Sevdiğim adam ben selefi olduğum için benden ayrıldı ve selefi biriyle evlendi çok mutsuzum yanlış mı yaptım sizce lütfen cevabınızı nedeniyle yazın
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılboş ver. Sana erkek mi yok kizim?
Kulturel anlamda ters dusmus olabilirsiniz ya da arkadasin ailesi selefileri sevmiyor olabilir. Yanlis anlama, herkesin dini, inanci, rengi vesaire kendisine. Kimse karisamaz ama, boyle durumlar olabilir.
Allah sonraki sefer tamamini erdirsin insallah!
Umudunu kaybetme. :)13 Yorumla- +1 yıl
EDIT: Ohooohooo!
Selefi ne bilmeyenler varsa gelmesin, sacma sacma yorumlarla ve "selefi ne lan?" sorulariyla kizi yormayin. - +1 yıl
Rica ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılİyi yapmışsın durmadan sana ailene kafir der dururdu
15 Yorumla- +1 yıl
@yiykiyiya Kelime-i şehadet getirip imanın şartlarına iman eden herkes müslümandır. O bunu dedi şu bunu dedi banane kim ne dediyse dedi cübelliyi gösteriyor birde sen başkalarının aklıyla konuşuyor olabilirsin ama ben ne cübelinin nede başkasının aklıyla konuşurum çok şükür aklım var.
- +1 yıl
Kafayı yemiş bunlar
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
+1 yıl
Canım, üzgünüm böyle bir durumla karşılaştığın için. Sevdiğin adamın senin selefi olmandan dolayı ayrılması ve başka biriyle evlenmesi gerçekten zor olabilir. Ancak unutma, herkesin tercihleri ve hayat yolları farklıdır. Bu durumda, sana düşen kendi mutluluğunu ve huzurunu bulmaya odaklanmak olmalı. Belki de kader seni gerçekten mutlu edecek biriyle daha güzel bir ilişkiye götürüyordur. Kendine zaman tanı ve doğru kişiyi bulana kadar sabırlı ol. Unutma, yanlış yapmadın, sadece hayatın seni farklı bir yola yönlendirdi. İleriye bak, güzel şeyler seni bekliyor olacak. 🌟💕🌈
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
4Cevap
Sen sen olduğu için kabul etmeyen adamdan hayır bekleme
İki gün sonra hiristiyan olsa din mi degiseceksin
30 Yorumla
+1 yılBence cehalet var o cocukta selefi ne demek biliyormu o eminmisin yani bildiğine
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHelal olsun ona. Bende Selefi olmayan biriyle evlenmem.
041 Yorumla- +1 yıl
Oje değil kına yazacak
Cevap sahibi+1 yılOje değil kına, rahat ol sofi ben dinimi biliyorum😏
- +1 yıl
Hatırladın mı beni
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 hahaha öyle ama, nerden bildin cidden
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 hatırlamadım
- +1 yıl
Bi ara konuştuk. Din hakkında
- +1 yıl
Allah Mekandan Münezzeh midir yoksa Arşta mıdır? Hatırladın mı şimdi
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 evet en son sana Allah nerede diye sormuştum cevap verememiştin😏
- +1 yıl
Cevap veremedin değil siz selefiler direk kendinizi doğru kabul ettiğiniz için cvp veremdim
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 biz kendimizi değil ayet ve hadisleri doğru kabul ederiz. Ayet ve hadislerle Allah'ın göğün 7 kat üzerinde arşının üzerinde olduğu apaçık bellidir. Bunu inkar eden kafirdir.
