Elde edene kadar peşinden koşan, binbir türlü sevgi gösterisinde bulunan bir erkek karşılık almaya başlayınca neden çekilir?

Çok güzel sormuşsun pilli bebek. Hatta benim tam da bu konuyla alakalı çok merak ettiğim bir şey var. Günlerden bir gün bir arkadaşımla bekaret meselesini tartışıyorduk. Kendisi ''Ben bakir olmayan biriyle evlenebilirm sonunçta beni benden öncesi ilgilendirmez'' demişti. Ben ona ''Hadi yaa, sana gelene kadar o grup sekz senin bu bukakee partisi benim yemediği halt kalmayacak da sana gelince mi düzelecek?'' dedim. İllaa altta kalmayacak ya, illa laf yetiştirecek ya; o da şöyle bir görüş attı. ''Canım bir genç kız ahlaksız biri tarafından kandırılmış ve suistimal edilmiş olabilir. Bunun için onu mu suçlamalıyız?'' dediydi. İşte olayın koptuğu ve benim gerçekten merak ettiğim husus da bu. Gazetelerin 3. sayfası o suistimalcilerle dolu. Televizyon belki de her gün o suistimalcileri gösteriyor. Bayanlarımızın ağzını ayıra ayıra izlediği malum dizilerde illa ki o suistimalciler canlandırılıyor. Bunca şeye rağmen bir bayan nasıl oluyor da ''Sevigilim nasıl olsa evlenmeyecek miyiz?'' yalanına kanıp da kendini güle oynaya suistimal ettiriyor? Hayır insanın aklına takılıyor yurdum bayanları bu kadar saf mı? Yoksa sadece ''Gençtim cahildim'' kisvesine sığınıp ahlaksızlığı bir onur nişanı gibi göğsünde mi taşıyor?
Kısaca; kendini suistimal ettirip sonra da namus satanlar aptall olduğu için mi bu durumdalar; yoksa pisliklerine kılıf mı uyduruyorlar? Ne dersin?
Evet bazı erkekler de bazı kadınlarda elde edene kadar seviyormuş gibi davranırlar çünkü elde etmek onları tatmin ediyor. Buna duygularla oynayan zavallılar derim ben.
Bazı erkekler için evet. Aynı küçük çocuklar gibi. Nasıl bir çocuğa bir şey yasakladığında inadına onu yapmak isterse aynı şekilde erkekler de ulaşana kadar..
malesef evet elde edince her şey bitiyor..
Cevap
127Cevap
Genelde köprüyü geçene kadar severler gadası
şimdi tarih öncesi çağlarda erkekler avcılık yapıyordu biz de o zamanlarda hayatta kalan insanların torunlarıyız
çoğu erkekte birşeyi elde edemeyince hırs duygusu oluşur fakat bu kadınların anlayacağı bir duygu değil bu avcı hırsı
bilge erkeklerde oluşmaz
neyse o erkek sizin peşinizde koştukça içindeki sevgi hoşlantı duygusunu yavaş yavaş hırs duygusuna bırakır çünkü hırs dominant bir his
belli bir zaman sonra (kızın onu sevdiğine ikna olduğu zaman) erkeğin içinde hoşlantıdan hiçbirşey kalmamıştır bütün herşeyi hırs için yapıyodurr
ee avcılıkta avı yakalayınca onun için bişey düşünmene gerek kalmaz
o yüzden erkeğin ilgisi de hemencik bitiverir
işte senin sorduğun sorunun cevabı budur
Güzel bir anlatım olmuş ✨
Bazı İnsanlar ne yazık ki öyle sever. Çünkü onun için amaç sevmek değil tatmin olmaktır. Onlar sevmeyi değil sevilmeyi isterler, sevilmek onları tatmin eder. Bağlılık gibi düşün. Elde edene kadar harmansındır, elde ettiğin an aklında olan tek şey vereceği zevktir, o andan sonra, o ana gelene kadar yaşadığın her şey artık anlamsızdır. Bu da buna benzer işte, elde edip sevilme duygusunun hazzını yaşayana kadar her şeyi yaparsın, ama o hazzı almaya başladığın an o güne kadar neler yaptığını unutur o anın tadını çıkarmak için geride durursun. Bazen de o kadar yorulursun ki elde etmek için, elde ettiğin zaman bir adım daha atacak gücünün kalmadığını farkedersin, o zaman da insanlar işi elde edene kadarmış der, senin ne halde olduğunu görmeden.
