedikten sonra kendinden soğutturmuş bu saatten sonra affet desede olmaz sende bitmiş sen değerli bir kadınsın ama kıymetini bilememiş
- +1 yıl
Rica ederim güzel ve çiçek kadın senin şiddet görmene gönlüm razı değil kadınlar herşey demek senin için üzüldüm canımın içi takip edebilirmisin beni seni merak ettim aklım sende kaldı çiçeğim🌹
- +1 yıl
Kaynanan denilen naletide şikayet dava et mahkemede uğraşsın
- +1 yıl
Yazdığımdan rahatsız falan olmadın değilmi canım
- Soran+1 yıl
Canım demezsen bir problem olmaz
- +1 yıl
Tamam güzel kadın canım demem kusura bakma sizinle tanışmak isterim sizi merak ediyom sizi kendini üzme kıyamam
- Soran+1 yıl
Ben istemiyorum
- +1 yıl
Ben istemiyom derken benle konuşmak mı istemiyosunuz
- Soran+1 yıl
Evet, arkadaş aramıyorum amacında belli zaten
- +1 yıl
Amacım kötü olsa sana güzel sözle gelmem ciddiyim sizinle evlenmek isterim ilk önce arkadaş olmak
- +1 yıl
Konuşmak isterim tanışmak isterim
- Soran+1 yıl
Yazma
- +1 yıl
Amacım kötü değil zaten derdin çok ben cidiyim evlenmek isterim rahatsız ettiysem özür dilerim
- +1 yıl
Kötü biri sandın beni ama öyle değilim
- +1 yıl
Beynine koyduğum abazasına bak gelmiş burda karıyı tavlamaya çalışıyor oda senin o ananı ben… skk
- Soran+1 yıl
@Emirhan2626 abazalık işte
- +1 yıl
Lan sen manyak mısın, geceler sessiz? Kadın zaten bir sürü problemle mücadele ediyor, gelmiş normal bir soru sormuş, seni adam yerine koyup cevabına cevap yazmış, sen yavşıyorsun buradan, ahlaksız pis herif, beyin ölümün gerçekleşmiş senin.
- +1 yıl
Hakaret davası ama gerrk yok
00 Yorumla - +1 yıl
Et kız dava hiç durma
10 Yorumla Ayrı dava açarsın
10 Yorumla- +1 yıl
Vay kaltak
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Kime diyosun?
- +1 yıl
Gaynana na
Edersiniz sana birşey sormak istiyorum
00 YorumlaEdersin
00 Yorumla- +1 yıl
Lafa bak ya
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Edebilirsin
10 Yorumla Et et beter olsun 😂
00 Yorumla- +1 yıl
Et durma
00 Yorumla - +1 yıl
Kesinlikle etmelisin
00 Yorumla - +1 yıl
deldirdim ne demek
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Hakaret suçu bir kimseye onur şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek veya sövmek suretiyle gerçekleşen bir suçtur. Hakaret suçunun basit ve nitelikli olmak üzere 2 hali mevcuttur. Basit hakaret suçu Türk Ceza Kanunu’nun 125. Maddesinin 1. fıkrasında düzenlenmiştir. İlgili Kanun maddesinin 1. fıkrasına göre;”Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilat ederek işlenmesi gerekir.“
Olayınızda kaynananız tarafından size karşı sarf edilen sözler verilen kanun maddesi kapsamında basit hakaret suçunu oluşturmaktadır. Hakaret suçlarında yetkili mercii ikametinizin bulunduğu yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Savcılığa bir şikayet dilekçesi vererek dava açılır. Hakaret suçu bakımından görevli mahkeme Asliye Ceza Mahkemesidir. Açacağınız hakaret davasında hasım kaynananız olacaktır.
Ancak boşanma davasını eşinize karşı Aile Mahkemesi’nde açacaksınız. Bu sebeple iki davanın konusu ve tarafları gereği bir arada görülmesi hukuken olanaklı değildir. Hak kaybı yaşamamanız adına avukat yardımından faydalanmanızı tavsiye ederim.