internet aşkları bitmeye mahkum mu?

Merhabalar,
Sosyal medyadan başlayan tüm ilişkiler mutlaka biter diye bir kural yok; hatta çok mutlu devam edenler de var ama bunların sırrı nedir derseniz size sırrı açıklayalım;
Kısa zamanda tanışıyorlar; yani yazışmaları pek uzatmadan tanışıp karşılarında kim olduğunu görüyorlar. Dolayısıyla tanımadan etmeden yüksek beklentiye girmeyen bu tip insanlar olası hayal kırıklıklarına da engel oluyorlar. Aylarca yazışan ama tanışmayan insanlar ise hayallerinde yarattıkları biriyle ilişki yaşıyorlar.
Sevgiler,
AY
Adil Yıldırım’a ulaşıp kendisine direk sorularınızı sormak ve kendisinden daha detaylı yanıtlar almak için Adil’e Sor uygulamasına üye olabilirsiniz.
Sorulan soruları Adil Yıldırım en detaylı şekilde analiz ederek yanıtlamaktadır. Adil Yıldırım'ın diğer görüşlerine buradan ulaşabilirsiniz: Diğer Görüşler
Çok güzel düşünüyorsunuz Adil Bey kesinlikle katılıyorum 😊
Merhaba Adil Bey, ben bi uygulama aracılığıyla yabanci bi erkekle tanıştım. Instagramdan konuşuyoruz. O beni takip ediyor ve hikâyelerime bakıyor ama benim takip isteğimi bekletiyor. Ne düşünmeliyim? 500 kadar kişiyle takiplesiyor ve 19 fotoğrafı var hesabın sahte olduğunu da düşünmüyorum.
İnternette başlaması önemli değil bence , başladıktan sonra ne kadar ilerledi ilişki ona bakmak gerek, uzak mesafeli bir ilişki mi , ilişki oluşurken güven sorunları yaşandı mı bunlar göz önüne alınmalı. Ama diyelim ki internette tanışıldı , görüşüldü ve zamanla ilişkiye evrildi ise o iletişim , normal ilişkilerden farkı olmaz.
Tamamen kişinin niyetine bağlı. İşi gücü gırgırsa, zaman geçirmekse, sadece takılayım günümü gün edeyim diyorsa biter zaten. Ama niyeti gerçek ciddi bir ilişki yaşamaksa neden bitsin. Bazı kişiler yüz yüze kendilerini ifade etmekte, öz güven eksikliği hissedebilir. Bunu sosyal medya aracılığı ile kırmak isteyebilir.
Cevap
66Cevap
Gerçek hayata taşınmadığı sürece mahkumdur.
Merhaba,
İlişkiye başlamak her ne kadar normal ise bitmesi de o kadar normaldir!
Evlilik her ne kadar normal ise boşanmakta o kadar normaldir!
Yer mekan ve zaman bahanedir! Önemli olan kişilerdir...
Nerde başlarsa başlasın, boş!
Merhaba ben 22 yasindayim erkek arkadasimda 24 yasinda yaklasik 8 aydir ciddi bir iliskimiz var ben yurt disinda yasiyorum oda türkiyede Şu an insaat üzerinde bir firmalari var babasiyla ve amcasiyla calisiyor ben evlenmek istiyorum oda istiyor ama kendi isini kurmak istiyor sadece kendine ait bi isi olsun istiyor onuda kurmam 3 sene sürer dedi evlenmeden önce herseyi hazir olsun istiyor beni daha iyi rahat ettirmek icin ondan sonra evlenmek istiyor bende benim icin 3 sene cok fazla dedim ben 3 sene sensizlige nasil dayanicam dedim bir an önce evlenmek istiyorum dedim oda bende istiyorum benim icinde cok zor ama kendi isimi kurup herseyim hazir olsun istiyorum öylede evlenmek istiyorum dedi bazi seylerim yarim yamalak olsun istemiyorum sonradan pismanlik duymak istemiyorum dedi aslinda bizim bu gelicek sene yazin sözümüz olucakti ama babasi kendi isini kur öyle evlen dedigi icin bu durumdayiz siz ne yapardiniz 3 sene beklermiydiniz ne yapacagimi bilmiyorum
Aynı durumu bende yaşıyorum, biz 2 yıldır uzaktan yürütüyoruz. Erkek arkadaşım 1-2 daha bekleyelim işlerim iyice yoluna girsin öyle evleniriz dedi. Benimde şu an okulum olduğu için kabul ettim ama okulum olmasaydı da beklerdim. O da kendince haklı ev kuracak, düğün yapacak bunun için para biriktirmesi lazım. Dayanması çok zor biliyorum ama bunun sonu güzel bir yola çıkacak öyle düşün.
