AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
Ailesine bakmak zorunda hissediyor kendini mecbur gönderecek babası yok sonuçta.
4 bin lira maaş ve iki kişisiniz nasıl yetmiyor? Sende çalış kocana bağlı olma. Maaş kocanın sonuçta ailesine de verir kendine de harcar
Yetmetebilir ama karşı taraftaki de adamın ailesi babası rahmetli olmuş diyorsun senin evinin olduğu gibi o evin erkeği de kocan rahatsızlık duyuyorsan sende çalış dengelensin durum
aynen evı varsa maaası varsa vermeıs dogru degıl ama kendımden bılıyorum ıstıyorlardır kocandan oda dayanamaz gönderırı
Hukuki olarak bildiğiniz boşanma sebebi. Kimseye diğer yüzü olanları nasip etmesin yaradan.
Bu işin bir ortası olmalı bence kendi evini geçindirip kalan parayı annesine yollasa anlarım Eğer borçlar varsa ilk önce kendi işlerini görüp ondan sonra yardımcı olmalı
Avradın eskisi olur, ananın bacının eskisi olmaz. Sen kimsin dış kapının mandalı
Kızım sen iyi misin helal olsun çocuga ben olsam 4 bin gönderirim hatta hepsini gönderirim senide annemin evinde tutarım kadın hem kocasız hem cocukları var bende başka bişey var sandım ne salak karılar varya
Evlenmeseydi benle ozaman neysim var kaynanamin evinde
Len bunu düşünüp evlenmeseydin sen o zaman diyene bak kadın tek başına koca yok evinde üstüne 2 tane daha çocuk var ve okuyorlar valla adama helal olsun daha fazla yollasa yeridir
Evlenmeseydin tabi göndercek ailesi sende çalış para kazan şikayet edeceğine
Senin kendi ailenin sıkışık olduğunu düşün ve eşin senin ailene yardım etseydi nasıl bir tepki verirdin?
Allah aşkına 2 kişisinz 4000 lira neyinize yetmiyor. Sen onu az buluyorsun ama asgari ücretle çalışanlar ne yapsın. Adamlar hem kira ödüyor hemde ailelerine bakıyorlar azıcık insaflı ol ya. Adamın ailesi elbette bakması gerekiyor.
Sen ailesiysen onlar da ailesi gerek olmasa kocan da vermezdi herhalde nasıl düşüncesiz olabiliyorsunuz
Sizin gibilere kalsa zaten ailesiyle bütün bağını koparsın etrafınız da pervane olsun az empati yap bence
tabi canim bikac yillik karisi dururken onu doguran anasini ve babasiz kizkarkeslerini dusuesi ne buyuk bencillik.
Hadi kardeşlerine 100-200 harçlık verse neyse dicem de 1-2 bin yollaması ilginç geldi 5 lira alıyor zaten
Ya onlar annesi ve kız kardeşi, ailesi, ne demek rahatsız oluyorum? Kadın doğurmuş, o kadar emek verip büyütüp o yaşa getirmiş. Sen mi yiyeceksin bütün parayı? Vicdanın nasıl rahat bunları söylerken cidden anlam veremiyorum.
Neden yetmiyor yoksa nefsin mi rahatsız oluyor ailesine para gönderdiği için
Kredi ödüoz
Tamam eşinle dayanışma içinde ol aynı durumda sen de ailene yardım edebilirsin bunda kötü bir şey yok
Kocan gönderiyor da onlar nasıl alıyor pes kızlar çalışacak durumda mi peki
Maaşın yarısını almaya utanmıyorlar mi sen ne dersin diye düşünmüyorlar mı bencil insanlar
Universte okuo ikisi hemsire olcaklar
Bir Astsubay'ın 5000 lira maaş alması gibi bir durum yok nerenden salladın acaba 😂
Hakkarideyiz biz doguda ole git arastır
Doğuda maaşlar daha fazla🖖🏻
Bacım sana dusmuyor bunu sorgulamak. Sen adamla evlendin maaşıyla degil.
Maaşı için evlenmiş bro çoğu böyle malesef adama üzüldüm
@Guseeee ya sabr biz nisanliyken işi yoktu ne maaşı sonradan oldu astsubay
@Guseeee boyle kadnlar mutlu olamiyor emin olabilirsn bak. Hep mutsuzlar.
Bizden uzak olsunlar bro hiçbişey haketmiyorlar bunlar adam dağda taşta görev yapıyor ailesine destek çıkıyor bu kezban da kendini düşünüyor millet asgari ücretle kivranirken
@Guseeee sensin kezo
@Guseeee bide kendini haklı goruyor. Adamn kafasini da yiyordur. Ne gunah isledi acaba buna denk geldi adam.
Benden bin beteri sana duser ins
Aynen bro ben zaten adamın yerine koydum şanssız adam ben olsam boşardım
Hadi ordan sen beterine dus para göz seni. Adam canıyla kazNiyor amıyla degil. Sen hangi hakla konusuyorsun. Hemde oturdugn yerden. Zora gelemezsinz ama dunyayi kurtarirsnz koltukta mandaljna yerken.
Hehehe
Empati kur biraz bırakta yollasın kolaymı dul maaşıyla geçinmek 1000 tl ideal
Onu borca sok. Ev kredisi gibi, araba kredisi gibi birşeylere sok. Mecbur kalır kendi parasını kendi evine harcamaya.
Bak ben sana sunu deyim ailesinin aldigi para yetmiyor olabilir
ya da senden sakladigi bir borcu tek tarafli dusunme
Açıkça söyle. Bu konuda neden bu kadar ısrarcı kocan anlamadım. Belki borçları vardır, onu ödüyordur bitince yollamaz belki.
Kaynana pamuk ipliği olsa düşüp gelinin başını yararmış derdi babaannem doğruymuş
Annesi Bacılarına Tabiki Gönderecek Sahip Çıkanları Yoksa Baba Rolünde Adam Bunu Sorgulamanın Anlamı Nedir.
Annesine ev aldi onun kredisi oduoz bide para yolluo yetmio
Eğer Bu Durumda Seni Zor Duruma Sokuyorsa Evinin şeylerini Eksik Ediyorsa Bunu Suratına Pat Pat Sölemelisin Eğer Seninde Sıkıntın Yoksa Söleme Bence
Söylesende verir ablacım sen evlenmeden önce bunu konuşmadın mı kendisiyle
Konustum tekce arada demisti simdi hep yolluo
Bu erkekler neden yalancı bu kadar
Aynn
Çok derin konular aileyi de tanımıyoruz aileyi sen tanıyorsun neden gönderdiğini çözmen gerek geçiremiyorsan boşan ama gerçekten geçiremiyorsan ikinizin iliskisi bu anlaşmak önemli
Dedigin gibi babasi yok ve baslarinda ki çınar ağacı bunu bilerek evlendin şimdi rahatsız olmanın bir anlamu yok
ailesini aç bırakamaz tabiki,
ama seninki abartıyor sanırım..
konuşmayı denedin mi?
Soledim ama hep yolluo
Bu kadar bencil olmayın! Kocanızı onlar yetiştirdi, onlar okuttu. Bırakta versin! Yetmiyor diyeceğinize kendinizden ödün verin, yakınlarınızdan değil.
Senin ailenin ihtiyacı olmasa sen göndermeyecek misin?
astsubay 6500 civarında alır
Bana 5000 diio
Vaybe daha fazla gönderiyor desene :(
@melahatablacom zikkim yesinlwe
Neden zoruna gidiyor ihtiyacı vardir yolluyordur bu kadar bencil olma yarın birgün sende kaynana olacaksın
Kocan en iyisini yapıyor. Çok rahatsız oluyorsanız, siz de çalışın.
Sen çalışmıyorsun ailesine verdiği parayı mı düşünüyorsun pes doğrusu
versin ne olacak 3 binle geçinilir yani zaten lojmanda oturuyorsun neyine yetmeyecek ha sen süslüyüm püslüyüm ben yiyeceğim diyorsan o ayrı tabi. Millet asgari ücretle geçiniyor
Bundan rahatsız oluyorum de direkt bu cümleyi kur o anlar
Vericek tabi başlarında erkek olsa neyse iki kız çocuk ve anne vericek lafini bile yapman yanlış
Yanı sizi zor duruma sokuyorsa çok ayıp ya 👍🏻
Aynen ole
Allah akıl fikir versin eşine ne diyim 😶
Amin amin
Fazlaysa göndersin ne olacak. Annesi onun yillarca emek vermiş. Sizin ihtiyacınız arttikca göndermez. Burda yazanlarin tam tersi adamin yanında ol.
hayır sen bu durumu önceden bilmiyor muydun? ayrıca 2000 tlnin nesi sana battı?
Bilmiodum 2000 tl cok
Ailesine tabii ki vercek
Adam 5 bin kazaniyorsa tabii ki 2000 kadinin gözüne batar
Iyi de zaten bu durumu bilerek evlenmistir diyorum ben de. Ayrica 5000 kazanmiyo astsubaylar en az 6-6.5
cok rahatsız oluyosa girsin kendi de calıssın kazansın parasını sonucta kimse kimseye bakmak zorunda degil ama babası yoksa annesi calısmıyosa 2 kardesi varsa onlara bakmakla yükümlü. eş bulunur ama aile bulunmaz...
