Genel şimdiki insanlardan bahsediyorum üstüne basa basa
Flörtü aşıp ilişkiye başlayamamak çağın vebası sayılabilir mi?
Genel şimdiki insanlardan bahsediyorum üstüne basa basa
Kesinlikle katılıyorum ama bence çağdan dolayı mı bilmiyorum ama insanlar ilişkiye artık sıcak bakmıyor veya biraz daha aç gözlülük yapıyorlar. Tabii ki herkes adına konuşmuyorum. Şunu söylemek gerekirse flörtöz olmak kavramı bu nedenle oluşuyor. Birçok flörtü olan insanlar aslında elemelere katılan oyuncuları seçiyorlar ve bu elemelere her zaman başka birisini daha ekleyebiliyorlar. Hal böyle olunca şu daha iyi bu daha iyi bunu biraz bekleteyim belki bu olur buna gerek kalmaz gibi düşünüp hesaplıyorlar. Buna yedekte tutma diyoruz. E böyle olunca insan bakıyor çok uzadı ve yıprandı artık sabırsızlık oluşmaya başladı ve ardındaki güvensizlik oluşmaya başladı. Neden güvensizlik oluşuyor çünkü birini bekletirken çok iyi gidiyor ama bahaneler her zaman bahane olduğu barizdir. İnsan anlıyor uzattığını ve başkası olduğunu düşünüyor veya çabuk terk edebilecek biri diyor flörtü sonlandırıyor. Bazı yedekler böyle eleniyor. Sürekli yeni flört yapıla yapıla bu kısır döngüde asla sevgili olunmuyor. Bu konuda flörtöz olan sen ben olmasakta biz o güvensizliği hisseden ve sonrasında flörtü bitiren kişi olduğumuz için sevgililik aşamasına geçemiyoruz veya başka flörtler gelince biz eleniyoruz.
Bu arada seni linçleyenler detayını linçlemişler sorunu değil. Detay biraz kendini 1000 flört yapıp eleyen kişi gibi göstermiş onlarda bu duruma sitem etmişler hahaha
Sayılabilir. Sizin kuşağın talihsizliği odur ki bir çok temel eğitimden mahrum yetiştiniz. Elbette bunun suçlusu hocalarınız değil. Onlar bir şeyler öğretmeye çalıştı ama sistem önlerini kesti. Her neyse siz bizim aldığımız terbiye ve hayat dersinin onda birini bile almadınız. Kafanızı başka şeylerle doldurdular. Bunların en iyi örneklerinden biri de Amerikan sinema sektörünün kendilerinin bile izlemediği ucuz dandik filimleri bize satması. Ne vardı o filmlerde? Hatırla! Hiç değişmeyen bir sahne.
Soyunma odasında iki ponpon kız üstünü değiştirir. Biri diğerine sorar
''En son ne zaman biriyle yattın?''. Diğer kız yüzünü ekşitir. Sanırsın ki babasını kaybetmiş. Ve der ki ''Sanırım 4 yıl önce'' sonra soruyu soran kız dehşet bir haber duymuş gibi çırpınır ve ''Aman TAnrım nesin kızım sen rahibe teresa mı? birileriyle yatmadan nasıl dayanıyorsun?''. Bak işte sana mükemmel bir maniplasyon örneği. Kafanız hep bunlarla dolduruldu. SAndınız ki sevmek demek karşı cinsle yatağa girip oynaşmak demek. Eğer seni yatağa atıyorsa seviyordur atmoıyorsa sevmiyordur. Yıllarca bu zanla yaşadınız. Aşkın adını yiyişme koydunuz, partneriniz işi bitince bitti dedi. Sonra siz hiç ders almadan seviyorum ayağaına yiyişmeye devqm ettiniz. Hiç öğrenemediniz sevgi bambaşka bir şey. Bu yüzden sağlıklı bir birliktelik kuramıyorsunuz.
