Fikir ve düşünce olarak ortak noktalarımız olan bir eşim olsun istiyorum, Ben risale-i nur okuyorum, dindar birisiyim, ve benim gibi risale-i nur okuyan mümkünse çarşaflı bir eşim olsun istiyorum, Tabiki mentalite olarak aynı yolun yolcusu olduktan sonra karakter ve fıtrat olarak da uyuşabilmek çok önemli mesela aşırı kıskanç, ya da alıngan birisine tahammül edebilir miyim, ya da çok sinirli tembel vesaire karakteristik özelliklerini de iyi analiz etmek lazım karşı tarafın, aynı şey benim içinde geçerli bana bir ömür tahammül edecek birisini bulmak zor biliyorum ama imkansız değil, böyle düşünen genç birisi varsa evlenmek ve bir yuva kurmak çok istiyorum, Ama gelgelelim uygun aday yok, hem okuyorum hem çalışıyorum maddi durumum yerinde işimde var, Yakışıklı ve bakımlı da bir gencim, Fiziğim de düzgün, uzun boylu ve kalıplıyım, böyle kibirle kendimi övmek için yazmadım elbette, Bana bu imkanları veren Allah, Kendi sıfatlarını bu şekilde tecelli ettiriyor, bu açıdan mutluyum, Hoş, Özgüvenli muhabbeti tatlı genç bir eşim olsun istiyorum, Ama gelgelelim bir türlü nasip olmuyor acaba buradan bulabilir miyim, ya da böyle birisi nasıl karşıma çıkar, Sonuçta insanlar dinsizliklerini bile açık açık haykırıyorlar özgürlük ve medeniyet adı altında her türlü rezillikleri yapıyorlar, gidipte dışarıda orada burada kendime flört bulmak, sevgili yapmak ya da kafama göre yaşamak sefalete atılmak kolay, Ama Allah'ın razı olmayacağı işlerde mutluluk aranmaz, Zaten ben dalalette ve gafletle Allah'ı unutan ve nefsine tapan birisi ilede huzurlu bir ilişki yürütemem, yürütsem bile Allah'ın razı olmayacağı işler yapmaktan korkarım, Ben Helal bir kazançla, helalinden yuvamı islam ahlakı üzerine kurmak istiyorum, Bunu samimi tüm kalbimle istiyorum :)) Aradığım kişide Ahlaklı olması, İlmi enaniyeti ve taassubi tarafgirliklerinin olmaması kriterim, ( Beş vakit namazını kılması, İslami kriterlere göre yaşaması, tesettürüne çok dikkat etmesi vb. Yazmıyorum bile onlar olmadan zaten olmaz ) Çarşaflı değildir belki ama ilerde çarşafa girmeyi düşünebilir, ya da risale nurlara muhabbet besliyordur, okumamıştır ama Meraklıdır, Davama gönül verir, yanımda durur bana nokta-i istinad olur, en azından birşeyler öğrenmek ve okumak taraftarı olur, ya da bu asırda dinsizlik ve inançsızlığın bu kadar yaygın oldupu asırda benimle nur risalelerini okuyarak Ehli Sünnet dışındaki tüm inançların yanlışlığını ve bozulmuş tevilleri, bilimsel ve mantıksal argümanlarla çürütmek üzerine mütalaa eder, Bunlar konuşulur, Yeterki beklentilerimi karşılasın, Allah rızası için böyle bir yuvam olsun çok istiyorum, En azından bana dua edin, dua eder dua beklerim, ve benim gibi düşünenlerden yorum beklerim...
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kardeş burda bulamazsin ve burda takilma bence kendi iyiligin acisindan ama insAllah kafana yatan uyusacagin biri cikar karsina.
Benimde sinavlarim var banada sen duanda yer verirsen haci valla cok sevaba girersin
Allah razı olsun Rabbim inşallah zihin açıklığı verir, sınavda başarılar, Ama hayatın kendiside bir sınav inşallah büyük sınavdan geçersin, Sonuçta insan bir yolcudur Ezslden Ebede doğru :)
amin amin
aynen öyle kardesim hayirlisi
Annene söyle köyden bulsun
Sence neden bulamıyorsun peki?
