İletişimimi nasıl güçlendiririm?

Asosyal birisi değilim ancak geçmişim, yaşadığım ortam vb etmenlerden ötürü iletişim yeteneğim pek gelişmiş değil. Birçok insana nazaran farklı zevklerim var hemen her konuda ve birisiyle sohbet ederken muhabbeti sürdüremiyorum. Bununla birlikte kendim de çok konuşkan değilim o yüzden dışarıdan sıkıcı görünüyorum. Ancak bir kadın benimle cilveleşmeye çalışsa dahi nasıl karşılık vereceğimi bilmiyorum çünkü bir hata yapmaktan korkuyorum. Bu yüzden iş flörtleşmeye gelince afallıyorum. Bu yüzden karşımdaki kadın bana olan ilgisini kaybediyor.

Daha önce ilişkilerim oldu ve iş yatağa gelince partnerime fazlasıyla güzel zaman geçirtiyorum ve bunu saatlerce yapabiliyorum. Bununla birlikte partnerime verdiğim zevkten ayrı bir haz alıyorum ancak kimseyle bu seviye yakınlığa gelemiyorum. Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birisinin ögrencisiyim, sevgilimden ayrılalı yaklaşık 2 yıl oldu o yüzden uzun ilişkilere pek sıcak bakmıyorum. Flörtleşme işlerinden anlayamıyorum, daha önce denedim bir yere varmadı. Flörtüm bir gün sevişmekten nefret ettiğini söylerken ertesi gün cinsellik üzerinde özellikle durur, bana cinsel içerikli paylaşımlar gönderirdi. Belirsizlik beni bunaltıyor, hayatım boyunca dürüst birisi olduğum için bu oyunları oynayamıyorum o yüzden bir yere varmiyor durum ve bitiyor. Bununla birlikte bir kadından çok hoşlansam dahi nasıl ilgi çekici bir tanışma yolu izlerim bilmiyorum. İlgimi göstermemde bir problem yok ancak karsimdakinin ilgisini bir türlü çekemiyorum.

Bunların yanısıra biraz gurur da yapıyorum. Konuşmak veya tanışmaktan çekinmiyorum ancak sohbeti ilerletemediğim zaman karşımdakinden bir dönüş veya konuşmaya devam etmek için bir heves görmeyince daha fazla uğraşmak istemiyorum.

Özellikle de ülkemizde Türk erkeğinin abazalığından ötürü bir Türk kadını istemediği kadar ilgi gördüğünden ötürü fazlasıyla seçici olabiliyor ancak ben hiçbir kadını kendimi hırpalayıp, başkalarıyla yarışıp sonunda elde edilecek bir ödül gibi, bir cinsel obje gibi görmüyorum o yüzden de kimseye hiçbir mecradan yazıp darlamıyorum.

Etrafımdaki arkadaşlarım bu işin kolaylığından bahsediyor, iki iltifat et yola geliyor diyorlar, iki bira ısmarla akşama seninle diyorlar. İnansam mı bilmiyorum ama bunların gerçek olduğuna da kendi gözümle şahit oluyorum. Bulunduğum ortam çoğunlukla okul, ve bu okul da ismi olan bir okul olduğu için insanları "elit" oluyor. Kadına şiddete karşı net ifadelere sahip olanlardan tutun, sanat anlayışı kuvvetli olanlara kadar çeşit çeşit insanla dolu. Ben de öyleyim. Ancak bu ortamın sözde elit kadınları sözde elit adamların üç kuruşluk canım cicim sözlerine kandığını gördüğüm zaman tüm bu ilişki meselelerinden soğuyorum. Ben de gurur yaptığımdan dolayı kimseye bu sekilde yalakalık yapamıyorum.

Benim istediğim şey aslında çok basit. Ya zaman içinde konuşup ilgi alanlarımızı paylaşıp birbirimizi tanıyıp ilerleyelim ya da birbirimizle ilgileniyorsak bunu lafı çok gevelemeden belirtelim ve evime gidelim.
Güncellemeler
+1 yıl
Bununla birlikte 1.75 boyunda bakımlı çevik bir erkeğim düşünce şeklim mi yanlış sorun nerede, nerede yanlış yapıyorum anlamıyorum benim gibi olan veya tanıdığı olan var mı yorumlarınızı merak ediyorum.
İletişimimi nasıl güçlendiririm?