Bi erkek karisina bakmak zorunda.
kimse kimseye bakmak zorunda değil bu ilkel düşünceleri bırak herkes eşit sonuçta. çok rahatsızsan girip kendin çalışıp kazanabilirsin paranı. hem çalışıp hem evine bakan güçlü kadınlar da var.
Nasil bir kadinsin sen parası yetmiyorsa yuru git çalış yıllarca annesi bakti ona bir zahmet versin para sen gençsin o kadın yaşlı kaldır kıçını çalış birde normalmiş gibi konuşuyor igreniyorum kendi ayakları üzerinde duramayan erkeğe muhtaç kadınlardan
@TichaLaska ya ben muhendisim zaten baska yerde gorevde oldumuz icin isten ciktim konusma bilmedej
@TichaLaska helal olsun.
Ee muhendissen sana bakmak zorunda olmuyor maşallah burdaki herkes hakim avukat doktor mühendis sorsak calisyormuaun diye şu an çalışmıyorum diyorlar muhendissen rahat is bulursun git is bul okuyan eden bir insanın düşüncesine bak
@TichaLaska +1 daha helal olsun
@TichaLaska calismak istemiom bakamicaksa almazdi
Valla ben normal olanı söylüyorum sürekli burdaki kadınlar zengin kocam olsun evde yatiyim bana baksın o çalışsın hani hayat musterekti kocam ev iside yapar dışarıda da çalışır bende ev işi yapar disarda çalışırım hayatı paylaşmayı öğrenin yarın birgün çocuğun sana bakmayinca anlarsin
@TichaLaska ablacım adam calısıp bana baksın diyor bu insandan empati yapmasını mı bekliyosun :D
Ya ya sen çalış kocana bak eşya mi satın alıyor nasıl cahil cümleler sende kocanı aldin sen bakamicaksan almasaydın okumuş etmiş biir mühendisin düşüncesi bu olamaz bari yalan atmayın boşan adam kurtulsun senin gibi kıçı büyütme meraklisindan
soruyu soran kisi utanmıstır bence yeter bu kadar :D
Yok canım utanma duygusu olsa gelip annesine bakan adama laf etmezdi
Bana kalırsa buradaki sorun adamin soylememesinde kiz kardesler kac yasinda ailenin geliri ne vs bunlar da onemli ve hayat şartları çok zor doğuda görev yapıyorsa en aydin kisi bile çalıştırmaz karisini
Kadın yalan söylüyor mühendis falan değil adamın aileside doğudaysa sen onlarida düşün bu arada şeytanın arka bacağı benim kariyer planlarım varken uygularken senin gibi koca düşkünü koca parası yiyen bir tip değilim herkesi kendin gibi görme her yazana senin gibi atlastansa hiç değilim biraz kadın ol gizliden konuşması kolay tabi
@TichaLaska ben calisan biriyim eşimden bir kere bile para istemedim ama insanlari bu şekilde eleştirmek neden herkes calismak zorunda degil adam bu şekilde kabul edip almış kadini bu şekilde eleştirmek bana biraz insafsızlık gibi geliyor
@Cramella insafsızlık, yetim olan 2 kardeşe ve annelerine para gönderme diyen gelinin yaptığıdır. o mu battı gözüne elin ayağın tutuyo git kendin çalış, kendin kazan. koca parası yiyeyim diyor ilkel kafa :D
okul okumuşsun ama kendini eğitememişsin, yazık.
@Cramella bak çalışmak zor bir iş insanların sorumlulukları var o adam ailesine bakmalı kardeşlerine bakicak bir babaları yok harçlık vermeli yıllarca kendisine bakmış bir kadına 2 bin lira az bile ve bu kadın çalışmıyor olabilir ama calismiyorsada çalışan adamın parasına ailesine bunları diyemez o anne o paranın 10 katını da hakediyordur emin ol babasız çocuk büyütmek kolay değil okumayan ezmiyorum ama bu kadını derdi para geçim sıkıntısı çektiği falan yok bildigin kendisine fazla harcama yapmak için istiyor bunları
Okulla mı oluyor gelisim kadinin çalışmamasi cok da geri bir düşünce degil para yetmiyorsa sikayet etmesi normal de adamin parasi yoksa evlenmeseydj
Ben de babasiz büyüdüm annem o yasa kadar çalışmamış kadin ise girdi mesele kimin neyi hak ettiği degil ve kusura bakma ayda 7 bin bile su anki durumda az bir paradır
@Cramella kadının çalışmaması geri bir düşünce değil evet adam 10 bin lira kazanıyorsa ailesine 2000 veriyorsa ve yetiyorsa çalışmaz. ama adam 5-6 bin alıyo 2 bin de ailesine veriyo diye tatava yapıyosa girip çalışacak bu kadar basit.