İçgüdüsel olarak insanlar ilişkilerinde karşıdakini bir ödül olarak görüyorsa elde ettiğini düşündüğünde de kendine yeni zorluklar, mücadeleler aramaya başlarlar. Bunun cinsiyetten çok karşıdakine verilen değerle alakası vardır. Sevdiğini düşünüp sadece heves uğruna peşinden gidilen ilişkilerde eninde sonunda bu rehavete düşüp uzaklaşma çok normaldir. Genelde erkeklerde görülmesinin sebebi toplumun erkeğe atfettiği tavlama görevinden dolayı. Yoksa elbetteki kadınlar da ellerinde hissettikleri şeylerden bıkabilirler.
Bazı erkekler ve kadınlar elde edene kadar sever. Sadece erkek cinsiyeti değil çıkarcı, oportünist kadınlar da vardır. Bu iki cinsiyetin türevi insanlar herkesin hayatına birer ikişer girip tecrübe olmuştur. Sevgiyi bir araç gibi kullanıp kendince belirlenen amaca ulaşırlar, hizmet ederler. Sonrasında da hiçbir şey olmamış gibi kaybolup gitmek isterler. Faydacı kişilerden zarar gelir. Bunları anlayabiliriz gerçekten iyi analizler yaparsak. Çoğu hemcinsim cinsellik olmadan ilişki yaşamaya kesinlikle karşıdırlar. Halbuki buradaki tek amaç seks olmakla beraber elde edilen karşı cinsi kullanmaktır. Denklem basit, aklınızı kullanın yeterlidir.
O dediğin elde edilebilecek kadınlar için geçerli.
Elde etmek için erkek her yolu deneyebilir.
Hatta nikah masasında imza atmaya kadar ileri gidebilir.
Şöyle ya da böyle, nikahsız ya da nikahlı, elde ettiğini hissettiği anda arzusu söner.
Bu tarz erkekler, her hal ve şartta elde edilemez bir kadın için ışığın etrafında dönen pervane olmaktan ileri gidemez.
Egoyla alakalı bir durum, kadını erkeği fark etmiyor. En basitinden birine merhaba dersin cevap bile vermez. Bu tarz insanlar egosuna yenik düşmüştür ve hayatta her zaman kaybetmeye mahkumdur. Ezik yetişmiş ve dışlanmıştır. Bir erkek ya da kadın merhaba bile dese hemen dötü tavan yapar. Gereksiz insandır. Tekrardan selam bile verilmeyip konuşulmayaraktan cezalandırılır, bu kadar basittir.
Ha bu arada kimse eskilerin aşkı gibi bir aşk yaşayamaz, bir tek buna inanmıyorum. Çünkü devir “kimin parası, tipi, vücudu varsa onunla yatıcam” ya da “uf şuna bak ilik gibi” deyip hayal kurduğundan, günümüz aşkları sınıfta kalmıştır.
Bilmezdim "mış" ve "miş" gibi sevmeleri..
Kimileri meğer sever-miş gibi yapar. İnsan onca kürek çektiği gönüle düşer de neden erken kopar anlamış değilim.
Neden başka dudaklara göçebe olur sevgi sözcükleri..
Bazıları zor sever, bazıları zor 'u sever..
Zor seven de kolay kolay terketmez zaten.
Mesela ben erkek olarak bir kızı ömrüm boyunca severim. Ancak kız beni istemezse neden istemediğini sorarım, biraz konuşuruz ve kızın sorununu çözemeyince artık o kız ile olan aşkım biter. Kızın sorununu çözersem zaten iş yolunda demek olduğu için o kız ile olan aşkım devam eder.
Bence elde etmiş olmakla değil, beklentiyi karşılayamamakla alakalı. Bizzat yaşadım çünkü, o kişiyi yere göğe sığdıramıyorsun, düşünüyor, çabalıyor, hayaller kuruyorsun, gözünde ve aklında en değerli ve mükemmel yapıyorsun o kişiyi, ama sonra bir bakıyorsun düşünüp hayalini kurduğun şey ile yakından uzaktan alakası yok. İşte o an gelen hayal kırıklığı ve soğuma hissi her şeyi bir anda alıp götürüyor. O yüzden hiçbir zaman beklentiye girmemek lazım.