- +1 yıl
umsmi maturudi hz. Alkah arştadir diyen kafir olur diyor, Alkah arsi istiva etmistir demek arşta oldugunu degil her yerde oldugu gibi arstada hukumrandir demektir, göktedir demek yüceliginin işareti yani büyükluk izafe etmek icin soylemistir, Allaha mekan nispet etmek yanlistir zuhruf suresi 84 ayette Göklerde de ilah olan Odur, yerde de ilah olan Odur. O, yegâne Hakimdir diyor
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 Maturidi kim lan Resulullah dururken? Bu panteist bidat ehli sofiler kadar cahil görmedim. Bunlar Allah'ı yahudiler kadar bile tanıyamamışlar. Yahudiler bile Allah hakkında "heryerdedir" diye bir yalan söylemez. Allah arşın üzerinde, bütün yaratılmışların üzerindedir. Allah heryerde değil, Allah benim çişime değmiyor (haşa). Siz panteist sofiler ne iğrenç düşünceli insanlarsınız, insan Allah hakkında "heryerdedir" nasıl der? Dünyada o kadar pis necis yerler varken... Yazık size. Çok yazık. Siz sabaha kadar ibadet etseniz de fayda vermez, Allah'ı hakkıyla yüceltmedikçe. Tüm yaratılmışların üzerinde olduğunu söylemedikçe.
- +1 yıl
Âyette söyledik
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 ayette söylenen şey Allah'ın Arş'a istiva ettiğidir. Yazık size. Sana Türkleri anlatan bir hadis göstereyim mi?
🏝️Abdullah ibnu Mesud (ra) dedi ki:
"–Hayrı elde etmek isteyen niceleri vardır ki, onu hiç elde edemeyeceklerdir! Şüphesiz ki, Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu:
–"Kuşkusuz ki, bir topluluk Kur'an'ı okuyacaklar da (bu okuyuşları sadece dilde kalacak) onların (gırtlağındaki) köprücük kemiklerinden ileriye geçemeyecektir!"
📗(Darimi 1/281, Abdurrazzak 5408, 5409, Ahmed bin Hanbel Zühd 2116, Taberani 9/8628, 8639, İbni Vaddah el-Bid’a 8, 13, Ebu Nuaym el-Hilye 4/380, 381, Ziya el-Makdisi İttibau’s-Sunen 1)- +1 yıl
Bu yüzden sen ben sizin gibilerle tartışmaya girilmez.
- +1 yıl
İşte mesele bu Hz. Peygamberin sözünü bile kendinize göre anlamlandırıyorsunuz. Çok şükür namazımıda kılıyorum orucumu da tutuyorum Rabbimide zikr ediyorum. Dini sizden öğrenecek değiliz
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 evet kesinlikle öyle. Panteist sofilerle tartışmaya girmiyorum artık. Cehalet, başka bir şey değil. Allah ilmi çekip almış sizden, yaptığınız hiçbir amel kabul edilmiyor, debelenin durun.
- +1 yıl
Panteist değilim ikide bir bunun söyleme aradaki farkı görmek bile istemiyorsunuz
- +1 yıl
Çok şükür ilim öğreniyorum. Rabbim nasip ediyor
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822
Panteizm nedir?
Panteizm ya da tüm tanrıcılık, her şeyi kapsayan içkin bir Tanrı'nın, Evren'in ya da doğanın Tanrı ile aynı olduğu görüşüdür.
📗[Wikipedia]
Fark ne tam olarak? "Allah her yerdedir" ne kadar korkunç bir cümle. Allah'a sığınırım. Allah tüm yaratılmışların üzerindedir, şanına yakışır bir şekilde. 👑 melekler onun tahtını taşır🤍- +1 yıl
Seninle tartışmayacam. Yeter bu kadar
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 Tartışma zaten ilmin yetmez. Allah'ın arşının üzerinde olduğundan bile bihabersin😏
- +1 yıl
Panteizm, yaratıcı ile yaratılanı birleştirir. Buradan hareketle yaratılanları da tanrılaştırmış olur. Buradan da naturalizme ve materyalizme gidilir. İslam ise Yaratıcı ile yaratılanı ayırır ve yaratılanı tamamen yaratana bağlar, yaratılanı tanrılaştırmaz.
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 hmm öyle mi? Senin Cübbelin pek öyle demiyor ama 🤔⬇️
https://youtu.be/Hsxfo2KrYvQ?si=HJYnFgE-JtZs7Mwc- +1 yıl
Cübbeli beni bağlamaz bilmemde pek sevmemde. Biz ibni arabiyi hallacı mansuru nesimiyi yunus'u biliriz
Cevap sahibi+1 yıl@Byblack822 iyi sen onları bil. Tartışmaya gerek yok, Allah ahirette aramızda hüküm verecek zaten.
🏝️﴾Hac:69﴿ "Hakkında ihtilâf edip durduğunuz hususlarda kıyamet günü Allah aranızda hükmünü verecektir."- 4 ay
Bu kadar saçmalık yeter birincisi Allah arşta değildir haşa Allah yarattığı nin içinde o zaman sana göre ve her yerde de değildir Zamandan ve mekandan münezzeh tir Yaratıcı yaratılan in içinde olmaz Yaratıcı ve yaratılan başka şeyler dır birincisi ikincisi Selefilik Te Ibm baz 1999 da öldü adam açıkça şunu dedi dünya düzdür demeyen kafir dır kanı malı helal dır Size göre hemde Muhammed Bin Abdülvehbah Kadın babası olmadan kocası olmadan uçağa binemez nikahlanamaz diyor erkek ve kadın hiç konuşmasın diyor evlilikte bile de 5 dk konuş hemen evlen diyor Muhammed Bin Abdülvehbah selefi liğin omurga alimlerin den biridir ve Kadın peçe giysin diyor sen pece giyiyor musun ve mantıken hiçbir erkekle konusmaman lazım onlara göre sosyal medya dan bile senin şu an yazman bile haram onlara göre Hatta İbn useymin Ib baz gibi alimler körfez savaşında ABD orduları nin girmesine izin verdiler hatta Suudi Arabistan epstein a kabenin örtüsünü hediye etti işte Allah yarattiginin içinde olamaz zamandan ve mekandan münezzeh tir sizin gibiler Bilmez ve bilmediğini de kabul etmez
- 4 ay
Hemde o boğazından geçmeyen topluluk hariciler dır sizin gibiler Kuranda bir masum insanı öldürmek butu insanligi öldürmek gibidir der siz kadın çocuk demeden keser siniz musluman lari tekfir edersiniz Muhammed Bin Abdülvehbah selefi alım Peygzmberin ailesinin mezarlıkları vs yiktir di kabir şirk gir dedi git araştır kabire gitmek bile şirk onlar da Hatta IŞİD Kabe put tur diyecek kadar ileri gitti git dini araştır haberi olmayan insanlara böyle yapma çok biliyorsan araştır
- 4 ay
Sen hem Muhammed Bin Abdülvehhab gibi kabir e düşman Osmanlı müşrik Oslanlı halkı müşrik kanları helal diyip saldıran tekfir ve cihat yapan Ibn baz Gibi dunya düz demeyen i tekfir eden Ibn Teymiyye gibi Cihat in sınırlarını yok eden birini savunuyor ken selrfi alimler bunlar ilmin yetmiyor diyorsun karşındakine Sokrates in bir sözü var okuyan insan kitaplar dan öğrenir Yaşayan insan tecrübelerinden öğrenir cahiller ise herseyi bilir ler (daha dogrusu bildiklerini sanırlar git selefi alimlerin kitaplarını araştır öyle gel
- 4 ay
Kendi mezhebine göre Velayet sistemi vsr babandan izinsiz veya kocan dan izinsiz dışarı çıkman hastaneye girmen çalışman mahkeme de işlem yapman pasaport alman otobüse uçağa binmen yasak eski Dönemler de sokaklar da ahlak polisleri vardı Dükkanlara gidip namaz a götürüyorlar di savunduğun mezhebe göre sen bir birey değilsin Selefilik kadını fitne olarak görür peçe yi farz gorur ama sonra İbn baz İbn useymin gibi alimler ABD ordularını ülkelerine alırlar IŞİD e hayır adı nda yardım yaparlar yani selefi Vahhabilik tamamen bir İngiliz projesi dır epstein a kabenib örtüsünü hediye etmelerinden Lfbt bayrağı acmalarindan ABD odduladini agirlamalsrindan anlaşılıyor zaten dürüst ol Gercek İslam dan misin yoksa seni fitne olarak gören herseyi yasaklayan Kadını toplumdan silen ABD ve İsrail mandası rejim den misin
