Düzenli olarak kitap okumaya başladım 7 tane bitirdim ama hala birini görünce susup kalıyorum bu arada asosyalim hep evde yalnız takılıyorum nasıl iletişimi geliştirebilirim
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Daha önce defalarca okuduğun bir kitabı unutmak, birçok kişinin muzdarip olduğu sıkıntılı bir durum ne yazık ki... Bunu ben de yaşıyordum, ama bir teknik keşfettim ve böylelikle okuduğum kitapları şu an daha net hatırlayabiliyorum. Bir kitabı sadece zevk için ya da sadece okumak için okumamalıyız ve o kitaba daha ciddi ve sıcak yaklaşmalıyız. Her şeyden öte bir kitabı neden okuyoruz bunun cevabını belirlemeliyiz. Kitabı okuma amacımızı beyin iyi algılamalı. Kitabı okumadan önce ön ve arka kapaklarını detaylıca incelemeli, ön sözünü ve yazarın hayatını da dikkat vererek okumalıyız. Yani sadece o kitabın içeriğini değil aynı zamanda o kitabın dışında kalan detaylarına da dikkat kesilmeliyiz. Ki böylelikle kitapla ilgili ön bir izlenimimiz olsun. Kitabı sadece okumak yetmez aynı zamanda okurken önemli bulduğunuz, hoşunuza giden ya da sizin fikirlerinize zıt düşen cümlelerin altını çizin, okuduğunuz bir yerin hakkındaki fikirlerinizi belirtmek için kitaba kısa kısa notlar alın. Bu fikirler, belki yazarın kurmuş olduğu cümleyle ilgili bir şikayet ya da memnuniyet olabilir. Doğru ya da yanlış -yazar burada ne demek istemiş sorusuna çekinmeden düşüncelerinizi yazın. Sonuçta bu sizin hayal dünyanız. Detaylarda çok boğulmayın ama her şeyi de atlamayın. Her şeyden önce bir kitaba en fazla 50 syflık hak verin. 50 syfdan sonrası sizi sarmadıysa o kitabı okumayı bırakın. Eğer bu konuda ısrar ederseniz kitap okumak size zahmetli ve sıkıcı bir eylem haline gelebilir. Sözün kısası kitabın her şeyinden istifade edin. Önemsiz diye birçok şeyi atlamayın ve kitabı bitirdikten sonra onu bir kenara atmak yerine oturup genel olarak kitap bana ne anlattı diye düşünün ve kafanızda bunun hesabını yapın. En sonunda bir kağıda kitabın kahramanları ve onların karakteristik özellikleri, kitabın içeriği, geçtiği ortam, kısa bir özeti ve en sonda kısaca bende neler hissettirdiği gibi notlar alın. İnanın kitaba böyle yaklaşırsanız, aklınızda daha kalıcı olacaktır.
Bu arada-bence- asosyal olmak çok kötü sayılmaz ama eğer iletişim anlamında kendini geliştirmek istiyorsan, evden çıkıp sosyalleşebileceğin yerlere gitmeni veya çeşitli kurslara veya sosyal etkinliklere katılmanı tavsiye ederim. Bu tarz şeylerde ne kadar aktif olursan o kadar kendini sosyal bir insan haline getirebilirsin. Tabii çekinmemen ve sürekli güler yüzlü olman koşuluyla :)41 Yorumla- +1 yıl
Emeğiniz için teşekkürler.
- +1 yıl
Merhabalar.. İletişim becerinizin gelişmesi için tabi ki kitap okumanız da fayda sağlar fakat burada temel unsur bence insanlarla kontak kurmanız gerekmesi.. Asosyal olduğunuzu dile getirmişsiniz, öncelikle bu durumdan kurtulmak için çaba sarf etmelisiniz.. Arkadaş çevrenizle takılabilirsiniz, ailenizden kuzeniniz vesaire vakit geçirmekten keyif aldığınız, her şeyden önemlisi sizi anlayan birileriyle vakit geçirmelisiniz.. İletişimin kilit noktası insanlar arasında geçmesidir.. Kendi kendinize iletişim becerilerinizi güçlendirmeniz mümkün değil maalesef.. Ne kadar çok pratik o kadar iyi.. Her şeyden önemlisi acizane tavsiyem, kasmayın, birileri sizi anlamayacak ya da yanlış anlayacak diye gereksiz yere gerilmeyin ve utanmayın.. Konuşurken insanların gözlerine bakın.. Ellerinizi, jest ve mimiklerinizi kullanmaktan sakınmayın.. Başarılar diliyorum.. Keyifli geceler..