Merhaba⏹️
Bazı erkekler ve bazı kadınlar elde edinceye kadar sever. Çünkü bazıları gerçekten insan kullanmasını marifet sanıyor. Hani bazen erkekler yatağa atıncaya kadar şefkatli oluyor. Bazı kadınlar da belli amaçları için kullanıyor seni parasal sponsor yanında bir çanta gibi gezdirme falan.. Hani şöyle bir durum var en çok nefret edilen insanlar bunlarken en çok ilgi çekenler de bunlardır
😂resimede koptum. Bende öyleyim elde edince büyüsü gidiyor. Tıpkı yemek yemeğe benzetirim böyle tıka basa yemeyeceksin tadında bırakacaksın herşeyi😛😂
Benim hayal dünyam ile birleştirdiğim bir foto o inceyi yakalayabilenlere selam olsun🤣
Bazı değil ki çoğu. Aynı şekilde kadınlardanda öyle insanlar var. Genel olarak konuşmak gerekirse bazıları kullanmak için yapar eğlenmek için yapar bazıları sıkılır yeni bir kadın veya erkek ister... Hepsi de saçma sapan bi müslüman insan bi kadının ya da erkeğin duygularıyla nasıl oynar demekki ahireti. Göze alıyor çünkü fitil fitil gelecek tertemiz kalpli dürüst erkekler de var kadınlarda var ama çok zor bulmak
Karşılık almaya başlayınca değil de, karşıdakinin sürekli taviz verdiğini görünce ister istemez bir ceptelik oluşuyor. Kaybetmekten korkmadığından kafasına göre davranıyor, kısaca şimdiki ilişkiler açık konuşmakla ya da her şeyi patır patır söylemekle değil doğru hal ve hareketlerle devam ediyor.
Ayı ve köprü örneği güzel oturur buraya ama ve karakter meselesidir
Evet, erkekler elde edene kadar sever. Ama "ADAM" olanlar ölene kadar... o yüzden erkek ve adam ayrımını yapabilmek lazım...
İnsanlar iki kısım firdevs gülü:" biri dinde kardeş, öbürü yaradılış'ta eş, yok fark.
Şahı Velayet
Erkek , Dişi fark yoktur özün de, eksiklik noksanlık kendi sinen de.
Biz yolu doğru sürelim de sürmeyenden, bazısından bize ne
bazı köylü erkekler ezik olur almak ıstedıgını almak ıcın her turlu sahte ılgı verırı elıne guc gecıncede ezer dayak atar tecavuz bıle eder akıllı ısen zaten o erkekler hayatına gıremez degılsen o da senın kaderın
Aptal olmayan anlar zaten belli eder hemen tekmeyi koyucaksin
Köprüyü geçene kadar 🐻 dayı denir misali gibi düşünelim
Çoğu kadınları bilmem de bazı kadınlara gereğinden fazla değer verdiğinizde evet, hemen kezban modlarına giriyorlar. Demek ki vitrinleri, kıymet verilecek kadar değilmiş ki kaldıramıyorlar biçilen değeri.
Hayallerinin peşinden koşan insanlar vardır. Ve hayallerine ulaşınca bütün heyecan, bütün beklenti biter. Bu da onun gibi. Sevilen hedef değil, hedefe gidilen yoldaki emekler, hisler.
Evet. Bu sadece erkekler için de geçerli değil. Bazı insanlar elde edene kadar sever, karşılık alınca sıkılır nedeni bulunamadı ama böyle... Zoru sevme zorsuz kalma
Erkekler sırf kendilerine, kendilerini kanıtlamak için bile çabalıyorlar. Sonra elde edince tamam ben bunu başardım diyip özgüven kazanıyorlar. Not: herkes üstüne alınmasın.
Genelleme yapmıyoruz tabi. Evet, bazı erkekler için söylenebilir. Çünkü elde etmek istediği farklıdır yani senin içinde ki büyük aşka karşılık aynı şeyler değildir onun istekleri. Sevse bile bu geçerli. Ya da sadece baya haz duygusu olarak gören erkek. Biz kadınlar ise anlaşıldığı erkekte çiçek açmak isteriz genelde. Ve kadın erkeğe verilmiş bir emanettir. ezmek ve unutmak için açılmış kalpler değil.