- 4 ay
Madem Bidat karşıtı ysin sana önerim Ahmed b Hanbeli arastir Eğer Hanbeli olup fikihta da Eşari mezhebini secersen Eline kına yakman sosyal medya dan erkeklerle konuşman çelişkili olmaz ama tekfirci yaklaşımı bırakman lazım Tasavvufa sofilige kötü diyebilir sin ama dilini düzeltme lazım sana onerim iyice araştır fikhi itikadı mezhepleri araştır kendi dusunceni bul derim böyle çelişki içinde yaşama
- 4 ay
Bak kardeşim sen bir kadın olarak degerlisin akıllısın güzelsin ama savunduğun selefi sistemin fetvaları kadın peçe giysin velisiz dışarı çıkmasın hastaneye velisi ile gitsin çalışmasın diyerek kadını eve hapsediyor Kadınlara düşman genelde Muhammed bin Abdülvehhab in Fetvaları falan tamamen Evde kal mantığında bir kadın olarak Kendine değer veren bir sistem i seçmen daha doğru olur bana sorarsan kadınlar la konuşmak nedense daha bir güzel artık huylarindan mıdır suylarindan mıdır ama senin bir kadın olarak Kadına deger vermeyen bir sistemi savunman bence yanlis ecdadına devletine cinsiyetine kimliğine değer veren bir sistemi savunman daha doğru olur araştır zamanla bulursun kendini inanıyorum sana hadi selametle kal - 2 ay
Eskiden Tasavvuf hakkında cogu kişi kotu demezdi Vahdeti vucud eleştirildi o kadar hemde genelde peçe takılmazdı peçe diyenler azınlıkta kalmistir ama İbn Teymiyye diye bir adam cikmis Mogollar cengiz yasalaei uyguluyor diye onları tekfir etmiş ve onlara karsi cihati savunmuş tur Yani Müslüman devlete karşı cihat yani el Kaide ve IŞİD in ana damadini olusturmustur ve müziği haram kilip peçeyi farz olarak savunmustur hemde Kabirler şiek demistir Sinra İngilizlerin destegi ile Muhammed Bin Abdülvehbah diyr br adam demistir Oslanlı Musrik Oslanlı halki müşrik kanları malları helal diye sonra isyan etmiş Necid de Kabirleri yikmis Peygamner mezalrarini dumduz etmistie peygzmner evine vile saldirilmis Hemde isyanlar kanli bastirilmistir kerbela da falan
Sonra ıbn baz diye bir adam cikmistir şunu demistir "Kalbi ve Hissi delillerle dünyanın düz olduğunun ispatı"Dünya düz demeeyn kişi töcbeye davet edilir kabul eders ene ala ama etmezse kafirdir kanı malı helaldir
Suudi Arabistan ABD ordularıni ülkesine aldı filistin meselesi benim umurumda bile değil dedi Hatta Suudi iş adamları IŞİD e hayir adi altinda para gönderdi Suudi Arabistan 2030 sa LGBT leri savunacagiz demis ve Ilımlı İslam diye bir şey çıkarmış sonra Usame Bin Ladin çıktı SSCB ye karşı cihat dedi ABD de destekledi milyonlarca euro gönderdi Bin Ladin e silah ve propaganda yaptırtti sonra Radikalizm bunlae sayesinde yayildi Afganistana giden Araplarla sonra El Kaide ve Taliban ortaya cikti Molla ömer falan sonra Körfez savasi sonrası Usame Bin Ladin siz kafir oldunuz demis cihar ilan etmis - 2 ay