#smellsmoke10 Yorumla
Zaten kitap okuyunca özgüvenin artmaz, ben sadece kitap okumayı mesleki kitaplarda mantıklı buluyorum yoksa romanların insanlara çok katığı bir şey olduğunu "düşünmüyorum" neden düşünmüyorum tırnak içinde çünkü aksini idda eden insanlar var ama çevremdeki çok konuşkan özgüveni yerinde insanlarında kitap okumadığını biliyorum...
ama mesleki kitaplar mutlaka kendini geliştirmek için okumalısın.02 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı gelmedi bana. Bazen bir roman okursun ve o romanın içinden bir karakter seni vurur. İçine çeker, kendini sorgularsın. Lisede birisi okulumuza gelmişti ve senin gibi romanlar saçma demişti. Uzun zaman romanlara küsmüştüm. Ama. megersem empati kurma becerisini ve farkındalığı romanlar sayesinde kazanmışım.
- +1 yıl
@Kozmoss111 sanmıyorum ben pek roman okumam ama empati becerisine sahibim ama biri derdiği içinde sen sevdiğin türdende vaz geçmemlisin bence
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
28Cevap
- +1 yıl
kitap okumaya devam et
iletişim kurmak istediğin kişi/ler ile ortak konular hakkında bilgi sahibi olmak zorundasın
bir yandan da boş vaktini şöyle değerlendir
günde 10 dk bile olsa lar kardır
Daha önce yapmadığın şeyleri yapmalısın. İnsanlar ve/ veya hayvanlar için faydalı uğraşlar ile zamanını doldur. Bunu yapmak için zorla kendini. Zamanla seversin. Sevdikçe yapasın gelir. Yaptıkça hem mutlu olursun hemde yeni insanlara yeni hayata yelken açarsın. Yaşadığın yer nehir değil koca bir okyanus. Keşfet. Boş zamanın kalmazsa düşünmeye vaktin kalmaz.10 Yorumla - +1 yıl
1. Kitap bitirme hedefinden vazgeç. Sadece hoşuna giden bir roman al ve günde 40 dakika kitap okuduktan sonra kapağını kapat.
2. Arkadaşlarınla münazara / tartışma pratikleri yap
Bu kadar.
1. Madde kelime hazneni geliştirir 2. Madde kullanma cesareti kazandırıp konuşmanı sağlar.20 Yorumla Kitap okumanin büyük etkisi var bu su götürmez bir gerçektir ancak sosyal zekana bir etkisi yoktur. Senin insan içine çıkıp insanlarla bizzat iletişim kurman gerekli. Senelerdir kitap okuyorum ve kitap kurduyum demek yanlış olmaz; hala insanlarla uzun uzun iletişim kuramiyorum. Sessiz ve cekingenim.
20 Yorumlaanladığım kadarıyla iletişim anında sıkıntı yaşıyorsun bunu aslında yakın çevrendeki insanlarla konuşup diyaloglarla çözebilirsin mesela komşun olur marketteki kasiyer olur sohbet edebilirsin zamanla düzelir
10 YorumlaToplum içerisinde olman ve arkadaş çevreni geliştirmen, arttırman gerekir..
Söylediğim şey acaba garipsenir mi diye düşünme, söylemen gerekeni söyle, yapmak istemediğin bir şey karşısında da hayır demekten korkma..10 Yorumla- +1 yıl
7 kitap yetmemekle bilrikte okuduğunu sadece sindirirek okumalısın. Yani bir kitap olursun ama yedi tane okumuş gibisindir çünkü gerçekten sindirerek okursun. Okumuş olmak için değil. Bununla beraber okumak kelime haznesini ve kültürü geliştirmek için var. Fakat bunlara sahip olduğunda onları kullanabilmen için pratik yapmaya ihticayın var. Toplu ortamlara katıl, bir yerlere git, arkaş edin ya da edinmesende tanımadığın insanlarla konuş mesela.