Erkeklere çok yükleniliyor bazen işler yolunda gitmez kendi küçük düyanlarında çok büyük sorumluluklar biner bir anda sevgililerininin desteğini beklerler ama sonuç pekte öyle olmaz.
Karşılık verme süresini çok uzatıyordur belki de kadınlar, yani onun aylarca yıllarca bekleyeceğine aynı hevesi taşıyacağına nasıl emin oluyor ki kadınlar hiç anlamıyorum...
Bu soruyu yine sonunun böyle olacağını bilen bir aranan sormuştu kullanıp atılmak için 😂😂😂 acıdım. Ama seven erkeğin öyle bir durumu olmaz olsa da pişman olduğu zamanlarda oluyor
Erkek kadın değil herkes için geçerli, senin olmayan olandan daha değerlidir her zaman. Bu sadece ilişkilerde değil, ev, araba daha maddi şeyler için de geçerli. İnsan doğası.
Hepsi diye genelleme yapamayız ama çoğu öyle
"Bazı" dedim böyle demeyin diye ama yine dediniz of😔"))
Siz demediniz ben dedim yanlış anlaşılma olmasin lütfen. Hepsi öyledir yerine çoğu dedim 😘
Anladım😊🌺
Erkekler kadınların peşinde koşmayı sever ve karşısındaki kızıda cepte görürse amac kalmaz aksiyon heycan her an kaybetme korkusu olmalı
Seven erkek adam gibi seviyorsa sonuna kadar sever ve sahip çıkar kadınına , yok et peşinde , skor oesindeyse, boş beleş bir erkektir benim gözümde,,,
Bence bütün erkekler elde ettikten sonra eskisi kadar sevmiyor çok seviyorum diyen bile çantada keklik gözüyle bakıyor sanki
Sever demiyelim de. Elde edene kadar sever gibi yapar
Tam tersine cok nadir rastlasakta. Maalesef böyle bi gercek ortada yani
Yorulmustur artık edecek iltifat sebeklik kalmamıştır napsin adam
Bunu amaç olarak görüp aşkın büyüsünü tatmayan erkekler yapar..
Soru cevabın içinde zaten. Cevabi elde edene kadar tabiki de.
Desene en başından yüz vermiceksin. Ben hep en baştan çantada keklik olmuşum.
Erkekler elde edene kadar sever , adamlar öyle değildir ama bakın adam diyorum fark var.
Aynen öyle istisnasız özellikle nişanlı ciftler ile evliliere bakinnnn
Elde edene kadar sevmezler. Seviyor-muş gibi yaparlar, amacına ulaştığı zaman da giderler.
Evet bazı erkekler ama. Seven değil çok seven kıyamaz sevdiğine
Üzülerek bu söze katılıyorum şımarık çocuk gibi istediğini elde edene kadar her danışmanlığı yapar.
Gerçekleri görmeye başlamıştır. İlgisini kaybetmiştir.
Bazı erkekler maalesef öyledir ve buna gerçek sevgi denmez.
Her erkek ayni degil. Karaktersizler icin gecerli bu
Elde edene kadar evet, ama o zaten sevmek değildir. Hükmetmektir.
Ona sevgi denilmez işini görene kadar denir bazı insanlar o heyecanla ne yaptığını bilmez
Saçmalamayın :d elde etmeden de vazgeçiyor insan bnmömnbvbnmö
İstediğin elde ettiğini düşünür bu tamamen psikolojik bazı erkekler ise tanıyınca soğur
Ben biraz ilgiyi kessem hemen gidiyorlar. Hiç elde edemedim 😊
Bazı erkekler için yüz vermeme durumu takıntılık halidir
kendini kıza sevdirdikten sonra gerçek yüzünü belli eder
Eğer eğlenme derdindeyse evet elde edene hatta yatağına alana kadar sever.
Evet yapanlar var o kişiyi kullanıp atıyorlar umarım hak ettiklerini bulurlar
Elde edip hevesini alıp giden, elde edip de sıkılıp ilgisiz olan erkekler
Nedense bazi kadınlarda öyle..
Sanırım. Ben üstüme düşeni yaptım gerisini ona bırakıyorum.
Sonda koyduğun soru işaretini kaldir cevabıni alırsın ;)
Yoruyorsunuz tamam dediğinizde pil bitmiş oluyor tüketiyorsunuz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?