Tabii ben öyle demesine baya şaşırdım. Allah kimseyi ailesiyle, sevdiği arasında seçim yapmak zorunda bırakmasın.
Peki siz ailenizin rıza vermediği bir evlilik yapar mısınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Önce nedeni önemli niye istemiyorlar diye. Çoğunun geçerli nedenleri olabiliyor ille de evlendirmem onunla diye inada bağladıklarında. Beğendikleri rahatsız oldukları bir huyu olabiliyor. Ama onun yerine benim annem gibi "hiç evlenmesin ben ölene kadar yanımda dursun" diye düşünenler de var. Annem derdi bana hep bu şekilde. Babam gibi "benim istediğim kişiyle evlenecek damadı ben seçeceğim, kızım kendi seçip getirdiyse önüme inat eder evlendirmem çünkü ona seçim hakkı vermemiştim" diyen de olabilir. Bu benim anne babam gibi olanlarda maalesef her türlü aileyle sıkıntı yaşayarak evleniyorsun. Kayınpederim gibi olan da var. İkinci evliliği olacak gelin istemem diyerek asla kabul etmiyor. Kim konuşursa konuşsun inadı geçmiyor hatta bizimki hala ayırmaya çalışıyor. Ondan gizli nikah işlerini hallettik nikaha geldi bizimkisi çenesini tutamadı ama başkaları engelledi bizim nikahı bozmasını. 10 gün sonra doğumum var ama hala bana iftiralarla, yalan kanıtlarla eşimden ayırmaya çalışıyor ama babasını bildiği ezberlediği için eşim babasından uzaklaşıyor artık. Yani özet dersek sıkıntı aileyse zaten yaşanacak sorun illa var. Ama ailenin gerçekten geçerli bi sebebi varsa istememek için, şundan rahatsız oldum diyorsa düşünmek lazım
Ailem bugüne dek hep iyiliğimi düşündü ve ona göre davrandılar. Mutlu olmam demek mutlu olmaları demek. Sevdiğim kişiyi reddediyorlarsa muhakkak bana bir zararını görmüşlerdir. Bu nedenle evlenmem. Ha başkasıyla evlenir miyim evlenmem. Ama ailemin istemediği kişiyle de evlenmem.
Sonuç olarak kedoşlarla yaşlanacağım. 😂
😄❤️
Sebebine bağlı aslında. Neden istemediklerini ya da uygun görmediklerini sorarım ve onları dikkatlice dinlerim.
Bana, yok çirkin, yok boyu kısa, yok kilolu gibi saçma sapan sebeplerse, zaten dinlemem. Ama sebeplerinde zerre haklılık varsa, aileme sırt çevirmem, gönüllerini kırmam.
Merhaba,
Ailemin rızası'nın zerre kadar önemi yok!
Şahsen bir kere isterim, vermezlersa kaçırım! 😅
Aileler sadece bahanedir!
Ancak damat kötü yolda ise alkol uyuşturucu var diye istemiyorlarsa işi gücü yoksa karı kız ayağı var ise aileyi dinlemelidir! 😅
Bence de 😄
EyvAllah Polyanna😅
Onun haricinde kaçılabilir sjsjs
Ahahah evet 😄
Cevap
69Cevap
Ailem bana ve düşüncelerime deger verir. Annemin hic arkadaşı yoktur tek arkadasi benimdir. Babamlada takılırız gülüsür egleniriz. Elbette arada birbirimizi kirdigimiz ya da kizdirdigimiz oluyor her aile gibi.
Ilk cümlede dedigim gibi ailem düşüncelerime deger verir önemser. Evlilik gibi bir konuda ortada gecerli bir sebep yoksa da karsi çıkmazlar. Eger ailemin rizasi yoksa nedenini sorarim benik göremedigim onlarin gördüğü bir kusuru yanlisi kötü bir harekegi olduysa bunu sevgilimle konusur gercekten asamayacaksak ayrılırım ama ailem klasik aile triplerine giriyor beni kıskanıyorsa çokta umursamam.
Son olarak zaten evlilik düşüncem olmadigi icin cokta sorun yok aslinda. 😂
Ailemin evlilik yapacağım kişiyi neden istemedikleriyle alakalı olarak bana geçerli bir sebep sunmaları gerekir. Bende elbette bu sebepleri tek tek süzgeçten geçirip, sonrasında kendi hür irademle “mantıklı” bir karar veririm.
