Aşık bir adam bunu yapar mı eşimin ben öldükten sonra bile evlenmesini istemem sizce eşi ölen bir adam tekrar evlenmeli mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sevdiğin insandan koca bir ömrünü yalnız geçirmesini istemek bana bencilce geliyor. Şahsen sürekli benim yasımı tutarak üzülmesini istemezdim. Yeni biriyle tanışıp azda olsa yaralarını saracak birini bulup geriye kalan ömrünü mutlu geçirmesini isterdim.
60 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence eşini seviyorsa evlenmesi bana tuhaf geliyor. Ama günümüzde erkekler tek başına yaşamlarını idame ettiremedikleri için bunun arkasına sığınıp evlenıyorlar. Evlenen tanıdıklarım da var evlenmeyen de. Onun yerine başkasını koyamam deyip evlenmeyenlere hayranlık duymuşumdur.. Evlenenlere ise saygı...
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de bunu düşündükçe kötü oluyorum ama erkek çocuklara bakamaz evin işlerini yapamaz bi şekilde evleniyor ya genelde. Ama ben yapamazdım ya düşüncesi bile kötü. Evlenmeyenler de var benim tanıdığım mesela evlen evlen diyorlar adama eski eşinin üstüne evlenmem diyormuş
10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılKadın yapabilir ama erkek yapamaz mı yani, neden erkekler üzerinden sorulmuş bir soru bu :)
Cevap;
Ölenle ölünmüyor...
Ben öldükten sonra eşim evlense kendine evlenir, evlenmese yine kendine evlenmez. Ben zaten yok olmuşum, bana ne ki...60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
57Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılEşinin acısını tam yaşamadan, evde kendime ve çocuklarıma bakamıyorum biri lazım diye hemen evlenirse doğru bulmam. Biraz zaman geçecek, sevgisinin bir anlamı olacak saygı duyacak geçmişe.. Daha sonra evlenebilir, sorun yok.
20 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılYaşına bağlı, erken yaşta eşini kaybeden birinin ölene kadar matem tutmasını beklemek biraz acımasızca olur (kadın erkek ikisi için de geçerli).
70 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 21b cevap paylaştı.
u +1 yılEşi ölen her kimse evlenmeli ama düşününce başkasına seviyorum seni diyecek, öpecek vs Aklımıza bile getirmeyelim bence :D
10 Yorumla Bu konuyu ne zaman düşünsem aklıma Abdülhak hamit geliyor. Karısının cenazesinde aşık oluyor adam. :D Eşi ölen biri tekrar evlenebilir evlenmeli de. İnsan bir yol arkadaşı gerekiyor eninde sonunda.
120 Yorumla
+1 yılBelirli zaman geçtikten sonra erkekte kadında evlenmekte özgürdür. Fakat ben çocuğu olan insanların evlenmesine pek anlam veremiyorum, bu çocuklar için korkunç olmalı eve tanımadığın bir adam veya kadının gelmesi. En azından çocuklar kendi ayakları üzerinde durana kadar evlenilmemeli
61 Yorumla- +1 yıl
Aslında çocuk küçükse evlenmek daha mantıklı tabi doğru bir eş seçimi yapmak gerek vede o çocuğa kardeş gerekiyor sevgiden yoksun büyümemeli
+1 yılBen uvey anne elinde cok zor büyüdüm dayagi eziyeti aşağlamasi cok cektim kocaman kadin oldum hâlâ küçüklüğumun etkisinden havas yavas yavaş cikiyorum
Esime hep vasiyet ederim
Başım agrisa grib olsam
Nolur ben ölürsem evlenme
Cocuklar büyüsün öyle evlen derim
Bole birseye hakkim yok ama evlenmesin istemem uvey anne10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOlaya mantık çerçevesinden bakarsak ufak bir çocuk varsa anne ananne felan hayatta değilse napacak adam işi bırakıp çocuğu nasıl büyütsün tek başına mecbur. Ne kadar da bir erkek bir kadın gibi çocuk büyütemez ilgilenemez bu durum için mecburen o kişi evlenmesi lazım diye düşünüyorum. Hoş bana kalırsa evlenmesin hiç evlenmesin 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim yengem amcam öldü 1 ay görmeden koca buldu onu beğenmedi 2-3 koca buldu 2. Ayda evlendi 10 ay durdu ayrıldılar ama şimdi yine o adam İle birleşmeler ve halen daha amcamın emekli maaşını alıyor
Bütün sülale küstü ona ama dua barışıyor kızları ama biz halen konuşmuyoruz
Herkes bari 6 ay gece aradan diyor ölğnce bi süre geçsin 6-8 ay sonda evlensin00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Benden sonra da mutlu olmasını, peşimden yas tutup mutsuz kalmasını istemem hayatının sonuna kadar.
