+1 yılBak kızım dürüst bir şekilde kocanla saygı sevgi içinde konuş böyle arkasından dedikodu sunu yapma tamam mı açsan açız de yoklukta isen bunu da de ama git bunu eşinle konuş. Eşin burada değil ve burada senin yaptığını yapsaydı... Sen bu sefer ben neyim neden ilk bana söylemiyor dersin eğer eşinle konuşamıyorsan bu sizin sorununuz ortada sorun var eğer yoksa gelince al karşına de KOCACIM MERAK EDİYORUM AİLEN ZORDAMI EĞER ZORDA İSE BENDE YARDIMCI OLAYIM O AN GERÇEKTEN ZORDA OLUP OLMADIĞINI ANLARSIN HATTA DERSİN Kİ AAA BENİM AİLEM DE ZORDAYMIŞ ÇÜNKÜ DURUMLARI DAHA KÖTÜ neyse ne konuş adamla
02 Yorumla
Soran+1 yılKonusmadigimi nerden biliyorsun
- +1 yıl
O zaman sende bize karşı net bir şey yaz bizde gelip seni ciddiye alıyoruz farkında mısın
En İyi Cevaplar
+1 yılSenin bunu eleştirmeni kısmen anlıyorum ama onun kazandığı para ve istediğini yapmakta özgür görüyorum. Sen nasıl onun ailesiyse o insanlar da ailesi. Bana eşim ailene para göndermenden rahatsız oluyorum dese ve üstüne birde çalışmıyorsa büyük sıkıntılar çıkacağına garanti verebilirim. Aynı şeyi kadın yapsa ve erkek çalışmıyor olsa üstüne laf etse aynı yorumu onun için de yaparım. Ayrıca bir bakış açısında daha bulunayım. Diyelim ki eşin ailesine para göndermiyor ama 3 bin, 5 bin liraya birkaç öğrenciye burs veriyor. Sen para bize yetmiyor diyorsun ama o sana bunu yapmazsa rahat edemeyeceğini vermeye devam edeceği söylüyor. Ne diyeceksin yani. İnsanın kendi tercihlerine saygı duymalısın.
01 Yorumla- 1 yıl
yok artık eşim beni çalıştıracak bi de üstüne benim ve çocuğumun yani kendi ailemizin rızkını başkasına verecek. Biz de kıt kanaat benim paramla geçinmeye çalışacağız 3 kuruşla bu ekonomide. Oldu o zaman ben de kadınım ama benim de annem babam var ben de kendi paramı da aileme vereyim o zaman bakalım ne oluyor bakalım nasıl geçimimizi sağlıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yıl1 harcıyorsan 3 harcamış gibi göster, eşini borca sok borca birşeyler al ve bırak ödesin ama bunları yavaş yavaş yap ve ailesine gönderdiği parayı hiç konu etmeden yap bunları senin normal yaşantın buymuş gibi ilerle ve onu arada yücelt aslan kaplan kocam bana bunu aldığın için çok mutluyum bana şunu alır mısın yaaaa bunu çok beğendim diye sürekli ona bir şey çıkar ve aldır bir süre sonra gönderdiği miktari azaltmak zorunda kalacak ama sakın kavga etme psikolojik oyna onlara gönderdiği parayı konu bile etme bir süre sakın ha adamı elinde oynatırsn akıllı olursan merak etme ;)
356 Yorumla- +1 yıl
Eşim bana bunu yaparsa eğer emin ol gözümde değeri kalmaz bana karşı dürüst olmayan bir eşi eşten saymam çok yanlış düşünüyorsun. Belki de subay sadece eşini deniyor belkide gerçekten bilmediği bir şey var yapılacaksa bir şey dürüst bir şekilde yapılır. Sizin gibi kadınlar yüzden kadınları tanıyamaz olduk. Söz konusu kadının ailesi olsaydı eminim kadın kabul ederdi kocasına yapardı... Nokta
- +1 yıl
Kocasına t a p a r d ı
Cevap sahibi+1 yıl@kitapsevenlerevi kusura bakma da bilmediği birşeyler varsa o zaman eşi bunu açıklamak zorunda dürüstlük bekleyen şeffaf olmalı önce, eşini yok sayıp bildiği boku yiyen erkekten nefret ederim hak ediyorsunuz böyle oyunları kusura bakma ailesini atması gerekmiyor elbette lakin önce kendi eşi ve çocuğu sonra geriye kim varsa ona göre davranır annesinin evi kendisininse maaşı da varsa biri 21 biri 25 essekkk kadar kızları varsa o kızlar çalışıp evlerinin geçimlerini saglamak zorundalar herkesin evi ayrı yurdu ayrı yardım edecek elbette ama evde iki kız bos bos otururken değil herkes üstüne düşeni yapmak zorunda kim ne derse desin 2 kız çalışsa annesinin de maaşı var zaten ev de kira değil oğlunun maaşını ikiye katlarlar yardim etmesi gerekmiyor o yüzden kimse kusura bakmasın.. Erkek hakliysa kadın da haklı kimse enayi değil evlendiyse önce eşine ve çocuğuna yetmek zorunda bir erkek benim için bu böyledir böyle olmaya da devam edecektir..
- +1 yıl
Bak onların nerde yaşadıklarını bilmiyoruz belki il ya da ilçe ya da köy ama bilmiyoruz ama sorun şu belki de adam kısa bir süre yardımcı olacak nerden biliyorsun ne kadar yardımcı olacağını gitsin konuşsun net bişi bilmeden zaten anca hüküm verirsiniz
Cevap sahibi+1 yıl@kitapsevenlerevi kadın konuştum diyor daha önce demek ki adam saygı gösterip yeterli açıklama yapmamış çünkü yapmış olsaydı emin ol kadın bu soruyu sormak zorunda kalmazdı..
Cevap sahibi+1 yıl@met96 evet, yedirmeyecekse evlenmesin kardeşim
- +1 yıl
Sanırım şu anda konuştuğumuz kadınlar ergen bu kadar ciddiye almamız hata
Cevap sahibi+1 yıl@kitapsevenlerevi 30 küsür yaşındayım ve 12 yıllık evliyim sanırım sizden de tecrübeliyim...
