Sevgili üyecikler, bilirsiniz ayrılıklardan sonra bir duygusal boşluk gelir içimize oturur.. o kadar koca bir boşluktur ki yerini doldurmak için kimileri hayatına sürekli birilerini alır veya kimileri birden fazla kişiyi alır ve zamanla flörtöz olur.. Peki bu duygusal boşlukla nasıl baş edilmelidir, siz nasıl baş ediyorsunuz?
İnsanın en tehlikeli olduğu zamanları duygusal boşluk yaşadığı zamanlardır. En büyük hataları bu dönemde yapar başka insanları kendimize yara bandı olarak kullanırız. Bir kalbi onarırken diğer kalpte yara açarız , olgunlaştıktan sonra insan bununla baş etmesini öğreniyor ama toy iken bu çok zor oluyor. Hayatımıza büyük karmaşalar katıyor içinden çıkılamaz sonuçlara yol açıyoruz. Büyük çoğunluğumuz duygusal boşlukları hata ile dolduruyor ama aslında olan o boşluğu faydalı şeylere yorarak doldurmaktır.
Sosyal aktivitelerimi arttırdım. İşime daha çok verdim kendimi. Uğraşacak bir şeyler aradım hep haftada 3-4 gün spora gidiyorum arkadaşlarımla daha sık bir araya geliyoruz. Bu arada abuk subuk alıcıyı harekete geçirecek story ve paylaşımlarda bulunmayın saçmalıktan başka bir şey değil. Duygusal travmadan uzak olmak için slow music takılmayın sakın abi. Yanınızda olmak isteyen yetişsin arkanıza dönüp bakmayın. Bir ilişkide verici taraf hep siz olmayın dengeli gitsin. Lafın özü - Yari, yar olanın yar sarar yarasını, yari, yar olmayanın felek siker belasını. İyi geceler sayın dinleyen
Ben spor yapmayı tercih ediyorum ama ayrılık sonrası daha fazla sosyalleşecek şeyler olabilir. Mesela kurslara katılmak, gezilere katılmak, yeni ortamlar yeni insanlar tanımak iyi gelir ayrıca kendini geliştirmen lazım ayrılık özgüveni zedeler özgüven tazelemiş olursun bu sayede.
Başka insanların duyguları oynamak ya da birisinin bıraktığı boşluğu doldurmak için başka birisine ihtiyaç duymak doğru bir çözüm değildir. Size kötü bir etkisi olmasa bile karşı tarafı sonunda üzebilir. Zamana bırakmak ve gerçekten birisini sevip o kişi ile bir ilişki yaşamak, yeni uğraşlar bulmak, kitap okumak ve müziklere yönelmek o boşluğu doldurabilir diye düşünüyorum.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatima baskalarini almam. Benlik degil. Acimi dibe kadar yasarim. Sonra hayata katilmaya calisirim akisa birakirim kendimi. Ayrilir ayrilmaz flort yapanlar bana cok sacma karakterler olarak gelio. Belli sevemeyecegin iste bos islere girismeye gerek yok
Galiba başkası bulunarak hallediliyor ama ben sevdiğimi unutmadan başkasını düşünemiyorum kendi kendime kalıp iyileşmeye çalışıyorum diğer yoldan daha yavaş ama olsun
Etmek çok zor yeni biri gelmeden ya da eskisi dönmeden çok zor.. Ciddi ayriliksa dönüşü yoksa, yeni birileri de yoksa imkansız belki , ancak psikolojik yardım almak gerek bunun için ancak onlar cozum önerisi bulabilirler..
Kalbimin yarısı ona aitti ama o kalbimi çok kırdı. Ben de üzüldüm ama hayatımı bir hiç uğruna karartmaya deymez dedim. Çünkü ne kadar ağlarsam o kadar çok üzülücem en iyisi bazı şeyleri unutmak.
Önce kendine izin vermek lazım. Üzül, ağla, telin, acını yasa.. Sonra STOP Normal hayata geri dön. Geçmiş olduğu gibi, olduğu yerde bırak, al kabuk et vs kendini doldurma, kurbanlık bilincine girme. Dışarı çık. Arkadaşlarla eğlenceli programlar yap, dans et, spor yap.
Ben ilişkiye başlarken ne olabilir neler yapabilir o bunu yapars ben ne yaparım bu nu düşünüyorum içimi rahatlatınca ilişki başlicak sonra ayrıldığımız zaman 2 gün ağlaşmıtım o kadar iyi gecelerrr👋🏻
Ben çok zor severim ve çok zor oluyor bitirmek bundan dolayı da kendimle başbaşa kalmak istemem çünkü hep onu düşünürüm. Bu yüzden çok fazla yeni insanlar ile kaynaşıp onu aratmıycak şeyler peşinde koşarım. mesela yeni edindiğim bir arkadaşım ile birlikte yemeğe gitmek gibi..
Kardo insan önce kendini sevmeli, Ayrılık sonrası eğer ayrılığın mimarı sen isen git hatanı telafi et fakat karşı taraf herşeyi bitirmişse eyvallahı çekip gideceksin güçlü duracaksın ki düşmeyesin boşluğa çukura falan
Kimse zırvalamasın eğer yürekten sevdiysen o boşluk dolmaz kardeşim kısa mutluluklarla kendini kandırmış olursun herşeyi unutsan bile hisler unutulmuyor..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yeni birini alıyorum sonra aynı hisleri onda da yaşıyorum böyle gidiyor hayırlısı olsun :D