+1 yılBen evlendim ve şu anda boşanma aşamasına gelmiş biriyim. Bir musibet bir nasihatten yeğdir derler. O yüzden kendi deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Umarım bunlar senin yoluna da ışık tutar.
Ben geçen sene üniversite sınavına hazırlanıyordum. Eşimle tanıştığım zaman diliminde sınav çalışıyordum ve o buna itiraz etmemişti başta. Zamanla ilişkimiz ciddileşince ise " Ben çalışmanı istemiyorum." demeye başladı. Onu ilk tanıdığım zaman çok sinirli birine benzemiyordu ama zamanla anladım ki çok sinirli biri. Hiç olgun değil, düşünüp hareket eden biri değil. Aksiyon adamı.
Demek istediğim şu ki; biriyle tanışınca ne kadar sevgi pıtırcığı olursan ol, ona güven vermek için kendinden ödün vermek durumuna koyma kendini. Çünkü ben bu hatayı yaptım ve çok pişmanım. Ben kendimden çok ödün verdim hem fiziksel hem de psikolojik manada.
Şunu unutma ki, seni kısıtlayan, senin hakkını savunmayan, "saygısızlık yapma" deyip seni kendi ailesine karşı aşağı bir pozisyona koyan erkekler de var benim kocam gibi. Bu erkek tipi, her zaman sözünü dinletebileceğini sanır ama yanılır. Sen ne kadar düzgün giyimli, ağır başlı olsan da gereksiz paranoyaları ile her zaman seni darlamayı başarır. Dışarıda yabancı insanların yanında çıtını bile çıkaranayacak hale gelirsin.
Yani seni sebepsizce kısıtkayan, ani öfke nöbetleriyle hareket eden, annesinin onun bunun sözünü çokça dinleyen erkeklerden uzak dur. Madem bu kadar anneci, o zaman annesiyle yaşasın.
Sana her zaman güven verici olsun. Bişeyler gizlediğini hissediyorsan kuvvetle muhtemel gizliyordur. Erkekler biz kadınları " Saçı uzun aklı kısa." diye tasvir etse de biz kadınlar çok hisli ve çok akıllı varlıklarız.
Ona bağımlı olma maddi olarak. Kendi ayaklarının üzerinde ondan bağımsız yaşayabileceğini bilsin ki, kaybetme korkusuyla hareket etsin. Hata yapmasın. İpleri ve kontrolü onun eline bırakma ama güven duyulacak biri olduğunu hissettir.
Kuranı Kerim'de " Eşler birbirinin örtüsüdür. Birbirlerinin giysisidir." der.
Eş olmak çokça sorumluluk gerektirir. En yakının bile olsa, kimseye eşinin kusurlarını açma. Onun kusurlarını ört. Tabi affedilebilir, tolere edilebilir kusurlar ise. Senin bir hatan ya da kusurun olduğunda ondan da aynı hareketi görmek anlamında.
Kadın hareketleriyle erkeğin giysisi olur onu korur, erkek ise hem fiziksel bir kalkandır hem de hayat arkadaşındır.
Doğru kişiyi bulman dileğiyle, sevgiler.
🌸🌸🌸🌸🌸🌸
36 Yorumla
Soran+1 yılCok guzel yazmışsın ben de yaşadım dediklerini söz attim sözlüm cok baskiciydi kıskanıyordu baskı yapıyordu yapmaya başlamıştı bana ben de yüzüğü attim. sonra çok üzüldüm ağladım. gittim konusmaya ama şimdi yazdıklarını okuyunca iyu ki de atmışım. doyorum. yoksa sonum. senin gibi olacaktı aynı senin eşinin gibi paranoyası vardı kıskanıyordu çevreden herkesten
- +1 yıl
Güzel yorum bosandiniz mi
- +1 yıl
@Trakya21cm
Hayır. Şu anda annesinden ayrı. Ben dedim annenle yaşamak istemiyorum.