Evlenmesini isterim, ama onu yormayacak, sevecek ve kendisini benimle karşılaştırmayacak bir kadınla.10 Yorumla
+1 yılHemen ertesi gün bulmasa iyi olur ama ben öldükten sonra onun mutlu olmasini isterim ona iyi bakacak iyiligini isteyecek bir hayat arkadaşı olsun yanında. ben öldükten sonra beni sevmesede olur yeterki mutlu ve sağlıklı olsun.
10 YorumlaNormal ya da anormal diyemeyiz. Ölene kadar insanlar kaybettikleri eşlerinin yasını tutamaz. Tercih meselesi sonuçta. Yadırgamak doğru olmaz. Ben öldükten sonra eşimin başka biriyle evlenmesini ister miydim? Hayır, istemezdim.
10 YorumlaBunun hesabını sormak sana mı kaldı? Ne kadar meraklısınız be milletin hayatındaki olayları kurcalamaya...
24 Yorumla- +1 yıl
Ekailemedim
- +1 yıl
Eksilemedim
Tercih meselesi. İhtiyacın varsa evlenirsin. Mesela hastasındır veya yalnızlık bunaltıyordur, yoğun bir işin yoktur. Kafayı yiyecek reddeye gelmişsindir, evlenirsin. Ancak ben her anımdada güçlü olup evlenmemeyi tercih etmek isterdim. Fakat hayat bazen evlenmemizi isteyebilir. Yapacak bir şey yok. Evlenmek gerekir o zaman.
40 Yorumla
+1 yılNe kadar üzülecek olsam da eşimin benden sonra evlenmesini isterdim. Eğer hasta vs olacaksam bunu ona söylerdim. Hayat devam ediyor, üzülmesini yalnız kalmasını istemem.
30 YorumlaCiddi anlamda seven bir insan sevdiği kişiyi kaybettikten sonra ayni seyleri onla yaşamak istemez zor gelir
Kısacası gerçekten seviyor ise ondan sonra hayatına birini almaz20 Yorumla
+1 yılNeden evlenmesin ki. Evlenebilir. Benim eşim benden sonra hayatına bakmasını isterdim. Evlenirse mutlu olurdum onun için. Güzel günlerimizi hatırlasın ama üzülmesin daha fazla.
20 Yorumla
+1 yılTabiki evlenebilir, erkek isterse ertesi gün evlenir, kadın iddetini doldurunca evlenir, ne dinen , ne aklen, ne de ahlaken buna mani bir durum yok.
113 Yorumla- +1 yıl
Dinen yok ama vicdanen var hem aşık adam bunu yapmaz.
- +1 yıl
Alakası yok kardeşim, kafanıza göre hükümler uydurmayın, Allah CC helal kılmış, sen yok aşık olan yapmaz, seven yapmaz, yapmayan yapmasın kimse başına silah dayamıyor ya,
Sorun caiz meşru ve helal olan birşeye kafanıza göre olmaz öyle şey demenizde - +1 yıl
Ben günah demiyorum ama sen bunu diyorsan senin eşine saygın ve sevgin yok
- +1 yıl
İslam dinimde ruhbanlık yoktur. Kocası vefat etti diye karısı, karısı vefat etti diye kocası bir ömür boyu yas tutacak değildir. Senin anlayışına göre tüm dul erkek ve kadınlar dul kalmalı.
Ve bu evliliği vefat eden eşine saygısızlık olarak görmek cehalettir - +1 yıl
10 yaş büyük kadınlarda evlenilir o zaman
- +1 yıl
Küçükle de evlenilir büyükle de, yaşın ne alakası var :)
- +1 yıl
Bazın erkekler büyük seviyor
- +1 yıl
Yani, zevkler ve renkler tartışılmaz ama benim tercihim değil
- +1 yıl
Kaç yaşında olmalı eşin hem genç karın ölse ağlamaz mısın?
