Kadınlar efendi erkek sevmiyor mu? Erkeklerin onları üzmesinden şikayetçi olan kızlar neden hala ukala erkeklere kanıyor?Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Anlatsanıza biraz...🎈
Sorunuzdaki genelleme her ne kadar doğru olmasa da kastettiğiniz konu oldukça önemli olup birçok ilişkinin trajediye dönüşmesinde rol oynayabilmekte.
İnsanoğlu çok kompleks bir yapıdadır, bunun böyle olmasının ana sebeplerinden biri de kapalı bir kutu olan bilinçaltımızdır. Bilimsel çalışmalar insanın hayattaki karar ve seçimlerinin sadece %5’inin bilinçli bir şekilde alındığını, geri kalan %95’inin bilinçaltının yönlendirmesi ile gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Dolayısıyla neredeyse tamamen bilinçsizce alınmış kararlar kişiyi ve yaşamını yönetiyor demek yanlış almaz.
Kişi doğduğu andan itibaren yaklaşık altı yaşına kadar bilinçaltında yaşar
O yaşlarda olayları, kişileri ve durumları analiz etme kabiliyeti olmadığı için yaşadığı her türlü deneyimi ve söylenen her sözü doğru kabul eder ve bilinçaltına kaydeder.
Bunun sonucunda birçok olumsuz duygu bilinçaltında oluşuverir. Eğer bir çocuk annesinin babasından kötü muamele gördüğüne şahitlik ediyorsa bu onun bilinçaltında yer eder. Ya da çocuğun kendisi kötü muamele görüyor, sözlü ya da davranışsal tacize uğruyor, sevgi ve güven ortamında büyümüyor, duygularına ve düşüncelerine kulak verilmiyor ve önemsenmiyorsa o çocuk “ben değerli biri değilim” duygusuyla büyür. Bu onun doğası olur.
Geçmişteki bu bastırılmış duygular o çocuğun geleceğini de belirler, çünkü o duygu çözülmediği sürece kişi o enerjiyi yayar. Duygu (emotion) hareket halindeki enerjidir (e-motion) ve enerji alanımız sürekli eş değerini hayata çeker. Amacı kişinin dikkatini kendi içine yönelterek bu duyguları gözlemlemesi ve çözmesine dikkat çekmektir. Ancak o zaman istenmeyen durumların hayata çekilmesi son bulacaktır.
Fakat çoğunluk bu duyguları bastırarak dış dünyada olmadığı bir kişi gibi gözükeceği bir kimlik yaratma çabasına girer. Sahiplenme, başarılı ya da ünlü olma, zengin olma ya da yeni ilişkiler vasıtasıyla geçici tatminlerle içsel duygunun rahatsızlığından korumaya çalışır kendini. Fakat hayatı yöneten zaten o duygunun ta kendisidir.
O yüzdendir ki kişiler hayatlarında yeni ilişkiler ve yeni deneyimler yaratarak ıstıraba son vermeye çalışırlarken aslında hep benzer deneyimleri çekerler. Bu sonu gelmeyen bir kısır döngüdür aslında. Birçok insan yeni partneri için “neden benim karşıma hep bana değer vermeyen insanlar çıkıyor ki?” sorgulamasına girer. Oysa o kişiyi hayatına çeken kendisi ve bilinçaltındaki çözülmemiş enerjinin çekim gücüdür.
Çözüm yüzleşmekte, itiraf etmekte ve teslim olmakta yatar bu kişiler için
Duygularının farkına varan kişi onların gerçek olmadıklarının da farkına vararak çözülmelerini sağlayabilir. Bununla ilgili olumlu sonuç veren nefes ve meditasyon gibi bilinçaltı uygulamaları mevcuttur.
Sonuç olarak efendi erkek ya da kız olmakta tabii ki sorun yoktur. Sorun ilişkilerle ilgili yanlış şartlandırılmış zihinlerin derinliklerinde saklıdır ve çözülmeyi bekler.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sheldon Cooper 'ı gördüm atladım , cınım ya özlemişiz. Soruya gelince siz erkekler birbirinizi böyle gazlamaya başladınız diimi, ilişkide iki tarafı da gazlayanlar oluyor , taraflar boş yere üzülüyor. Arkadaşlarının mallıkları yüzünden. Problem bence daha çok bu. Bakardım sevgilim hayalleri süsleyen bir erkek maşallah diyorum arkadaşlarıyla bir buluşuyor bi havalar, telefona dönmemeler, ne bileyim konuşunca bana imalı laflar. Böyle olunca da bizi şeytan dürtüyor yanlış yapalım diye. Efendiysen bu çizgide devam et.
Aşkta efendi erkeklerin değerini bilenlerde var karaktersiz olanlarda bence. Kimisi aşık olduğu adamla mutlu mesut yaşarken kimide (karaktersiz olan) aşktan bunalır daha serseri cool erkek peşinde koşar sonra pişman olur sevildiğinin kıymetini anlar ama iş işten geçer.👌
- ... çünkü değerimiz, yalnızca ne kadar efendi olduğumuza bağlı değil ve kimin ne değerde olduğunu da kimse bilemez; İslam inancında yargı Allah'ındır. Ahiret yaşamı sürsek değerimize göre karşılık bulurduk da burası henüz yeryüzü.