@mervesse_ merhaba seninle iletisime gecmek istiyorum instagramin var mı ?
@mervesse_ tamam
@mervesse_ tamam ama bana mesaj gelmemis ben mesaj yazamiyorum puanim az oldugundan
@mervesse_ bende atamiyorum canim instagram ismini buraya yaz ben alirim hemen geri silersin yorumu
Ağırlıklı olarak biter ama bitmeye mahkum değildir tabii ki insanların karakterleri falan önemli bu formalite kelimeleri kullanmak istemiyorum. Arkadaşım yaklaşık 1000 kilometre öteden biriyle evlenmek üzere doğal olarak internetten tanışmışlar ve bitmiyor maşallah bitmesinde. Allah mesut etsin.
Hayır instagram'dan tanışan kuzenim ve eşinin şuanda 1 yaşında çocukları var. Bunun gibi birçok örnek var etrafımda ve eminim herkesin vardır. Yani bu zamanda artık internetten tanışmayı garipsememek lazım. Normalleşti.
Bitip bitmemesi kişilere bağlı bence tanışma biçimiyle alakası yok.
Reelde görüşülür ve beraber vakit geçirilirse. Kişiler birbirini tanırlarsa, uzun vadeli bi ilşki olabilir. Yoksa sırf sadece sanal ortamda ya da telden vs görüşmeyle kalırsa, genellikle bitmeye mahkum bi ilşki olur.
Sosyal medyada başlayan aşklar bitmeye mahkum değildir. İki taraf açısından da iyi yönetilen bir süreç, sonrasında da sosyal hayata bağlı kalmamak kaydıyla, iyi bir ilişkiye doğru evrilebilir diye düşünüyorum. 😊
Sosyal medyada tanışıp evlenen ve şimdi dünyanın en mutlu çiftlerden birçok arkadaşım var. İstediğinizi bilirseniz bir şekilde yürütüyorsunuz. Ama baştan olmaz yapamam derseniz beyininize öyle bir mesaj veriyorsunuz ki yapamamak için sizi yönlendiriyor, sürekli o şekilde düşünüp davranıyorsunuz. Gerçek hayatta tanışan insanların yüzde kaçı yürütebiliyor ki ilişkiyi? Yapmak isteyenler, inananlar bir yolu bulur yapmak için.
sosyal medya deyip sınırlandırmamak lazım. çünkü bu kadar geniş imkanlar içerisinde görüşmek o kadar da zor değil. fakat sağlıklı bir ilişki olabilmesi için bence kırk yolda bir değil de, haftada en az iki kez görmek gerekiyor. aynı arkadaş ortamına girebilmek, ortak tanıdıklarınızın olması sohbetinizin bollaşması açısından önemli. o yüzden çoğu sosyal medya ilişkisi pek de uzun sürmüyor
İnternette diye bir yere kadar katılıyorum. Bir insan ilr buluştuğunda bile önce sadece bir süzersin sonra konuşursun sebebi gerek düşüncelerini öğrenmek, gerek hayata bakış açısını ve bir çok şeyi. E internette de mesajlaşırken veya araşırken bunları öğreniyorsun, kalp kalbi tanısında gerisi önemsiz
Bir kere hırlı mı hırsız mı bilmiyorsun. Adı üstünde sosyal medya. Adam evli mi bekar mı dolandırıcı mı bilmiyorsun neyine güveneceksin. Hadi yazdı bir iki konuştun sonuç yok yani biter. Bence öyle 😁
İşte bi yaz
Hayır, sosyal medyadan tanışıp evliliğe kadar giden insanlar tanıyorum. Sosyal medyadan ilişki yürütmek için sadece 3 şet gerekli. Sadakat, fedakarlık ve ilişkiyi gerçeğe dökme.
