Hayatımda biri varken ilk aşkımı düşünüyorum neden böyle?

Bundan 6 yıl önce biriyle tanıştım farklı şehirlerde yaşıyoruz ikimizde ilk aşkım ilk aşık oldugum adam 1.5 yıl kadar sevgili olduk sonra ufak bir hatası oldu ve onu hayatımdan tamamen sildim çok peşimden koştu hayatımda başkası oldugu halde istiyorum seviyorum dedi ama ben kabul etmedim en büyük etken de mesafenin olması idi. Şuanda hayatımda başka biri var 3 yıldır beraberiz bazı sorunlar problemler var her şeyden önemlisi farklı aile yapılarımız kültürlerimiz var ve kendisine verdiğim şansları eski sevgilime bir tanesini bile vermedim. Şu sıralar hayatımda ki kişiye karşı yakın olmak gelmiyor içimden çünkü üzüyor beni davranışları saçma geliyor kısacası kafam karıştı ne yaptıgımı istediğimi bilmiyorum. Diğer kişide çok değişti bununda farkındayım yani arkadaş çevresi giyimi kuşamı ama şöyle bakınca istediğim hayatı bana verebilecek kişi o. Hayatımda ki kişinin ailesini de sevemedim kültür farkı var ve cahiller böyle bir sürü şey dönüp duruyor kafamda neden bunca yıl geçmesine rağmen o kişi geliyor benim aklıma normal mi bu bazen acaba evleneceğim kişi omu diye düşünmeden edemiyorum çok kötü hissediyorum.
Hayatımda biri varken ilk aşkımı düşünüyorum neden böyle?