neden Suud lari secfilsr sorusunun cevabı şh Suud lar bolgesel olarak sevilmez di ve hilafet amaclari yoktu ve sert akincilari vardı ihvan grubu o dönem ki işte radikal ve pasifist oldukları için İngilizler desteklemek için onları seçti hemde Muhammed Bin Abdülvehhab ın nasil radikallestigine gelirsek o cocuklugunda Aceleci bir cocuk muş Herşeyi hukmu hemen koyarmis bilmeden Herseyi ben bilirimci ymiş sonra bagdata vs gitmis rabita yapan insanlari görmüş bu şirk demis Abisi ve babası onu çok uyarsada vazgecmemis İngilizler ise ona Kahiredekiler istanbuldakiler Hepsi şirke dusmus yalnizca sen doğrusun İslami sen kurtaracaksin diyerek herşeyi ben bilirimci ve aceleci olan MBA ya adeta baruta ateş tasimislar sonra Oda Tekfir ederek niyeti o olmasada İslam dünyasını parçalamis Isyanlar olmus Necid de ozellikle kerbelada şiilerw katliam yaptilar sebebi ise MBA nın görüşü farklı görüşleri şirk sayar ve evliligi bir ideolojiye çevirir dolayisi ile sorunludur ışte şimdi en önemli yere gelelim İbn baz dünya düz dedi ya işte şöyle Bu hareketin İngiliz menşeili olduğunun kaniti sudur
Ortacag Hristiyanligi
Tum hayat din olmali
Yeni seyler haram catal gibi
Dünya düz
Kizil saçlılar cadi
Kadinlar satiliyor
Peçe var
Kadınlar insan değil kabul ediliyor
Hacli seferleri yapılıyor
Krala istan tekfir sebebi sayılıyor
Pragmatik kararlar veriliyor (Bizans imparatorunun Katoliklerle ayin yapması gibi)
Farkli gorusler aforoz ediliyor
Selefi anlayış
Aslolan yasakliliktir ilkesi var
Kadın firne kabul ediliyor
Peçe dayatiliyor
Farkli fikirdekiler tekfir ediliyor
İbn baz dünya düz dedi
Kadınlar satiliyor afganistan gibi yerlerde
Kadınlar velisiz disari cikamiyor
El Kaide ve IŞİD ıslam dunyasini ortak cihada çağırıyor
Pragmatik kararlar veriliyor Korfez savasindaki gibi
Ulul emre itaat ilkesi var
İste her şey ortada - 2 ay
"Bu yazdıklarım seni kırmak veya bir şeyleri yüzüne vurmak için değil; tarihin ve ideolojilerin seni nerelere sürükleyebileceğini göstermek için. Kendi inancını sadece başkalarının (hoca, lider veya örgütlerin) sana sunduğu kalıplarla değil, bizzat tarihi gerçekleri görerek inşa etmeni dilerim. Sen değerli bir bireysin; sistemin seni nesneleştirmesine veya bir ideolojinin piyonu haline getirmesine izin verme. Sorgulamak, imanı zayıflatmaz, aksine güçlendirir."
- 2 ay
"Tarih, dogmaların insanlara neler yaptırabileceğine dair acı örneklerle dolu. Ben senin bir kadın olarak, hiçbir ideolojinin gölgesinde kalmadan, kendi kimliğinle ve aklınla var olmanı önemsiyorum. Biliyorum, internet ortamı hepimizi sertleştirdi ama inancımız bize her şeyden önce 'akletmeyi' emreder. Umarım bu yazdıklarım üzerinde bir an olsun düşünürsün. Kendine değer ver, çünkü senin aklın ve özgürlüğün, herhangi bir 'peçe' veya 'fetva'dan çok daha kıymetlidir."
+1 yılMaks türkolar
10 YorumlaSelefi ne?
01 Yorumla- +1 yıl
Kafayı yiyen insanlar toluluğu
+1 yılSelefi ney ya
01 Yorumla
+1 yılO ne demek
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi