21 yaşındayım. Daha neden bu dünyada olduğuma bir anlam veremedim. Ne müslüman olabildim ne atesit. Yıllardır sorgulayıp duruyorum. Bulamadım.
Yaşıtlarım severken, sevilirken, iyi kötü tecrübe edilirken ben kendimi hep kızlardan uzak tutuyorum. Beş para etmez insanlar neler yaşıyor diyorum. Bu benim seçimim tabi ki biliyorum ama yine de zoruna gidiyor insanın. İkiyüzlü bir adam değilim. Bu yüzden de kızları boş vaatlerimle kandırmıyorum. Bu karmaşık fikirleri duyan kızlar da eğlence peşine düşüyorlar tabi.
3 seneye doktorum. Mesleğimde gelişmek istiyorum ama bu yolun sonu nereye gidecek bilmiyorum. Bir gün o kara toprağa gireceğiz. Peki ya sonra?
Yaşıtlarım severken, sevilirken, iyi kötü tecrübe edilirken ben kendimi hep kızlardan uzak tutuyorum. Beş para etmez insanlar neler yaşıyor diyorum. Bu benim seçimim tabi ki biliyorum ama yine de zoruna gidiyor insanın. İkiyüzlü bir adam değilim. Bu yüzden de kızları boş vaatlerimle kandırmıyorum. Bu karmaşık fikirleri duyan kızlar da eğlence peşine düşüyorlar tabi.
3 seneye doktorum. Mesleğimde gelişmek istiyorum ama bu yolun sonu nereye gidecek bilmiyorum. Bir gün o kara toprağa gireceğiz. Peki ya sonra?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kendine bunu bile bile yapıyorsan evet, biraz enayilik var maalesef ✩
bile bile değil aslında, hangisi doğru bilmiyorum. İnsanlar azmış durumda buna ayak uydurmak çok saçma geliyor. Bir yandan da din meselesi off
Müslüman ol aga ateist olursan bir getirisi götürüsü yok ama İslam’ın bir yaptırımı var
sen tavsiye ettiğin şeyi uyguluyor musun
Müslüman’ım
gereklerini yerine getiriyor musun?
Hepsini değil
Müslüman olma sebebin kar zarar ilişkisi mi kalbi mi? Kalpten iman ediyor musun?
Seni ilgilendiren kısmı ne tam olarak?
Sorunun cevabına göre tecrübelerini paylaşmanı rica edecektim. Sakıncası mı var?
Şöyle ki gerçekten inanmasam cehennemden korkmam. Tamam yeterli değilim ama o da şeytanın varlığı maalesef. Gerçekten Allah’ın var olduğuna inanmasam ona her gün dua etmem.
Yok olcaz bruh. Nasıl istiyorsan öyle yaşa. Bunları fazla kafana takma
ya yok olmayacaksak?
Yok olmazsan eğer işte o zaman düşünürsün
o zaman düşünmeye vakit kalmayacak
Neyi düşünüceksin? Düşünmek bir şeyi değiştirmiyor.
bizi yaratan bir tanrı varsa ona itaat etmek zorundayız gerisi boş.
Niye zorundasın? Tanrının mantığı ile kendininkini bir mi tutuyorsun? Tanrının insanların ona tapmasına mı ihtiyacı var?
İnsanların tanrıya ihtiyacı var. Bu belirsizlikten korkudan kurtulmak için. Kendine bir sığınak olsun diye tanrı var
neyse bilader seninle tartışmayalım, tanrıya inanırsan sorgulayamazsın bunu bil yeter. Yat der yatarsın kalk der kalkarsın. Ona soru sormaya hakkın yok.
ihtiyacımız olan her şeyi biz mi yarattık sence? bu dünyanın kendiliğinden oluştuğunu mu düşünüyorsun?
Ben tanrıya inanıyorum. Ama sizin inandığınıza inanmıyorum. Kendiniz o tanrıları dinleri uydurmuşsunuz. Fazla takılmayın bunlara bu kadar. Her şeyin bir amacı o su şu su bu su olmak zorunda değil. Bilmediğin şeylere olmayan anlamları yüklersen o anlamları kazanmaz. Olan şeyler var ve sen bunları bilmiyorsun. Bilmekten acizsin. Ölene kadar da bilemeyeceksin. Eğer bu acizliğinden zevk alan, bilmediğin şeylere inanmanı isteyen bir aptalmışçasına boş bir hayat yaşamanı isteyen tanrı varsa tanrı onun bin belasını versin. Benim inandığım tanrı, insanların aklını kullanıp isteyenin istediği gibi yaşamasını isteyen bir tanrı. Yargılayacaksa da yargılar. Bu kadar boş şeyle insanları kandırmaz
İşte sen insanoğlunun nefsini açıkladın. Başka söz söylemiyorum. İstediğini yapacakmış, o da güzel hikaye :D Ha bu arada ben müslüman falan değilim sorgulayan biriyim bunu da bil :))
Sorgula bro keyfin bilir. İnsan nefsi o şu su busu hepsi saçmalık.
Öyle görünüyor sanırım 😊
Bruh jk nicki alıp kpop idolü koymamışsın. Ayıp
Koymak istemedim 😏ne gereği var
Olmazsa olmaz. Nasıl armysin sen...
İnan nasıl ARMY olduğumu sana açıklayacak değilim
Dimi
Yaa😒