10 Yorumla - +1 yıl
yaptığın işte
okuduğun okulda iyi olacaksın tabi sadece bunlar yetmez özgüven eksikliği var sen de ve birşeylerden kaçıyorsun
spor yaparsan çok daha iyi ve mantıklı düşünenilirsin yüksek sesle kitap okursan da özgüvenin yerine gelir04 Yorumla- Soran+1 yıl
Sürekli insanlar konuşuyor ben dinliyorum kendimden bahsetmeyi bilmiyorum nasıl geliştirebilirim
- +1 yıl
kendinden bahsetmek zorunda değilsin
belki de arkadaşlarının sohbeti seni açmıyor
gerekli zamanda konuş yeterli gevezelik hiçte iyi bir şey değil
takpleşip mesajlaşmak isterim öğretmenim bu arada - Soran+1 yıl
Spor yapıyorum yüksek sesle kitap okuyorum bana iyi geliyo ama birini görünce sanki kilitleniyorum kelimeler aklımdan uçup gidiyor bende anlamadım niye böyle oluyor yoksa sevilecek biriyim
- +1 yıl
anlıyorum çok güzel tkp atarmısın fikir alışverişinde bulunalım
sosyalleş kitap okumaktan ziyade dışarıda toplu etkinliklere katıl insanlarla konuş muhabbet et zamanla gerisi gelir
10 Yorumlatanıdık birilerini bul. mesela kuzenin olabilir. onlarla zaman zaman konuş.
sesli kitap oku.
sadi-i şirazi - gülistan. bunu da okuyabilirsin. faydası olur. küçük adımlar at. zamanla adımların büyüyecektir.
00 YorumlaHerkesle konuşacaksın diye bi şart yok ki, insanlar sarmıyordur, saracak olanlar çıkmamıştır karşına, çıkanlarda senin kafa insanlar değildir )
11 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet aynen öyle ama bi arkadaşım bile yok mesela dışarı çıkınca ihtiyacım oluyor birlikte zaman geçirmek için
- +1 yıl
Bu assosyallik diyil sadece karakterin böyle bu durumdan rahatsızsan kendine arkadaş edin yeni insanlarla tanış hiçbirşeyden korkma birine selam vermek insana zarar vermiyor
00 Yorumla - +1 yıl
Git hiç tanımadığın birine oturup bir çay içelim mi de utanma amaç oturup arkadaş olmak kız olsun erkek olsun farketmez
00 Yorumla Örneğin burada samimi ve kafa dengi bulduğun biri ile yazışırsın zamanla kendini daha iyi ifade ettiğini göreceksin
00 Yorumla- +1 yıl
belediyenin ücretsiz kursları var git orada gereksiz insan dolu mubabbet et akşama kadar kitap mitap boş iş
00 Yorumla 1. si once kendini sevmelisin
2. si her canlinin hata yapma zaafi oldugunu bilmelisin
3. seni uzen ortam varsa uzaklasmalisin
4. rahat olmalisin10 Yorumla- +1 yıl
Özellikle konuşmaya yönelik şeyler yapmana gerek yok örneğin bi köpeğin başını okşaman bile sana özgüven kazandırır kedi köpekle konuşmak iyi gelebilir
10 Yorumla Kitaplar da faydalıdır ancak iletişimi gelistirmenin en iyi yolu bence pratik yapmak yani birileriyle iletişim kurmaya başlamaktır.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
- +1 yıl
Benimle iletişim kurarak mesela, insan psikolojisine ilgim var 😇
00 Yorumla - +1 yıl
Bence bunu kitap okuyarak değil birileri ile iletişime geçerek geliştirebilirsin insan tanımaktan çekinme sürekli yeni insanlarla konuş git yoldan geçen birisi ile sohbet etmeye başla emin ol kitaptan daha faydalı olacaktır.⚡️
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne konuşacağımı bilmiyorum sorun orada yoksa birçok arkadaşım olurdu zaten
- +1 yıl
Normal konulardan gir ve onun konuşamasınlar göre yönlendir kendini
- +1 yıl
İletişerek. Konuşa konuşa yani. Anlayışlı, güvenilir dostların varsa yardımcı olurlar.
00 Yorumla - +1 yıl
İletişim kurarak. Kitap okuyarak kitap okumuş olursun, iletişim için az biraz sosyalleşmek gerek.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
starbucks ne ya ergen misin bir tane cafe öğrenmişsiniz zengin insanın ne işi var orada
02 Yorumla- Soran+1 yıl
İyi misin sen düzgün oku öyle bişey yazıyomu
- Cevap sahibi+1 yıl
Pardon sorular karışmış :D
- +1 yıl
Bence ortama girmelisin eğer okul okuyorsan yurt ortamı senin için ideal olabilir insanlarla iletişimini arttırmalısın sürekli pozitif olmaya çalış gerçekten ciddi düşünüyorum dersen psikiyatriye git emin ol senin için uygun olabilir
00 Yorumla - +1 yıl
İyi insanlar tanı, boş ortamlardan uzak dur kendin ol öz ol.