O kadınla daha ilk tanıştığımda anladım nasıl biri. Eşimin iki ablası var. Biri annesinin kızı biri başka kadından. Baska kadından olan kızın ufak cocuklari vardi. Esimin annesi bu ufak kız çocuklarina bakiyordu. Ben ilk onlarla kaldim. Bu zalim kadın, o cocuklara bakıyorum diye altına yapıyolar, pisler falan diye arkalarindan konuşuyordu çocukların. Adı üstünde cocuk yani. Tuvalet egitimi oturmamis olabilir. Iyilik yapiyorsa Allah rizasi için yapiyor. Ufak ufak bilincsiz cocuklari ayiplamak niye ya? Niye bu kadar içi pis. - +1 yıl
Bu konu hakkında ayrıntılı konuşmak istermisin takıp isteği gonderirmisin
- +1 yıl
@Trakya21cm
Esimle yasadigim sorunlar bir yana, annesi de asiri derece eziyet etti. Ben özümde cok sabırlı ve ağır başlıyım ama beni bile çıldırttı. Ben sadece yaptığım hataları başkaları yapsın istemiyorum. Geçen bir video gördüm. Hani bu youtube da ilişki koçluğu yapan bir adam var. Kaynanalar hakkında konuşuyo. Kaynanalar onların hayatinda olan erkeklerle iyi anlaşan kadınlarla iyi anlaşamazmış. Neden? Çunku onları kendilerine rakip gibi görürlermiş. Karşılarindaki kadın iyiyse kendi kendilerine şöyle düşunürlermis.
" Bu bizden iyi biri. Bu bizden iyi olamaz. Kabul etmiyorum. Bunu bi şekilde kendimden uzaklaştırmalıyım."
Kendilerinden iyi ve üstün insanları kabul edemiyolar. Kim olursa olsun bu böyle. Ister gelin olsun, ister görumce, elti, baldız. Kafaları böyle çalışıyo. - +1 yıl
Haklısın çok dolu olmalısın bu konu hakkında konuşmak istersen takip isteği gönder mesaj yazamıyorum sana
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sadece kendin al başkası gibi davranma. Yapmacık olmaya çalışma. O yüzden bir duruşun ve kendine bir saygın olsun öncelikle.
Öncelikle bir çizgin olsun. Karşındaki insanı tanımak için kırmızı çizgin olmalı ve karşındaki insan bunu anlamalı. Bunu hem bedenini hem ruhunu hem psikolojini ve hem de karakterini korur.
Karşında ki insan sana nasıl meylettiğini bilemezsin. İyi niyetle mi yoksa kötü niyetle mi sana yaklaşıyor. O yüzden dedim ya bir duruşun bir çizgin olsun.
Elbette ki kapıyı aralamadan kapının ardın da kim vardır bilemezsin. Elbette konuşmak hasbihâl etmek icap eder. Muhabbet dostluğun kıvamını artırır. Seni dinleyen kişi sohbetten keyif alıyorsa, seni pür dikkat dinliyor ve etrafı ile ilgilenmiyorsa, sıkılmıyorsa, gözlerine bakıp yüzü tebessüm ediyorsa bil ki en kıymetli zamanı seninle geçiriyor demektir.
Ama kişi seninle sohbet ederken yani sen konuşurken sıkılıyorsa sağa sola bakıyorsa, elinde bir şeyler ile meşgul oluyorsa, ayağını sallıyorsa, yüzüne bakmayıp yere sağa sola bakıyorsa bil ki bu sohbet onun için elzemdir can sıkıcıdır. Bir de sana " hiç yanak vermiyorsun el ele tutuşamıyoruz, yan yana yürüyemiyoruz" diyorsa onun niyeti başkacadır.
Elbette ki insanoğlu bir sır küpüdür. Herkesi hemencecik tanımak pek mümkün olmasa gerek. Ama sen Gönül evini temiz tut ki, gelen de huzur bulsun. Kişi ne arar ise onu bulur. Sen neye talip olmak istiyorsan, onu bulursun. Kimisi Nefes ister, kimisi de Buğday danesi. Neye talip olmak istesen o oluverir.
Rabb' im gönlüne göre versin inşallah...
Bilesin ki; Aşk kıymetli bir nesnedir, herkese emanet edilmez...
20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenip yuvanızı kurmayı hedefliyorsanız, bu hedefi potansiyel adaylarla paylaşmak önemlidir. İlişki hedeflerinizin uyumlu olduğu birisiyle daha büyük bir olasılıkla uzun vadeli bir ilişki geliştirebilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmanızı sağlayacak aktivitelere katılın veya sosyal çevrenizi genişletin. Hobilerinize yönelik kulüplere katılabilir, gönüllü çalışmalara dahil olabilir veya ilgi duyduğunuz konferanslara katılabilirsiniz. İnternet, potansiyel adayları bulmak için etkili bir araç olabilir. Tanışma siteleri veya uygulamaları aracılığıyla insanlarla iletişim kurabilirsiniz.