Nedense senin gibi amcalar da bizim gibi genç nesil kızlara abazalik yapıyor çok sorry ahlak dersi veriyordun
Senin için demiyorum da bizim nesile dem vuranlar genelde bizim nesilin kızlarına yürüyorlar da o yüzden şey ettim
Maalesef öyle
Hadi Z kuşağını bir ton eleştirdik ağır da konuştuk. Bir tane de güzel bir şey söyleyelim de gönlünüzü de alalım. ŞAnslı olduğunuz çok ciddi bir konu var. Benim çocukluğumda sıcağı sıcağına diye bir tv programı vardı. Ve o yıllarda sansür denilen şey şimdiki kadar yoktu. Yani tv de sigara içen insanların sigaralarının mozaikle saklanmadığı yıllardı. İşte o yıllarda sıcağı sıcağına programı memlekette işlenen ne kadar hunharca suç varsa canlandırma yaparak detaylarıyla anlatır ve sonunda ölen maktülün cesedini sansürsüz şekilde gösterirdi. Mesela bir programda kadının teki cinnet geçirmiş. İlk okula giden çocuğu ağlayıp duruyormuş. Kadın sussun diye eline şokella tutuşturmuş. Ama çocuk bir taraftan şokellasını yerken öbür taraftan ağlamaya devam ediyormuş. Sonunda kadın kayışı sıyırıp mutfaktan ekmek bıçağını kaptığı gibi kendi çocuğunun kafasını boğazdan kemsiş. Tam koparamamış. Ikı parmak kalınlığındaki bir et tabakası kafayı hala tutuyordu. Ve bunu sansürsüz 3 saniyeliğine gösterdiler. O programı izlemediğiniz için ne kadar şanslısınız :D
Aman allahım kabus gibi bir program sizinki iyiki izlememişim ben. Gerci şimdiler de çok daha kötü şiddet cinayetler görüyoruz da. Bence yine en iyisi sizin devir eski erkekler kalmadı artık o saf sevmelerde.. Sizin nesil için tek eleştirim kadınları 2. sınıf olarak görmenizdi
Bu zamanda bir kadınla gerçek anlamda ilişki kurabilecegimi düşünmüyorum. Yüzde sekseni laçkalaşmış, onun bunun kucağında geziyor, bı değer algısı oluşturamadan toplumdan yok olup gidiyorlar her geçen gün.
Belki bir yerlerde kaliteli kadın vardır ama bu samanlikta iğne aramaya benziyor. O yüzden ilişkileri sadece cinsel ilişkiyle kısıtlamak bana daha mantıklı geliyor

Kişi herhangi bir sorunda kaçıyorsa değer vermekten uzak duruyorsa dediğim dedik çaldığım düdükçüyse anlamıyor ama anlaşılmayı bekliyorsa kendi hatalarını örtüp karşısındakinin en ufak hatasını duvara asıyorsa zaten bir ilişkiye hazır değildir. Bu saydığım maddelerde o kişiyi tanıdıkça gün yüzüne çıkıyor tabii. Bir de şu var kişi karşısındakini hatalı damgası yapıştırmamalı kendini de buna maruz bırakmamalıdır ilişkilerde herkes kendince haklıdır ortada haklı ya da haksız suçlu ya da suçsuz aramak yapılan asıl yanlıştır. Sakinlik konuşabilmek anlamak için iletişim kurabilmek şeffaf olabilmek önemlidir. Ben düşüneyim o da benim zihnimden geçeni düşünebilsin demek ahmakçadır; kimse kahin ya da müneccim değil en nihayetinde. Kaçmak susmak uzak durmak soğumak basittir. Zor olan çözüm yolu aramak orada kalabilmek daha iyi için çabalayabilmektir.
Çok güzel yazı
Sen de öylesin teşekkürler✨
❤
Cevap
112Cevap
Benim ki alışkanlık değil, bir seçim. Şu an iş hayatım bir ilişkiden daha önemli. Geleceğimi inşa ediyorum ki bu değerli bir durum. Evlenmek veya bir ilişkiye başlamak zor bir şey değil.
Hm çok haklısın da ironi yaptığımı umarım herkes anlamıştır 🌸
Ah sen ve bireyselliğin hayranım şu huyuna
Sorun tam olarak sorumluluktan kaçınmak bence. Ev geçindirmek bütçe hesabı yapmak kazancına bi aileyi ortak etmek sorumluluklarının gereklerini yerine getirmek gibi olgulardan kaçan bir toplum haline geldik bence. Baksanıza herşeyi yapayım ama kimseye hesap verecek şekilde bağlanmayayım mantığı her geçen gün artıyor.
