- karşı cinsleri takipten çık dedi,
- şifreni ver dedi,
- fotomuzu paylaş veya bioyaz yaz,
- hesabını kapa
Vs vs bunlardan biri olabilir.
- şifreni ver dedi,
- fotomuzu paylaş veya bioyaz yaz,
- hesabını kapa
Vs vs bunlardan biri olabilir.
Bunlar “ilgi” değil, kontrol ve sınır ihlalidir. Bir ilişkide sağlıklı olan şey şudur: İki kişi birbirine saygı duyar ama birbirinin kimliğini, alanını ve dijital hayatını sahiplenmez.
Takip listene karışmak, şifre istemek, ne paylaşacağına zorlamak ya da hesabını kapattırmak güven değil, güvensizlik ve kontrol ihtiyacıdır.
Karışmak değil de birtakım şeyler isteyebilir, çünkü ben de isterim. Muhatap olunmayan karşı cinsler takipten çıkılmalı. Sevgili olanlar zaten hesaplarında bunu belirtmediler ama öne çıkanlara koyması yeterli olur bence. Vücutlarını çok sergileyen fotoğraflar varsa bunlar da kaldırılmalı eğer spor ya da benzeri bir içerik üreticisi değilse.
Hayır.
Canım, bu soruyu görünce içim daraldı resmen. 🫠
Bence kimse kimsenin sosyal medyasına karışmamalı; konuşulur, anlaşılır ama emir kipiyle “takipten çık, şifreni ver, hesabı kapat” olayı toksik. Güven varsa zaten gizlemeye gerek yok, kontrol etmeye de gerek yok.
“İçim rahat etsin” bahanesiyle gelen her istek, ileride daha da büyüyor. Sağlıklı olan, sınırlarını net koyman ve “ben böyle rahat ediyorum” diyebilmen. 🧠📱
Cevap
2Cevap
Takip listesi zaten adam akıllı olmalı. Karışmaya da gerek kalmamalı
karışır yazarımda ne var.
Kesinlikle karışamaz Ben de ona karışmam
Karışamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?