00 Yorumla
Günümüzde hedonizm (hazcılık) ağırlıkta.
Her şeyin dengesi bozulduğu gibi evlilik kurumunun da dengesi bozuldu.
Bu kadınlarda da var lakin ağırlıklı olarak erkekler "sıfır sorumluluk maksimum keyif" fikrini benimsedi. Evlenmeden, risk ve para kaybı oluşturmadan o daldan o dala atlıyorlar, takılıyorlar.
Bu durum, özellikle vaktininin geldiğini düşünüp paniklemeye başlayan 30 yaşına yaklaşan kadınları zor duruma sokmaktadır.
Her iki tarafın da kendince haklı olduğu durumlar var.
Ne diyelim bilemedim...01 Yorumla- +1 yıl
Bence kimse haklı değil
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
+1 yılwell If you're aiming to get married and start a home, it's important to share this goal with potential candidates. You are more likely to develop a long-term relationship with someone with whom your relationship goals are compatible. Participate in activities that will allow you to meet new people or expand your social circle. You can join clubs for your hobbies, participate in volunteer work or attend conferences of your interest. The Internet can be an effective tool for finding potential candidates. You can communicate with people through dating sites or apps.
11 Yorumla- +1 yıl
I guess you wrote your essay in a wrong place?
+1 yılZor değil..
ancak sadece kriterinizi net belirleyin
ve görüşmek isteyenleri geri çevirmeyin en azından bir çay için..
ya da artık gözünüzü kestirdiğinize gidin siz yazın :)20 Yorumla
+1 yılBen de tam tersi yuvam olmasını hiç istemiyorum. Çocuk doğurmak da istemiyorum.
Ama sen istiyorsan tüm güzellikler seni bulur ve istediğin yuvaya kavuşursun inşallah.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBüyük oranda şans işi bu. İnsanlara güvenmek zordur. İnsanlar birbirlerine yalan söyler ve büyük bir beklentiye girersen mutsuz olursun.
11 Yorumla
Soran+1 yılDogru söylüyorsun
- Aile & Toplum konusunda 333 cevap paylaştı.
+1 yılAynı yastaymişiz bende aynı dusundeyim bu evrensel bir şey bence
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılArayan bulur derler😄 kadınların mesaj kutusuna her gün onlarca belki yüzlerce mesaj gelir ama yüzde 99'u evlenmek için değil bu acı gerçeği anladıklarında artık çok geçtir😈
00 Yorumla
+1 yılKeşke karım olsan keşke eşim olsan ağzının kokusuna da razıyım sana da. Sigara icmesswn de eşim olsan. Allahim her anlamda o kadar istiyorum ki. Keşke Keşke Allah'm
00 Yorumla
+1 yılPardon da daha önce evlenip çocuğun varsa birde ancak senin gibi evlenip boşanmış çocuklu birini bulabilirsin kimse hiç evlenmemiş birinin kabul etmesi imkansız değil ama çok zor ayrıca bunu burada sorman sana bir şey kazandırmaz çevrene diyeceksin onlarda sana senin gibi evlenip boşanmış seni bilen çevreni bilen. Birini bulacaklar.
03 Yorumla- +1 yıl
Çocuklarıma baba olacak yazıyor öyle anladım Pardon.
- +1 yıl
O zaman düzeltiyorum burdan bulacak değilsin çevrene söyle bulsun.
+1 yılKriterlere göre düşünmek çok yanlış. Bizde birilerinin kriterlerine uymuyoruz. Tanımaya değer başka huyları vardır belki.
00 YorumlaDr Redpill ne kadar doğru bir adam ya? Adam ne dese çıkıyor. İyi ki o adama denk gelmişim. ALLAH, ondan razı olsun 🤲
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 977 cevap paylaştı.
+1 yılİyide sen evleneceğin adamın hayatına ne katabilirsin Ne artın olur ona Önce bu soruların cevabını bul
00 Yorumla Evde kalanlar derneğine hoş geldiniz ben o niyetle ev aldım döşedim şimdi evin yanına yanaşmıyom satmaya elim gitmiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek yuva kurmak önemli ama güven verecek kişi lazım onada yaşın gelmiş evlenmek için
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen valla
- +1 yıl
Tanışmak isteri
+1 yılBöyle diyorsunuz da sonra içerik değişiyo akıllı adam diye başlayıp iş 😁😁😁 fena yerlere variyo
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı. Milyonlarca insan var deneme yanılma yöntemiyle yanlışları eleyip doğruyu bulacaksın.
