Sırf harama bulaşmamak için evlenmek istemek doğru mu sizce?
Kaldı mı bunu isteyen, talep eden bilmiyorum ama ben evlilik yapmayı bu yüzden istiyorum.. Kim ne der ne düşünür bilmem.. Tabiki sevmediğim bir insanla da bu yola girmem..
Ama yaşı 30’u geçmiş hatta 25’i geçmiş bir çok gence de üzülüyorum.. Evlenmek istedikleri halde evlenemeyenlere..
35 yaşında bekar bir hanım duyunca üzülüyorum.. Rabbim tez zamanda hayırlı kısmetler çıkarsın, harama bulaştırmasın..#Vesselam
Sırf harama bulaşmamak için evlenmek istemek doğru mu sizce?
Evlenmek istememin tek nedeni o değil ama tabiki oda bir etken gerçekten samimi çok istiyorum kalbime mukabil bir kalp bulmak, özellikle çarşaflı peçeli yüzünü sadece benim göreceğim, sadece benim dokunabileceğim bir hanımım olsun çok istiyorum mümkünse medrese eğitimi almış ilim sahibi, Hayatının her alanında islam hukukuna göre hareket eden bir eşim olsun istiyorum, şimdilerde görüyorum renkli renkli pardesülerle hatta başı örtülü olup daracık pantolonla gezenlerle dolu ortalık yüzlerinde bir ton boya, Çoğu kız da kemalist, Ben beşerin çizdiği medeniyet ve modanın kölesi olmayan ancak, Hürriyeti Allah'a kölelikte bulan bir hanımım olsun istiyorum sıcacık islami bir yuvam olsun istiyorum, Rabbim benim gibi düşünen her gence nasip etsin en yakın zamanda inşallah 😊 30'una, 35'ine kadar evlenemeyenleri görünce çok üzülüyorum 😔
Dünyanın en yanlış şeyi. Aklı bir tarafında olanların düşüneceği şeydir. Neden mi? Bu evliliğin bir parçası olabilir. Evliliği bir pasta olarak düşünmeliyiz. Evlilik sebepleri de pasta dilimleri olsun. 10 dilimlik bir pastanın sadece bir dilimi budur. Diğer 9 tanesi ne olacak? Sadece bunun için evlenen kişi şunları bilmiyorsa ne olacak? 1-Sorumluluk almak 2-Ev geçindirmek 3-Çocuk bakmak 4-Aile ve eşi arasındaki dengeyi sağlayabilmek 5-Eşine sadık kalabilmek ve ona olan sevgisini taze tutabilmek Bunun gibi çok sıralanabilir. Hal böyle iken sırf bir yere dikkat edip de kendisinin ve bir başkasının hayatını ömür boyu haram etmesi daha kötü olacaktır. Sırf bu yüzden evleneyim diyen insanın olgunlaştığına ve evlenecek yetkinliğe sahip olduğunu da düşünmüyorum. Bu bir sebepler zincirinin sebepleri arasında olabilir ama ana temel sebep olamaz.
Size aşırı kırıldığımı da bildirmek isterim. İçlerinde en uzun yorumu yapan benim. Yorumuma katılmıyor da olabilirsiniz ayrıca :) Ancak sorunuza gelen 18 yorum içerisinde sadece benim yorumuma (beğeni ya da beğenmeme) gibi bir tepki vermemeniz ancak diğer gelen tüm yorumlara bir tepki vermeniz beni fazlasıyla kırdı. Bilmenizi isterim, iyi akşamlar.
O halde bunu belirtebilirsiniz bana ben sohbet olsun diye burada bu yorumu yaptım. Yani bu ifadeyi bana yorumla bildirebilirsiniz ben de size katkınız ve fikriniz için teşekkür ederim. Ancak ben sorunuza gelip bu yorumu yaptıktan sonra hiçbir tepki vermediğiniz tek yorumun benimki olması beni kırdı. Duygularını saklayan birisi değilim bu nedenle belirtiyorum :) Peki teşekkür ederim tekrar iyi akşamlar.
Bu zamanda iffetini muhafaza etmeye çalışan bir gence Allah öyle bir insan nasip eder elbette. Peki tek amaç bu mudur.. Hayır tabiki de. Ama niyet halis olunca Allah her şeyi rayına koyuyor. Hatta kalpleri bile birbirine öylesine ısındırıyor ki, insan şaşırıp kalabiliyor..
Sırf düzenli özgürce cinsel hayat yaşamak için evlenmek ne kadar doğru bunun üzerine kurmak çok saçma İnsan sevdiği kişi ile evlenmek ister yuva kurmak bir ömür onunla yaşlanmak için evlilik kararı alırlar