Evliyken mutsuzdum boşandım daha mutsuzum, psikolojim alt üst oldu. Ne yapmalıyım?

Eşimden cinsel açıdan soğudum. Ve Kendine bakmıyordu koku geliyordu vcudundan biraz kilosundan kaynaklı olan birşeydi ama duşa bari gir sık sık derdim erinirdi yataktan sogmam bu yüzden oldu.
Ağzı çok bozukdu küfürlü biriydi 5 sene evli kaldık yemek yapmasını dahi öğrenemedi yarım yamalak yaparsa yapıyordu ya tuzlu oluyordu ya da bazen tutturuyordu yemeği.
Bundan dolayı ben soğudum ister istemez gözüm dışarı gitti başka insanlara kızlara gitti piskolijini alt üst oldu ve bu kadar olaya rağmen hala anılar aklıma geliyor ve şu an Boşanma aşamasındayim mahkeme bekliyorum
Eşim başka insanlarada mesaj atıyordu kaç defa yakaladım bir kaç defa kavga ettik karım bıçak bile çekti bana okadar olaya rağmen piskolojim alt üst oldu
Boşluğa düştüm 😥😥 istemedim halde niye böyleyim 5 senem geçmiş bu insanla okadar şans vermeme rağmen düzelmedi?
Evliyken mutsuzdum boşandım daha mutsuzum, psikolojim alt üst oldu. Ne yapmalıyım?