Ne zaman sorumluluk alan bir toplum anlayışına geri dönersek o zaman bu durumlar da aşılacak bence.
Kısacası seninle herşeye varım, sevişelim öpüşelim gezelim tozalım, resmi bir bağ olmasın sıkılırsam ayrılmak iki dudak arasında olsun.
Faturaları düşünmeyelim. Evmiş eşyaymış çocukmuş maaşmış ev geçimi için çalışma zorunluluğuymuş kiraymış ev kredisiymiş araba ihtiyacıymış. Bunlara hiç bulaşmayalım. Ne güzel İstanbul dimi?
Önce yaşına baktım sonra yazdım. Aramızda tam 21 yaş var. Şimdilerde teknoloji olması biraz erkekler için fırsat galiba. Benim zamanımda mIRC ve Hotmail vardı. Mırc dan ayarlar hotmaile davet ederdik. Gerçekten buluşma oldu konuştuk sen gel dedi evlenelim diye yurt dışına ben gitmem dedim ayrıldık. Şimdiki uygulamalar daha çeşitli ve bol. Erkek ya da kız tanışıyor buluşuyor saçını sevmedim havalı değil biraz fakir ezik gibi bahaneler üretip sürekli o günkü ruh haline göre hadi ayrıldık mesajı. Bence şimdiki nesil sorumluluk nedir bilmiyor. Hayat hep ayrıl yenisini bul. Instagram dan anlaşıp buluşmadan ayrılanlar var herkes eğlenceye vurmuş. Çok uzun oluyor yazınca neyse olay bu yani
Niye bi kaç arkadaş linçler gibi konusmus anlamadım. Flörtsel bir takım mevzular çıkardılar kimin eli kimin cebinde belli değil üstelik her an konusma sonlanabiliyo. Manit yapsa hayırlı olsun diyosun seni seviyorum derse de ben de seni diyosun.
‘konusamam yalnızca nikah. mottom budur artık 😬🧘♀️
O arkadaşlar kendi çaplarında ayar vermeye çalışmışlar da olmamış çok:)
Şey mottosuu daha iyi değil mi gelinlikle çıkarız kefenle döneriz ahahah
O ikinci evre 😀
Kronik bekarlık çağın hastalığı. :) Kimse için huzurumu bozmak istemiyorum sanırım şu an. Nokta atışı yapıp bu konuyu kapatacağım tamamen.
İlişki sizin için neden huzuru bozmak oluyor?
Yanlış anlamayın birkaç erkek daha bu şekilde yazdı da erkeklerin bakış açısını merak ediyorum
Anladım sanırım yapılan , yaşanılan her şeyin en iyi şekilde olmasını istiyorsunuz. Çok mantıklı. Nokta atışı yaptığınız zaman görüşmek dileğiyle:))
İnsanların evlenmeden önce birbirini tanıma sürecine sevgililik denir. Artık sevgili olmak için bile flört diye ayrı bir süreç çıkartmışlar yakında flörtün de alt kademesi çıkarsa hiç şaşırmam. Benim için bir kişi ya sevgilindir ya da değildir öyle 10 kişiyle konuşayım birini seçeyim sevgili olalım gidi şeyleri doğru bulmuyorum.