- +1 yıl
Ağlamamak ve üzülmemek için kalpsiz ve vicdansız olmalı insan o başka birşey, Ben sadece bu bir ömür sürmez diyorum,
Benden genç ve küçük olmalı - +1 yıl
Niyet?
- +1 yıl
Niyet mi niye mi? Niye ise öyle istiyorum, niyetse iyi niyet
- +1 yıl
Niye
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Bazı erkekler yalnız yaşayama temel ihtiyaçlarını ( yemek, temizlik ve alışveriş gibi) göremez onun için evlenmesi normal kadınların da evlenmesini normal görüyorum
00 YorumlaÇok sevdiği eski sevgilisinden ayrıldıktan sonra tekrar başka birini sevebiliyor insan. Eşlerden biri öldükten sonra tekrar birini sevip yeni bir hayat kurmak isteyebilir, normal
30 Yorumla
+1 yılBenim annemle babam ayrılalı yıllar oldu hala hayatlarına kimse girmedi evlenmediler sadakat demekki böyle bir şey. Ama öldükten sonra evlenilmesini bilemicem uzun yıllar geçtikten sonra olabilir ya.
00 YorumlaElbette isteğin anlaşılabilir ve mantıklı ve emin ol hiç kimse böyle bir durumu hayal bile etmek istemez
Lakin o zaman o şartlar başa geldiğinde ne yaşanır ne düşünülür bilinmez00 YorumlaEvet evlenmeli bulursa eğer ona bakacak ve çocuklarına bakacak gibi bir kadın bulursa erkek yaşaması zor kadın gibi değil çünkü
06 Yorumla- +1 yıl
Kadın için daha zor.
- +1 yıl
Kadın da erkeğe ihtiyaç duyar
- +1 yıl
Sadece o şey için mi bırak ya erkek daha çok ihtiyacı var yemek yapmak temizlik yapmak bulaşık yıkamak hele ki hasta olunca çocuk gibi oluyor eğer ki çocuğu varsa da başka kadın olmadan hayata bakamaz sadece seks düşünme bu hayata sadece seks değil çünkü erkeğin yaşam şartları daha berbat olur kadın olmadan
- +1 yıl
Onun için değil çalışmayan kadınlar var erkeğin korunmasına ihtiyaç duyan.
+1 yılEvlenebilir çünkü erkekler kendilerine ve kalan aile fertlerine iyi bakamayacaklarindan evlenmeleri haktir
00 Yorumla
+1 yılkadınında normal
insanın terk edemeyeceği cinsel arzuları ve sevilme (karşı cins tarafından ) ihtiyacı vardır11 Yorumla- +1 yıl
dürtüler körelmez
tekrar ayyuka çıkar
+1 yılKadın olsun erkek olsun böyle bi durum sonrasında gayet normal evlenmesi kimse sonsuza kadar yalniz yaşayamaz
10 Yorumla
+1 yılEvlenmeliler tabiki.. Neden evlenmesinler? 4 duvar arasında tek başına napacak yaşlanınca? Onada Muhabbet lazım, can yoldaşı lazım.
10 YorumlaErkek veya kadın fark etmez. Biri öldüyse hayatın akışı durmuyor. Kadın da erkek de elbette ki evlenebilir.
10 Yorumla
+1 yılBu tamamen bencil bir düşünce. Eşin biri öldükten sonra bile hala onu tekmelinde tutmaya çalışması, onada ölü muamalesi yapması.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
+1 yılArayışa girmesi normal değil ama diyelşmkş zamanla birinden hoşlandım sevdi ve evlenmek istedi bu normal
00 Yorumla Evlenmem. Çocuklarımı üvey anne elinde büyütmem. Çocuklar yetişkin bir birey olunca bakarız duruma göre.
03 Yorumla
+1 yılBen öldükten sonra niye yasımı tutsun ki. Ben sevdiğim adamin mutlulugunu isterin başka bi kadını sevsin mutluluğuna baksin
10 Yorumla
+1 yılÇok saçma hayat devam ediyor.
Dinen de sakınca yok.
Kimse yalnız kalmayı hak etmez.14 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten seven evlenmez
- +1 yıl
Hayal dünyası işte :)
- +1 yıl
O zaman aşk yok.
- +1 yıl
Ölenle ölünmez.