İnsanlar uzak ilişkilerde daha katlanamıyor kimseye. Sürekli dibimdr olsun da onu kontrol edeyim ya da onunla zaman geçireyim diye düşündüğü için ilişkiler bitiyor.
Hayır tabiki değil. Nerde nasıl başladığı önemli değil ki. Anlaşabiliyorlar mı güven ilgi sevgi var mı? Önemli olan bunlar
Sosyal medyada ilişkiye karşıyım. Eski usul devamke. Giderim tanışırım kızla. Ne işim var instagramdan yürümeye falan
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum
Uzaktan sevmek veya dokunmadan sevmek abazanlığın ve saflığın en masum halidir duruma düşmeni tavsiye etmem
Ne için ne amaçla o ilişki başladı. Bitme olasılığı, hayal kırıklıkları çok yüksek bazen şansın yaver giderse doğru insana düşebiliyorsun.
Arada çok mesafe varsa ve yüz yüze görüşülmüyorsa malesef mecbur gördüğün insanı bile zor tanıyorsun görmediğini nasıl tanıyacaksın.
bitmeyen bir ilişki yok ki. Sosyal medya ya da okulda ya da otobüste fark etmez. Her ilişki biter.
Bende yaşadım ve evet bitti mesafe den dolayı ya da sosyal medya olduğu için değil ama, karşı tarafın ani sinir ve öfke problemi vardı o yüzden
Hayır mahkum değildir ne kadar ciddi olduğu önemli bence zaten çoğu gevşek oluyor ama ciddisi yok diye de bir şey yok.
İnterneti açınca var olan interneti kapatınca ypk olan bir kişiyi ne yapayım
Değil tabi tanımak önemli niyetini bilmek önemli gerçeğe taşınmazsa ilişki diye bir şey olamaz ki
Katılıyorum. Tanışmış olduğun ortamdan ziyade sonrası önemli. Gerçek hayata taşıyabilmek mesela.
Aslında önemli olan insanlar karakterleri zaman mekan önemsiz
Saygı sevgi ve sadakat bu üçü başlıca etmenler ve en önemlisi güven bu olursa iki tarafta da uzak mesafe değil engeller bile karşı duramaz önemli olan sadakat...
Ben eşimle internette tanıştım.. 3 yıldır evliyiz..
Yanı diğerlerı bıtmıyormu :) Konunun nerde başladıgı degıl frekansların uyumu bence
Şu an oyundan tanıştığım kişiyle birlikte olmam bence aradığın cevap :)
Mahkumdur şimdi sosyal medyalarda kimin ne yaptığı belli değil..
Yüksek oranda evet, çünkü insanlar kendilerini bambaşka tanıtıyorlar
Sevgilisi var mı yok mu bilemeyebilirsin gerçekte de bir sevgilisi var sa sıkıntı
Kimse bitecek diye başlamıyor ancak öyle oluyor malesef.. Ya mesafeler sorun oluyor ya da mesafeleri aşacak kadar güçlü bir bağ yok..
Ilişki internette başlıyorsa
Internet bittiğinde seytan yapışır yakalarina
Ya biri varsa😂😂
Başlangıçta konulan isim ile hedef aynı değilse bitmeye mahkumdur.
Bence değildir, bir çok başarılı örneği var. Biraz talihe biraz da ortamın uygun olmasına bağlı
Sonsuz aşk var mı ki? Her ilişki bitmeye mahkumdur çünkü ölüm senemde bir gerçek var.
Pewdiepie ve Marzia örneği vereyim de gidin bi araştırın
ınternette kaldığı sürece evet :) reel ve doğal olun. :)
Instegramda baslamiyomu ztn aynı ilde olunca tanisiyosun uzak tabiki olmaz da böyle yani
bitmek zorunda ama mezarda biter ama ertesi gün bite kimisi yatakta biter bu da insanlara kalmış
İnternet aşkı diye bir şey yoktur, internette başlayan ilişkiler vardır. Sosyal medyadan başlayan ilişkilerde nadiren de olsa mutlu son vardır.
İki tarafın ne kadar ciddiye aldığına bağlı. Yoksa sosyal medyada ya da gerçek hayatta olması bitip bitmemesini etkilemez
Bitmeye mahkum olmasa da zorla ilerler.
değildir efendim değildir. mesela ben bu şekilde evlendim.
