Çok seviyorsunuz diyelim, ama arada büyük engeller var, kimisi aşılır kimisi aşılmaz. Peki vaz mi gecersiniz sevdiğinizden?
Ne yapardiniz?
Ne yapardiniz?
Benim sevdiğim beni seviyosa benim gibi ona zarar geliceğini bilmeden ondan vazgeçmem benim varlığ da ona zara geliyosa sevdiğim için vazgeçerim başaka türlü asla vazgeçmem aşk halinde alllah ayırmadıkça kullara o şansı vermiyoruz bugün birşeyden vazgeçersen engel var işrte zor haytın zorluklarında yarın ik şeyden daha sonra herşeyden vazgeçersin Ben kimse için hiç birşey için sevdiğimden vazgeçmem o yanımda olduğu zaman ben herkesten bir adım önde ve bir kat daha güçlü olurum :) yani sevdiğimden hayataa vaz geçmem :D :D :D :D :D :D ne olur en iyi cevap seç ya hiç seçilmedim :D
keske buyuk engellerden de ornek verseydın..
durumun cıddıyetıne gore vazgecılme soz konusu olabılır.
kısısel buyuk engellerden vefasızlık sorumsuzluk saygısızlık gamsızlık varsa bırakmak en dogrusudur.
durum aıleselse ıkna etmeye calısılır. bır sure beklenır. sonuc alınmazsa acızıyetten vazgecılebılır.
onun dısında sevenın sevdıgınden luzumsuz yere vazgecılmesı tam bır aptallıktır..
peki engel; mesafeler ise?
mesafe engel degıl kı. ucak otobus denen bırsey var.. kızın gelmesı beklenmez.. adı ustunde kızdır.. ama erkek sevıyorsa essek gıbı gıdıcek gorecek. bır saatlıkte olsa bes saatlıkte olsa kadınını gorecek gosterecek hıssettırecek. dısarıda baskalarını el ele gordugu zaman ıcı cız etmeyecek. butun bunları dusunerek daha cok gelıp gıdecek. bunu yapacak kı kız da erkege daha cok duskun olsun degerlı oldugunu anlasın. uzaklık mesafe bunlar bahane olmamalı. seven ınsan yuruyerekte gıder.. sevılmek o kadar guzel bırsey kı.. hıssedılebılıyorsa ne ala..
peki erkegin geçmişi kirliyse? kiz ne yapmali? bu bir engel mi sence :/
gecmısı kırlı dıyorsan kırlılıgıde soylersen daha ıyı olurdu.. ön yorum olarak sunu dıyebılırım.. sen bu gecmısını bılerek sevdın bırlıkte oldun.. sımdı kalkıpta gecmısı boyleydı dıye vazgecıyor olman cok sacma ve ıhanet olur. yuz ustu bırakmıs olursun. kırlı olan gecmesı senın dunyanda bır engel mı? sana bır zararı var mı?
ben bana bir zarari olacağını düşünmüyorum. ama o dusunuyo. bana asla zarar vermeyecegini soyluyor ama zarar gelmesinden korkuyor o yuzden endiseli, engeller bu tarz
hala gecmısı hakkında bılgı vermıs degılsın.. bu gecmısın senı ıstememesınde engel mı bır bahane mı degıl mı cozebılmıs degılım.. velev kı baska acıdan bakacak sorunlar cozulecek tarza. sende ve ona da bır engel degıl. konusarak en ınce ayrıntısına kadar Allahın ıznıyle kesınlık kavusturur ve sonuca baglarsınız.. sen zararlı olmayacagını dusunuyorsan onun da bundan guc alması gerekır.. onun dısında mazeretler oluyorsa bu ıste baska seyler dusunmeye baslarız.. ya duygu somurusudur ya da bu bahaneyle senı sogutma cabasıdır.. anlatımınla benım bulgularım bunlar..
Engeli aşarken ona zarar gelmeyecekse engeli asardim ama ona zarar gelecekse bırakırdım hicbirsey ondan önemli değil...
Karsimdakine bagli benim icin fedakarlik yapmayana bende yapmam malesef :)
Cevap
14Cevap
Benim sevdiğim beni seviyosa benim gibi ona zarar geliceğini bilmeden ondan vazgeçmem benim varlığ da ona zara geliyosa sevdiğim için vazgeçerim başaka türlü asla vazgeçmem aşk halinde alllah ayırmadıkça kullara o şansı vermiyoruz bugün birşeyden vazgeçersen engel var işrte zor haytın zorluklarında yarın ik şeyden daha sonra herşeyden vazgeçersin Ben kimse için hiç birşey için sevdiğimden vazgeçmem o yanımda olduğu zaman ben herkesten bir adım önde ve bir kat daha güçlü olurum :)
Çok ya da az sevginden vazcayarsan sende ondan geriye ne kalır ki :) Seni canlı tutan, benliğine yaratıcılık katan, -belki de o güne kadar inanmadığın- olanaksız görüşlere kimseye aldırış etmeden inanmanı sağlayan şey odur. Aziz Nesin'in sevgisinden vazgeçtiğini düşünsene, onca sözü yazamadan içinde kül edecekti tüm her şeyi
Engelin ne olduğuna göre değişir. Ama arada aşk varsa her engelin üzerine gitmek denenmelidir. Sonuna kadar hemde
bizim önümüze her türlü engel koydular ama biz vazgeçmdk çok şükür mutluuyuz o engelleri aştk
benim 3 kere istemeyerek ayrıldım. biri avustralyaya gitti. diğeri benden küçüktü. en sonuncusu da şıpsevdiydi
kac yas kucuktu
ben 20 o 16ydı. Gece bir yere içmeye gitmiştik. mekanın önünde oturuyorduk. yoldan geçen polis sevgilimin 18 olmadıgını anladı. polis merkeze kadar götürdü bizi ve mekan sahibini. mekan sahibi para cezası aldı. kızın ailesi çağrıldı. ailesi şikayetçi olacaktı benden ama kız ikna etti şikayetçi olmamaları için. daha sonra kıza böyle yapamayacağımızı söyledim. bitti
sende engellere mi takıldın
oyle oldu
benim icin asilir, onun icin asilmasi zor engeller amaimkansiz degil
senini için aşılır onun için aşılması zor engel. engel ne?
engelinizi bilmiyorum ama seviyorsan söyle. ama içinden nasıl geliyorsa söyle seni seviyorum demekle olmaz. eğer engel de çok ciddi değilse engelleri birlikte aşarsınız
Bnim sevglim bakire degildi. Bnde bir cok kisiyle iliskiye girmstim. Birbrmze herseyi anlattk ozellikle bakirelige onem veren ben onu yari yolda birakmadim. Ve evlilik hazirliklari icindeyiz insallh evlncegiz.
Benimkinde Okadar Engel Varki :( 4 Senedir Vaz Geçmedim
engeller ne?
engele bağlı bütün ömrümü onla uğraşırken geçiremem
Hesabima ters duserse birakirim kimsenin nazini cazini cekemem ask adami degilim mantigimla hareket ederim.
Evet vazgeçerim.. Olmuyorsa olmuyordur..
Uğraşmaya değmez. Üşengecim ben -.-
Vazgeçtim zamaninda, zamanla alisiyo insan
engel neydi
engele göre değişir benim için
kardeş filan çıkmadıkça bütün engeller aşılır
vaz geçerim daha once yapmıslıgımda var
engel neydi
çok seviyorsam geçmem
o da beni seviyorsa aşılmayacak engel yok
engel ne imiş evli ise vazgeçerim
Vazgeçerim savaşacak gücüm yok
Yok, vazgeçmem 😒