o kadar doğru bir yorumki
Şiu anki yasal düzenlemeler ve özellikle de 6284 sayılı yasa yürürlükte kaldığı müddetçe aklı başında hiçbir erkek ilşkisini evlilik düzeyine veya birlikte yaşama düzeyine taşımaz, taşımamalıdır da... Mevcut yasal düzenlemeler erkeği kayıtsız, şartsız ve tartışmasız şekilde hayatında bulunan kanının (özellikle de karısının) kölesi olarak tanımlamaktadır. Bildiğimiz kölelikten tek farklı erkeğin parayla alınıp satılamamsıdır. Onun dışında evli her erkek kanunlarla karısına köle olarak verilmiştir. Evli kadın kanunun verdiği bu hakkı kullanıp kocasını köle gibi kullanır veya kullanmaz o kendine kalmıştır... Erkeğin bu kölelikten kurtulması aynı eski çağlardaki kölelik gibi köle sahibinin yani karısının azat etmesiyle veya para 8eskiden köleler fidye ödenerek azat olurdu şimilerde erkek bu kölleikten ancak nafaka ve tazminatla kurtuluyor) kanunu ve hukuku bilen hiç kimse bunun böyle olduğunu inkar edemez
bence kötü ya da mantıksız bir durum değil ciddi ilişki istemeyen evlilik şimdilik düşünmeyen biriyim o yüzden birden çok flört ediniyorum çünkü neden olmasın sjhsbshgshs bir sevgili mutlu ediyorsa sen bi de 3-4 tanesini düşün hgsvdhsdhsd devir hız devri ve güvensizlik devri birinden aniden tekme yiyip üzülme olayı artık demode biri gitti kaldı 3 yola devammmm gelsin yenisi dfbfjfh
Huhuvvvv
Sanal üzerinde, hikayeye yanıt verme suretiyle ortaya çıkmış, henüz yüz yüze gelmediğiniz insanlarla yaptığınız günlük muhabbetleri flört olarak sayıyorsanız evet, haklısın.
Aman tanrım laf soktu
Canları sıkılıyor flört edelim diyorlar , ciddi ilişkiye hazır değiller. Veya duyguları o kadar yoğun olmadığı için ciddi ilişkiye dönememe sorunları yaşıyorlar. Bu duygu hisseden taraf için epey çekilmez bir hâl alsa da insan bunu sürdürmeye devam ediyor belki bir yere bağlarız açısından ama karşı taraf flört dışına çıkamıyorsa ciddi problemleri var bence. Hoşlanmadığınla da flört etmezsin be arkadaş !
Herkes daha iyisini bulurum diye düşünüyor, ya da flört sırasında ön yargılı oluyorlar. Zaman tanımak önemli bir iki kere görüşüp anlayamazsın birini. Ayrıca flört aynı anda birden fazla olabilir bu yanlış bir şey değil kendine en uygun kişiyi arıyosun sonuçta. Flört sırasında kimse sadık olmak zorunda değil.
Flort yapmak hele aynı anda bir sürü yapmak bana aşırı kötü geliyor. Bir sürü kişiyle konuşuyorsun sonra arasından seciyorsun falan. Yani ben sevgili olduğum kişiye aşık olmak isterim ve aşk bu şekilde olmaz. Birine aşık olursun sonra flört edersin ona okey ama gidip de instadan güzel / yakışıkli bulduğuna yürüyüp aynı anda bir sürü kişiyle flört edip sonra da sevgili olmak midemi bulandırıyor
Uzun ilişkim bittikten sonra hiç kimsenin sevgisine güvenemedim yapamıyorum olmuyor :( olmayacağını bildiğim halde flört yapıyorum (hep değil :D) sonra kesiyorum konuşmayı ya da karşı taraf kesiyor, artık böyle de yapmayacağım bunaldım :(((( en iyisi yalnız kalmak bir de onu özlemek
yek kafasi oć erkekler yuzunde biri geldi babamdan istedide ben mi varmadim
1000 kişiyle flörtleşecek kadar midesiz olmadım hiç , ikinci olarak yalnızlık güzel kimseyi çekemem :D
Yalan inanmam..
İnanmazsan inanma be deli :D
Çağın vebası dış görünüşe göre karakter hakkında önyargılı davranmak , tek amacın iyi görünmek ve popüler olmak o yüzden her zaman dış görünüşü en iyi olan partneri aramaya çalışmak karakterini umursamadan... popülarite el alem ne der sorunsalı !! Yabancı gelmedi değil mi?
?
Bunlar çoğu insanın yaptığı şeyler , örnek vereyim beni daha ii anlayacan , eğer bir erkek yakışıklıyasa ve kıza yazıyorsa hoş çocuk oluyor, ancak tipsizse ve yine aynı kıza yazıyorsa spık , yvsak karaktersiz srefsz oluyor...
evet, her hoşuna gidenle flört etme özgürlüğü var günümüzde.. ben buna genişlik diyorum, ilişkiye başlayacağın kişiden hoşlanırsın, seversin, aklında hep o olur.. şimdi ise bir kişinin telefonunda 5 kişinin flört mesajları, bu da tabi böyle laçkalaşmış durumlara sebep oluyor
Sonunda birisi farketmiş bunu. Evet sanırım ben de öyleyim. Flörtlerim cilt cilt roman olur. İlişkilerim arkalı önlü bir a4 ü doldurmaz 🤣🤣
Bende de aynısı oluyor ama sorunun bende olduğunu düşünmüyorum.