Evli değilim ama ben öldükten sonra evlenebilir. Zinaya bulaşacağına evlensin. Yoldaşı olsun.
10 YorumlaHayatına kaldığı yerden devam edebilmesi için elbette normaldir... ölenle ölünmüyor nihayetinde..
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ne yapacak. Ölene kadar senin yaşınımı tutacak. Komik bir düşünce
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden ben öldükten sonra evlenmesini istemezdim ama şimdi ben öldükten sonra beni unutup yoluna devam etmesini istiyorum mutlu olsun ölenin arkasından mutsuz olmayı acı çekmeyi hak etmiyor bence
10 Yorumla
+1 yılErkeğin de kadının da evlenmesi normaldir. Yalnızlık Allah'a mahsustur.
10 Yorumla
+1 yılevlenebilir elbet ancak ölür ölmezde biriyle evlenmeye çalışması çok düşündürür
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlışılıyor bence onsuzluğa ve zamanla başka birine ihtiyaç duyuyor galiba.. Ama ben eğer onun yerine başkasını koyamıyacak kadar sevdiysem evlenmezdim ve eşiminde evlenmesini istemezdim..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvliydim, eski eşimle anlaşamadık ayrıldık. Hiç öyle arayış içerisinde olmadım.
00 Yorumla
+1 yılErkek kadın evlenmek şart öyle hayat mı geçer ejderhanın da suya yürümesi lazım
10 Yorumla
+1 yılBelirli bir zaman geçtikten sonra her iki tarafta buna kendini hazır hissediyorsa evlenebilir.
00 YorumlaEvet evlenmeli cunki evlilik başli başina dinen manen bağliligi ve Ve sunneti seniyyyi yasamaktir
00 YorumlaErkekte kadında bir süreden sonra evlene bilir bunda bir sakınca yok gibi
00 Yorumla
+1 yılBence sorun yok benden sonra hayata küsmesini istemem
00 Yorumlaevlilik yapmamak, zina yapmak demek. Her iki kişi içinde normal
01 Yorumla
+1 yılNormal yani erkekl kadın ne fark eder
İhtuyaci varsa evlensin
Ne var ki10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. evlilik anlaştıgın insanlar güzel ya bende istemezdim elimden geldiğince evlenmezdim
00 Yorumla
+1 yılMutlu olmasını istemesin anladim. bencilikde level atladin
12 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka elin şırfıntısı kocamı mı ayartsın. Kocam beni gerçekte sevse her gece mezarımda ağlar.
- +1 yıl
Hahahahaha
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenebilir gayet doğal bir durumdur. Ben öldüm diye ya da o öldü diye tamamen yalnız kalmak zorunda değiliz.
10 Yorumla
+1 yılEvlenebilir ama abartanlar var acısını yaşamak da bir saygıdır bana göre ama erkek ya da kadının da yeniden aile kurmasına hakkı olduğunu düşünüyorum ama çocuğu varsa daha hassas ve titiz davranmalilar
00 Yorumla
+1 yılBirine aşık isen o kişi vefat ederse.. ortada çocuk yoksa evlenmeyi düşünmem.. ama çocuk varsa düşünmek zorundayım
00 Yorumlanormal tabıkıde napsın yatagın soguk tarafına hıc donmesın mı
10 Yorumla
+1 yılAşk tabiki önemli ama bunun yaşlılığı var nasıl yalnız başına ev işleri halledecek. Yemek yapacak hasta olduğunda kim bakacak. Her insan kabullenmez evlenmesini ama düzen böyle
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNormalde aşırı kıskançlık var zaten, ölü olsam bile başkasıyla olmasını istemem.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen
Gizli Üye(25-29)+1 yılUkraynalı yengem abim vefat ettikten 3 ay sonra yeni sevgili yaptı
10 Yorumla
+1 yılCanim doğruyu söylemek gerekirse Çocukların ortada kalmaması için Erkeğin de hem iş hem çocukları idare edemediği için yani bir ihtiyaç gibi bı şey oluyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok seviyorsam evlrnmezdim heralde yaşamadığım için bilemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılErkek te kadın da evlenmeli kesinlikle. Yalnız kalmak için bu dünyaya gelmedik.
00 YorumlaBenim eşim vefat etti ben erkek olarak beklemem ne kadarı doğru kadında keza ama kadına 300 gün şartı var dinen ben dulum isteyen yazzsin
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt