ama savunması bu travmayı atlatamıyormuş. kendisi azeri. bu kadar büyük bir kültür farkımız mı var?
Nişanlımın bana uyguladığı psikolojik şiddetten nasıl kurtulurum?
ama savunması bu travmayı atlatamıyormuş. kendisi azeri. bu kadar büyük bir kültür farkımız mı var?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba.
Sizce ne yapmalısınız? Seçenekleriniz neler? Şu anda bir karar almanızı ve onu uygulamanızı engelleyen ne var? En yakın arkadaşınıza sorsanız size ne tavsiyede bulunurdu? Kendi en yüksek potansiyelinize danışma imkânınız olsaydı (ki aslında var), o sizi nasıl yönlendirirdi?
Aslında karşılaştığımız her durumda bizim için en doğru cevabı bilen bir yanımız var.
Ama çoğu zaman bilinçaltının derinlerindeki korkular devreye girip parazit yapıyorlar ve kalbimizden yükselen cevapları duymakta zorlanabiliyoruz.
O yüzden bu tip durumlarda “tüm geçmiş korkularımı bir tarafa bırakabilseydim ve geleceğin benim için her zaman güzelliklerle dolu olduğundan emin olsaydım nasıl davranırdım” diye sorun kendinize. Ve samimiyetle cevap verin.
Burada tabii ki odaklanmak gereken konu partneriniz değil. Onun kendiliğinden değişmesini beklemek akılcı değil, aynen onu sizin değiştirme gücünüz olmadığı gibi. Bunu ancak kendi yapabilir.
Ayni şekilde siz de kendinizden ve ilişkileriniz ile ilgili kararlardan sorumlusunuz. Partnerinizi bu şekilde kabul edebilir misiniz? Yoksa ondan ayrılmalı mısınız? Bir üçüncü “ve kesinlikle son yol” olarak, onun değişmesine önayak olabilir misiniz?
Bunun için kendiniz ile ilgili netleştirmeniz gereken farkındalıklar var tabii ki.
Siz nasıl birisiniz? Nasıl davranılmak hoşunuza gider? Nasıl erkekler ilginizi çeker? Kendinizi en ideal bir ilişki içerisinde tarif etseniz, bu nasıl bir ilişki olurdu? Ve mevcut ilişkinizi ve potansiyel diğer ilişkileri bu çerçevede değerlendirerek karar verebileceğinizi ümit ediyorum.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.
Keşke beni hiç tanımadan sadece profilime bakıp eleştirmeseydiniz. Ama sorun değil. Açıklamaya çalışayım. Ben hayatım boyunca çok yanlış ve bilinçsizce seçimler yaptım. Bunlardan biri de makine mühendisi olmaktı. Tamamen aile ve çevre yönlendirmesi ile kendime ve ruhuma hiç uygun olmayan bir bölüm seçtim ve mezun oldum. Ama bu mesleği hiç yapmadım çünkü bana uygun olmadığını fark ettim. Sonrasında da hayatım hep kendi gerçeğimin peşinde arayışlarla geçti. 40 yaşımdan sonra radikal bir kararla kişisel gelişime merak saldım ve bir sürü uluslararası ciddi firmadan gerekli eğitim ve sertifikaları alarak sevdiğim işi yapmaya başladım. Psikoloji eğitim almış olsaydım daha iyi olabilirdi, bu konuda kesinlikle haklısınız. Ama bunun mutlak gerekli bir şart olduğunu da düşünmüyorum çünkü ben psikologluk yapmıyorum. Bambaşka ve çok etkili bir iş yapıyorum. Sevgilerimle.