İnsanlar ya onların cemaatinden değilim, ya da bazı görüşlerde aynı fikirde değilim diye vesile olmak istemediler bana nefsani olarak kendi kibirlerinden, bazenden beni küçük gördüler kardeşim bir otuzuna gel daha çocuksun dediler ya da memur değilim, ve evim arabam yok diye, Çok fazla etken var, Beni evlendirmek isteyen vesile olmak isteyenler oldu onda da benzer sebeplerden dolayı kızlar kabul etmedi, bazende çeşitli sebeplerden anlaşamadık ya da birbirimizi beğenmediğimiz oldu, Ailem ve akrabalarım zaten çok da mğbarek kişiler değiller çevremde dinine göre yaşayan kişiler çok az 3-4 yılda hep olumsuzluklar oldu Nasip olmayınca olmuyor yani benimde bazı noktalarda hatalarım yanlışlarım, ayıplarım oldu, Ama birşeyleri zamanla tecrübe ediyor insan
Fızıksel engelın nasıl kı
Tek elimin parmakları küçük, diğer elim normal zaten sadece görüntü olarak biraz farklı duruyor ama ellerimi ve parmaklarımı öok rahat kullanıyorum
Çok rahat
Yaşınız kaç? Meslrğiniz ne? Çok beğendim yazınızı
20 Yaşındayım, Ticaretle uğraşıyorum
Yaşınız çok gençmiş. Çok imrendim uğraşlarınızla
Sağolun Teşekkür ederim, Bir kaç yıldır böyle bir arayış içerisindeyim ama nasip olmuyor bir türlü, kendime uygun birisini bulamadım
Zorr
🤣🤣🤣
Bu ne şimdi? Komik olan ne var anlayamadım? 🤔
Yanlış oldu o pardon e silinmiyor da malum iyi geceler ☺️
İZdivaç için hnm bulmak da burdan zor olur beyfendi daha başka yerlerde denemenizi tavsiye ederim sağlıcakla kalın
Yok sorun değil, Aslında aradığım kriterde birisini bulmam zor olanı, Allah isterse hikmeti de iktiza ederse karşıma çıkarır onub için zor yoktur, ama Allah bu dünyada da kanun koymuş, Çok isteyenler değil bedel ödeyenler, emek verenler birşeyleri kazanıyor, şu an zaten Kemalist rejim var, İnsanlar dinden uzak, çeşitli çok fazla sebep var, çevremde muhafazakar insanda pek yok, Çok da mübarek bir ailede yetişmedim, Sayı olarak namaz kılmayanlar, Kılanlardan daha fazla, 3,4 Yıldır böyle bir arayış içeriisndeyim ama nasip olmadı, Aslında dürüst olmak gerekirsd bu siteye de sırf bu sebepten üyelik açtım, Yoksa sosyal medyaylada pek aram yoktur
Ama burda yoktur gördüğünüz üzere hep ergen ya da zinacılar var burası pek sizin aradığınız kriterler için pek uygun değil gibi tavsiyem çevrenizden araştırma yapmanız belli mi olur dünyanın bi ucundan çıkar nasibiniz bi tanıdığınız vasıtasıyla vs dua edin : )
Doğru çevremde buradan farksız sayılmaz, Pek bir çevrem olduğu da söylenemez gerçi, Ailem ve yakın akrabalarım hiçbiri namaz kılmıyorlar çoğu da sol görüşte ılımlı tatşı su Müslümanları, iman ettik bitti çok düşünme kafasındalar, birşeyler yapmak gerçekten çok zor, yakın bir kaç arkadaşım var beş vakit namaz kılan medrese eğitimi almış risale-i nur okuyan , Medreseden eve evden işe, Arada sosyal faaliyet olarak pikniğe falan gidiyoruz, ya da spor yapıyorum evde Bir avuç kişi dini yaşıyoruz, Benim aradığım kriter için ne sosyal medya uygun, ne İnternet siteleri ne de çevrem bilmiyorum vallahi bir kaç yıldır uğraşıyorum ama nasip olmadı, Allah'ın razı olmayacağı şekilde