Bana aşık olan ve aşık olduğum sunni çocuk baba duygularını açtı ama ben alevi soydan geldiğim için... Ne yapmalıyım?

Alevi soydan geldiğim için ergenlikte (lisede) en yakın kız arkadaşımın annesi onların evine gittiğimde beni kovmuş ve ağır hakaretler etmişti, arkadaşlığımızı kesmedik buna rağmen ama ne bize gönderirdi ne o kadın evde olduğunda ben gidebilirdim oraya. Biraz daha büyüyünce benim ailem arkadaşımı çok severken onun annesinin yaptıklarına ve ettiği hakaretlere daha fazla katlanamadığımı ve arkadaşlığımızı bitirmenin daha iyi olacağını söyledim, evlendi kız arkadaşım ve o gün bugündür konuşmuyoruz.

Şöyle bir durum var ki, şu anda deli gibi aşık olduğum kişiye ilk başta çok gıcık olmuştum bana aşırı derece bakıyor diye, sonra gel zaman git zaman, ben de aşık oldum. Ama şöyle bir durun var ki, geçmişte yaşadığım acı tecrübeler sinir sistemimi çok zayıflattı ve insan ayrımı asla yapmayan, namaz kılan, oruç tutan bir mümine olsam da, aklımda yaşadıklarım var ve korkuyorum. Bana duygularını açtı ve ben ne diyeceğimi bilemediğim için bir süre istedim. Şimdi ben ona bunu nasıl açıklayabilirim? Bu arada en yakın arkadaşlarım hala sunni ama sadece onda tetikleniyor bu duygu. Neden bilmiyorum...
Bana aşık olan ve aşık olduğum sunni çocuk baba duygularını açtı ama ben alevi soydan geldiğim için... Ne yapmalıyım?