Bence ilişkiye bağlı tabi ama herşey bir ocumleyi demiyim herşeyi cozuyor
bu kişilere bağlı.
sonu hayal kırıklığı ile biten de var.
mutlu olanda..
bu tamamen kişilere bağlı.
ama çoğunlukla hayal kuraklıkla bitiyor..
Hayır böyle düşünmüyorum ben
Kesinlikle evet 3 kez denedim sonuç hüsran ilki aldattı ikincisi manyak çıktı 3. su beşik Kertmem var diyip engelledi en uzun 7 ay sürdü 2. cisiyle vakit kaybı denemeye gerek bile yok.
Her aşk bir gün biter
gerçek sevgi oluşursa bitmez evlenenler bile var önemli olan hatice değil netice sonu önemli gerisi teferruat
Her ilişkinin kaderi senin elindedir sen nereye çekersen oraya gider
Genelde kız da erkekte listelerinde yedekleri tutmaktan, karşıdaki kişiye kanalize olamaz. Bu sebeple biter diye düşünüyorum.
Okuldaki de biter.
Cafede tanıştığın da.
Bir arkadaş ortamında tanıştığın da biter.
Sosyal medyada tanıştığın da biter.
Bu nasıl soru?
Orası karşıya kalmış üstad oyunda tanışarak evlenen bile var?
Sevgi ikiye ayrilmaz ki ya seviyorsundur ya sevmiyosundur nerde tanistiginin onemi yok bence
Bende yanaşmayan biriydim ama yüz yüze görüşmedikçe bitmesi çok yüksek
hayır bence böyle bir zorunluluk yok güveniyorsan seviyorsan ne önemi var nerede tanıştığının
Şimdi zamana göre bu tanışma olayları yargılanıyor. Eskiden sosyal medya yoktu
Biz hakuna da tanıştık ve şu an evliyiz mutluyuz her gün şukrediyoruz.
sosyal medyada tanışıp evliliğe giden insanlar gördüm hala umut var bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba.
Tabii ki bu şekilde bir genelleme yapmak doğru olmaz. Hayatta hiçbir şey olmadığı gibi bu konu da siyah ya da beyaz değil gridir.
Burada grinin tonunu iki şey belirler; ilişkinin tarafları ve ilişkinin kendi dinamikleri. Tarafların karakterleri, bir ilişkiye ve dünyaya bakışları ne kadar önemliyse, ilişkinin kendi karakteri de önemlidir. Yani tarafların uyumu, tek başlarına sorun yokken bir araya gelindiğinde ortaya çıkan birliktelik durumunun özellikleri bir ilişkinin kalıcılı olma potansiyelini belirler.
Sorunuzu anlıyorum, sormak istediğiniz şey “sanal ortamda başlayan ilişki de sanal (gerçek olmayan) bir ilişki mi olur?”. Benim fikrim hayır, hiç de öyle olmak zorunda değil.
Teknoloji faydalı da olabilir zararlı da. Bu teknolojinin kendisiyle ilgili değil onu kullanma şeklimizle alakalıdır. Akıllı ve iyi niyetli insanlar teknolojiyi ve onun bir uzantısı olan sosyal medyayı doğru bir şekilde kullanırlarsa o zaman tabii ki kendi profillerine uygun eşleşme ihtimallerini artırabilirler. Bundan daha doğal ne olabilir ki?
Burada asıl konu tabii samimi bir ilişki kurmak üzerine kuruludur. Yani taraflar internetin “olmadığımız kişiler gibi görünmemize” olanak sağlayan özelliklerine odaklanıyor ve sadece internet üzerinden görüşüyorlarsa, o zaman zaten buna bir ilişki demek bile doğru olmaz.
İnterneti ve sosyal medyayı sadece bir tanışma fırsatı olarak kullanmayı becerdiğimizde doğru kişi ile eşleşme ihtimalimiz artar. İlişki kurmada internet ve sosyal medyanın tek fonksiyonu bu olmalıdır. Gerisi, nasıl tanışmış olursa olsunlar, taraflara ve ilişkinin kendi karakterine bağlıdır.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.