Aileme dava açabilir miyim?

23 yaşındayım , liseden beri annem beni okul konusunda ordan oraya sürükledi. üniversite zamanı Sakarya Üniversitesi kazandım , orda yapamazsın ben seni İstanbul'da özel üniye göndericem dedi. Özel uni de okurken kendi maddi sıkıntılarından dolayı kayıt olduktan 1 ay sonra seni burdan alıyorum ister git ister gitme kesin dedi.1 sevgilim vardı hazırlanan tekrardan. Yazın ona benim puanım Kütahya ya tuttugundan onu da kütahya ya yazdırdim. Kütahyaya yatay geçiş yapicagimız an şehri beğenmedi istersen okutabilirim İstanbul'da dedi ve 1.94 ortalama 0.18 e düşmüş olunca gitmeyince kabul etmedim ve Kütahya'da kaldım. 1 sene sonra Kütahya karışık orda okumanı istemiyorum diyerek 1 yıl daha hazırlanma mi istedi ve Kocaeli yazicaksin diyerek kocaeliye gönderdi. Ve ben okumayı bu kadar çok severken ailem yüzünden okuma sevkimden oldum. Benim yaşıtlarim is guc halindeyken ben hala 2 sınıftayım. şu an 2 sene diplomamin sağladığı işi yapicakken hala 2 sınıfta ailemin belirlediği hayatı yaşıyorum bu konu yüzünden okulu bırakıp artık is hayatına girmeyi düşünüyorum. Ailemi maddi ve manevi tazminat davası acabilirmiyim. Hak iddaa edebilirmiyim. Yolun sonunda fiziki ruhi psikolojim bozuldu. Ve hiç birsekilde yoluma birşeyleri koyamiyorum. TEŞEKKÜRLER :)
Aileme dava açabilir miyim?