Telefonunda boy boy fotoları, evinden ondan kalan onlarca hatıra varsa olmam ama insanın hayatında, geçmişinde özel bir insan olabilir.
Benim sakladığım bir saatim var örneğin, her şeyi attım onu atmam çünkü çok mutlu olduğum bir anı sembolize ediyor benim için. Eski sevgilimi değil, benim mutluluğumun sembolü. İnsan yaşadığı anılara sırtını dönmemeli. Özellikle güzel olanlara.
Işte ben zaten hiçbir zaman şu mantığı anlamıyorum bitmiş gitmiş olan bir ilişki Madem bitmiş gitmiş hala ona ait olan bir şeylerin niçin saklıyorsun veya telefon numarasını niye silmiyorsun veya sosyal medyadan niçin çıkartmıyorsun bu bana gerçekten çok saçma geliyor Madem kalbinde başka biri var hala unutamadım birisi var o zaman yeni bir ilişkiye başlayacaksın bu kesinlikle böyledir ve böyle insanlardan ben uzak durulması gerektiğini düşünüyorum
Bunlara takılmak çok saçma, bir sevgilisi olmuşsa zaten o içinde bir yerlerdedir. Eşyalarını saklasa ne olacak saklamasa... İçinde saklanan şeyler daha mühim.
Eşyalara anlam yükleyen biri değilim açıkçası eşyayı atmaması onu özlüyor anlamını taşımaz, bazen anıları hatırlamak istiyor insan ondan saklıyor olabilir. Güzel zamanları hatırlamak için eşyaları saklıyor olabilir bu bana göre gayet normal. Kafasından silip attıysa onu eşyasının kalması önemli değil.
Bana verilen pek çok hediyeyi saklıyorum arkadaşlarımın verdiği aile vs. Her sakladığım şey çok sevdiğim birinden gelmiş değil ya da o arkadaşları şu an çok seviyor da değilim hatta görüşmediklerimde çok. Ama hediyenin bana Özel olması benim düşünülmüş olmam onu önemli kılıyor.
Sevgili olmadan önce sorarım neden o hediyeleri sakladığını. Vereceği hiçbir cevap halâ eski sevgilisine hisleri olduğu gerçeğini değiştirmez ama yine de kendi ağzından duymak isterim doğruları. Baktım ki ona duyduğu sevgi bana duyduğu sevgiden daha ağır basıyor, o zaman kendi yoluma bakarım...
1-2 eşya dışında anlam yüklediğim yok vee eğer sevgiliniz var diyelim evine gittiniz veyahut başka bir yerde karşılaştınız sordunuz bu eski sevgilimden kalan hediye, eşya dediğiniz zaman karşıdaki kişinin içine kurt düşer acaba unutamadı mı ondan hemen sonra unutmak için beni mi buldu gibi.
Saklama sebebini sorarım ve hala ona karşı bir hissi olduğunu anlamaya anlamlandırmaya çalışırım. Bu konuda bir soru işareti oluşturmadığı sürece büyük problem yaratmam.
Tahammül edemem her ne olursa olsun eskiye dair tek iğne bile olması beni rahatsız eder. Benimleyken eskiye dair bir eşya üzerindeyken ister istemez o kişi aklına gelir bana saçma geliyor bunlar.
Madem eskiye dair içinde birşey yok yanında olmasına da gerek yok...
İstemem çünkü aklımda şüpheler oluşmaya başlar. Eski sevgilisini unutamadığını düşünürüm bu beni bayağı rahatsız eder. Bunun mantıklı bir açıklaması da yok çünkü bir insan biten bir ilişkinin ardından olumlu da bitse olumsuz da bitse iz bırakmak istemez.
Bu Onu Hala Sevdiğini Gösterir. Bunun Üzerine Beni Hayatına Alması Ya Onu Unutmak İçindir ya da Beni Yara Bandı Gibi Kullanmak İçindir Bunu Fark Ettiğimde, Gönlün Başkasındaysa Benim Yanımda İşin Ne Derim.
İstisna Olarak Düşünebilirdim Ama Hala Onla Hatıraları Duruyosa Bu Onun Kalbinin Onda Olduğunu Gösterir. Kalbi Dolu Olanın Kalbine Başkası Giremez. Yani Bu Demektir Ki Beni Sevmeyecek. Sevilmediğim İlişki Yaşamak İstemem.