Zor bir soru. Ama fikirlerini dinlerim. Hoş bu yaştan sonra nefes alan ve karşı cins olan kimi getirsem kabul edecek duruma geldiler :D
aşıksam ve güveniyorsam yaparım..
evleneceğim kişiyi ben seçerim sadece.
Allâh'ın rızâsı, ailenin rızâsından geçer. Aile önyargılıysa, zamanla çözmek için çabalamalı... Kim evlâdının mutluluğunu istemez ki?
Zamanında sevdiğim biri için 5 sene mücâdele ettim... Yolun sonunda kurduğum cümle; babam, annem haklılarmış meğer... oldu.
Onları perişan ederek mutlu olamazsınız.
Eş adayınızın size saygısı varsa ellerini öpmeden çıkmanıza gönlü râzı olmaz gerekirse 10 sene bile bekler.
Kendinizi o kadar ucuzlaştırmayın. Gerçekten en adam gibi erkeği için bile değmez...
Katılmıyorum, evet Allah'ın rızası anne babanın rızasındadır Allah'ın öfkesi de anne ve babanın öfkesindedir!
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır!
Beklemek sıkıcı ve çok saçma, hayat fani ölüm ani ahiret baki üç günlük dünya, kuzen diğer kuzen ve abim kaçırdı 😅
Bu ucuzlaştırmak değildir sevmektir sevginin gücüdür
Evlenmek için evlenmek ne alaka 😅
Evet bence de günaha giriyor 😅
Nasip kısmet sensin benim biziz şans kişinin kendisidir kader kulun çabasına bağlıdır gayrete aşıktır
Nasip kısmet bekle o seni bulur falan filan bunlar yalan dolan 😅
Kişiler elinden geleni üstüne düşeni yapar ise her şey olur halledelir aksi bahanedir
Görünen köy misali 😊
Sen gelmek istemedikten sonra zorla kim getirebilir
Sen gitmek istedikten sonra ne olabilir
Kendi adıma şey ediyorum kendimi biliyorum
Rabbim sevenlere niye engel olsun evlenmek isteyen iki kişiye neden engel olsun birbirini seven iki gence
Ben zaten soğudum evlilikten 😅
Körü körüne kadercilik olmaz kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir imkansız diye bir şey yoktur imkanları imkansızlaştıran insanlardır...
Sebepler önemlidir ameller niyetlere göredir..
Gönül yapmak isterim tabiki ailem karışamaz çünkü ben evleniyorum ben sevmişim beğenmişim sadece olumlu konulabilirler
Aksine izin vermem
O seven adamın derken o çok seven adamın bile gün gelie düşersin bu yüzden derken 😅
Cümlede anlatım şeyi var galiba 😅
He 😅
Çok seven adamın gözünden düşmek için çok şey yapmak gerekir...
Durup dururken hiçbir şey olmaz..
Etkiye tepki!
Seven ve sevilen elinden geleni üstüne düşeni yapar ise gözden düşmek diye bir şey söz konusu olmaz
He gözden düşüren 😅hata yoksa hiç sevmemiştir zaten 😅
Lafta sözde herkes çok seviyor aşık zaten 😅
ana babası duası olmadan yapılan evlılıklerde mutlu olan gormedım .. aılenız sızın herseyınızdır.. yarın basınıza bırsey gelse yıne kosacak onlardır aıle rızası mutlaka alınmalı.. onlar sızın ıyılıgınızı ısteyen ustelık başka gozle bakabılen ınsanlar sız bır sele kapılır gıdersınız onlar dogruyu bulmak adına eselerler.. cok sevıyorsanız aılenızın sesıne kulak verın ve dınleyın yanlış olduklarını ıkna yoluyla kabul ettırın netıcede aılede ıstedıgınzıle evlenmez ısenız mutsuz olacagınızı bılecek kapasıte ınsanlardır artık..
O dua etmediklerinden değil mızmızlanıp çiftlerde huzur bırakmadıklarından mutsuzluk ortaya çıkıyor. Yoksa evliliğin anne baba duasına ihtiyacı yok.
@Bıkmış_yorulmuş ne dediğimi bı daha okuyun lütfen.. ayrica evlendikten sonra aile ikinci plana düşer sonrasında ailesinin sözüne giden kişi evliliğe muktedir degildir
Ailemin olumsuz bakmasının sebebini öğrenmek isterim ilk. Kı ben aılem ıle tanıstıracak boyuta geldıysem onların bu nebze karsı olacagı bır durum yoktur normalde. Bu onyargıyı asmalarını saglarım guzellıkle. Hayatımla ılgılı son karar her zaman benımdır, karsımdakı aılem dahı olsa.
Anne baba razı olmadan Allah da razı olmaz. Sözde Feno'lar aksini iddia etmişler. :) Dinini bilmeyenlerin burada nidalar atması pes dedirtiyor. Eğer anne babanın razı gelmediği haklı sebepler varsa gözden geçirir ona göre davranır kararlarımı o yönde veririm. Bugünlerde ise bir ilişkiye başlamak üzereyim ve anne babamın hoşlanmayacağı bir şey var ancak aşılamayacak bir şey değil. Konuyu ben basit görüyorum. Basit gördüğüm konu üzerinden bir anlaşmazlık olursa pek kaale almam ama orası ayrı. Evliliği ben yaptığım için aileye bu denli söz hakkı vermemek gerek. Varsa ters durum eyvallah, aksi takdirde kimseyi kaale almam.
Ben yapacaktim ama vazgectm aslinda karsimdaki kisi elimi birakti bende pesinden kosmadim acikcasi. Cunku bu isler guvene bakiyor. Ben o kisiyle evlenirsem yuzumun ak cikmasi lazim mutlu olmam lazim. Eger size bu guveni veremiosa karsidaki kisi o isten hayir gelmez. Bizimkiler annesini problem etmisti bide yasadigi yer. Ailem kendisine yardim etmek istedi gelin burda oturun dedi gelmem dedi. Annesi cok mudahale etti sanki kendisinin soz hakki yokmus gbi. 4 aydir yazmiyor. Neyine guvenip gideceksin? Boyle evlilik mi olur? Ama eger arkamda dursaydi ben bu kiz icin herseyi yaparim ona deger deseydi evliydik Şu an ailemde karsi cikmazdi hatta.
Ailemin neden onaylamadığına bağlı. Öncelikle bir sorun varsa onu ortadan kaldırmaya çalışırım. İki tarafı da silip atamam. Aileme karşı saygımı hiçbir şekilde bozamam ki kolay kolay benim kararlarıma karşı da çıkmazlar.
Ama onlar mantıksız bir sebep yüzünden benim kararıma saygı duymuyorlarsa, ben de onların sözüne saygı gösteremem.
Rızasını alırım ama rıza göstermiyorlarsa bildiğimi ve inandığımı yaparım.
Ancak hanımlarda durum farklı.
Hanefi mezhebine göre kadın reşit ise anne babasının rızasını alması uygun, alamıyorsa da reşit olduğu durumda seçiminde özgürdür.
Şafii mezhebine göre ise kadın her şekilde anne ve babasının rızasını almak zorundadır.
Aile önemlidir yalnız ailenle iliskinde önemlidir. Sicak bir aile yapın varsa kaçmak en mantiksizidir. Bazen senin sevgiden göremediğin yanlislari dıştan ailen daha iyi gördüğü için hayır der. Sevgi aşk önemlidir lakin. Anlasamadiginiz uyum sorunu yaşadığın biriyle deli gibi aşık olsanda yürümez. Bu yüzden ölçü iyidir. Orta yolu bulman lazım rest çekmek olmaz
Ailemin rızası olmayacağını düşünmüyorum. Çünkü öyle bir yapıda değiller. Velev ki dediğin gibi oldu öyle bir durumda da evlenirim. Bana bu konuda karışma hakları yok çünkü.
Aile rızası olmadan evlilik yapamam. Kendi ailemde önemli ama özellikle karşı tarafın ailesinin rızası olmadan asla onunla evlenmem ailesi derken de teyzesi, halası değil tabi ki çekirdek ailesi çünkü ola da evlilik yürümez ise karşı tarafın sorun yaşamaması dikkat edilmesi gereken bir şey olarak görüyorum ince düşünülmelidir.
Biriyle evlilik kararı aldıysam muhtemelen uzunca düşünüp, her ihtimali ve durumu göz önünde bulundurarak karar vermişimdir. Sırf evlenmiş olmak için evlenecek biri değilim çünkü. O sebeple ailemin rıza göstermeyeceği bir durum olacağını sanmıyorum. Elbette istişare ederiz ama geçerli bir sebepleri yoksa kendi kararımın arkasında durur, evlenirim.
Aule rızası önemli biraz uğraşıtirdilar ama rıza larını aldım yani beklerdim rıza gösterene kadar razi olmayacakları birini zaten götürmem karsilarina
Babam zaten şöyle. demişti.. Benim oğlum benim verdiğim terbiyeyi alıp karşımıza yöremize yöremize kültürümüze dinimize inancınıza aile yapımıza uygun olmayan birisini alıp. gelecek değil ya mutlaka o da ona gire seçip beğenmiştir ben oğluma güveniyorum...
Ailenin desteğini almak onemli
Nedenini sorgular eğer haksız bulursam kabul ettirmeye çalışırım
Yani bu durumda hep böyke olacak gibi. Sevgilim işsiz olduğu için 9 yıldır söz yapamadık. Düğünü bırak söz nişan yok 😂 aile yardımı zaten yok. Bizimkiler iş bulsun yoksa gelmesin diyor. Tamam bende işsiz adamla evlenmek istemem ama bare söz nişan yapsaydık. İş bulunca evleniriz. S
Kactin adamin ömür boyu elini bırakmayacağını bilsen aileni bırak derdimde
ama hiç-bir aile
El oğlundan vijdansiz olamaz
Yok canım böyle bir durum yok zaten, abim öylesine dedi. 😄
Çok şükür ailem, benim rızam olan kişiye rıza gösterecek kişilerdir. Düşüncelerime veya kiminle bir ömür geçireceğime karar vermem durumunda, saygı duyarlar. Çünkü bu konuda, doğru kişiyi seçeceğime inanırlar.
Büyük konuşmam ama yapmam sığınacak arkamı dayayacak bue dağım olmalı ve ben bu dağa yüzüm yerde değil alnım ak başım dik şekilde gitmek isterim... maalesef ne kadar sevip sevilsekte birseylerin garantisi yok
Ikna etmeye çalışırim ama onlar istemiyorsa o kişiden hayır gelmiyor. Yine de bir düşün derim.
Ahahah yok ben böyle bir şey yaşamadım zaten.
Allah da yaşatmasın zaten zor bir şey olduğu kesin.
Annem kazık çaksam durmazsın der hep ama yinede onlara sorarım ve fikirlerini önemserim özellikle anneler gerçekten biliyo ya sonuçta benden daha çok görmüş tecrübe edinmiş neyin ne olabileceğini az çok kestiren insanlar
Yapmam. Eger haklı bir sebebp sunarlarsa gitmem ama sırf sevmedikleri için istemez ler ise giderim. Düşüncem brnim bu fakat cesaretim olurmu bilemem ailemi bırakamam ya ben sözde kalır diye düşünüyorum
Yapmam. Ailem beni senelerce okuttu, zor durumda kaldılar yine de beni parasız bırakmadılar. Her ne kadar içsel sorunlarımız olsa da benim için en iyisini isteyen ailemin rızası olmayan evlilikte mutlaka bir bildikleri vardır. Bu yüzden istemem.
Hayır evet dersem yalan söylerim babamızın annemizin beğenmesi rızası olması olur vermesi lazım.
Ben yapardım şahsen, çünkü bu hayat benim hayatım onların hayatı değil. Elbette tavsiyelerini alırdım sorardım ama benim kimi sevip sevemeyeceğime karışamazlar. Eskiden annemle çok kötü kavga etmiştik bende ağlayarak arkadaşıma yazmıştım onun dediği şeyi asla unutmuyorum "Onlar sadece sana hayat veren ve sana bakmakla zorunlu olan yabancılar, onları takma hayat senin hayatın"...
Yaptım eşim cok uzak bir ülkede çalışıyordu diye istemediler. Sonra evlendik ama geçinemedik ayrıldık üç sene önce.
Kaçıp mutlu olan yok nerdesye
Sürekli evlilik uzmanlarını arayan kadınlar kaçtım mutsuzsum diyor kocaları iyi çıkmıyor sahipsiz diyip her iş başına getiriyolar kesinlikle kimse kaçmasın
yok ya ne kadar seversem seveyım yapamam sanırım. O kadar cok gordum ki en yakınlarımda bu durumu sonra ağlaya ağlaya gerı geldı hepsı. Aile rızası cok önemli
Benim evlenmek istediğim birini ailemde ister ve bu kararıma saygı duyar. Diyelim ki rıza göstermediler o zamanda evlenmezdim çünkü ailem aşktan önce gelir.
ama rıza göstermemelerinin nedenide önemli.
Onları da ikna edip istemedikleri halde evlendim. Aldım ağzımın payını boşandım. Neymiş aile görüp anlıyormuş. Söz dinlemek lazımmış. Ama şöyle ki hayatımıza giren her insan birşeyler katıp öğretip çıkıyor hayatımızdan ya da hayatımda kalıyor. Tecrübe güzel birşey. Güçlü kılıyor insanı. Hata yaparak öğreniliyor hayat.
Ana babanın rızasıAllah'ın rızasıdır diye bir hadisimiz var ve şimdiye kadar onların razı olmadığı hiç bir şey yapmadım. En delikanlı çağlarımda bile.. Şimdiden sonra da yapmam İnşallah.
Karıyla ailemi gece yatağa girecek. Çocuğu onlar mi yapacak. Faturaları onlar mi ödeyecek. Anne baba da olsa herkes sınırını bilecek. Gereksiz yere kutsal vasıflar yüklemeye gerek yok.
Elbette ki zaten benim kriterlerimden biri de evleneceğim adamın ateist olması. Ailem bu duruma tabii ki karşı çıkacak ama benim hayatım, benim kararlarım.
Böyle bir şey yaparsam gün gelir seçtiğim adam beni öyle güzel yarı yolda bırakır ya da çaresiz bırakır ki ölsem daha az canım acırdı derim eminim
Asla yapmam, annem bu zamana kadar her konuda haklı çıktı bana yok gösterdi evlilikte de eğer istemediği bir şey olursa saygı duyarım bende istemem
Ailemin fikri benim için çok önemli bilemiyorum ama onların rızası olmadan evlenirsem mutlu olamam diye düşünüyorum. Bu ikilemde kalmak kötü..🙄
Eğer istersem evlenirim ailemmiş onun ailesiymiş iplemem , davetimi yaparim gelen gelir.
Ben bir tecavüzcüyegözü dönmüş katileaç gözlü dolandırıcıyakul hakkı yiyene vurulmamAilem de gözlerimdeki ışıltıyıöylesine söndürmeye kıyamaz.
İstediğim kadar seveyim yapmam.. o annenin babanın rızası olmadan.. üzüntüsü misliyle çıkıyor evlendikten sonra..
Benim aileyle aram kopuk olduğundan hiç problem yok. Ama evlilik olduğu zaman kız tarafı bir arıza çıkarır o kesin.
Açıkçası karşınızdaki insana bağlı oluyor biraz. Eğer merhametine inanip güvendiğim biriyse gidebilirdim. ya da annemi ikna ederdim tamamen beni silmesine razi gelemezdim
Bende 😊
seviyorsam laf söylemek hadlerine değil onlar ban sormuşlar mı? :)
Büyük konuşmayım ama yapmak istemem. Aileme benim kıymetlim, onları üzmek isteyeceğim son şey olur.
Aşıksam yaparım. Ailemin ne düşündüğünün bir önemi yok. Hayat benim hayatım.
Ailemin kararı önemli onlardan habersiz bir şey yapmam. Razı olmuyorlar ise ikna ederim.
İkna olmazlarsa 😅Çok merak ettim 😅 Önemli olan ikna olmadıklarında ne yaptığın yapacağın😅
@Kim_Bilir_Belkidee ikna kabiliyetim çok yüksek. İlla ki kabul edecekler, kaçış yok. 😀
İnanıyorum öyledir benim ki de öyledir lafı bile olmaz yani sen düşün 😅
Ama işte şöyle diyim ailen bir sebep sundu ve olmaz diyor istemiyor sana sundukları sebep senin kafana yatmıyor mantıklı gelmiyor?
İknayı geç ailenin yanında mi olursun yoksa sevdiğinin yanında 😅
Hani demiştim ya ne yapamazsın yapamayacağın bir şey 😅
Belki budur 😊
Sevenler birer birer vazgeçtiler aileleri istememiş hıh 😅
Böyle sevgi mi olur yahu 😅
@Kim_Bilir_Belkidee sevdiğim kişinin yanında olurum. Ama kaçmam da ailemi karşıma alamam ve zaten benden de beklemezler. 😀
Bir kişi vazgeçiyor ise böyle sevmek, böyle aşk olmaz ki. Razı etmek varken böyle vazgeçmek bana saçma geliyor. Olmaz olsun böyle sevgi yani.😀
Hii bak bak 😅Ne güzel bende sevdiğimin yanında olurum her türlü her halükarda her daim 😅O iş bende 😅 Kaçırmak çok heyecanlı 😅 Bizimkiler hep kaçırdı çevremdekiler 😅Ben evlensem bile normal bir şekilde aksiyon olsun diye eşim gezmeye gittiğinde ailesine dışarı çık der kaçırım ansızın 😂
Kocam beni kaçırıyor der 😂
Bende beklemem zaten senden olgun birisin 😅
Kafam karıştı 😅 Mizikcilik seziyorum 😅 Evet evet bence de olmaz 😅 Razı etmek lazım zaten 😅Olsun olsun telli duvaklı olsun 😅
Gönlümüzce olsun😅
@Kim_Bilir_Belkidee amin öncelikle ailem cidden benden beklemez. Hayal kırıklığına uğratırım onları bunu düşünmek bile kötü. Kaçırmak tabi sizin için güzel olabilir, aksiyon falan sen de seviyorsun aksiyonu ne güzel. 😀
Sonra kızın ailesi senin peşine düşmesin.😀
Amin inşaAllah 😊
Ben de zaten hem sevdiğimi hem de ailesini üzmek istemem üzülmelerini inşaAllah isteyince verirler 😅
Her şey usulünce olur 😅
Bence de kötü valla 😅
Hani şey benim sitemim vazgeçenlere gaza geldim 😂
Severim çok pis deli dolu çocuksu çılgınım😅
Ne olcak ki eşimi kaçırıyorum 😅
Diğer türlü de olsa sıkıntı olmaz aşkım için her şeyi göze alırım gaza gelmedim bak harbi harbi her türlü 😅
Nöbet nasıl geçiyor vukuat var mı 😅
@Kim_Bilir_Belkidee idare eder şimdilik yok.
İnşallah tanımıyorum ama iyi birisine benziyorsun. Sana kız vermeyen de kafasında sorun vardır. 😀
Çok şükür aman olmasın 😊
Teşekkür ederim senin güzelliğin iyiliğin 😊
Sen de aynı şekilde 😊
Çevremde filan kolu komşu çocuklar gençler esnaflar herkes tanır sever ama bilmiyorum bilemiyorum hayırlısı 😅
Olur inşaAllah diyelim 😅
@Kim_Bilir_Belkidee bana oğlunu vermeyen de ne bileyim? Ne güzel mesleğim var, her şeyim yerin de bana değil de kime verecekler? 😀
Hele bir vermesinler ben kaçırmam da kafalarına dayarım. 😀
Heheeh 😅 Çok dadlu 😅
He valla doğru diyorsun 😅
Yerden göğe haklısın 😊
Sana veremessem kime vereceğim kalbimi sjsjsj
Bu da güzelmiş 😅 daya daya 😅 yapıştır gitsin 😅
https://m.youtube.com/watch?v=16lO9hcOsxA
@Kim_Bilir_Belkidee 😀 iyi geceler Allah rahatlık versin.
Teşekkür ederim bu arada.
Ricalar ve teşekkürler kosmerim 😅
Tünaydın 😅 Ben de başka yerden yazmıştım 😅
Yaptım
şimdi hepbirlikte kocaman bir aile olduk🙏
tabikide benim mutlu olmam ve geleceğim söz konusu ise evet
Hiç bilmiyorum artık uygun gördükleri kisiyi tanırım oluru varsa kabul ederim..
büyük konuşmayayım ama ailemin rızası olmadan evlilik yapmam
Aile rızası elbette önemli. Lâkin, aile neden karşı? Önemli olan soru bu..
Büyük konuşmamak lazım hayatın ne getirceği belli olmaz ama yapmam gibime geliyor
Ailemin onay vermediği bi evliliği asla onaylamıyorum 😅
Insan aşık ise her şeyi ister evlenmeyi bile. Seviyorsan yani ki hayirli bir şekilde olanı isterim
Ailem izin vermezse ve sevdiğimi dışlarsa evlenemem.
İkna yöntemi olmuyorsa izinleri olmadan evlenebilrim.
Kardeş kınama kinadiğinla sınanirsin diye bi laf vardır bilir misin o yüzden büyük konusmicam
Kesinlikle hayır cevremde birçok örneği var hayır gelmiyor o evlilikten
ben istiyorum dersem biter. rıza almakla uğraşmam bi de.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?