İki yoktan ne çıkar fikr idelim bir kerre
Sabretmek yorar mı insanı?
İki yoktan ne çıkar fikr idelim bir kerre

Uzun zamandır böyle güzel bi soru okumamıştım. Hazırlanışı cümleri ve seçtiği kelimeleri öyle güzel dizayn etmişsiniz ki aksi bi yorum yapmaktan cekinir insan.
Bunu için teşekkür etmek isterim sık karşılaşılan bi durum değil.
Dikkatimi çeken konu güncelleme kısmı oldu aslında çünkü sorunun cevabi zaten İslami hassasiyeti olan insanin sonrasında saydığınız zarar ziyana düşmemesiyle ölçülür. O konuda terazimi şaşırmışligim olmuştur elbette.. kim nefsine zulmetmedi ki herneyse o yüzden güncelleme kısmı daha bi kendimden gördüm.
Kendi tükenmişligim dönemde olsam herseyi sıralayabilirdim herseyden bi haber yaşayışim dahil. Ama sonra nasip etmisse mevla insan buluyor hayatindaki renk tonlarini fark ettiren incelikleri bazen bir arkadaş bazende bir vesile ile diyeceğim o ki insan seçilmiş yalnızlığa alışiyor önce sonra dünyadan kopmaya sirayla gelişiyor aslında eksik hissetmiyor beden zaten tamamlanması da elzem inandığı ugurda mücadele ediyor zaman zaman bocalasa dahi varligindan emin olduğu hisle 3 günluk dünyaya ayak uyduruyor. Taki iceride bir yerde ters giden o dürtü gelinceye dek
Yalnız mi daha ahiretligim bir eş ile mi hangisi daha az yorar bu ölümlü bedeni , yahut hangi yolda daha bi kul olabilirim belli mi? Üst üste geldiğinde ise yalnızlık kazanır o hep kazanır çünkü. Kader nasip kısmet 3lusu bile tek başına yenemez secildiyse yalnızlik inan bana çünkü istemsizce her adımıni bilen bi yalnizlikla mucadele edemiyorsun. Aslolan gerçekten ama aslolan istemek bence ben seçilmiş Yalnızligin 10. yilinda çıktim sandim sonra kimsesiz bi 5 yilla kalakldim kendimi buldum ve sadece istemekle yetindim. Yetiniyor insan en çokta O'ndan isteyince verirse mukafat vermezse ödül bekletirse mucize sonuçta.
Kisaca azizim umuyorum ki yalnızlığını kendin seçtiysen sadece insanlari dinlemekle bile yetinirsin hatta bu ilerledikce sanki şarkı söylüyormuş hissi verir. Dinlemek yetmeyince
Sorunun cevabını unutmamış olmayi tercih ederdim.
Sabretmek yorar insani ama ruhu asla
Ruh ki ervah aleminde zamanı belli olmayan süreçte beklemekle yoğrulmuş iken kısıtlı dünya aleminde mi yorulur sanmam.
Yorulan veya o düşünceyi koyan yine dünyalık hisler insanoglu azizim ne yaparsa yapsın kapıyor işte dünyadan birseyler. Istesekte istemesekte
Ama bilinmeli nasil gün 2 gece arasına sıkışmış gibi görünsede Alemlerin rabbi güneşinde aydınlattıgı gibi yorulan bedenleri de aydinltacak insanlar olaylar yazmıştır kaderde belki zamani değildir belki de zaman bize ait degildir kim bilebilir ki
Sabretmek yorar mı? yorar elbet. Beşeriz bizimde bir tâkâdimiz var elbet. Menzile giden yolda sabretmek te var yorulmak ta var. Ama geri durma olmaz o vakit. İlerleme vardır yavaşlama vardır. Ama menzilden sapma yoktur. Gaye hayırlı bir murâd ise atılan adımlar ona yaklaştırır.
Sizin bahsettiğiniz hususlardaki bir insanı düşünecek olursak ve sizin yaşınızla mukayese eder isek bu nasibinizi burada bulmanız çok zor olacaktır. Böyle dünya kirinden uzak bir insanın burayı tercih etmesi, tenezzül etmesi zor diye düşünüyorum. Bu kadar donanımlı bir insanında bu yaşa kadar bekar kalacağına ihtimal vermiyorum. Böylesine dünyanın tozu konmamış bir şahsiyete büyüklerin hayırlı bir kısmet bulacağından, başını bağlayacaklarından eminim. Kendi nefsini korumak ve gelecek bir nesil erdemi içinde olacağından kendi gibi has bir saliha bir hatun bulacağından kuşkum yoktur. Burada var mıdır bilemeyiz. Ama buraya meyletmeyeceğini düşünüyorum.
