Görücü usulü tanışıp evlendiğim kişi evlendikten sonra çok değişti. Elim kolum bağlı, ne yapmalıyım?

Buaraya yazip akil almak istedim cunku cevremde anlaticak kimse yok en son cildiricam artik ben 3 aylik evliyim esimle gorucu usulu evlendik gerci ben ilk basta pek sicak bakmiyordum ama herkes cok iyi biri ondan iyisinimi bulcaksin dediler bende gorusmeyi kabul ettim neyse konusa konusa esime isinmaya baslamistim onunla evlenirsen cok mutlu olucami dusunuyirdum artik 1 sene gorustukten sonra evlendik evlendigim gunun sabahinda aslinda 1 senedir tanidigim. adamin o olmadigini anladim birde bire yasaklar koymaya basladi yok disari cikma balkona cikma bakkla gitme evin camini acma kalin perdeler kapali kalicak actini gormiyim daha birsuru seyler en ufak seyden kavga cikarmaya basladi ve her kavgada surekli benim hatali oldugumu kendime ceki duzen vermem gerektigini boyle olmiycağini soyleyip duruyor ona kendi hatalari oldugunu soyledigimde kabul etmiyor benim hatalarim yok ben emek veriyorum elimden geleni yapiyorum hersehi sen yaliyirsun diyor bide ona gore benim yorulmaya hakkim yok bana dedigi sey ben sabah kalkip ise gidip calisiyorum sen butun gun evdesin adama evde durmam sorun oluyor ben o zaman cailisim diyorum yok efendim sen calisamazsin beni kendinden o kadar soguttuki bunu farkinda bile degil artik yuzune bile bakmak iskence gibi geliyor bana yaninda oturmaya korkuyor acaba yine bir sorun cikaricakmi kendi evimde o varken rahat hareket bile edemiyorum bu 3 ayda gercekten cok yoruldum en son ne zaman mutlu oldugumu bile hatirlamiyorum birakip gidiim diyorum ailem izin vermiyor otur oturdugu yerde diyorlar kafam com karisik nalicam bilmiyorum elim kolu bagli artik tek kurtulusumun vaktim dolup bu dunyadan gidice olucağini dusunuyorum
Görücü usulü tanışıp evlendiğim kişi evlendikten sonra çok değişti. Elim kolum bağlı, ne yapmalıyım?