Artık bana zarar veriyor sürekli düşünmem. Sürekli beynimin bunla meşgul olması artık beni çok rahatsız ediyor. Ben ne yapmalıyım? Kafamı toparlayamıyorum. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Nasıl düzeleceğim bilmiyorum. 5 ay geçti ama hala ona karşı hislerim var, hala özlüyorum. Ya da sürekli düşünüyorum. Sürekli düşünmeden nasıl kurtulabilirim? Depresyonda mıyım bilmiyorum sürekli mutsuzum zaten, sürekli içimde kötü bir his var. Geçer mi? Ne yapmam lazım düzelmek için? Sürekli evdeyiz zaten. Sabah akşam bu dertle yatıp kalkıyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Kötü bir durum, hep yaşadık ve yaşıyoruz bunları.. sen ilk defa mı yaşıyorsun bilemiyorum ama, 2 defa yaşamış biri olarak; belli bir süre sonra emin ol unutuluyor ve kendi kendime onu düşündüğüm, unutamadığım her dakikaya, boşa geçmiş zaman, kendi hayatımdan, kendi geleceğimden çaldığım zaman olarak bakıyorsun.. keşke bu kadar düşünmeseydim, önüme baksaydım, belki de neler neler kaçırdım, kendi hayatımdan çaldım diyorsun.. farklı bi yerden bakmanı istedim🙂 bu bir gün bitecek ve sen bu süreyi kendinden çaldığın için çok pişman olacaksın. Hayat her şeye rağmen çok güzel, zamanımız kısa ve çok değerli.. dışarıda halen iyi kalpli insanlar var. Ve Zamanımızı iyi değerlendirmeliyiz..🙂
41 Yorumla- +1 yıl
İlk defa oluyor ilk defa aşık oldum ilk defa aşk acısı çekiyorum, unutamıyorum yani bilmiyorum umarım dediğiniz gibi olur
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Evde de olsak oyalanacak bir şeyler bulmak gerekiyor böyle şeyler için. Bir de bi anda aklından çıkmasını beklememek lazım. Zamanla olacağı için “Neden hala aklımda?” diye kendini yıpratma.
12 Yorumla- +1 yıl
5 ay oldu ama çok değil mi.. Zamanla geçmesi gerek evet ama zaten zaman geçti öyle değil mi
- Cevap sahibi+1 yıl
5 ay içinde tamamen geçmez ki. Seneler de sürebilir. Unutmak için kararlı olmak gerekiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
19Cevap
Bir insan hemen unutulmaz hatta ve hatta hiç unutulmaz sadece tek yapabileceğin şey onu içinde bitirmek. Öncelikle bazı şeylerden ayrıl mesela ondan kalma şeyler çünkü ayrılmazsan o zaman hep onu gözünün önünde göreceksin. Ondan sonra neden İlişkiniz bittiğini yani sebebini her zaman gözünün önünde bulundur mesela bana hep kötü davranıyordu veya anlaşmadık bitti ve bunu bil bir insan asla değişmez veya beraber bile olsanız yine hiç bir şey eskisi gibi olmaz ve sadece zaman kaybedersiniz ama en önemlisi allahin bir bildiği var yani o sana göre değilmiş. Kendine güzel hobiler bul veya o aklına gelmeyecek şeyler yap mesela ben ilk sevgilimden ayrıldığımda dünyam başıma yıkılmıştı ve ondan sonra piyano çalmayı öğrendim ve bana yakın veya beni anlatan şarkıları Çalıyorum piyanoda ve artık ne zaman üzgünsem piyano çalıyorum ve duygularımı öylece ifade ediyorum çok iyi geliyor bana ve o an her şeyi unutuyorum sen de bir şeyler bulabilirsin mesela ve çok yardımcı olur. Son tavsiyem hiçbir zaman susma hiçbir zaman bir şeyleri içine atma aksine etrafındaki insanlara anlat derdini. Ben mesela yazıyordum ve hep düşünüyordum en sonunda anladım ben neye ağlıyorum veya üzülüyorum çünkü değmez. Ben eski sevgilimden çok şeyler gördüm ve bazı gördüğüm şeyler için o kadar minnettarım ki ona ne kadar teşekkür etsem yetmez ve başka bir yerde bunu asla Öğrenemezdim sende çok iyi düşün o sana peki ne öğretti? Gerçekten bak ayrılık dünyanın sonu değil benimde çok canım yandı içtim kısacası anlık bile olsa kendimi kaybettim ama bir zamandan sonra insan bazı şeyleri çok iyi anlıyor ben mesela şimdi yeni bir ilişkideyim ve çok mutluyum asla aklıma gelmezdi yine mutlu olacağımı ama oldum yani kısacası sadece bir süreç sen de mutlu olacaksın yakında inşallah. Sadece düşünmen lazım ve asla deme onsuz yapamasın diye. Kendi değerini anla ve bil ve en sonunda kendini hep daha çok sev!
11 Yorumla- Yeni +1 yıl
Sana mesaj atmak istiyorum atamıyorum bana atabilir misin
Çok zor bir durum seni çok iyi anlıyorum ama işte bazen insan unutamıyor geçirdiğin zaman onunla mutlu olduğun her dakikayı unutmuyorsun Ama emin ol sevgilin olduğu zaman bir gün unutacaksın seni mutlu eden biri olduğu zaman gerçekten unutturacak bir kişi olduğu zaman unutacaksın İşte o gün
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Aşk Acısı Çekmek Çok Kötü Bir duygudur (Ben 2-3 Sene Çektiğimi biliyorum) İlk Önce Karına Girer sonra Kalbe Ulaşır Kalp'de Biraz bi Zaman Acı Hissedersin sonra'da Karından 'da geçer Kalbe yerleşir izi Kalır Zamanla Geçer gider,önüne bi bakarsın yenisi gelmiş.(Aşk Acısı boş Değildir) Sabret ve Bekle... Kafayı Sürekli Biyerlere Vermeye Çalış eski sevdiğini unutmaya çalış, dağıt kafayı Boş durma, bak göreceksin hepsi geçecek zamanla acılar.
00 Yorumla - +1 yıl
Yorumlardan ilk defa aşık olduğunu farkettim ilk aşklar unutulmaz derler çokta haklılar. Aşk, hepimizin hayatını bitiren mesele. Neden ayrıldınız bilemeyeceğim ama, eğer barışma ihtimaliniz varsa barışın. Çünkü onunla zaman geçirseydin tüm duygularını yaşasaydın ayrıldığında üzülmez din. Demek istediğim şu aşk acısı= yarım kalan duygular. Eğer imkanı varsa barış ve yarım kalan duygularınıda yaşa. Unutma hayat üzülmek için çok kısa kendine iyi bak sağlıkla kal❤
01 Yorumla- Yeni +1 yıl
Ben de barışmayı çok isterim, ama karşımdaki istemiyor yani bana dediği şey şu, şu an sana karşı hislerim artık yok, ben tek başıma daha iyi olduğumu fark ettim, şu an bir ilişki istemiyorum, bi ilişki istersem bu sen olursun, benim 1-2 sene sonra bile barışan arkadaşlarım var ama sen umutlanma bekleme hayatına bak vs dedi. Ben barışmak isterim, ayrılırken de zaten ağladım bayağı yanında o biliyor.. Ama elimden gelen bir şey yok.. Barışmak benim elimde olsa barışırım zaten ama onun istemesi gerekiyor.. Bir önerin var mı nasıl barışıcağım konusunda? İlk kez aşık oldum evet ve onla çok güzel anılar birktirdim.. Ama sonunda artık sana hissim kalmadı dedi :(
- +1 yıl
Sevdiğin ve değer verdiğin şeylerin farkına var, ve sevdiğin şeyleri yap. Birlikte zaman geçirmekten zevk aldığın insanlar ile daha çok görüşmeye başla. Yeni insanlar ile tanış, hayatını yaşa. Sana onu hatırlatan nesnelerden kurtul ve dediğim gibi sevdiğin şeyleri yap. Umarım en kısa zamanda onu düşünmeyi bırakırsın.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Takıntı yaptınız diyecekler. Ben de aynısını yaşıyorum ama eski değil. Yani bi türlü bitmyn işkence gibi. Belki size de sürekli bişeyler hatırlatıyor tamamen koparırsanız belki de unutursunuz gibi.
00 YorumlaEskiyi edkide bırak önüne bak bir işine yaramaz geçmise takılıp kalmak
10 Yorumla- +1 yıl
Düşüne düşüne kafanda abartıyorsun oaly tamamen sende.
00 Yorumla - +1 yıl
Gel ben Sana unutururum Uzman Piskoloğa Gerek yok. Bende bedava 😭😭😭
00 Yorumla - +1 yıl
Yeni Bir sevgili bul, ne demiş atalarımız çivi çiviyi söker 👍
10 Yorumla - +1 yıl
Bende aynı durumdayım çok zor kendine bi iş çıkart sürekle slow müziklerde açma dans et falan hahah çok iyi geliyo güven bana sen pozitif olunca sana geri dönücektir emin ol senin üzüldüğünü hissediyodur telepatik olarak
00 Yorumla ya bu deveyi gütmeli ya bu diyardan gitmeli bu konuda yapılacak 3 şey var çevreni genişletip takılmak yeni birini bulmak eskiye de sen eskisin ama ben eskici değilim diyip kafada bitirmek
00 Yorumla- +1 yıl
eğer sen ayrıldıysan sebebini hatırla ve haklıysan kararından vazgeçme. ama eğer o ayrıldıysa zaten zorla güzellik olmaz bırak gitsin önüne bak derim...
00 Yorumla - +1 yıl
Ah yavrum ben 6 yıldır düşünüyorum bir faydası olmuyor giden gidiyor allah yardımcın olsun zikir çek ya latif birazcık ferahlarsın
00 Yorumla - +1 yıl
Bir yakının miş gibi unutulmaz ömür boyu hatırlarsın bununla yaşamayı öğrenmen gerekir
10 Yorumla Zaman gerek aynısını ben de yaşıyorum ve çaresi de yok
00 Yorumlaneden ayrıldınız kısaca öğrenebilirmiyim ve senmi omu ayrıldı?
00 Yorumla- +1 yıl
gez dolas kitap oku film izle kafanı dagıt hobi edin dikkatini verecek ugras bul
00 Yorumla - +1 yıl
Kendine hobi bul
Eylem içinde olursan zihnin çok düşünmez00 Yorumla Kabul et ve unutmaya çalış
00 YorumlaBaşkası ile hayal et unutursin
00 Yorumla- +1 yıl
Bu dünyada kim kalıcı ki o senin yaninda kalıcaktı
10 Yorumla Sana değer veren birini bul
00 Yorumlaarınma ritüeli yap arınırsın belki
00 YorumlaSigara yak 🚬🚬
00 Yorumla- +1 yıl
Yeni biriyle tanismani tavsiye ederim
00 Yorumla - +1 yıl
Ona çok aşıksın o zaman
01 Yorumla- +1 yıl
Yatarken rüyalarına giriyor mu
- +1 yıl
Kafanı dağıt düşünme geçer geçer Zaman la geçiyor
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 25,4b cevap paylaştı. iletişime geç
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Düşünmeyejackson.
00 Yorumla - +1 yıl
Yeni bir ilişki yap.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 924 cevap paylaştı. Yeni biri lazım sana
00 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar;
Böyle bir durumda öncelikli olarak kabul edilmesi gereken ilk nitelik, her ayrılığın bir yas ve acı döneminin olduğudur. Bizler ilişkiyi yaşarken onun bize verdiği tüm duyguları da sahiplenir öyle yaşarız, fakat ayrılığın da ilişkin olası bir parçası olduğunu hep gözardı etmişizdir.
Ayrılık sürecinde ilk yapılması gerekenlerden biri hatıralar ile vedalaşmaktır.
Sizi geçmişe götürecek, iyi veya kötü birkaç anıyı size hatırlatacak hiçbir anımsatıcıya ihtiyacınız yok. Bizim kültürümüzde cenaze evinden merhumun kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtmak gibi güzel bir davranış biçimi vardır. Burada amaç ihtiyaç sahiplerini memnun etmekten ziyade; vefat eden kişiyle vedalaşmaktır.
Sosyal medya hesaplarından, ortak arkadaşlardan, anı dolu eşyalardan bu süreçte uzak kalmanın faydalı olacağı kanaatindeyim.
Onun dışında mutlaka günlük rutinler oluşturulmalı, kişi kendi öz yatırımını arttıracak birtakım davranışlar içerisine girmelidir, örneğin yeni bir dil öğrenmek, spora başlamak, yeni yerler görmek gibi.
Günlük veya haftalık planlar yapılmalı, kişi gününü yoğun ve keyifli geçirmelidir.
En nihayetinde unutulmaması gereken şey herşeyin bir süreçten ibaret olduğudur.
Zaman zaman bireysel terapi desteği alarakta sürecin geçişini kolaylaştırabilirsiniz.
Doktortakvimi Profilim İçin Tıklayabilirsiniz
Sevgiler.
Uzman Klinik Psikolog Büşra SARI
Çok haklısınız doktor hanım
Müthiş. Teşekkür ederim