Bakış açısına göre değişir aslında. Ben mesela biraz anı biriktirmeyi severim eski sevgililerinin eşyaları falan hala durur çer çöp ama bu onlara karşı bişey hissettiğimden değil o anılarıma değer verdiğim için. O hangi anlamda saklıyor bilemem ona sorabilirsin bunu verdiği yanıt seni tatmin etmezse kalbinden geçeni yap.
Her ne kadar zor olsa da geleceğe ve âna odaklanmak için geçmişi geçmişte bırakmak zorundayız. Bunu da geçmişten sana kalan her şeyi bırakarak yapabilirsin. Ne kadar anlamı olsa da, ona baktıkça her zaman sana hatırlatacaktır. O eşyaları bu yüzden tutarız. Baktıkça onu, o ânı hatırlatsın diye. Eğer tutmaya devam ediyorsan henüz o geçmişten kopamamışsın demektir. Her ama her şeyi bırakmalısın ki, özgür kalasın, bağın kalmasın, ıstırap son bulsun.
Bilmeden sevgili olunur, ama böyle birşeyi ögrenirsem benimle birlikteyken, ilişkime son veririm, eski sevgilinin hatırası nı , yaşatan kişiden yeni sevgili olunmaz,,, geçmişine sünger çekmeyen, aşk hayatında mutluluğu yakalayamaz,,
Olurum. Hatira saklamak kötü bir şey değildir.. kimden olursa olsun.. Hersey biter geriye sadece hatıralar kalır zaten. İster onun eşyası ya da resmi olsun. Ama abartmadan takıntı haline getirmeden..
Saklama sebebine ve bizim ilişkimizin durumuna göre değişir. Eğer hala onu seviyorsa muhtemelen ayrılırım. Ama saklama sebebi başka bir şey ise sorun etmem. Daha önce hayatında başka birinin olması gayet normal bir durum. Ayrıldıkları için hediyeleri çöpe atmasına gerek olduğunu sanmıyorum. Aşklar, sevgiler bitse bile anılar özeldir, çöpe atılmaz. Biriyle bir ilişki yaşayacaksanız da tüm geçmişini kabul etmeniz gerekir.
Hayır. O anılara ihtiyacı olmayacak derecede , vereceğim sevgiyle o acısını sardığımda, kendisi onları çöpe atar. Eğer ben onun yüreğinde önceki sevgilisi kadar yer alamazsam , elbetteki saklar. Ama ben sevgimle yüreğini kaplarsam, sorun kendiliğinden çözülür
Eşyaların enerji taşıdığına inanan bir insan olarak hoş karşılamam. Zira evimde de barındırmam. Eskide kalmış bir şeyi gömmek varken neden bakıp bakıp hatırlamak isteyeyim ki?
Ben saklamam , değer verdiğim kişinin de saklaması beni üzer açıkçası ama sırf bunun yüzünden birlikte olmam demek fazla keskin bir düşünce ancak yine de saklamasa iyi olur 😂
Neden saklayayım? Çok değerli bir şey ise geri veriyorum. Baktıkça hatırlanacak. Hatırladıkça anılar tazelenecek ne gereği var?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
3 sene önceki sevgilimi hatırlatan şeyler var evde mesela parfüm onla buluşurken o parfümü sıkıldım ruhum daralıyor. Hatta evimden uzak bi yerdeki çöpe atıcam uzak olsunlar hatırladıkça ruhum daralıyor.
Yanı işine yarıyorsa kullaniyosa ztn unutmuştur ama atip yakiyosa seviyodur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Anlam yüklemeye bağlı yani sırf ondan geldi diye kullandığım, hayatımı kolaylaştıran birşeyi ayrıldıktan sonra çöpe atmazdım. Hediye hediyedir kimsen geldiğinin önemi yok bence
Neden olayım ki, o eşyalara bakınca o duyguları tekrardan hissetmeyecek mi içinde bir yer sızlamayacak mı inanın gerçekten boşverse o eşyalar evinde olmaz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben yüklemem eşya eşyadır. Benim için önemli olan kullanışlı olup olmadığıdır
Sebebi önemli tabi ama yinede hol karşılamaz yeni hayatına giren kişi. İş ciddiye binerse ileride bu daha çok can sıkar. Bir yanda bunu zerre kadar önemsemeyecek insanların olduğunu da biliyorum.