Erkekler neden karısı vefat edince evlenir?

Kadinlar pek evlenmiyor ama erkekler evleniyor. Yarın dayimin nikahi var. Yengem vefat etti. Daha yıl dolmadı birini bulmus. Ben evlenecegim dedi.

Kadin gelip yengemin tum emeklerine konmus olacak. Kendinin, cocuklarin bogazindan kesip ev aldırmıştı dayima. Ödemesi biteli 2-3 yil oluyor. Tam rahata kavusacakti gitti. O evdw oturamadi. Yeni kadin hazir eve falan konacak.

Cocuklar deseniz en buyuk 18 yasinda kiz. Üniversite sonuclarini bekliyor. Ekonomik durumdan dolayı bulundugu sehrin universitesini yazacakti. Hatta mezuna da birakmayi dusunuyordu istedigi bolum gelmezse diye.

Babasi evlenmeye kalkinca neresi, hangi bolum olursa olsun tercih verecegim. Ben o kadinla kalamam, gerekirse hem okur hem calisirim baska yere gider yasarim, uygun olursa kardeslerimi de alırım diyor.

Ortanca 15 yasinda kiz. En küçük 9 yasinda erkek. Anneme gelip ağladı cocuklar. Biz ne yapacagiz, tanımıyoruz, istemiyoruz Annemizi cok özlüyoruz keske gitmeseydi diye. Kuzenlerim ruh gibi dolasiyorlar ortalikta. Bunu bir babanin yasatmaya hakki var mi? Hem annelerinin yangini var hemde babalarinin evlenmesinin. bu cocuklar ne yapsin?

Annem dayimla konustu. Benimde bir hayatim var, ihtiyaclarim var demis. Annem biraz daha bekle, cocuklar biraz büyüsün acıları daha taze onlari da anla demis.

Anliyorum. Onlar icinde evleniyorum. Ben onlara nasil bakayım, gunun cogu işteyim. Evde yalniz mi kalacaklar, kendilerine yemek vs yapabilecekler mi, ihtiyaclari olmayacak mi, hastalandiklarinda falan kim goturecek. Isten çıkıp ben mi vs vs demis. Kafaya koymus yani evlenmeyi.

Kadinlar cocuklari icin her seyi goze alirken, evlenmezken, hem calisip hem cocuklarina bakip, ev isleri, yemek vs yeterken erkekler neden böyle? neden yetemiyorlar?

Ölen kadina hic mi saygi yok? Bazisi 40 ı cikmadan evleniyor ya.

Boyle seyleri gördükçe erkege, yuvaya, aileye, erkegin ailesine kadinin verdigi emekler, cabalar, fedakarliklar zerre degmiyormus onu goruyorum. Bir erkege cok emek vermemek lazim anlasilan.

Arkani, dönsen, ölsen kendilerine cok kolay bir sekilde yeni hayat kurabiliyorlar bu erkekler. Hatta belki iyi oldu seklinde bile dusunuyor olabilirler. Yeni heyecan, yeni bir beden, yeni bir hayat, degisiklik...

bu ulkede de cocuklar bir tek annenin anlasilan. Anneler cocuklarimi elin adamiyla muhatap edemem, rahat edemezler vs diye dusunuyorlar. Babalarin benim cocuklarim var, uvey anneye muhtac edemem diye dusunmuyorlar. Önce kendi ihtiyaclari onemli. Benciller cogu konuda.

Erkekler neden karısı vefat edince evlenir?