- +1 yıl
Valla abla size saygı duyuyorum biz erkekler hiçbir şekilde sizin yaptığınızı yapamayız bizim işimiz gücümüz olmasa ekonomik yükümüzü çekecek tüm parasını bize yedirecek kadın bulma ihtimalimiz yok gibi bir şey. Kaç kadın kabul eder ki ben ev işlerini yapayım sen git çalış sonra tüm paranı bana yerdir diyen erkeği
- +1 yıl
Maalesef mütevazi olmak ve doğru olanı yapmanın tecrübe ile alakası yok dinimiz de yasalarımızda adet ve geleneklerimiz de şu anda hepinizi haksız yapıyor. Erkek haklı demiyorum sadece tavrınız yanlış diyorum bu koca dediğiniz adam güzel kardeşim da olabilir adam da olabilir ama bilmiyorum ama demek istediğim bj tavırlar doğru değil adamın tavırlarını görmek lazım bilmek lazım burası SANAL Kim haklı haksız kimse bilemez
Cevap sahibi+1 yıl@met96 evdeki kadının yaptığı işleri görmezden gelip, çoluk çocuk bakımını iş olarak görmeyip tek yaptığı çalışıp iki kuruş getirmek olan onu da kadının bunca yaptığına karşı ona yedirmeyi bile fazla bulan erkeklere acıyorum... Aynı durum dediğin gibi tersi olsaydı kimse kusura bakmasn erkekler bi dk durmazdı...
- +1 yıl
Maalesef mütevazi olmak ve doğru olanı yapmanın tecrübe ile alakası yok dinimiz de yasalarımızda adet ve geleneklerimiz de şu anda hepinizi haksız yapıyor. Erkek haklı demiyorum sadece tavrınız yanlış diyorum bu koca dediğiniz adam güzel kardeşim da olabilir G A V A T da olabilir ama bilmiyorum ama demek istediğim bj tavırlar doğru değil adamın tavırlarını görmek lazım bilmek lazım burası SANAL Kim haklı haksız kimse bilemez
Cevap sahibi+1 yıl@kitapsevenlerevi adamın tavırlarını eşi kendi bilir ben şahsen aynı durumu yaşasam ve eşim beni yok sayıp açıklamada yapmadan bunu yaparsa bende ona oynarım kimse kusura bakmasın... Ha ama neyseki benim evliliğimde öyle bir durum yok evlendiğim yıldan şimdiye kadar adam bütün parasını bana verir kuruşuna kadar hemde aldığı maaşı gününde getirip elime sayar miras kaldı ailesinden parayı olduğu gibi bana araba aldı benim adıma yani adam olacaksaniz böyle olun işte kadın o zaman böyle sorunlar çıkarmaz tutumlu olmayı da öğrenir benim gibi...
- +1 yıl
İyi köle bulmuşsun
- +1 yıl
Öyle adamlar yüzünden bu haldeyiz ve senin gibi köle bulan kadınlar yüzünden
- +1 yıl
Ben otoriter ve lider biriyim öyle şeyler bana göre değil
Cevap sahibi+1 yıl@met96 çalışıp çalışmaması senin tercihin çalışan eş istersen öyle biriyle evlenirsin.. bende bekarken çalışıyordum evlendikten sonra da kısa bir süre çalıştım eşim sen çalışma sadece keyfine bak dedi bende keyfime baktım vala bu da benim tercihim
Cevap sahibi+1 yıl@kitapsevenlerevi otoriter ve lider olabilirsin bu seni ilgilendirir eşimin bana herşeyini vermesi onun otoriter ve lider olmadığını göstermez... Bir erkek eşine ve çocuklarına bakmakla yükümlüdür kadın çalışsa da çalışmasa da kadının bu yükümlülüğü yoktur kimse kusura bakmasın..
Cevap sahibi+1 yıl@met96 evet verirdim veriyordum da evlendikten sonra da çalıştım kısa bir süre getirip bir kuruşuna dokunmadan ona veriyordum... Ve evet ailemden miras kalsa onunla çatır çatır da yerim onunla yemeyecem de ona vermeyecem de kime vereceğim o bana sonuna kadar veriyor hiç maddi konularda bir gün olsun beni üzmedi böyle konuşuyorm diye paragöz biri olduğumu düşünmeyin ben gerçekten tutumlu biriyim sadece onun bana bu şekilde yaklaşımı beni yüceltiyor çalışmasam da eksik hissettirmiyor bu bir kadın için çok önemli bir durum beni küçük görmüyor maddi şiddet uygulamiyor bu gerçekten bir kadın için çok güzel bir durum..
Cevap sahibi+1 yıl@met96 o da senin tercihin..
- +1 yıl
Eğer karşılıklı ise sorun yok eğer güven var ise sorun yok ama ona buna bilerek harcama eylemleri varsa sorun
Cevap sahibi+1 yıl@kitapsevenlerevi karşılıklı güven var ise tabiki sorun yok ama soruyu soran kişi icin söylemek gerekirse aralarında henüz güven tam oluşmamış belli oluşmuş olsaydı adam böyle yapmazdı yapsa bile mantıklı bir açıklama yapar kadının aklında soru işareti bırakmazdı aslında sorun tam olarak bu...
- +1 yıl
Bende ondan bahsediyorum mevzu üstü kapalı yazılmış
Cevap sahibi+1 yıl@kitapsevenlerevi evet kesinlikle
- +1 yıl
Vallahi görüş sahibi hanımefendi gerçekten müthiş bir tecrübeye sahip. Burada hanımefendi biraz linç yemiş gibi olmuş ama gerçek şu ki doğruları söylemiş. Bu şuna benziyor kadının kendi çocuğunu bırakıp abisinin çocuğuna bakmasına kendi evini bırakıp annesinin evini temizlemesine. Bunları yapamaz değil elbette yapabilir ama kendi evindeki düzeni aksatmadan. Erkekle evindeki düzeni aksatmadan her şeyi yapabilir ama görüyoruz ki kadın bu durumdan rahatsız demekki aksatıyor bazı şeyleri. Böyle boş konuşmakla olmuyor lütfen görüş sahibi tecrübeli Bayanı Dikkate alın hayatınız rahat etsin
Cevap sahibi+1 yıl@All-in-Me teşekkür ederim sonunda beni anlayan biri çıktı...
Cevap sahibi+1 yıl@met96 o kız kardeşlerinin eli armut mu topluyor armut piş ağzıma düş oh na âlâ memleket ortada çocuk varsa hiç mi düşünmüyorlar yiğenlerinin rızkını yediklerini içleri o kadar rahat ediyor mu? Çocuk olmasa bile hiç mi yürekleri acımıyor abileri çalışıyor ve zaten bir ev geçindirmek zorunda hangi hakla maaşa çökmeye çalışıyorlar? Bak benim abim de evli ve yurtdışında maddi durumu da iyi benim ve ailemin zor dönemleri de oldu bir gün olsun abim bize bakmak zorunda demedim ha yardımı da oldu ama ben kendimi toplayınca geri verdim çünkü o onun emeği bekar da olsa evli de olsa bakmak zorunda değil kendine ve ailesine yetsin yeter... Maalesef her zihniyet böyle değil o yüzden acınası insanlar...
- +1 yıl
Peki kızları ağır hastaysa ve çalışamıyorsa? O zaman para göndermesine izin verir miydin? Sadece soruyorum
- +1 yıl
Cevabını merak ettim
- +1 yıl
Soran kişinin yani
- +1 yıl
Ya da görüş sahibinin, fark etmez çünkü aynı düşüncedeler. Acaba kızlar hasta olsaydı para yollatır mıydı
Cevap sahibi+1 yıl@Black1diamond ağır hasta olsaydı soruyu soranin bu kadar vicdansız olup bu soruyu soracağını düşünmüyorum demek ki öyle değiller ki rahatsızlık duyuyor ki haklı..
Cevap sahibi+1 yıl@met96 ailesiyle eş arasında kalan erkekler mutsuz olmaya mahkumdur bu bir gerçek aksini kimse inkar edemez... Karısını çalıştırmak istemiyor olabilir ok anlarım ama kardeşleri için aynı şey söz konusu olamaz bekarlarsa başlarının çaresine bakmak zorundalar evlenirlerse zaten sorun ortadan kalkar...
- +1 yıl
Vicdan oranı kişiden kişiye değişir. Ben direkt sana sorabilir miyim o halde? Eşin aylık 14 bin tl alsa ve kız kardeşleri de çok hasta olsa aylık kaç bin tlsini yollamasına izin verirdin?
Cevap sahibi+1 yıl@Black1diamond niye ajitasyon yapıyorsun hasta diye? Soruyu soran kişi hasta mi dedi ki kalkmış benim vicdanımı acitasyon yaparak sorguluyorsun? Ben sana bir şey diyim mi 2 kardeşi de evde boş boş sağlıklı şekilde oturuyorlarsa tek kuruş yollatmam bu kadar kesin ve net konuşuyorum...
- +1 yıl
Ajitasyon? Soruyu değiştirdim sadece. Sen niye cevaplamamak için uğraşıyorsun? Gönderirdim ya da umursamazdım bile diyemiyorsun. Soruları çarpıtarak cevaplıyorsun. Bu senin kararın; Ister karisir ister karismazsin ama fikrini merak ettim. Cevap vermeyecek misin bu durumda ne yapacaginla ilgili?
Cevap sahibi+1 yıl@met96 senin bekar olduğuna o kadar eminim ki o kadar boş atıp tutuyorsunuz ki zamanımı boşa harcıyorum size yazarak gerçekten... İlerde evlenince bu ağalık halleriniz kalacak mi çok merak ediyorum 😃 kadın sizi parmağında oynatır hiçbir şey de anlamazsınız 😂
Cevap sahibi+1 yıl@Black1diamond soruyu çarpıtıp acitasyon yapmaya çalışan sensin tamamen... Bak tekrar söylüyorum 2 kardesi evde boş boş oturup benden kuruş bekleyemezler tek kuruş dahi yollamam bu değil 14 bin aylık 50 binde kazansa bir kuruş vermem açık ve net! Bilmem anlayabildin mi? Eşimin olan herşeyi benimdir benim olan her şey de onundur karışma hakkına sahibim beğenmeyen böyle düşünmeyen evlenmesin...
- +1 yıl
Anladım hasta olsa gönderirmişsin ama söylemek gururuna dokundu. Ama bunda ayıp bir şey yoktu. Duruma göre hareket etmen seni lafından dönen yapmazdı. Merhamet en güzel şeydir 🙂 Iyi gunler
Cevap sahibi+1 yıl@met96 Allah senin karşına senin gibisini çıkarsın o zaman ne diyim.. seninle evlenecek olana şimdiden üzüldüm...
Cevap sahibi+1 yıl@Black1diamond neden ısrarla hasta diye vicdana oynamaya çalışıyorsun anlamıyorum nasıl anlamak istersen öyle anla tabi.. iyi günler..
- +1 yıl
Sen niye israrla evet gonderirdim ya da gondermezdim demiyorsun? Bence de yazma zaten gurur yapmaktan yazamadin. Bosa kompleks, vicdanli olmak ayip degildi
Cevap sahibi+1 yıl@Black1diamond göndermem lafını neden kabul etmiyorsun kac kere göndermem dedim anlamak istemiyorsun ki...
- +1 yıl
Güzel insan ama sen hasta degillermiscesine konustun. Soruma direkten "hasta olsalarda gondermezdim ya da hasta olsalarda gonderirdim" demiyorsun. Direkt olarak normal hallerini baz alarak cevapliyorsun. Neyse umarim bu gibi bir durum yasamazsin ya da yasarsanda merhametli davranirsin. Iyi gunler dilerim
+1 yılAyrı ev ayrı sorumluluklar demek. İdrak edememiş yahu eşin. Her ay ona ödet masrafları. Anlasın yetip yetmediğini gerekirse de kavga et.
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen kimse anlamiyor beni
- +1 yıl
Sonuçta madem ailesine de bakacaktı neden evlendi? Elden ayaktan kesilirler anlarım bakıma muhtap olurlar anlarım da bu çeşit sürekli yollanan para bana saçma geliyor. Aynı şeyi sen yapsan büyük kavga çıkarırdı eminim ki. İleride çocğumuz olacak birikim yapmam lazım diye hiç konuştun mu?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
+1 yılYanlış düşünüyor sunuz... kendinize bir bakin? insanlar asgari ucretle geçiniyor. Siz 10 bin le gecinemediginizi söylüyorsunuz. Siz nasil bir kadinsiniz? harcamaniz vs vs. asker sonuçta mutlaka bir koy tarzi güzel sakin ve uygun yerde yaşıyorsunuz. İstanbul da bile 10 binle geçinirsin. Arti anne si kiz kardeşi var.. sonucta oda ailesi.. ihtiyacini karsilamak zorunda.. bence siz kendinize biraz çeki düzen verin. bos bir kadinsiniz
226 Yorumla- +1 yıl
Beyefendi iyi diyorsunuz da, 10 bin ile kirada geçinmek kolay mı sanıyorsunuz? Kiralar en az 2bin ve faturalar ile aylık kira 3500-4000e geliyor. Yeni evli çift, borcu varsa eğer ödemesi de vardır. Mutfak masrafını zaten söylemiyorum, düzenli yemek pişen bir mutfağa aylık 2000₺ mutfak alışveriş gideri olur en az.
Ödemesi, kirası ve faturası, mutfağı derken kirada oturan ve tek maaş alan biri nasıl geçinsin 10bin lira ile? Ekmek 4₺, günde 2 ekmek gitse aylık 500₺ye yakın ekmeğe para veriyor insanlar.
Ailesine destek olması hoş, ama 5 bin gibi, 3 bin gibi miktarlar verip destek olup kendi kurduğu ailesinde eşini böyle mağdur etmesi hiç hoş değil. - +1 yıl
tek bir tane aile olabilir o da eşi eğer ailesi bu kadar zordaysa evlenmeseydi bi zahmet
Soran+1 yılAgziniza saglik
@_betz_ @EresUnBebé- +1 yıl
Betz ozaman insanlar hic yaşamasın ölsün.. yani sen 10 bini az buldun aylik... bunu kim alıyor ya da kac kişi. Nedir bir evin masrafı ki? abarttiniz bence. yani sizlerin verdiği yanlis bilgiler aile leri yikar. burada akli basinsa yorum yapmalısınız. Kendi kararlarini veremeyen pamuk ipligine tutulmuş bir hayat var.. siz evlenip ayrilan bir kadinin sonraki hayatina alacagi insanin bu şartları saglayacagina emin oluyor musunuz?10 bin ke aylik gecinemeyen kim varsa bos konuşuyor... yapici olmak varken. baska insanlarin huzurunu bozup yikici olmak kotu bir anlayis tir.
- +1 yıl
Beyefendi ben boşansın, ayrılsın gibi bir söylemde bulunmadım. Ben bu duruma genel olarak yorum da yapmadım fakat siz “sen nasıl kadınsın” deme haddinizi kendinizde bulduğunuz için geçinemedikleri için, bunun çok normal ve tabii olabileceğini anlatmaya çalıştım size.
İnsanların yaşantıları ve harcamaları gelir düzeylerine göre şekilleniyor. 5 bin alan biri ona göre bir evde oturup, ona göre yemek yiyip her şeyini ona göre ayarlıyor. Ve 5-6bine de kira verip geçinemez kimse. Evimizin alışverişini ben yapıyorum, market ve kasapta ne kadar ihtiyaçlar biliyorum. Buna göre yorum yapıyorum.
Evlenmek sorumluluk almaktır, eşinin çalışmasını istemeyip ona yapıcı olmayan ve maddi anlamda zorluk çektiren biri için de ben sizin zannettiğiniz gibi “boşan-ayrıl” demem. Benim söylemlerim değil, sizin söylemleriniz üzerinden konuşuyoruz. Varsayımlarınızı lütfen yazdıklarıma göre yapın, boşandıktan sonra evlenmesi derdine düşmezsiniz. - +1 yıl
lan yemek alsan 700 lira gidiyor daha bunun ev masrafı suyu elektriği ekstra malzemesi temizlik şeyleri kiradaysa zaten öldün sen
- +1 yıl
Betz sizin bu yazdiklariniz hatanizi bir defa daha yuzunuze vurmaniza sebep oldu. sizin adiniza üzüldüm. Bakin ayrilmasini istemiyor um diyorsunuz. Allah askina sana birsey dim bu aile sizce ayda 1 kuzu yermi? bir kuzu doguda 2 bin alti bile var. aylim kesip dolaba atsan ki biz burada bekariz 3 arkadas ortak alıyoruz İstanbul b cekemce de ciflikten 1 ay bitmiyor. Icine patlican biber fasulye domates hatta canin ister se izgara yap kari koca sonucta. yani abarymazsak insanlarin yuvasi yikilmaz ve kadin da kafasindan soru isaretini atar. yuvasina sarilir. bu nasil bir anlayis 10 binle gecinememek. ben bekarim masrafim onlardan fazladir aylik 3 bini gecmez bos harcamam. bizler yapici oldukca insanlar huzursuz olur. Siz ne maas alıyorsunuz? nasil bir harcama yapip geciniyorsunuz merak ettim
- +1 yıl
Sizin benim şahsım hakkında yorum yapma haddiniz yok, ben nasıl ki şahsınıza ait bir yorum yapmadım, düşüncenize katılmadığımı kibar bir şekilde belirttim, siz de eğer saygılı ve efendi biriyseniz böyle yapmak zorundasınız.
Siz kirayı üçe bölüp ödüyor, bir kuzuyu üç kişi paylaşıp alıyorsunuz. Bu aile yeni evli, kirayı tek başına ödüyor ve belli ki kötü kirası düşük bir ev de değil.
Düğünden herkes borçsuz çıkmıyor, babası yokmuş kendi düğününü kendi yapmış borcu olmadığını ve ödemesi olmadığını nerden bilip de böyle akla muhalif yorumlar yapabiliryosunuz?
Siz bekar halinizde sadece kendinizden sorumlusunuz, tabii geçinirsiniz ama evli olan bir kişinin sorumluluğunu almıştır ve bekar hayatı gibi olmaz. Bir ev her şey ister.
Biberin kilosu 10-15₺ arasında ve domatesin kilosu 15₺ siz hala neyin geçiminden bahsediyorsunuz?
Ben de İstanbul’da 5 sene yaşadım. Kiraların ne olduğundan da haberdarım.
Bence çok akla muhalif yorum yapıyorsunuz, konuyu sakız gibi uzatıp gereksiz yere boşanmasına ve sonra da tekrar evlenmesine çektiniz. Anlamsız yani.
Siz hariç kimsenin yuva yıktığı yok!
Benim geçimim de benim ailemin gelir düzeyine göre. - +1 yıl
Get ben bekarim yanliz yaşıyorum. Kira felan böldüğüm yok.. cevremde ki komsularim la ortak aliyorum. siz burada fitili ateslediniz. ben sahsiniza saygisizlik yapmadim. yapmam da. fakat siz kari ve koca arasinda soru işareti biraktiniz hoş degil. bu kadin bundan sonra kocasina ne gözle bakar ida bilnmez. ben bu konuyu uzatmicam. anne ve kiz kardeşleri neticede afedersin eşşek gibi bakacak. ben de dahil ayni ve ailesine onu doğurana kim olsa o tatli insana bakacak. bu bir emirdir yani sahsi bir mesle degil.. tartismaya acik bir konu hic degil ve olmadi da... sizde unutmayin ki bir anne adayi siniz. o erkegin yani o kocasının yasi onemli bile değil. Ben o adamin ellerinden oper saygi duyarim iletirse iletsin... cok bu konuyu kafasına takiyor ve bunu elestiri yapip burdan bile fikir aliyorsa zaten ayrilsin. adam rahat bir nefes alsin. ben adam gibi adamin anlından öperim. O komutanimiz da adamin dibi sadece ona saygılar. rabbim onu bütün belalardan korusun insallah 🌷🌷🌷🙏🏼🙏🏼
- +1 yıl
Birde lütfen bana had saygi kelimesi ile alakali gelem. ben hepsinden nasibini ahalakini almis bir bireyim. Sana dusmez bana had bildirmek.. tartışma yapmam lütfen sen kelimelerini iyi seç.. ahlaksiz ve boş cümlelerle bana saygisiz bir sekilde gelme. sana hepsini iade ederim... bu cumleler le bana bunu demiş oldun. benim yorumlarım orada agzini da toplamani isterim. bana had hud dan bahsetme kapa bu konuyu.. ayni seviyeye inmek istemem
- +1 yıl
“Ağzını topla” gibi seviyesiz seviyesiz yorum yapmayın, az biraz saygılı olup konuşmayı öğrenin. Bakın size “siz” diye hitap ediyorum, siz ise bana arkadaşınız gibi sen diyorsunuz. Yani seviyeniz belli, ağzını toplaması gereken biri var ise burada bence bu kişi ben değilim.
Az biraz saygılı olsanız karşınızda size “siz” diye hitap eden bir kadına böyle konuşmazsınız.
Bana iade edeceğiniz bir durum da yok, keza ben size sizin bana yaptığınız gibi saygısızlık yapmadım.
Aynı seviyeye inmem demişsiniz, aşağıdan yukarıya inilmez zaten 🙃 - +1 yıl
Bak betz sana anladigin dili kullanim.. sen kimseye had ve terbiye verecek kiritere sahio saygili biri değilsin. Senden de ne had ne yerbiye öğrenecek seviyede biri değilim. Simdi surda yandan yanda gec git sizi muatap almiyorum. sizin seviyenize ve anlayisiniza inenemem.. bu son seni muatap alip cumle kurmak istemiyorum.. okuyan oluyor sizin ederiz belli...
- +1 yıl
Okuyanlar zaten sizin bir kadına “sen nasıl bi kadınsın” demenizden kalitenizi anlar. Konuşmayı dahi bilmiyorsunuz, kendinizi saygı çerçevesinde ifade edemeyip, mahalle ağzı ile cevap veriyorsunuz. Rica ediyorum olmayın, kalitesi düşük ve kendini düzgün ifade edemeyen insanlara laf anlatmayı ben de sevmiyorum.
Haddinizi bilin o zaman, terbiyeli olun insanlar sizi bu konuda uyarmasın, bu değerleri size ben kazandıracak değilim. Bu yaşa kadar kazanmış olmanız gerekirdi. Yoksa artık sizin ederiniz bu demektir. - +1 yıl
Ya gülüyorum şu an.. kizim sen hasta felan misin? basit bir sen ben biz o bu şu kelimesine takıldın? bu benim görüşümdü. Sizin farkli bir görüşünüz varsa ayri bir yorum ile ordan paylaşın. Benimi etkilemeye calistin anlamadim? soran dururken senin benim yorumuma gelip bunlari yazman hata. yaz fikrini soranla paylaş beninle ne derdin var. he hoslandim de insan gibi yaz saygi duyarim. Arkadaş olur varsa bilgin paylaşırım ya da fikrinden yararlanirim. bunu kimseye yapma. kendi görüşünü sorana yaz. baska bir insanin görüşünü yorumlama. Senin yüzünden koltuklar islak kalicak
- +1 yıl
Ya birsey sorucam dürüst ol... sen o lütfen bana yazma dediğim hukukçuyum diye takinti yapan şahsiyetin demi? siz sen ben benim le ahlak dersine girme kirarim kalbini. sizin seviyeniz belli. zorunuza giden. siz de bi anne adayi siniz yanlış cümleler kurmayin oldu sanirim. zorunuza gitti hatanizi anlayıp saldirganligi sectiniz? bu normal siz hala kendinizi yikari tasimaya calisan batmissiniz. ben senin niyetini cok iyi biliyorum. Fakat sizin gibi dengesiz insanlarla inan ki muatap olmam olamamm. sen sanemsin uza burdan ahlaksiz msjlarin da vardi?
- +1 yıl
- +1 yıl
Agzina sağlık 🌷🙏🏼erkeği de rezil eden var... buda bütün kadinlari rezil ediyor. ne iyi aile hanımları kizlari var. asgari ucretle evine zar zor da olsa bakiyor...
- +1 yıl
Boyleleriyle evlenen esim diyen erkeklerede kızıyorum aslında ama neyse boyle karım olsa bir gunde bosanırim ya parasi için evlenmiş demekki soeun geçinmek degil zaten bencillik yapıyor
- +1 yıl
Sinirden hep yanlış yazmışım
- +1 yıl
Haklisiniz sizi gercekten tebrik ederim. Karakteriniz sağlam. Betz de dogasever nickli sanem o sirf bana catmaya geldi. fazla hesabi var. fenomnei bozmuyor du. ben ordan yasakladim bu bayani kendi profilinden gelmis sanirim... kotu bir sey demedim adam asker allah kaza nrla vermesin. hepimiz bir anne baba adayıyız. Bir anneyi burada kötülemek ve bir evladi annesine kışkırtmak zaten yanlış. burada da eşini kocam dediği adami tanimadigi insanlarla yargilayip gecede koynuna girmek ayri bir ayıp. Soran zaten bastan sona gereksiz bir kisilik
- +1 yıl
Adamın iş meslegi zor zaten anlayışlı olması lazım. Belli zaten maşallah roman yazmış her şeyi biliyorlar ama evlilik hayatı paylasmak bunu bilmiyorlar bir işe girip çalısmak ne kadar zor olabilir ki birisi annesi garsonluk yapsın yazmış o yaşta kadın ne garsonluğu ya insanlar çok garip
- +1 yıl
Evet rabbim hepsine yardimci olsun. Zorve kutsal bir meslek. utamasalar kadina merdiven silsin diyecekler ama anlamadiklari kafalarinin basmadigi da bir gun onlarin da anne olacağıdır. Valla kalbini hic bozma hep boyle kal emi. sizin yerinizi kimse dolduramaz... hepimizin kutsal bir görevi varsa anne baba ve kardeşlerimize sahip cikmak.9 ay karninda tasiyip seni büyüyen bu gunlere getiren insani unutmak degildir. yuregine saglik gercekten icten söylüyorum dusunce ve yapi olarak tam bir aile kizisiniz🌷🙏🏼🙏🏼🙏🏼
- +1 yıl
Tesekkür ederim zaten şunu anlasalar ya kendi annesine kız kardeşine merhamet etmeyen bir erkek sana papatyalarla şiirlerle gelmez ama bunu niye anlamiyorlar bilmiyorum ne soylesekde anlamazlae bizi zaten sadece bu kadar duyarsızlık yapılmasi insanin kanına dokunuyor yani tepkisiz kalamıyor
- +1 yıl
ay abartma yaşında ne var sanki ondan yaşlılar neler yapıyor
- +1 yıl
Gökkuşağım ___rica ederim.. su da var siz sanirim anladiniz... bizim erkeklerin çoğu bayan yalakasi oluyor. Yani kadin haksiz bile olsa önünde eğilip kendi sini teslim ediyor. yani adalet ve mantığını kullanmak yerine yalakaliği seçtiği için bu tip kadinlarda herkesi ayni sanıyor. Ya sen ne kadar kalbi güzel anlayisli bir. hanim hanimcik insansin... ben bu diyaloga girip bu insanlarla bu olayları yasamaktan dahi utaniyorum... seni büyüten o guzel enne ve babanin ellerinden öperim 🌷🙏🏼🙏🏼
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar meydana getirmiş o adamı kendini yetiştiren adama para vermesi hele ki kendi kazancı gerçekten sanane bu bir ikincisi eşim uzman çavuş 16 bin maaş alıyor astsubay daha fazla alıyor 18 civarı bunun 3.000 lirasını babasına vermesi niye mesele oluyor kendi kazancı altını çiziyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonuçta onlar eşinin ailesi tabi ki para vericek Kardeşleri çalışıyorsa çok da sıkıntı değil ama calismiyolarsa o dul maaşı 3 kişiye yetmez. Para vermesini tamamen engelleyemezsin belki ama eğer kardeşleri Eğer çalışıyolarsa daha az göndermesini isteyebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl6 yıl önce evli olduğum adam da askerdi. Ailesine her ay para gönderiyordu. O zaman aldığı maaş (bana söylediği 7000) daha fazlasını alıyordu ama bana söylemiyordu. Evimize bulaşık makinesi aldık onu bile annesinden gizli aldı. Çoğu asker böyle, evlenilmez.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılmedeni hukukta bu durum başka değerlendiriliyor ama benim düşüncem başka. Medeni hukuka göre eşler ortak eve kendi güçleri orantısında katılmak zorundalar. Hiçbiri buna uymamazlık yapamaz. Diğer bir taraftan, yoksulluk nafakası var. Bu nafaka anne baba ya da kardeşlerden başlamak üzere parası kanuna göre yetersiz sayılan kişiler yani yoksul kişilere verilen ücrettir bunu yapma yükümlülüğü kocana aitse yapar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBende eşimin evli ablasına hesap açıp para gonderdigini öğrendim kendi söylemedi bak snein haberin var ama sonuç olarak ailesi gerekli görüyor demek ki ağzımı açıp tek kelime soylmedim benim ihtiyaçlarımı karislmazsa çocuğumun ihtiyaclarini karşılamada o zaman söz hakkım olur yoksa ne önemi var ablası annesi babası sonuçta
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Kadınlar dan soğudum sizin gibileri gördükçe evlendik diye tüm paramız sizin mi olacak sanıyorsunuz adam kendi kazanıyor istediği gibi harcar seni ilgilendirmez yetmiyorsa gir işe çalış
323 Yorumla- +1 yıl
evlenmesin o zaman ya kendi ailesini kurmuş hâlâ başkasına para yediriyor gitsin evinde kalsın öyle erkek
- +1 yıl
kadın anasına para versin o zaman
- +1 yıl
zaten çalışıyorlar hangi dağda yaşıyon sen
- +1 yıl
evlenince sadece tek bi ailen olur bunu kabul edemeyen otursun evinde anasına baksın
- +1 yıl
yalan atma lan çalışmadan 1 ay yaşayamazsın bu ülkede hele de çocuk varsa
- +1 yıl
lan olmaz zaten öyle sıkıntı orada
- +1 yıl
ulan tarlada bile sırf kadın çalışıyor erkek yan gelip yatıyor kendi suçunuzu atmayın
- +1 yıl
senin annen öyle diye herkes öyle değil
- +1 yıl
ee benim arkadaşımın annesi de karadenizli hep kadınlar çalışıyor diyor köyde de öyle
- +1 yıl
yalancı sensin yani şu an
- +1 yıl
yüzde 60 mı nr kadın çalışan var
- +1 yıl
lan yürü git ben köye gidiyom zaten üzüm bağı var
- +1 yıl
tarla değil toplam çalışan
- +1 yıl
iş gücü işte
+1 yılEğer dolabınız doluysa, her şeyiniz varsa bir evlat annesine bakmakla yükümlüdür. Adamın parasına karışamazsın o yönden.
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
+1 yılHalal olsun sayı ogli... evlenmiş olmanız eşinin ailesine yardımcı olmayacağı manasına gelmez. 5 bin çok ama 2-3 göze batmamalı. Hala 4000 tl maaşla geçinip evini döndürmeye çalışanlar var eğer çok sorum ise bu yaptığı şey gir bir işe çalış minnet etme
017 Yorumla- +1 yıl
ee anneside garsonluk yapsın o zaman 5.000 lira maaş veriyorlar
- +1 yıl
Ne alakası var annesinin garsonluk yapmasıyla bu evladının istediği bişey yardım etmek istiyo onca yıl baktı büyüttü deyip oda ailesi için elinden geleni yapıyor saçmalama
- +1 yıl
evlenmeyip daha çok yardım edebilirdi o zaman ne demek ne alakası var
- +1 yıl
Niye aynı şey senin başına gelse sen annene kusura bakma anne ben sana yardım etmicem yardımcı olmicam diyebilecek kadar vicdansız mısın?
- +1 yıl
öyle olsa zaten evlenmem niye evlenip başka evde yaşıyım hem iki tarafa para verip kendim fakir gibi yaşıyım
- +1 yıl
Yahu fakir gibi yaşadığını nerden biliyosun neyse ben sana daha fazla bişeyleri idrak ettirmeye çalışmicam sen haklısın ablacım sensinnnn
- +1 yıl
lan maaşının bi kısmını annesine veriyor kadın çalışmıyor üstelik hamile o bebeğin masrafı ne kadar biliyon mu lan bi doğum şeyi bile 10.000
- +1 yıl
Arkadaşım beğenmeyen varsa kapı orada demekki adam yeteceğini üstesinden gelebileceğini düşünüyor bize mi kaldı bunu dert edip düşünmek adamın demekki bir güvencesi bir bildiği var hey allahım ya
- +1 yıl
düşünmekle peynir gemisi yürümüyor ama olmuyor ki karısı şikayetçi
- +1 yıl
O zaman gidecek aile büyüklerine durumu izah edecek bi şekilde bu durum çözülecek yani utanmasan benimle burada saç baş kavga edeceksin yahu 😂
- +1 yıl
hee ederim valla xd
- +1 yıl
Belli o potansiyel var sende bu arada xd nedir allah aşkına ya kaç senesinde kaldın ablacım sen 😂
- +1 yıl
;b hıh
- +1 yıl
uygulama emojiye çeviriyor ya 🤣
- +1 yıl
Tamam ablacım şu kızcağızın profili daha fazla talan etmeyelim istersen 😂
- +1 yıl
baya yorum gelmiş zaten 😂
- +1 yıl
Evet gelmiş gelmesine de şimdi arkamızdan sövdürtmesek mi 😂
+1 yılKusura bakma ama o da ailesi. Sana nasıl bakıyorsa evine bakıyorsa ailesine de o sekilde bakıyor başlarında babaları yok. İhtiyacı olmasa dahi kendinde sorumluluk görüp gönderiyor. Cok kötü niyetlisiniz.
00 Yorumlavermesin niye veriyor annesinin geliri varmış
17 Yorumla- +1 yıl
Sen öyle mi yaptın 🤔
- +1 yıl
@Lessismore_ benim aşkımın anasının maaşı ve evi var neden para vereyim ki
- +1 yıl
Ne mutlu sana ve anasına 😉
- +1 yıl
@Lessismore_ Evlendikten sonra birincil aileniz, eşiniz ve çocuklarınızdır.
- +1 yıl
Sen evli misin 🤔
- +1 yıl
Çok şükür mu evli olupta şükreden ender insanlardan sin yaş kaç ki 🤔
Bunları evlenmeden konusmadiniz mi🤔🤔🤔 ayrıca kocan evin babası rolünde yani yaptığı normal birsey
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi annne verse bunu hiç sorun etmezsin... Senden önce annesi vardi bakmakla yükümlü hissediyorsa buna sen karışamazsın.. gecinemedigini dusunuyorsan sen calisacaksin destek olacaksın
23 Yorumla
Soran+1 yılKocam calismami istemiyor ayrica ben calissam bile benden buyuk kizlari var yan gelip yatiyorlar gezip tozuyorlar ben niye calisiyim bakiyim hayret bir sey ayrica benim ailemin hic mi ihtiyaci olmuyor
Saniyorsun ayni seyi ben yapsam bana demediklerini birakmazlardi bundan adim gibi eminim.
Cevap sahibi+1 yılBabasi yokmuş ve kendini ailesine karşı sorumlu hissediyor ne var bunda. Empati yapın biraz
- +1 yıl
O da benim gibi mi yani demek istiyorsun ya da nerden biliyorsun ya bişi demezse
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlendiğinde insanlar karşı tarafı kendi bireysel köpeği sanıyor nedense.
Aynısını kocan sana yapsa. Hemen feminizim mod on yaparsın. Adamın parası kendini geçindiricek kadar bırakıyorsa kendine kimseyi bağlamaz.
25 Yorumla- +1 yıl
evlenince para ortaktır senin benim olmaz olacaksa da otursun anasının evinde ona baksın
Cevap sahibi+1 yılDaha yaşın küçük bunu anlıcak mentaliteye ihtiyacın yok. Bu yüzden şu an evlensen boşanırsın. Çünkü henüz mentaliten hazır değil. Kimseyle anlaşamazsın şu an. Evlilik karşılıklı anlayışla yürür yanlızca.
- +1 yıl
tüh ya 2 yıla evleniyorum ama senin yaşındakiler anne oluyor
- +1 yıl
bence anlamayan sensin farklı aile farklı sorumluluk demek para biriktirceğine ailene para yedirirsen bırak tatili evini geçindiremezsin
Cevap sahibi+1 yılTamam canım. 2 yıl sonra 😂😉 Mutluluklar dilerim sana.
- Aile & Toplum konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılSenin maaşın var mı peki? İnsan kardeşlerine yardım etmek isteyebilir bu normal bir şey. Sende çalışırsan sorun olmaz.
20 Yorumla
+1 yılben olsam boşanırdım, net. en sevmediğim erkek profili, evleniyor ama aile adamı aile erkeği olmak yerine anne kuzuğuluna devam ediyor.
10 Yorumla
+1 yılDul maaşınin ne kadar düşük oldugunu bilmiyorsun belli. Kizlar çalışıyorsa sen haklisin ama işsizlerse sen haksizsin
10 YorumlaAilesi o onun çok rahatsızsan sen de çalışmayı dene çalıştığın kendine kalır rahat edersin. 4 kişi asgari ile geciniyor.
10 Yorumla
+1 yılKarışamazsın çünkü yaşlı annesine ve kız kardeşlerine bakmak zorunda. Yetmiyorsa sen de iş bul.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 841 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar bencil olma adam ne yapsın herkese yemeye çalışıyor sonuç olarak o evinde babası o küçük hanım
10 Yorumla
+1 yıl14500 çok para gibi gelebilir ama yoksulluk sınırı olmuş 20bin kocan neyin havasında :P eviniz kiraysa falan cocuk var 14 500 yetmez ki:P
10 Yorumla
+1 yılNe olmuş aileni erkegi şimdi o versin sonucta evde başka erkek yok muş. O kadar para neyine yetmiyor. Bu pahalılıkta dulluk maaşyla nasl gecinsin kadn
10 Yorumla
+1 yılHepsini yolluyor gibi yazmışsın bi nevi eşin onların babası yerinde sorun etme veren el alan elden üstündür sıkıntı etme sorun çıkarma eşine
00 Yorumla
+1 yılrahatsız oldugunu belirt ya bu ne öyle her ay. olmaz öyle şey. bi yere yatırım yapardınız o parayla hem ailesinin durumu da o kadar kötü değil.
