Yalnış anlamayın hemen
Kapalı olduğum için beni istemedi. İnsan açık ya da kapalı diye evlenmez mi sevdiği insanla?
Yalnış anlamayın hemen
Arkadaşım, bu durum şu an seni çok üzüyor ama emin ol ki bu şükretmen gereken bir durum. Bu şahsın görüşleri bir günde değişmediğine göre, aklına hep bu varmış. Ne kadar görüştünüz bilmiyorum ama seninle daha önce bu konuda hiç konuşmadığı belli. Ancak demek ki sürekli "evlenince açarım ben bunu" diye düşünüyormuş.
Bu açından baktığın zaman, bu soruyu ağzından kaçırmış sanırım. Bu da senin için iyi olmuş. Zira eğer evlendikten sonra "hadi artık açılacaksın, tesettürlü olmanı istemiyorum" deseydi olacakları düşünsene... Ya huzursuz bir evlilik hayatı ya da bir ayrılık yaşayacaktın.
Bence seni Allah kurtarmış, üzülmemeli, şükretmelisin.
Sevdiği insan açıkken kapatmaya, kapalı iken açmaya çalışan kişiler dengesizdir. Kapanmasını veya açılmasını istemek değil, bunu yapmaya çalışmaktan bahsediyorum. Kapalı olmanı veya açık olmanı tercih ediyorsa bunu başta söylemeli ve senin görüşünü almalı, senin cevabına göre devam etmeli veya bitirmeliydi.
Evlilik türk örf ve adetlerinde sadece gelin ve damat arasında olmadığı için aile yapısının ve uygun görmeside çok önemlidir. Bu durumda benim şahsi düşüncem açık kapalı diye bir kriter olmaması gerektiğidir ama gerçekler ortada böyle düşünmeyen erkek ve aile fazla sayıdadır.
Bir erkeğin sevdiği kızı bu derece başkalarına gösterme merakı neden olur anlamış değilim.
İşte hatayı nerede yapıyoruz biliyor musunuz? Hatayı kişileri araştırmadan sevmekle yapıyoruz. Hiç dini sohbet ettiniz mi? Etseydiniz islama bakış açısının ne yönde olduğunu da anlardınız.
İslamiyeti kabul etmiş bir insan, kapanmanın farz olduğunu bilir ve bayanın açılmamasını ister. Çünkü bilir ki bu günahtır.
Bence iyi ki ayrılmışsınız. Bir insanda Allah inancı yoksa ve Müslümanlıktan bihaberse hiç gerek yok öyle bir insanla hayatınızı rezil etmenize.
Bahane olmuş işte apaçık ortada... Ayrıca diyelim ki bahane değil e o zaman da yat kalk şükret bunu evlenmeden söylemesine... Ben kapalı değilim ve kapanmamı isteyen bir erkekle evlenmezdim, kapalı olsam da kapalılığımı ve kapalı kalacağımı idrak edebilen bir erkekle evlilik düşünürdümm... Sevgiye, aşka hürmet edilmeli ama tercihlere de saygı gösterilmeli bence, evlenmeyen evlenmez...
Cevap
48Cevap
Eğer ben birine helalim diyorsam kendini sadece bana göstermeli diye düşünüyorum. Ya işte sanki başkasına bakacak demeyin ona bakıyorlar erkekler özellikle belli yaş gurubunda yani lise çağındaki erkekler milletin karısına kızına bakıp bakıp fantezi geliştiriyorlar ne elem ne utanç verici birşey.
"Bacaklara bak"
"Off kalçası süper" gibi gibi iğrenç şeyler...
Tesettürlü bir bayana laf atamıyorlar çünkü laf atacak birşey göremiyorlar. Dikkat edin Tesettürlü diyorum Başıörtülü değil
Arada kültür farkı vardır, ailesi karşı çıkmıştır. Sen de kendi inançlarına göre birini bulursun. Herifin kafasına silah dayayıp zorla evlendirecek halin olmadığına göre, kabulleneceksin. Kararını değiştirmiştir, istememiştir. Ayrıca sırf bir adam için de başını açmanı anlayamadım? Bu da demektir ki, başka bir maksat ile kapandın. Her neyse, nüans seviyesi tutmuyordur lan.
Merhaba olay çok farklı aslında.
Eğer evlenmeye kadar geldiyseniz seninle kurduğu evlilik hayallarinin var olduğunu ve seni öyle kabul ettiğini gösterir. Sonradan bunu bahane ettiğini ve senden bu şekilde ayrılmak istediğini sanıyorum.