Bakin ben de psikolojiye severek gitmedim. Hukuk istiyordum ben mesela ama okul bitirince hadi ben de avukat olayım diyemem çünkü hukukçuların meslek yasası var bizim yok. Psikologluk yapmıyorum diyorsunuz ama bu yaptığınız şeylerin çoğu klinik psikoloji yuksek lisansi yapmış psikoloji mezunu insanların yaptığı şeyler. Ben mesela okul bitince ingiltere ya da almanya da bu alanda yüksek lisans yapmak isterim. Türkiye de bir çok psikolog 4 yıl okulu bitirince bunları yapmıyor. Çünkü o da yetersiz yüksek lisans şart. Ve almanya gibi bir ülke de olsaydınız bu yaptığınızdan dolayı çok büyük cezalar alırdınız hatta bu işi yapamazdınız. Akrabalarimin çoğu almanya da ve ordaki durumu da çok araştırdım. Bu işler öyle bir iki sertifika alıp yapilacak işler değil. Anliyorum burası Türkiye almanya değil ama insan sağlığı söz konusu... Yine de ne desem boş işiniz seviyorsanız eyvallah ama yaptınızı onaylamıyorum ve meslek yasası çıkınca üzgünüm ama işinizi kaybetme olasılığı çok yüksek. Belki yeniden üniversiteye gidip okuyabilirsiniz bolumu zor ama imkansız değil
Benim temsilciliğini yaptığım işlerin hiçbiri için dünyanın hiçbir ülkesinde psikoloji diploması talep edilmemektedir. Dünyada belki yüzbinlerce yaşam koçu ve onbinlerce nefes terapisti vardır ve bunlar farklı farklı disiplinlerden gelmektedirler. Almanya'da, Amerika'da görev yapan bir sürü mühendis ya da değişik disiplinden gelen arkadaşım var. Bakın benim sahip olduğum sertifikaların hepsi Amerikan ekolü en az 40 yıllık köklü ve dünya çapında kabul görmüş şirketlerindir. Eğer dediğiniz gibi olsaydı zaten onlar bu sertifikaları bizlere sağlamazdı. Bakın hassasiyetinizi anlıyorum, popüler olan herşey, özellikle ülkemizde kötüye kullanılabiliyor. Ama kötüden yola çıkarak genelleme yapmanın doğru olduğunu sizin de bir bilim insanı olarak düşünmediğinizi tahmin ediyorum. Ayrıca ülkemizde yaşam koçluğu bir "meslek" olarak belirli şartlar dahilinde kabul edildi ve burada talep edilen şartlar dünya standartlarından kopyalanmıştır. Aynı çalışmalar nefes koçluğu konusunda da ülkemizde hazırlanmaktadır ve aldığımız eğitim ve yaptığımız stajlar gerekli şartlar olarak kabul edilmektedir.
@goblinm @Oğuz Akyıldız Bunun psikoloji mesleği ile hiç bir alakası yok, işinizi kaybedersiz vs yazmışsınız? Oğuz beyin yaptığı şey size sizin hayatınız ile ilgili sorular yöneltmesi. Farklı koçlar vardır, kimisi diyetisyen koçu, kimi spor koçu, kimi bilmem ne koçu, Oğuz beyde yaşam koçu. Hangi eğitimi alırsan al, insan beyniyle, insan vücudu ile alakalı eğitim alıyorsun, yani anlayacağınız içinde psikolojide var. Ve genellikle koçların yaptığı şey, insanlara soru sormak. Koçlar asla cevap vermezler, cevabı kendinde bulmanı sağlarlar. Ve Oğuz beyde size sorular yöneltmiş, cevabı kendinizde bulmanızda yardımcı olabilmek için. Ayriyeten koçluk bir meslektir. Onca insan bir psikologdan değilde bir koçtan randevu aldığı oluyor mesela? Üstelik bir psikolog ile koçun maaşı hemen hemen aynı.
Yüksek lisansa gelirsek, bu ister Türkiye’de, ister Avrupa’da olsun, yüksek lisans (master) öneriliyor. Ama yapmasanda oluyor, şart değil hani, tek sıkıntı fazla iş bulamayacak olman, bu yüzden yapmak en doğrusu
Teşekkür ederim Oğuz bey, sizinle tanışıp bu ve ilgilendiğiniz alan ile ilgili fikir alışverişi yapmayı çok arzu ederim.
Sağlıklı günler diliyorum.