Nişanlımın bana uyguladığı psikolojik şiddetten nasıl kurtulurum?

Eskiden beni çok sevdiğine emindim. Ayrıca fazlasıyla centilmen ve düşünceliydi. Ama son birkaç aydır başına bir aksilik gelse oturup dertleşmek ve çözüm aramak yerine afedersiniz gelip benim ağzıma sıçıyor.

En son dün hayatında bazı şeyler istediği gitmiyordu aramız iyiydi ama bir sorunu var gibiydi anlamak için konuşmaya çalıştım. Aylar öncesinde kapadığımız konuyu temcit pilavı gibi sürekli önüme ısıtıp ısıtıp getiriyor. Beni geçmişteki flörtlerim yüzünden itham edip çirkin şekilde konuşarak suçluyor. Siniri geçince ben seni seviyorum bunlar bende travma oldu aşmak için senden yardım istiyordum diyor. Her defasında konuşup çözüldüğünü söylese de kendine dair her yaşadığı özgüven sorununda benim geçmişimle uğraşıyor. (öyle berbat bir geçmişim yok evet çok flörtüm oldu ve doğu zihniyeti ile bunu kabullenmek zor olabilir ama nişan öncesi ve sonrası çözüldü diyerekten sürekli aynı mesele mi açılır)?

Ne yapmalıyım siz söyleyin lütfen
Güncellemeler
+1 yıl
geçmişe bakarak kendi özgüvensizliği ile birlikte ondan sıkılıp bırakacağımı ya da aldatacağımı söylüyor.
ama savunması bu travmayı atlatamıyormuş. kendisi azeri. bu kadar büyük bir kültür farkımız mı var?
Nişanlımın bana uyguladığı psikolojik şiddetten nasıl kurtulurum?