birileriyle konuşmaktan yine Allah'a sığınırım, Acizim elim yetişmiyor, dua en büyük silahımız, Hz. Yunus A. S balığın karnında kaldığı zamanda duasında diyor ya, Allah'ın Kudreti Hem balıpa yeter, hem karnının içine, hem geceye, hem denize, Hem tüm şartlara, Kurtarabilecek tek Zat odur, Ben de Yunus A. s gibi diyorum herşeye Sözğ geçen, Gücü yeten Zatdan istiyorum, gücü elbette yeter, Milyarlarca insanı yaratıp rızıklandıran zat, Beni isterse hemen evlendirebilir ama Allah Adildir, O Abes iş yapmaz hikmetlidir, Demek ki daha fazla pişmemi istiyor, ne zaman nasibim karşıma çıkacak bilmiyorum ama duayı elden bırakmayacağım bana dua edin inşallah 🤲
İnşallah evlenirsiniz nasibiniz bekliyordur bi yerlerde yanlızlık Allah’a mahsustur Rabbim kimseyi darda bırakmaz karamsarlığa kapılmayın lütfen
Kendinize iyi bakın iyi günler 🌞
Sağolun Teşekkür ederim, Size birşey sormak istiyorum, sonuçta ben evlenmek isteyen ve Allah rızası için kendisine uygun birisini arayan biriyim, Biraz tereddüt ettim sorup sormamak da ama insanlar her türlü ahlaksızlığı alenen yapıyorlarken bir müminin böyle hayırlı bir konuda haya etmesi de üzücü olur, Sizi tanımıyorum belki namaz bile kılmıyorsunuzdur ya da tesettüre dikkat etmeyen birisi de olabilirsiniz, Ama yazdıklarınıza binaen dininize göre yaşayan birisi olduğunuzu düşünerek sorma ihtiyacı hissettim, siz düşünüyor musunuz evlenmeyi, bir yuva kurmayı bekarmısınız, Hemen her konuşan pat diye evlenmiyor elbette Belki anlaşamayız ya da fikir olarak ortak noktada da buluşamayabiliriz, Sizi bu niyetle tanımayı isterim eğer düşünürseniz Dediğiniz gibi buradaki insanların çoğu Allah rızası gözetmeyen kişiler, Ve çoğu da çoluk çocuk, Aslında bende daha dünkü çocuğum yolun başındayım daha, Ama bu hakikatleri öğrenmek nasip oldu, Allah ilim ve biraz olgunluk nasip etti, Ben kendi çevremde bile bana fikir olarak destek vermeyen insanları görünce çoğu zaman memur olmadığım , ve yüzbinlerce param olmadığı için bana evlenemeyeceğimi söylediler, ya da vesile olmak istedikleri kişiler benzer sebeplerden kabul etmediler herkes o kadar maddi şeylere takılmış durumda ki
Hemde açda açıkda değilken zaruret dışı lüks şeyler arayışındalar, Bu insanlardan daha olgun olduğumu düşünüyorum Bu sitedeki insanlarda aynı şeyleri derler diye düşündüğümde çok fazla tanımadığım kişi bana fikir olarak destek verdiler, belki buradan ya da başka bir siteden İnternet üzerinden bulurum aradığım gibi birisini diye düşündüm fıkhi olarak araştırdım ehli sünnet hocalar caiz diyorlar ama evlilik çok da sağlıklı olmaz demişler ve önermemişler pek, Ben uzun zaman mesajlaşmak ve zaman kaybetmek istemiyorum, Eğer anlaşabilirsek sizde düşünürseniz neden olmasın, İslamiyete uygun bir şekilde yanımızda üçüncü birisi bulunaraktan görücü gibi görüşebiliriz, Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum, Yanıt yazarsanız çok memnun olurum hayırlı günler 😊
Yok artık🤣 saol canım ben almayayım hayırlı günleriniz olsun efendim 🤓
Sağolun Allah razı olsun dua eder dua beklerim hayırlı günler