Bizim de kırık dökük bir imanımız var. Onu bu taşlı, çamurda kırmadan taşıyabilir isek ne mutlu bize. Muhafaza edebilir isek çok şükür. Elimizde olan da odur. Olan O' nundur, verdiği de O' nundur. Biz de bir şey yoktur. Kitap okumamışız ki, ne bilelim azizim.
Gönül Çalab' ım gönlüne versin. Gölüne kondursun. Her ne ister isen o murâdını sana ihsan etsin inşallah. Ol der oldurur, Öl der öldürür.
Kanki iyi birine benziyorsun, ben de iyi biri olduğumu düşünüyorum, bi' tanışabilirdik belki ama ben de inançsız biriyim işte. Hakkında hayırlısını diliyorum.
Sabrın sonu selamettir ama yoruldum.
Cevap
12Cevap
hayır sabır etmek yormaz insanı. insani yoran sabır değildir sabır ettiği şeydir:) her ne kadar aynı şey gibi görünse de aynı değildir.
Burdan arıyacağına biraz çevrene baksan belki gözünün önündedir aradığın kişi sen görmüyorsundur
Bulursun sana uygun birini covid olmasaydı bulmuştun belki gönlünün efendisini
Zor burdakilerin %90 niyeti belli senin işinde zor samanlıkta iğne arıyon sürekli kalpten iste ALLAH dan merak etme o sana göndericektir Ben kalpten istedim bana gönderdi ama olmadı sağlık olsun
Engin ve Derin bilginle aydınlat arada burdakilere ışık ol Senin burdaki yazdığın konulardan birçok kişi sana yaklaşmaktan korkar geçmişten gelmiş gibisin osmanlı zamanından
En iyisini yapıyorsun zaten bende dahil cahilliğimizden dolayı bir sürü kişi yazdıklarınızdan birşey anlamaz
Sözlerin güzel ama bu kadar çok detaya girersen biraz zor
Yormaz. Beni hiç yormuyor mesela. Umut güzel şeydir. :)
Ben de öyle ama bunun için biraz gayret lazim gibi.
yorar inşallah gönlüne göre birisini bulursun dert etme hayatını yaşamaya bak
rabbim hayırlı kişiler karşılaştırsın 😊 dua edin bence bende öyle yapiyorum Nasib tabikii ama nasibde ayağımıza gelmiyor çabalamak lazım imtihan dünyası hayirliysa olur hayirsizsa uzak dursun vs gibi?
özellikle bu saatlerde şükür namazi veya Teheccüd namazı kilip dua edebilirsin ben genellikle öyle yapıyorum 😊
Neden engellediniz yanlış bir şey mi söyledim
İnsanca soru sordum, siz düşmeyin diye hayat görüşümle gönlünüze yardımcı olmaya çalıltım. Bunun karşılığı sapıklar gibi engellenmek midir?
Mesleğiniz nedir yanlış anlamazsanız? Merak ettim mahsuru yoksa?
En azından hayır ifade etmiyorum diyebilirdnz. Kibir iyi bir şey değil.
Önemi hayat gayesiyle bağlantılıdır
Uğraştığımız meşguliyetler üslubumuzu, gayemizi şekillendirir. Bu sebeple mealeğinizi merak ettim.
Ayrıca nasibin mekanı bulunmaz lakin Evlilik ciddi bir müessesesidir. Buraya takılan beylerin dini hassasiyeti insaniyeti yüksekte olsa çokta haremlik selamlık anlayışının olduğunu düşünmüyorum. Ahiretini ilgilendiren, sonsuzunu ilgilendiren bir meselede buraya bakmanı önermem. Beklentimiz kadarızdır. Beylentiden uzak olmaj hayal kırıklığını önler.
Buradaki insanlaeın geneli ahlaklı temiz profili çizer, insanlaeı alsatmanın bu kadar kolay olduğu bu zamanda namusunu iffetini teslim edeceğin eş siteceğin kişiyi bu gibi soru cevap eğlencelik bir platformda araman sonraları pişmanlık olabilir. Çünkü güveni sağlanmayan bir sevgi değildir tercurebeyle sabittir :(
Allah gönlüne göre versin
Bende bilincindeyim ama senin güzel niyetin gibi bir ara düşündüm, değer kıymet verdim, ama... :) sonra siteden biriyle evlilik gibi bir adım için tevbe ettim..
Ha kötü birimiydi hayır pirü pak biriydi, ama bazen iyi insanların burada karşılaşması şek hayırlı olmuyor. Birçok soru işareti muhabbeti devirebiliyor..
Dua ile..
Nasıl yani
Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.
Bir süre sonra yoruyor.
Sabrın sonu selamettir
Yorgunsa suçu sabra yükler
Yoruyor be ablamm 🥺
Fazlasıyla
Umarım tükenmessin
Çook.
Yorar
Yormuyor ama geriyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?