- Yalnızca "efendi" olduğundan sevilmeyen bir erkek olduğunu sanmıyorum.
- ... çünkü herhangi bir şeyden şikayet etmemiz onun büyüsüne kapılmayacağımız anlamına gelmez.
- "İyi çocuk sendromu"yla "efendi" olanın çekici gelmemesi doğal, diye düşünüyorum.
Bir efendi erkek (kibir out) olarak cevaben; Bir efendi erkegin iliskiden sogutabilen negatif ozellikleri olarak olabilecegi gibi, ukala demeyelim de firlama (vur dediler öldürdüm ) erkeklerin de iliskiyi göturebilecek pozitif ozellikleri var olabilir. Bayanlarin dikkatimi ceken bir ozelligi var ama ne biliyor musunuz? Efendi de olsa ukala da olsa ağzı lafda burnu kafda olana daha bir agzi acik bakiyorlar sanki. Sanki dedim niye? Hepsi diyeyim de kul hakkina mi gireyim durduk yere simdi.
Efendi erkeklerin hepsi mükemmel diye bir kaide yok ki? Efendi olduğumu düşünerek yazıyorum ama aşk, efendilikle değil kalbe de hitap etmekle mümkündür..
Kalpler ısınınca sevgi olur, aşk olur..
İnsan gerçekten kalbine hükmedemiyor ve kalpler yalnızca Allah’ın elindedir..
Ben karşı cins ile konuşurken genelde ikiye ayıyırım; Saflar ve şeytanlar. Saflar %80 efendi erkek ararlar, şeytanların neredeyse tamamı şerefsiz erkek sever. Genelde şeytan kesim evlenmek istediği zaman ise tam tersi efendi erkek aramaya başlar. Bunun sebebi ne bilmiyorum aranızda açıklamak isteyen var mı?
Off ne boş sorular. Arkadaşım efendi erkekler picler gibi yanaşmıyor çünkü. Kolay kolay bakmazlar. Hayatlarinda kimse olmasa bile asik olmadan sevmeden kolay kolay konuşmazlar Elde edilmiyorlar.
P c erkekler efendi rolunu iyi yapiyor kandirabiliyorlar. Kizlar duygusal ve saf genellikle. Seviyorum a kanar. Seytan erkekler de bunu biliyor... hala kavrayamadiniz demi
Ben babamdan abimden cok cektim. Efendi sevgilim olmasini istedim. Adamin hayatinda kimse yok. Cok uğraştım. Ki üniversitede cocugun muhabbetj geciyodu diger kizlara da bakmiyomus hshxueudueu elde etmek mümkün degildir bu türü. Ne cinsellik ne güzellik fayda etmez. Bi tane buldum onu birakmam daha da 😂 kusura bakma sinir oluyorum kizlar bela seviyo düşüncesine. Kimse kendini dövecek, üzecek biri istemez seviyorum diyolar kandırıyorlar benim de basima geldi :(
Yoo, bence gayet de biliniyor. Fakat bazı insanlar istiyor ki hemen bulayım ruh eşimi de çoluk çocuğa karışayım. Ne yazık ki bu sanıldığı kadar kolay değil. Erkek ne kadar efendi de olsa karşı tarafla anlaşamadıkları zaman, yanlış zamanda karşılaştıkları zaman ilişkileri pek de uzun ömürlü olmuyor. Demem o ki tek kanatlı kuş uçmaz..
bunun açıklaması şöyle buna 4 S kuralıda denir seven s... ikilir s... iken sevilir ondan böyle yaani bir diğer açıklamasıda deveye diken bazı insanları haşırt diye s... iken yaranır şeklindedir yaani 😂😂
Zamane kızlarımız veya bayanlarımızın aklı hep uçarı kaçarı cinsten olduğu için onlara efendi erkekler hep sıkıcı geliyor Bu yüzden bu kadar ayrılıklar ve boşanmalar
Nedeni çok basit. Kadın karşısında güçlü sağlam erkek görmek istiyor. Kendisini her türlü zorluğa sıkıntıya karşı koruyup kollayan bir aslanın gölgesinde olmak mı yoksa efendilikten kırılıp utanmasa kadının arkasına saklanacak bir erkek mi? Efendilikte iş yok biraz sert olmak iki tarafı da iyi hissettirir
çünkü salağız. nazik davranıyoruz, sevdiğimiz kadına bir çiçek gibi, bir kraliçe gibi davranıyoruz. saygı gösteriyoruz, hayalimizde onu tanrıça gibi konumlandırıyoruz, kısacası gerçekten seviyoruz.. birde annemiz bizi ahlaklı büyüttüğü için olsa gerek. aile terbiyesi falan.. aşşağılık, şiddet fetişisti insanların içinde anlaşılmıyoruz haliyle. kendine iyi bak
Meyve veren agac taslanir sasirtici degil kizlarinncani yandiktan sonra pisman olup. butun yaptiklarina ragmen efendi adam aralar cocukda hic yasayamadigi basi seyleir yasamak icin o enkazi kabul eder
devir değişiyor ondandır. hasancanın da dediği gibi nerde değer vermeyen it kopuk varsa onlara gidiyorlar. gülü seven dikenine katlar mantığı ilerliyor sonu hüsran yapacak bir şey yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Efendi erkekler piyasada çok dolanmaz arka plandadır hep. O yüzden elde etmesi zordur. Kızlar kolaya kaçıyor sanırım😄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çünkü kızların hepsi neredeyse dış görünüşe ve parasına bakıyor
Bu tam aksine arkadaşlık ilişkilerinde de böyledir. Kim sıradanlığını korumayıp anormal davranırsa bir bakmışsın arkadaşın, sevgilin olmuş. Beyin desen farklılık peşinde, kalp desen işi gücü sevgi peşinde. Kısacası insanlar ''kendilerine en yakın" insanları seçerler.