Çağın sorunu sorumluluk altına giremiyor, o ağırlığı görünce bıcıyorlar.
Yalnızlığa o kadar çok alıştım ki biri sevgili olmak istese dahi korkuyorum yapamıyorum galiba.
Bennn
Bu flortu kim buldu yahu. Insan gibi ilk basta tanisirsin kisa tutarsin tanisma faslini. Kafan uyuyorsa, seviyorsan takarsin koluna baslarsin iliskiye. Uymuyorsa da yol verirsin. Milletin zamanini bos yere calmazsin. Insanin kafasini da karistirmazsin biz neyiz diye. Ben net bir insanim. Belirsizlikleri sevmem. Flortte bu bakimdan en sevmedigim seydir.
Sen de olabilirsin. Millete açıklama yapmaya gerek yok. İsteyen istediği gibi yaşayabilir tabi ülke şartları yaşamaya elverirse:)
Ahahah ahlak bekçileri gelmiş
Ahlak bekçileri derken beni mi kastettin? Ben kötü bir şey söylememiştim.
Yoo senin için demedim hani açıklamak zorunda değilsin dedin ya bak dedim gelmiş şimdiden ahlak bekçileri
Tamamdır o zaman:)
O kadar haklı bir tespit ki, söyleyecek söz bulamadım...
Konuş, anlaş, alış, sev sonra biz neyiz? -Flört...
Küsüm Sana da neyse
Sebebini biliyorum da ne söylesem boş
Bence de
Tek flört tercihim oluyor her zaman, aynı anda birden fazla kişiyle konuşmak flört bile olsa doğru gelmiyor bana.
Bekarlığa gelince kendi adıma konuşmak gerekirse benim tercihim, ciddi ilişkiye hazır değilim henüz. Ayrılık da son derece normal geliyor bana daha doğrusu hayatın gerçeği..
nasıl nerden flört yapıyorsunuz buluyorsunuz anlamıyorum ya. ben nereye elimi atsam reddediliyorum. takipleştiklerim beni silip çıkıyorlar. bilmem isteğimi siliyorlar engel atıyolar. bir kıramadım şu talihi
En iyisi hiç birine bulasmiyorum kafam rahat. Burda sana bir çoğu boş yapmış
Evet ya sacmasapan ahlak dersine girmişler:((
Toplum ne alaka bir iş olmuyorsa olmuyordur zorlamak yanlış olur
Tuh toplumu da dahil ettim bak
durum bozuk buralardada. bence öyle cok flörtlükte olmuyor artık. az once güzel bir kıza sordum samimiyiz. arkadasım. yok len talip diyor. erkekler cekingenleşti. kızlar burnundan kıl aldırmamaya basladı. sonuc yanlız basına tutulan kiralık evler
Hayatımda hiç flört etmedim galiba, flörtlük tam anlamıyla nedir bilmiyorum.
Ilk tanışma evresi
Tamam da bu tanışma evresinin bir amacı var mı? Eğer sevgili olmak için tanışılıyorsa kimseyle bu amaçla tanışmadım.
Flört yapınca bekar kalmış mı sayılıyor? Bu da yeni çıktı herhalde.
Siz yanlış okumuşsunuz sanırım
Flört yaptıktan sonra bitirmek demek istiyorum
Çünkü kimse kimsenin istediği şeyler için uğraşmıyo herkes kendi için yaşıyor. Deneme yanılma yöntemi gibi olmaz bu işler, o kalbin kapağı zor açılan bir şey olmalı ki bir anlamı olsun bence.
İnsanlar artık kendi kendilerine yetecek bir hayat kurup, buna kimsenin müdahale etmesini istemiyorlar. İlişkiler sorumluluk getirirken, flört bu konuda kişiyi rahatsız etmiyor.