10 YorumlaBizde öyle düşünüyoruz ama olmuyor en büyük kriter dürüstlük ama en çok kazık yiyende dürüstler Allah gününe göre nasip etsin
20 Yorumla
+1 yılKendin gibi birini bulabilirsin insana uyması lazım yoksa yürümüyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 607 cevap paylaştı. Ikı çesıt bulursun ya kalbinı dinleyip bulursun ya da mantık la
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Ancak cevrenden birilerinin tavsiyesi ile olabilir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Ben saldım kendimi o işlerden
Gerek yok güzel böyle00 Yorumla
+1 yılBizde bekliyoruz bakalım kendim gibi biri var mı şu ülkede
00 Yorumla
+1 yılNasip kısmet bu işler.. Ha denince bulunmuyor.. Bulunsa yurunmıyor vesaire..
00 YorumlaNasip kısmet. Bi bakarsın hiç beklemediğin bir anda hayallerinden de öte birisine denk gelirsin.
00 Yorumla
+1 yılGönülden Camiye giden birini ara . Allahtan korkan kuluna zulmetmez.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDenk gelir vakti gelince, merak etmeyin hanımefendi👍
00 Yorumla Bu devirde dürüst birini bulmak zor. kızlarda aynı anda üçbeş erkeği idare ediyor
00 Yorumla
+1 yılgelır neden gelmesın temiz düzgün biri bulursun insallah
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
+1 yılŞimdiye kadar düzgün birini bulamadım ben, umarım sen bulursun.
00 Yorumla
+1 yılBu hayatta her insana güvenilmiyor evet ama kısmet bu işler :)
00 Yorumla
+1 yılCok iyi taniman lazim senin yarin gibi olmali bir dedigini 2 etmemeli
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Bu zamanda bulmak zor diycem de son 2 aydır nerdeyse çevremde az çok tanıdığım herkes evlendi ya da nişanlandı. Seninde karşına elbet birisi çıkar mutlu olursun sadece sabırlı ol.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAklına gelmicek bir anda çıkacak karşına ben erkek arkadaşımla tesadüfen karşılaştım yakında aileleri tanışıyoruz Allah nasip ederse
03 Yorumla- +1 yıl
Nasıl karşılaştınız ki
Cevap sahibi+1 yılOtobüste tanıştık
Cevap sahibi+1 yılSozlendik bile
Ben de 30um is guc para var direkten döndüm evlililte
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZor Allah yardımcın olsun. Dua ediyorum bütün yuva kurmak isteyenlere ❤️
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBulursun ama ya ikinci evliligidir ya da çok ararsin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 314 cevap paylaştı. Vardır bi yerde kısmetin mutlaka karşına çıkar acele etme
00 Yorumla
+1 yılBu devirde kime güvencen evlenme boş ver hayatını yaşa dolu dolu gez toz
17 Yorumla
Soran+1 yılEvde cok zor ya canm sıkılıyor evde bütün gün durmaktan
- +1 yıl
Arkadaşlarınla gez toz alışveriş yap gecelere ak hayatını yaşa eğlen bunlari sürekli başında olan bı erkek olduğunda yapmazsın evlenirsen daha çok canın sikilcak yemeği hazırla bulasiklsri yıka bebeğe bak ayretten kocana da bak zor iş yani bosveer evlenme bak dalgana gez toz dolaş
- +1 yıl
Ne abarttınız ya. Bu devirde kime güvencen gez toz. 60 yaşına kadar arkadaşlarıyla birlikte mi yaşıyor insanlar biraz mantıklı olun ya. Evlilik diyor ciddi bir müesseseden bahsediyor kimse yardımcı olmuyor. Bebeğe bakcaksa bu onun çocuğu değil mi? Birlikte yapmadılar mı? Sizin anne babanız yok mu onlar da sizi büyütmedi mi? Sen sorumluluk almak istemiyorsun bahane arama bırak isteyen evlensin.
- +1 yıl
Bunca evli insan yaşamıyor mu gezemiyor mu? Başındaki erkekle gezse yaşanmıyor mu hayat?
- +1 yıl
@cursedplatoon tebrik ediyorum imzalık paylaşım
- +1 yıl
@cursedplatoon heralde bekarliktan sıkıldınız ama bı erkek geldiğinde başına sorumluluk artar tbi siz erkek olduğunuz için bilmezsiniz sadece camasirlnizi yıka yemeğimi hazırla demeyi bilirsnz ya da erkek arkdsiyla gordugnz de normal arkadaş eski üsulüp davranirsnz neyse sizinle muhattap olamicam anca evlenin hazır hizmetçi gibi kadını kiralayın bedavaya hayat size güzel valla
- +1 yıl
Bunlar evliliğin getirdiği sorumluluklar zaten?
+1 yılNefret ediyorum kızlara 😡.. dış görünüşüne önem veriyorsunuz paraya önem veriyorsunuz yeter ya yeter m
08 Yorumla- +1 yıl
Erkekler dis gorunuse önem vermiyor sanki ;
Rus olsun, sarişin olsun, uzun boylu olsun... bitemez - +1 yıl
Lay lay lom lom
- +1 yıl
Çocuk gibisin
- +1 yıl
Sanane
- +1 yıl
Evet banane
- +1 yıl
Evet sanane
- +1 yıl
Sen malsin
- +1 yıl
Okkk
Gizli Üye(30-35)+1 yılknk herkes istiyo ama bizde düzgün kız bulamıyoz hepsi sevgili olup gizli gizli instadan erkeklerle mesajlaşıyo
11 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum vallahi
+1 yılHerkes istiyor d ben maalesef bulamadım.. sen inşallah bulursun
00 Yorumla
+1 yılHerkeste durum aynı ama güvenilir insanlar hala var şanslıyız bence denk gelmesi lazım sadece
00 YorumlaPaket mi yapalım burada mı yersin
20 YorumlaNerede yaşıyorsun?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBizde onu istiyoruz da doğru kızı bulamiyoruz
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bu devirde zorrr en iyisi evlenme amaaann
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bu konuda kalbinin sesine güven
10 Yorumla
+1 yılErkekler güvenilmez ya
17 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar mi güvenilir 🙂
- +1 yıl
Kadınların ne kadar güvenilir olduğunu sadece burada paylaştıklarından bile anlıyoruz yemedikleri nane kalmamış ne kadar masumlar biliyoruz 😇
- +1 yıl
@Kuşadali88 erkeklerin kalmış mı? En azından hayvana bilr tecavüz edecek kadaf düşen erkekler kadınlar değil
- +1 yıl
@asiprens2905 erkeklerden daha çok
- +1 yıl
Çocuğunu çöpe atan kadınlar var tuvalete atan kadınlar var iğrenç örnekleri her iki cins içinde çoğaltmak mümkün çocuğundan hamile kalan anneler var böyle marjinal örnekler Ne seni ne beni haklı çıkartır. Ben sana Doğrusunu söyleyeyim insanlara güvenilmez. Sanki elinde makine var Hangi cins daha güvenilir ölçüyor.
- +1 yıl
@Kuşadali88 binde bir. Bu dediklerinin hepsini erkeklerin daha fazla yaptığını onların daha merhametsiz olduğunu çok iyi biliyorsun. Ben erkeklerin bu devirde daha kuduruk olduğunu düşünüyorum bu sitede bile nornal bir sorunun altına yprum yapıyoeız 50 adam yaz bana yazıyor. Bırakın yani sizde biliyosunu selamerle
- +1 yıl
@asiprens2905 patlıcana ve salataya kadınlar tecavüz etmiyor cahil insan bunlaro mastürbasyon yapmak için kullanıyorlar tıpkı erkeklerin kavunu sabunu kullandığı gibi mantıksızlık senin adın cidden bu kadar cahil olunmaz fuwşdnsosödm
+1 yılBulursun dua et Allah tan iste nasip olur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Sen doğru ol, o gelir seni bulur.
10 Yorumla
+1 yılCami hoparlörunden ilan ver
10 YorumlaAbla sipariş mi veriyorsun
10 Yorumla
+1 yılKonuşmak ister misin?
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bende istiyorum ama şans.
00 YorumlaAdaylarla konuşarak...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 541 cevap paylaştı.
+1 yılDenk gelirde biraz rahat olman lazım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılakrabalarından falan yok mu kimse
01 Yorumla- +1 yıl
oğlum 80 tane cevap almış lan :D keşke cevap vermeseydim :D :p
Bu zamanda zor biraz kimseye güven olmaz
00 Yorumla
+1 yılDoğru aday zor bulunur
00 Yorumla
+1 yılNasibinde varsa anlamadan çıkar karşına merak etme
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. 1-2 sene daha bekle öyle bir derdin kalmaz ☺️
00 Yorumla- Devamını Gör (37)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat