Merhabalar. İnternet hayatımızın her yerinde. Çoğu insan bizler de dahil öyle ya da böyle kullanıyoruz. Sosyal medya hesaplarına müdahale etmek kıskançlık mıdır, güvensizlik midir?
Sevgilinin sosyal medya hesaplarına karışmak güvensizlik midir, kıskançlık mı?
Güvensizliktir. Sosyal medya hesaplarıma karışan birisi ile hayatımı birleştirmek istemem. Zira ben de onun sosyal medya hesabına karışmam. İlişkide güven olmalı. 15 yaşında çocuklar değiliz. Ayrıca bir insan yapmak istiyorsa yapar arkadaşlar. İstediğiniz kadar sosyal medyayı falan elinizde tuttuğunuzu düşünün. Yanınıza geldiğinde hangi uygulamaları siliyor bilemezsiniz, tecrübeyle sabit..
Bu durum bence öncelikle özgüven eksikliğidir. Özgüven eksikliğine bağlı olarak kıskançlık, kıskançlık duygusu kişiyi kaybetme korkusuna, bu durum da "ya birileri aklını çelerse" şeklindeki paranoyaya dolayısıyla güvensizliğe sebep olur.
Birisiyle ilişkiniz varsa, bu ilişkide öncelikle kendinize güvenin.. ilişkide eğer kendinizi eksik hissettiğiniz bir şey varsa o zaman kendinize güveni yitirirsiniz. Bu da karşınızdakine güvenmemenizi sağlar. Yani suç onda değil sizdedir.
Sevgilimin sosyal medyasına sosyal hayatına karışmam.. Zaten hayatımda olan kadın ne yapacağını nasıl davranacağını bilen olgunlukta bir insandır.. öyle olgunlukta olmayan birisi hayatımda olamaz
Bakarsan o hesaplar senden önce de vardı 🙂 yani sen hayatına girdin diye müdahale hakkın olmamalı ( genel olarak söylüyorum). Çiftler bu konuda çok abartabiliyorlar olayları. Şifre isteme takipçi çıkartma vs. Yapmamak gerek. Karşı tarafta soğuma nedenidir bence
Eskilerin bir lafı geldi aklıma.. Kendine güveni olmayanın başkasına güveni olmaz diye.. Bence gereksizdir aynı zamanda, Zaten bir birliktelik varsa ve bir araya gelindiğinde partner size değil telefona odaklanıyor, ya da örneğin telefonu cebinde tutuyor, sehpada ters bırakıyorsa vs.. Zaten konuşmanın zamanı gelmiş geçiyor demektir. Ama bu konuşmayı asla tartışma haline getirmeden layıkıyla kontrol etmek gereklidir.
İnsan eğer kendi kafaya yapısına uyan birini bulursa karışmasına gerek kalmaz. En başta karışmadurumunuz olmayacak kişiler seçmek önemli. Hem kıskançlık hem güvensizlik bu arada. Ben bana yapılmasını istemem ve yapmam da.
1. Eğerki bir erkeğin sosyal medya hesabında karşı cins birisi varsa , bu kıskançlıktır. 2. Eğerki sosyal medya hesabında bulunan herkes tanıdıksa bu güvensizliktir.
Bu durumda güvensizlik yaşayan insanı hiç bir şeye inandıramazsın.
Ya tabiki güvensizlik k. bakma ama güvenmiyo isen karşındaki kişiyi inanıyorsan onun seni sosyal medyadan biri ile aldattığını o Zaman fazla söze gerek yok bence ayrılın gitsin kıskançlık ile hiç alakası yok bence güvensizliğe kıskançlık diye millette yutturmaya çalışmanın alemi yok
Baksa da bakmasa da randevulaşma uygulamaları kalıyor olacaktır o telefonda. Aldatılma oranının bu kadar yüksek olma oranına şaşırmamalı. En çok boşanma vakası da karantina döneminde olmuş zaten.
Bak sana net birşey söyliyim önce ki ilişkilerimde karışıyordum. Artık kendime güveniyorum ve umrumdada olmuyor. Yani anlıyacağın güvensizlik önce kendine sonra karşındakine biraz korkaklık aslında kaybetme korkusu. Bunları aşabikirse insan böyle takıntılardanda kurtulur
Ne güvensizlik ne kıskançlık. Canım istiyor bakarım, o da bakabilir. Gizli saklı yok. Ha kankaları ile mesajlaşır, özeldir bakmam. Oyun eklemişse oyunlarını oynarım :Dd
Abartmamak kaydıyla karışılabilir. Her yerden soyutlayacak şekilde değil ama. Ama eğer fazla müdahale varsa her şeye orda güvensizlik vardır kesinlikle.
Karışmaya hakkı olamaz. Ama kullanan kişide hesabına önüne gelen karşı cinsi ekler herkesin her türlü fotosunu likelarsa sorun çıkar tabikim. Güven vericeksin en başta iki taraf içinde geçerli bu yaa.
Tabiki ikiside güvensizlik ıllaki olur ama neden benim sevgilimin hesabında kızlar ekli olsn ki oda kıskançlığa girer o yüzden ikiside bence
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İstediğini yapsın Kurcalamam bile.. Hayret benim tanıdığım Adamlar Sosyal Mediaya ilgi duymuyor kullanmıyor , kullanmasını bile bilmiyorlar, Whatsappa bile yazmaya üşenen Adamlar. Direk arayan tiplere denk gelirim.
Karışmak ile karıştırmak arsında fark var. Karışmak belli ölçüde kıskançlığa girebilir fakat karıştırmak genelde, akılda bir şüphe ve güvensizlik olduğunda olur.