Çok doğru. 10-15 yıl öncesine kadar hayatımızda yoktu flörtlük ancak asıl olması gerekenin yerini aldı. Daha iyi arayışının sonlanmayacak bir arayış olduğunu fark etmesi lazım insanların.
Piyasadan haberim yok Benim zamanımda tanışılır buluşulur işin adı konur rengi belli olurdu Şimdiki durumda internetin etkisi büyük rol oynuyor olabilir
Gerçekten değişik bir devirde yaşıyoruz değer verilince değişen egosu artan insanlar oluyor sonra neden doğru insanlar çıkmıyor sızlıyorlar hep yanlış insanlar hayatlarını alıyorlar...
Yaş 21 yazıyor ama 1000 flört diyorsun 😄
sen yakında tüm memleketi flört listenden geçirirsin gibi asdfg
Genel şimdiki insanlar için 1000 flört dedim bizim için gelinlik giyer kefenle çıkarız durumu ahahah
Valla benim yaş 29 öyle kalabalık bi flört listem bile yok ama dediğin gibi bekarlığa da devam😄
Kesinlikle öyle, canım cicim ayları güzel ama kimse ilişkiye cesaret edemiyor, haksız da sayılmazlar Heli.
Güvensizlik ve kimseye bağlanmak istememe durumu sanırım 🤔ama doğru kişiyi bulabilmek için doğru kisi olmak gerekiyor biraz da..
Aynisi bende var ama cok olunda daha iyi
flört neydi dostum şey mi YİNE YANGINLAR YİNE BEN!!!
Şikayet eden de net değildir. Karşı tarafı kaybetmemek için onun oyununa ortak olursan , flört uzaaaar gider.
Eskiden erkeklerle flörtten ileriye gitmiyodum şimdiyse erkeklerle arkadaşlıktan ileriye gitmiyorum
En mantıklısı bence
x) x)
Bence yanlış flört sevgililik aşamasına geçiliyor ondan sonrası bi şekilde bitiyor sanırım bölüm sonu bu olsa gerek bu olayın bagını bulmalıyız
vebalık bir durum yok sorarsın direk ya kabul eder ya etmez hayatından çıkartırsın düşünmeye gerek yok böyle şeyleri.
flort nedir bilmem.
ben tsnirim tanisirim.
uayrsa ekime uynazsa. herkes yoluna bu kdr basit.
sacmw span seylerre ayiracak 5 dk bile yok.
100 kişi ile çıkıp bekar kalmak çok doğal nefes alan herkesi hayatına alan biri ne evlenmek ister nede birileri onunla evlenmek
Günümüzdeki en büyük sorunlardan biri, flortlesme aşaması çok güzel gidiyor, ilişki aşamasında bir sekilde bitiyor.
Ben flört sevmem, saçmalık bence, kadınların işine geliyor ama pek hoşlarına gidiyor 😒
Flört kaynıyor her yer insanlar ciddiyeti unutmuş durumda çağ bahane.
cebren zorla demek değilmi
Konuş Konuş buluş sonra başkası evet bombok oldu hayat kizlarin yedeği çok ciddi olamıyorlar
Yuva kurmaya cesareti olmayan angutlar çağındayiz...
Bence artık bireysellik ön planda olduğu için kimse başka birisinin sorumluluğunu almak istemiyor
Flörtten anlamam. Ciddi değilsen flört bile yapmayacaksın
Malesef ama bide yaşanan hayat var o yuzden ileri gecilemiyo yani şartlar
ikisinden birisinin “biz şimdi senle neyiz?” sorusunu sorması lazım ki sevgililiğe geçilsin 😀
Biz eskiden hemen olurduk. Şimdi herkedin aklı dikişte oyüzden sonu gelmiyor
Herkes inkar ediyosa bu 100 tane flörtü olan kim la
Herşeyi çabuk tüketir olduk sevgiyide sabır yok mücadele desen hak getire
Hayatiniz demek ki o kadar boş ki flört yapmaya vakit ayirabiliyorsunuz
Maalesef öyle. Kendim için değil ama. Flortum olmadı hiç
Millet cabuk sikiliyo doyumsuz kimsenin kimseye tahammulu kalmamis normal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?