Farklı birini buldu onu sevdi ve sendende ayrıldı. Belkide senden soğudu ilişkinizi bilemiyorum. Ama mevzu baş örtüsü değil.
millet evlenince esinin kapanmasini ister baskalari helaline bakmasin diye ugrasir bu herif gelmis ne diyo. kusura bakma ama sende de hata var. temiz saf insanlarla takilmazsiniz boylelerini tasin altindan cikarir yinede bulursunuz. bastan ona gore birini bulsaydi. ya da soylede olabilir. direkt ayrilmak istemis bunu da boyle yapayim demis
Kara cahilse evlenmez efendim. Hayatımızda böyle mal insanlar oldukça bu tür garipliklerin içinde bulmaya devam edeceğiz kendimizi. Ayrıca 3 hafta sonra evleneceğin birini sen nasıl tanıyamadın o da ayrı bir soru işareti. Neyse kapalı olduğun için seni istemeyen birini takmanın hiç bir manası yok. Üzme kendini
Evlenince acicam demissin yanlis anlamadiysam?
Onun demesiyle evlenince acilmayi kabul ediyorsunda öncesini mi etmiyorsun?
Evlenince eşimin yanında açıcam herkese değil
Amlmalisin ki o asli da cahil ve gerzekalinin biriymis. Herkes ozgur olmalı diyorlar kapali olmak ozgurluk degil mi? Mesela bende acigim ve banada kapan diyorlar bende istemiyorum yani baai seyler zorla olmaz ve seni sevdiyse oyle kabul eder.
Sanki namussuzluk yaptın ya basin kapali ne guzel daha ne istiyor ki?
Cocuk nereli? Alevi mi?
Ne alakası var alevilikle ya? Ben sunniyim ama kapalı kız istemiyorum ne alaka şimdi?
Sunniler hep kapali kiz ister mi dedim? Sadece alevi olup olmadigini merak ettim çünkü alevilerin buyuk bir kısmıda kapali kadin istemez. Anladin mi? Iyi oku birdahakine
Verilmiş sadakan varmış öylesinden zaten sana hayır gelmezdi üzüldüğün şeye bak üzülmeye değmez kimsenin kimseye baskı yapmasına gerek yok inanç meselesi o kadar sana saygı göstermiyorsa sen de üzülme artık
Bir laf vardır "gün gelir olması için dua ettiğin birşey olmadı diye şükredersin" diye. Allahın sevgili kuluymuşsun ki hayatını daha da mahvetmeden bitmiş. Duygusal açıdan yardım edenin illa ki olur. Şu sinirin geçsin herşey rayına oturur.
O istedi diye basini acman zaten ayri bir sacmalik, onun evlenmeden acmazsan senle evlenmem demesi ayri sacmalik. Okurken dalga gectim resmen var dunyada boyleleri
senin açılmanı isteyn biri hayırlı bir eş olamaz. bence iyi olmş sonradan geç kaalablrdn Rabbim sana gönlü imanlı bir eş nasp etsn inşallah
Öyle saçma şey mi olur insan aşık olduktan sonra açık kapalı bunlara takılmaz. Ayrıca sizi kapalı halinzle görmüş aşık olmuş bu nasıl iş? Neyse çok geç olmadan dönmüşsünüz iyi tarafından bakın ya evlendikten 3 hafta sonra deseydi?
Ayrılmakla iyi yapmışsın seven seni böyle kabul etmeli bende kapalıyım insanların tercihine saygı duyulmalı kbkma ama senin bu sevgilin denyoymuş
senin degerlerine kararlarına saygı duymayan seni degiştirmeye çalışan bir insanla iyiki evlenmemiişsin
Sen kurtuldugun icin sükret bacım acık ya da kapalı seven sorun etmezz. Sonucta insann kendi tercihi
Sen doğru yoldasın hiç bir şekilde de üzülme kimsenin isteği ile de açılma! giden gitmiştir emin ol hayır vardır bu işte...
eğer sevseydi çarşafla bile kabul ederdi çarşaflısın demiyorum canım yanlış anlama. Bahane gibi geldi bana. Açık olmak veya kapalı olmak evlenmek için ölçüt olamaz olmamalı seven herşeyi kabul eder zaten
boş ver hiç üzülme hayırlısı böğle imiş demek ki gerçekten seni sevmiyormuş ve hak etmiyormuş. Dilerim Allah dan gönlüne göre birini bulursun inş.
doğru olanı yapmıssın valla bende sevgilime tam tersini diyorum simdi karışamam ama evlennce kapancaksın dye
Bırakta evlenmesin benim kardeslerime de olsa bizde istemeyiz.
Beyniyle degil baska yerleriyle dusunuyolar bu insanlar. Hangi mantiga sigabilirki bence kendine dert etme bunu hayirlisi olmustur belki.
Bende acik oldugum icin sevdigim adamla olamadim. Boylle zihniyetin ben...
nasıl tanıyorsa öyle kabul etmesi lazım taviz vermeyin bu konuda.
"Kapalısın nasıl sevgilin var!" bu lafı sana sadece kafası kapalı (!) insanlar söyler.
söylemeden edemedim sayın soran
iyi ya işte. Burdan yola çıkarak sende kimi nasıl sevmen gerektiğini öğrenmiş oldun
iki insan bu kadar mı birbirini tanımadan evlilik kararı alır yahu ¿ bu konuda tez yazabilirdim ama kusura bakma samimi gelmedin bana :/ sorulmak istenilen soru tam anlamıyla bu olabilir evet ama hikaye biraz kurgulanmış gibi..
bence üzülme tam tersi şükretmen lazım evlenmeden söylemiş çözülmüş ya evlenip de öyle desydi boşansaydınız herseyde bir hayır vardır üzülme rabbim daha iyisini verecekki seni ondan almış
evlenmeyebilir ama en başta sölemeliydi bunu ben mesela açık biriyle sevgilide olmam evlemmemde
Evlenilir mi ya one oyle
Bence saçma YA ayrılmak istemiş ya da Saçma bir Soru sen Kallavi ye katılıyorum...
üzmek istemem seni ama baska bir sebep var yani türban değil sorun. Senin başıni açmayacağını biliyomus onu bahane etmiş. sıkma canını bence
Böyle bir saçmalık ilk defa duydum. Seni zaten kapalı halinle sevmiş ne diye böyle birşey istemiş anlamış değilim. En iyisini yapmışsın sen.
O senden ayrılmak istemiş. Evlilik aşamasını bilmem ailenin haberi var mı yok mu
Vardı
Vazgeçmiştir. Bekarlık cazip gelmiştir. Sorumluluk almak istememiştir bu böyle uzar gider..
Hımm kapalılarla sevgili, evlilik vs ciddi düşünmem ama onun yaptığı çok kötü istemiyorsa baştan başlamamalıydı...
Nasıl rahat hissediyorsan öyle ol kimseyi takma :S
Kapalı olmazsa evlenmem diyen erkeklerde var güzelim soyu kurusun bunların.
şahsen bende kapalı bir bayanla evlenmem ama bunu baştan söylerim eski nişanlın etik davranmamış..
Sizde müslüman değil diye evlenmiyorsunuz. Bir şey dedik mi? Hayır. E konuşmayın bi' zahmet.
Benim icin problem degil ama sende hemen harcamissin be
burada asıl konu seni sevmemesi yoksa açık kapalı bahane.
en güzelini en dogrusunu yapmışşın o insandan sana hayır gelmezdi ztn
çok saçma kapalı olsada açık olsada şirin olsun yeter bence :)
Sevse bunların hicbirini onemsemez
senin görüslerine saygı duyması gerekirdi
Bence hiç farketmemissindir sonuçta sevdiğin insan evlenip yuva kuracaksın benim annem teyzelerim kapalı ama açık kız bakıyorlar yani kapalı da olur hiç bir farkı yok üzülme olurmu
haha kapalı bir kız buldukta keşke bulsak! malmış o!
Bu saatten sonra evlenirsen yazik ilerde sorun olacak bariz
valla kapalı bir eşim olsun isterdim halka açık bir kadınla ewlenmem
kapalı iken sevgili oluyor ama :S
Ben evlenmem kardeşş ben evlenmem
En dogru karari vermsn tbrkler bu kosulda acilan byanlarda var
evlenmemek için bahane bulmus dıyelım..
o* cocugu gevsek herif ya
Özgürlüğe kavuşturmak istiyormuş seni
E niye sevgili olmuş madem
Valla ben evlenmezdim açık diyim
Gercekten sevmiyomus demek ki
evlencegin kişi ne işle meşgul?
Yazılım Mühendisliği falan o işlerde çalışıyo
Hmm işiyle alakası yok. Boşver canım nasip değilmiş sıkma Canini bende bir kapalı bulsam evlenirim diyorum o açık arıyor siz evlenirseniz saten bu konu yüzünden çok cekersin sen
işte bunlar hep bahane.
Kardeşim sen uzulme sen
bende evlenmezdim ailem kabul etmez
açılmanı istiyorsa
seni sevmediğini gösteriyor
Bende erkek olsam ailem kabul etmezdi kapalı kızı
Adam olsa boyle yapmaz zaten sen takma ;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar