Beni terk edeceğini hiç düşünmemiştim ama ileri de karşılaştığım kişilere bu durumu söylemem konusunda çekingelerim oldu. Bildiğiniz üzere insanların çoğu Yahudileri sevmez hatta bazıları öldürmek istiyor sırf Yahudi oldukları için. Sizce ileri kimliğim hakkındaki gerçeği hayatıma girecek olan insanlara söylersem beni sırf kimliğimden dolayı terk ederler mi?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Terk ederlerse etsinler neysen o olmalısın kaçıncı yy. da yaşıyoruz sanki kafa yapınızın benzediği biri ile ol.
Kimliğini saklama ilere daha büyük bi sorun olur ben de hristiyan bi kız sevmiştim zamanında
Erkek arkadaşım da yahudi ama o hiç saklamadı zaten isminden de belli oluyordu. Neden saklıyorsun ki bu senin kimliğin? İstemeyen gitsin yani çok mu önemli.
Kanka seni seven olduğun gibi sevsin ama güvenliğini de düşün.
Bisi dicem sen zaten kendi dininden baska biriyle evlenemezsin ki
Neden saklayasın hayatına girecek insana karşı dürüst olman gerekiyor elbet seni olduğun gibi kabul eden biri çıkar
Yahudiler genelde yahudilerle evlenmiyorlar mı?
İsrail'dekileri bilmiyorum da diaspordakiler genelde yabancılarla evleniyorlar. Kimse o geleneği artık devam ettirmiyor eğer çok dindarsa kabul etmeyebilir tabii
Ya ben 1 sene yurt dışında master yapmıştım. İngilteredeki yahudileri görünce şok olmuştum. Dindarları baya dindar saat kaç diye sorsam bile cevap vermiyorlar falan. Her neyse bir anımı anlatıcam bir tanıdığımız kadın müslüman, fransız bir yahudiyle evlendi. Bizde düğüne gittik, tipik bir yahudi düğünüydü ve ben ilk kez gormustum yahudi düğünü şok olmuştum o kadar eğlenceliydi ki, ben kucuktum o zaman şey demiştim babama bende yahudiyle evlenmek istiyorum sandalyede bende ucmak istiyorum ahahahah. Cocukluk işte.
Diasporda yaşayanlar genelde çok dindar oluyorlar. Kurallarına çok bağlılar ben de new york da hasidileri görmüştüm bir an kendimi Arap coğrafyasında sanmıştım. Kuralları çok keskin onların içine kapanıklar. Yahudi düğünleri çok güzel olur :)
İngiltere'de hangi konu üzerine master yaptın
Kıyafetleri saçları bile çok ilginç böyle yandan bukle falan bırakıyorlar hani hep aynı kıyafetleri giyiyorlar baya değişik gelmişti. Kadınlarda saclarını kazıyormus bunada çok şaşırmıştım. Dindarları baya yobazmıs ama bütün dinlerde dindarlar yobaz oluyor aslında. Psikoloji üzerine yaptım.
Evet favorileri kesmek günah :) ölünce melekler bizi oradan tutarak tanrının yanına götürüyormuş :)
Master için herhangi bir burs aldın mı?
Evet duymuştum o hikayeye bir arkadaşım anlatmıştı bana sorunca neden böyleler diyince, baya ilginç gelmişti. Yüzde 25 bursum vardı.
Dürüst olman daha iyi olur. Kendin gibi yahudi düşünmüyor musun
Açıkçası Yahudi olup olmaması benim için önemli değil önemli olan sevebilmek. Yahudilik ben de kimlik gibi din gibi değil fark etmez o yüzden
Din önemli. Aynı ibadetleri yapmak mühim sen ayrı alemde o ayrı alemde. Anlasamazsinjz
Ben Yahudi dinini benimsemiş değilim dinsizim ama Yahudi olduğumu da inkar etmiyorum Yakupun soyundan geliyorum
İslami araştırsan ne iyi olur
Dinler bana mantıklı gelmiyor islam bana çok uzak bir din hem
Yahudiler israilli değil mi
Her Yahudi İsrailde yaşamıyor diasporda olanlar da var
Ama sonuçta kökenin İsrail
ne bekliyordun
Yani Yahudilerin dışlanması gayet normal diyorsun?
hayır hiç kimse hak etmiyo
ama türkiye yobaz ve anlayışsız insanlar dolu ne bekliyordunuz
Haklısın :(
size nefret haberi yok galiba
Anlamadım?
haklı reis
Nasıl haklı olabilir çok saçma
Evet edebilirler
Peki
Müslüman ol sende
İnsanların isteklerine göre kimliğimi değiştirecek değilim. Çok baskı görürsem başka ülkelere giderim ben de