Merhaba,
Sorunuzdaki genelleme her ne kadar doğru olmasa da kastettiğiniz konu oldukça önemli olup birçok ilişkinin trajediye dönüşmesinde rol oynayabilmekte.
İnsanoğlu çok kompleks bir yapıdadır, bunun böyle olmasının ana sebeplerinden biri de kapalı bir kutu olan bilinçaltımızdır. Bilimsel çalışmalar insanın hayattaki karar ve seçimlerinin sadece %5’inin bilinçli bir şekilde alındığını, geri kalan %95’inin bilinçaltının yönlendirmesi ile gerçekleştiğini ortaya koyuyor. Dolayısıyla neredeyse tamamen bilinçsizce alınmış kararlar kişiyi ve yaşamını yönetiyor demek yanlış almaz.
Kişi doğduğu andan itibaren yaklaşık altı yaşına kadar bilinçaltında yaşar
O yaşlarda olayları, kişileri ve durumları analiz etme kabiliyeti olmadığı için yaşadığı her türlü deneyimi ve söylenen her sözü doğru kabul eder ve bilinçaltına kaydeder.
Bunun sonucunda birçok olumsuz duygu bilinçaltında oluşuverir. Eğer bir çocuk annesinin babasından kötü muamele gördüğüne şahitlik ediyorsa bu onun bilinçaltında yer eder. Ya da çocuğun kendisi kötü muamele görüyor, sözlü ya da davranışsal tacize uğruyor, sevgi ve güven ortamında büyümüyor, duygularına ve düşüncelerine kulak verilmiyor ve önemsenmiyorsa o çocuk “ben değerli biri değilim” duygusuyla büyür. Bu onun doğası olur.
Geçmişteki bu bastırılmış duygular o çocuğun geleceğini de belirler, çünkü o duygu çözülmediği sürece kişi o enerjiyi yayar. Duygu (emotion) hareket halindeki enerjidir (e-motion) ve enerji alanımız sürekli eş değerini hayata çeker. Amacı kişinin dikkatini kendi içine yönelterek bu duyguları gözlemlemesi ve çözmesine dikkat çekmektir. Ancak o zaman istenmeyen durumların hayata çekilmesi son bulacaktır.
Fakat çoğunluk bu duyguları bastırarak dış dünyada olmadığı bir kişi gibi gözükeceği bir kimlik yaratma çabasına girer. Sahiplenme, başarılı ya da ünlü olma, zengin olma ya da yeni ilişkiler vasıtasıyla geçici tatminlerle içsel duygunun rahatsızlığından korumaya çalışır kendini. Fakat hayatı yöneten zaten o duygunun ta kendisidir.
O yüzdendir ki kişiler hayatlarında yeni ilişkiler ve yeni deneyimler yaratarak ıstıraba son vermeye çalışırlarken aslında hep benzer deneyimleri çekerler. Bu sonu gelmeyen bir kısır döngüdür aslında. Birçok insan yeni partneri için “neden benim karşıma hep bana değer vermeyen insanlar çıkıyor ki?” sorgulamasına girer. Oysa o kişiyi hayatına çeken kendisi ve bilinçaltındaki çözülmemiş enerjinin çekim gücüdür.
Çözüm yüzleşmekte, itiraf etmekte ve teslim olmakta yatar bu kişiler için
Duygularının farkına varan kişi onların gerçek olmadıklarının da farkına vararak çözülmelerini sağlayabilir. Bununla ilgili olumlu sonuç veren nefes ve meditasyon gibi bilinçaltı uygulamaları mevcuttur.
Sonuç olarak efendi erkek ya da kız olmakta tabii ki sorun yoktur. Sorun ilişkilerle ilgili yanlış şartlandırılmış zihinlerin derinliklerinde saklıdır ve çözülmeyi bekler.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.
Teşekkürler anlamlı yorumlarınız için. :)
Rica ederim.