10 Yorumla Yarın dışarı çık ve gördüğün her 5 kişiden birine saat kaç diye sor bunu bir kaç gün yap
sonra her şey düzelir :)
küçük adım büyük adımı kolaylaştırır00 YorumlaOha oha ohaa birtek ben böyleyim zannetmiştim sen de mi? Bende romanlar bitirdim. Gerçekten psikiyatrik tedaviye ihtiyaç var ben kendi adıma öyle düşünüyorum!
00 Yorumla- +1 yıl
Çok kasma bence en nihayetinde karşında ki de insan senden bir farkı var mı? Bence yok. Böyle düşünmeni tavsiye ederim
00 Yorumla - +1 yıl
Tek unsur kitap değil farklı insanlarla tanışarak onların bakış açılarını analiz et fikir oku makale oku iletişim üzerine
00 Yorumla - +1 yıl
Sunum yap evde kendin sanki birileri varmış gibi anlat
00 Yorumla - +1 yıl
Neden şimdi peki ne olduda bu kararı alıp asosyalliğin artık sona ermesi gerektiği kararı aldınız
00 Yorumla - +1 yıl
Kitap ve pratik herşeyin gelişmesi için pratik gerek
00 Yorumla - +1 yıl
İnsanlarla daha fazla kaliteli ve bilgi paylaşımı yaşayabileceğin vakitler yarat
00 Yorumla - +1 yıl
gizliden çık. biz seninle iletişime geçeriz.
01 Yorumla- Soran+1 yıl
İçine kapanık biriyim
Diksiyon geliştirme kurslari var
00 Yorumla- +1 yıl
Sözlü iletişimler kurmaya zaman ayır.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 719 cevap paylaştı. Diksiyon kursları var kitaplarıda destekler
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Aynı ben gibisin desenee ☹️
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Aynı ben gibisin desenee ☹️
00 Yorumla - +1 yıl
Aynada kendi kendine konusarak
10 Yorumla - +1 yıl
İyi yapıyorsun bol kitap
00 Yorumla - +1 yıl
her gun 1 tane bitirmeye calis yüksekden oku falan
00 Yorumla birlikte geliştirebiliriz
00 YorumlaÇeşitli kurslara katil. drama olabilir mesela
00 YorumlaSosyalleşmen gerekiyor
00 Yorumla- +1 yıl
tekvandoya yazil
10 Yorumla Sen kafayı yemişsin
01 YorumlaNerede yaşıyorsun
00 Yorumla- +1 yıl
İletişim kurarak
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
İletişim iki insanın birbirini farketmesi ile başlar.
Sadece sözlü değil sözsüz iletişim de mümkündür. Siz susarak da aslında bir iletişim içindesiniz. Fakat bundan memnun olmadığınız anlaşılıyor. Belki korkularınız var. Belki sosyal çevre, insanlar ve onların sizin hakkınızdaki düşüncelerini biraz fazla önemsiyorsunuz. Konuşurken herkesin size odaklandığını ve söylediğiniz her şeyi analiz ettiklerini zannına kapılmış olabilirsiniz. Sosyal çevrenizde tıpkı disko topu etkisi yarattığınızı, herkesin eleştirel gözünün üstünüzde olduğunu düşünmekten kendinizi alamadığınız zamanlar olabilir.
Oysa insanlar sandığımız kadar başkaları ile değil çoğunlukla kendileri ile ilgilidirler. Kalabalık bir grup ile çekildiğimiz fotoğrafı elimize alınca ne yaparız? İlk kendimize bakarız. Hatta sadece kendimize bakarız. İşte tıpkı böyle insanlar da başkalarından çok kendileri ile ilgilidir. Bir hata yaptığımızda, yanlış konuştuğumuzda, utanç yaşadığımızda o dakika ilgilenir ve herkes eve gider akşam yemek masasında konu değişmiş olarak başka şeyler konuşurlar. Oysa bizim kafamızda o an fotoğraf karesi gibi kalır. Çünkü herkes kendisi ile ilgilenir. Senin utancın hatan; senin kafandadır başkası çoğunlukla hatırlamaz.
Bütün bunları dikkate alarak insanlara iletişime girmekten, hata yapmaktan, yanlış konuşmaktan korkmamak gerekir. Yavaş yavaş hangi konu ilgimizi çekerse ve konuşacak iki çift lafımız varsa ortaya çıkmalı ve beceremediğimizi düşünüyorsak da tekrar tekrar denemeli bunu kendimize öğretmeliyiz. Tıpkı çalışmayan kasımızı çalıştırıyor gibi, yaptıkça güçlenecektir.
İyi iletişimler ve başarılar diliyorum.