00 Yorumla
+1 yılsBu kadar kıskanç olma annesine kardeşlerin bakmak onun boyunun borcu 10 bün lira neyşnizr yetmiyor farzetki yetmiyo sende çalış o zaman
00 Yorumla
+1 yılgöndermesini istememekte gayet haklısın. bence içinde kalacağına konuş, konuştuktan sonra yapıp yapmamak onun kararı ama bence yapmaya devam eder.
00 Yorumlaya onlar onu okutup kahrını çekti sende geldin evlendin dışarı atıyor sun bırak göndersin gonderecek tabi sana ne seni aç susuz bırakmıyor sa karismaya hakkın yokya o nün ailesinin yerine kendimi ayıptır biraz hayaniz olsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 759 cevap paylaştı.
+1 yılYetmiyorsa sende çalıs sen 30 bin kazan kadına bak ya yuh yani
11 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerede iyi oluyor senin gibilerini seveler iyi biri olsa kıymetini bilmezler hak ediyorlar aslında bunları sürunsunler boyle
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılSende sukret 10 bin neyine yermiyor aslinda koca senj gondermesi gerekiyor
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 785 cevap paylaştı. Sen yokken onlar vardı. Ben de olsam eğr ihtiyaçları varsa gönderirim.
Buna eşim karışmaz. Eğer göndermemi istemiyorsa da yarın onun ailesinin de ihtiyacı olabilir ve bu sefer de ben restimi çeker00 Yorumla
+1 yılCok uzuluyorum simdiki insanlarin ac gozlulgunun gorunce yarabbi neylen imtihan ediliyoruz hersey niye cok kötüye gidiyor, ne sadakat ahlak ne iffet herseyden okadar ucuzlastiki insani degerlerimiz sanki yobazlik oldu offffffff diyorum offffffff
20 Yorumla
+1 yılBabası olmadığı için ailesinden o sorumlu. Para göndermesi normal. Karışma bence.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSen ailene para göndersem eşin laf etse ne düşünürdün
02 Yorumla- +1 yıl
Boşuna kendinizi yoruyorsunuz zaten birazcık vicdan sahibi olan biri aileyı birka tanımadıği birine bile bir yardim etmek ister
+1 yıl4 binden fazla yollamamasını söyle. Zaten 10 bin size yeter eğer çocuğunuz falan yoksa.
00 YorumlaKız kardeşleri evlendir mümkünse almanyaya yollat.
00 Yorumla
+1 yılOn bin neyinize yetmiyor biraz gönlünüz geniş olsun
00 Yorumla
+1 yılDemekki kocan bunu düşünecek kapasitede değil ve seni önemsemiyor
01 YorumlaBurada yazdığın gibi söyle saçmalığa bak, daha ne diye gönderiyor
00 Yorumla
+1 yılboşan insanlar değişmez sende paranı annene verirsin
00 YorumlaVerecek tabi aç gözlülük yapma 11bin tl neyine yetmiyor.
00 Yorumlababası olmadıgı ıcın onun ıcın artı bı sorumlulk bırak versın bısey olmaz sende sık dişini bıraz
00 Yorumla
+1 yılSenin annen o durumda olsaydı yanında kız kardeşlerin olsaydı ve 14 bin alsaydın hiç annene göndermez miydin seninki aç gözlülük ayrıca parayı o kazanıyor sen değil
30 Yorumla
+1 yılKız kardeşleri çalışıyor ve para gönderiyorsa bu durumu oturup konuşurdum. Fakat çalışmıyor okuyor ve evdeyse yardım etmesi hoşuma giderdi. Verdiği para seni zor duruma sokacak miktarda değilse yardım edebilir sıkıntı yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDirek söyleyeceksin rahatsız olduğunu baktın hala devam ediyor boşanma davası aç ne demek esin parasını ailesine gönderiyor ya saçma
00 YorumlaBunlari basdan evlenmeden konusmaniz gerekirdi. Ona göre bu evliligi kabul ederdiniz. Karislikli konusun ve bundan menmun degilseniz maalesef kendiniz calismaniz gerekir veya ayrilmaniz gerekir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilmiyo muydun sevgiliyken hiç mi konuşmadınız nişanlıyken hiç mi konuşmadınız bu konuları mesleğin varsa evde yatma çalış sende
00 Yorumla
+1 yılAdam anasına ve bacılarını rahat ettirmeye çalışıyor. Bu gayet normal. Ayrıyetten yanlış hesaplamadıysam size en az on bin kalıyor. On bin neyinize yetmiyor?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin biseyini eksik ettirmiyorsa kenarda paraniz varsa birak versin bisey olmaz
10 Yorumla
+1 yılaçık açık konuşman lazım..
böyle bir gelecek olmaz..00 YorumlaAile & Toplum konusunda 833 cevap paylaştı. Yanlış düşünüyorsun. Annesi ve kardeşleri geçinemiyorsa tabiki bakacak.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsenin maaşın var mı? yoksa hangi hakla para idaresine karışıyorsun?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSanane ailesi yapmak zorunda bir bakıma babaları gibidir abisi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNiye gonderiyor? bence al karwsina konus geldiginde.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. dağdan geldin bağdakinimi kovuyosun az ye yetsin aile onlar bakacak tabii
00 Yorumla
+1 yılYetmiyor mu da gönderiyor bence gayet ideal maaşları gödermesini gerektiren ne var?
00 YorumlaEvlilikten önce bildiğiniz şeyleri sonra sorun etmeye hakkınız yok
00 Yorumla
+1 yılBu nasıl saçma bir düşünce umarım çocuklarınla dul kalmazsın ha bide nafakanla
00 Yorumla
+1 yılSallama astsubay nerede 14bin naaş alıyor emekliyse 3 ayda bir alıyodur
06 Yorumla- +1 yıl
Başını alıyo albay falan olursa alır o parayı benim babamda asker
- +1 yıl
Babandır
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. yanlış bize değil sana yetmiyor git çalış
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 434 cevap paylaştı. Kızlarda a calıssın yani... evvet olmaz
10 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat