Artık bana zarar veriyor sürekli düşünmem. Sürekli beynimin bunla meşgul olması artık beni çok rahatsız ediyor. Ben ne yapmalıyım? Kafamı toparlayamıyorum. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Nasıl düzeleceğim bilmiyorum. 5 ay geçti ama hala ona karşı hislerim var, hala özlüyorum. Ya da sürekli düşünüyorum. Sürekli düşünmeden nasıl kurtulabilirim? Depresyonda mıyım bilmiyorum sürekli mutsuzum zaten, sürekli içimde kötü bir his var. Geçer mi? Ne yapmam lazım düzelmek için? Sürekli evdeyiz zaten. Sabah akşam bu dertle yatıp kalkıyorum.
Eski sevgilimi düşünmeden duramıyorum, ne yapacağım?

Merhabalar;
Böyle bir durumda öncelikli olarak kabul edilmesi gereken ilk nitelik, her ayrılığın bir yas ve acı döneminin olduğudur. Bizler ilişkiyi yaşarken onun bize verdiği tüm duyguları da sahiplenir öyle yaşarız, fakat ayrılığın da ilişkin olası bir parçası olduğunu hep gözardı etmişizdir.
Ayrılık sürecinde ilk yapılması gerekenlerden biri hatıralar ile vedalaşmaktır.
Sizi geçmişe götürecek, iyi veya kötü birkaç anıyı size hatırlatacak hiçbir anımsatıcıya ihtiyacınız yok. Bizim kültürümüzde cenaze evinden merhumun kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak gibi güzel bir davranış biçimi vardır. Burada amaç ihtiyaç sahiplerini memnun etmekten ziyade; vefat eden kişiyle vedalaşmaktır.
Sosyal medya hesaplarından, ortak arkadaşlardan, anı dolu eşyalardan bu süreçte uzak kalmanın faydalı olacağı kanaatindeyim.
Onun dışında mutlaka günlük rutinler oluşturulmalı, kişi kendi öz yatırımını arttıracak birtakım davranışlar içerisine girmelidir, örneğin yeni bir dil öğrenmek, spora başlamak, yeni yerler görmek gibi.
Günlük veya haftalık planlar yapılmalı, kişi gününü yoğun ve keyifli geçirmelidir.
En nihayetinde unutulmaması gereken şey herşeyin bir süreçten ibaret olduğudur.
Zaman zaman bireysel terapi desteği alarakta sürecin geçişini kolaylaştırabilirsiniz.
Doktortakvimi Profilim İçin Tıklayabilirsiniz
Sevgiler.
Uzman Klinik Psikolog Büşra SARI
Çok haklısınız doktor hanım
Müthiş. Teşekkür ederim