Paraları yetmiyorsa gider çalışır neyi savunuyorsun sen adamın annesi çalışacağına memnun olmayan çalışsın
5 bin alan bir insan anasına 2 bin gönderemez o zaman otursun anasının evinde
3 bin liraya memnun olmayanda gitsin baba evine evlenmeseymiş ailesine bağlı biriyle
@Cramella aynen ole
@Cramella olum adam kendi çalışıyo kendi kazanıyo sana ne gönderdiği paradan :D herkes kendinden sorumlu. evlilik çift taraflı yapılan bir sözleşme değil mi? niye tek bi taraf çalışıp bakmak zorunda olsun? o adam 3.000 lirayla evine bakar yine kadın da çalışıp kazandığı parayla kendine ne almak istiyosa alır niye bu kadar zorunuza gitti anlamadım
Çünkü kıçı büyütüp hazıra konma peşindeler
@TichaLaska sanane sen git kendin calus
@TichaLaska ayrıca kocanızın eline bakmaya bu kadar meraklı olmayın. yarın bir gün boşanırsanız sudan çıkmış balık gibi kalırsınız ortada. çalışıp kendiniz için bir şeyler yapın en azından.
@TichaLaska ablacım bunlar laftan anlamaz boşver bırak kendi haline :D
Eşimden cok kazanan bir kadınım ben ayrixa su an. benim evlenmeden önce aldığım evde oturuyoruz yani ben kocamin eline bakan bir insan değilim ama kimin neden çalışmadığını bilemeyiz bana gore de kadin çalışmalı ama çalışmayani bizim gibi düşünmeyeni aşağılamak yargılamak doğru bir davranış değildir
@Cramella kimseyi asagiladigim yok kardesim nasil biliyosaniz oyle yapin.. iyi aksamlar 👐
@06clas11 sensin o güzel kardeşim
İhtiyaçları varsa yollasın
Her ay istio
Kız kardeşlerinin ihtiyacı vardır belki
Uni okuolar olabilir
Biraz idare et bence babası da yok şimdi abilik hemde babalık yapıyor.
Bi gelirleri yoksa evlatlık görevini yapıyor evladın anne babasına bakması normaldir
Uzak dur öylesinden çoçuk yapma en azından bir süre
Normal de bunu kadın yapar kocadan çalar ailesine verir
sende işe gir çalış kıskanır seni para yollamayı keser o zaman
Çok sinir bozucu bir durum ama malesef çok yaygın, benim nişanlım da böyle yapıyor söylesem ben kötü oluyorum.
Aman evlenme
PAT diye söyleyebilirsin? o ne demek yahu? onun ailesi sensin ! tamam destek olabilir ama o nedir.
😁kaynana gorumce ve gelin
Bu kavga hic bitmeyecek
Yollayabilir bunda birşey yok seni ihmal etmiyor sonuçta
sen parası var diye evlenirsin parayı ailesi yer :D annesi dul maaşı alıyorsa yaptıgı saçma
Annesine bacak tabi buysa kadar bosunami buyutmus babalarına yokmuş damat bakacak değilya tabi oğlu gönderecek katılmıyorum sana senin gibi kadınlar kardeşi kardeşe kirdiriyor birliği bozuyor
nasıl söyleyeyim diyorsun ama zaten söylemişin göndermesini istemediğini.
haklısın ama birde empati yap derim.
Eğer senin ihtiyaçlarını karşılamayıp, seni bor çok şeyden mahdum ediyorsa büyük vebaldedir
Yok eğer senin ve evin ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra artandan bir miktar veriyorsa, ona bir şey demene hakkın yok
Buna laf etmeye hakkın yok, ev geçirmeyene söylemesi kolaydır.
Evlenmeden önce konuşmadınız mı bunları başta kabul ettiysen şimdi sinir olman saçma
Sadece arada demsiti
Astsubay eşinizin , henüz yazı yazmayı bile bilmeyen eşi olduğuna üzüldüm. Para kısmına gelince elbette verecek.
sebep ne veriyor borcu mu var
Yo alisveris icin vs
saçmalık tam tersi ailenin istememesi gerekir bunun altunda bir iş var araştır biraz
Annesi istio alisveris pazar falan kizlarin okulu hastayim dio
Ne işi ya saçmalamayın adam ailesine annesine bakıyor. Saçma slk düşünmeyi kesin...
İki kız kardeşi var annesi var dul maaşı nasıl yetsin biraz vicdanlı olun lütfen çok fazla bir şey göndermiyormus zaten en az 7-8 alıyordur. O parada 2bin lira devede kulak gibi bir şey.
Çocuk yap acill çocuğunun rizkini gondercek değil ya